Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Κοντραρίστηκε με «μεγαθήρια» κάποτε ο Αναστασόπουλος


Ως ποδοσφαιριστής του Λεωνιδίου ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Βελουχίου Λάκης Αναστασόπουλος και νυν προπονητής της Μυρίκης είχε την τύχη να αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, απέναντι σε σπουδαία ονόματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Κριστόφ Βαζέχα, Αντώνης Νικοπολίδης, Άγγελος Μπασινάς και Γιώργος Καραγκούνης ήταν μερικά από αυτά.
Συγκεκριμένα στις 12/8/1999 το «νεοφώτιστο» τότε Λεωνίδιο του Θύμιου Γεωργούλη αντιμετώπισε στο Ολυμπιακό Στάδιο για την Α΄ Φάση του κυπέλλου Ελλάδος τον Παναθηναϊκό του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με σκορ 4-0, όπως ήταν αναμενόμενο. Μάλιστα ο αγώνας είχε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Εκείνη την σαιζόν ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά έμεινε χωρίς τίτλο.
Ο Βεροιώτης ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο της αναμέτρησης με το Νο16 στην πλάτη. Συμπαίχτες του εκείνη την σαιζόν ήταν ο Φθιωτός Παναγιώτης Αλεξίου (Έπαιξε στην Φραγκίστα την περίοδο 2007-2008), ο επίσης Φθιωτός και ποδοσφαιριστής του Οπούντιου Μαρτίνου Μιχάλης Καλύβας, όπως και ο Καρδιτσιώτης Γιάννης Παφλιάς, που έχουν αντιμετωπίσει αρκετές φορές τις Ευρυτανικές ομάδες.

Τα στοιχεία εκείνου του αγώνα

Παναθηναϊκός-Λεωνίδιο 4-0

Σκόρερ: 23΄, 30΄ Λυμπερόπουλος, 43΄ Σιπνιέφσκι, 84΄ Κόλα

Συνθέσεις Ομάδων

Παναθηναϊκός (Γιάννης Κυράστας): Νικοπολίδης, Μπασινάς, Ολιβάρες, Μιλόγεβιτς, Βόκολος, Γκαλέτο, Μίκλαντ, Πφλίπσεν(65΄ Καραγκούνης), Σιπνιέφσκι(65΄ Νασιόπουλος), Λυμπερόπουλος, Βαζέχα(76΄ Κόλα)

Λεωνίδιο (Θύμιος Γεωργούλης): Νικολαΐδης, Αλεξίου, Δημητρούλιας(46΄ Διαμαντής), Γιόνοβιτς, Σακελλαρόπουλος, Κούσουλας, Κουσάνας(73΄ Ντα Σίλβα), Παΐτέρης(68΄ Κακαλέτρης), Αναστασόπουλος, Παφλιάς, Οικονόμου