Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Μυρίκη-Αίολος 1-1

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχτηκαν στον 2ο ημιτελικό των μπαράζ Μυρίκη και ο Αίολος. Η σειρά των αγώνων πηγαίνει σε 3ο παιχνίδι.
Ο δεύτερος ημιτελικός αγώνας των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (9/4) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Περίπου 70 με 80 άτομα βρέθηκαν στο γήπεδο.
Η Μυρίκη του Λάκη Αναστασόπουλου ξεκίνησε πολύ καλά στο ματς και ήταν καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο. Έκλεισε πολύ καλά τα μετόπισθεν και επιτέθηκε από τα άκρα της μεσαίας γραμμής. Πήρε το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με γκολ του αρχηγού Χρήστου Λέρη. Στο δεύτερο μέρος δέχτηκε την ισοφάριση από στημένη φάση (Και το γκολ που πέτυχε ήταν από στημένο) και σε συνδυασμό με το αριθμητικό μειονέκτημα (Αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Χρήστος Λέρης) δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Το έργο της είναι αρκετά δύσκολο, καθώς πρέπει να κερδίσει στο 3ο ματς με τουλάχιστον 3 γκολ διαφορά για να μπορέσει να διεκδικήσει και πάλι τα κεκτημένα.
Ο Αίολος του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έκανε ένα κακό πρώτο μέρος, όπου δεν φάνηκε επιθετικά και έμεινε και πίσω στο σκορ. Στην επανάληψη βελτιώθηκε και ισοφάρισε με τέρμα του νεαρού Ανέστη Κοράκη και ανέβασε σταδιακά «στροφές» ψάχνοντας μέχρι τις καθυστερήσεις το γκολ της πρόκρισης στους τελικούς. Είχε και δοκάρι σε προσπάθεια του Κώστα Χρυσαφόπουλου και ευκαιρίες να πετύχει το 2ο γκολ στα τελευταία λεπτά.
Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν ξανά το προσεχές Σαββατοκύριακο σε 3ο παιχνίδι.

Λίγος κόσμος
Πολύ μικρή ήταν η προσέλευση των φιλάθλων δεδομένου ότι πρόκειται για έναν αγώνα των μπαράζ. Μόλις 70 με 80 άτομα ήρθαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό στάδιο του Καρπενησίου.


Σαν να μην έγινε
Το ματς της Τετάρτης είναι σαν να μην έγινε ποτέ. Η ισοπαλία στους αγώνες των Play Off δεν έχουν καμία σημασία.

Τα σενάρια για το 3ο ματς
Ο Αίολος προκρίνεται στους τελικούς ακόμη και με ήττα με 2 γκολ διαφορά. Η Μυρίκη θέλει νίκη με 4 γκολ διαφορά για να προκριθεί η με 3 γκολ για να οδηγήσει το ματς στην ημίωρη παράταση ή και τα πέναλτι. Τα εκτός έδρας γκολ δεν έχουν καμία σημασία.

Παρών ο Αντιδήμαρχος
Τον 2οημιτελικό αγώνα των Play Off παρακολούθησε και ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος αγωνίζεται και στην μπασκετική ομάδα του Άτλαντα.


11αδατοι Γ.Ράικος & Κοράκης


Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος πραγματοποίησε δυο αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με τον προηγούμενο ημιτελικό της Κυριακής. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Γιώργος Ράικος (Φωτογραφία) και στο κέντρο ο Ανέστης Κοράκης, που πέτυχε και το γκολ της ισοφάρισης. Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Γιάκου και του Μάκη Χρυσικού. Ο πρώτος απουσίαζε και ο δεύτερος είχε τραυματιστεί στον προηγούμενο αγώνα.

4 αλλαγές

 












Ο Λάκης Αναστασόπουλος ξεκίνησε την Μυρίκη με 4 διαφοροποιήσεις σε σύγκριση με τον 1ο ημιτελικό της Κυριακής. Στο κέντρο της άμυνας επέστρεψε ο Γιάννης Κρασιάς (Φωτογραφία Αριστερά), στο κέντρο και στον άξονα έπαιξαν ο Πάνος Λιάγκας και ο Χρήστος Λέρης, ενώ πιο μπροστά στο κέντρο επίσης ξεκίνησε βασικός ο Άρης Σιταράς (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Δημήτρη Ίβρου (Μπήκε αλλαγή), Τόλη Μπουμπουρή, Άγγελου Παχή και Δημήτρη Γκορόγια. Οι 3 τελευταίοι απουσίαζαν και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν βρισκόντουσαν στο Καρπενήσι.

Ευχές εκατέρωθεν
Οι δυο προπονητές είχαν χειραψία πριν το ματς και ευχήθηκαν καλή επιτυχία ο ένας στον άλλον. Γιώργος Χρυσαφόπουλος και Λάκης Αναστασόπουλος διατηρούν φιλικές σχέσεις.


Διαιτητικά παράπονα


Παράπονα για την διαιτησία έχουν και οι δυο ομάδες. Ο ρέφερι Γιώργος Στοφόρος (Φωτογραφία) σε πολλές περιπτώσεις δεν τιμώρησε τα σκληρά μαρκαρίσματα και αυτό είχε συνέπεια να υπάρχουν αρκετές διαμαρτυρίες από τους ποδοσφαιριστές.

Α΄ μέρος

«Πατούσε» καλύτερα
Δεν ξεκίνησαν καλά το ματς οι δυο ομάδες. Οι «κόκκινοι» έδειξαν να «πατούν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως στο πρώτο 30λεπτο να κάνουν την μεγάλη φάση.

Διακοπή και νεύρα
Στο 23ο λεπτό η αναμέτρηση διακόπηκε όταν ο Άρης Σιταράς της Μυρίκης έπεσε στο έδαφος από ένα αρκετά δυνατό μαρκάρισμα του Ανέστη Κοράκη. Οι ποδοσφαιριστές της Μυρίκης ζήτησαν την αποβολή του αντιπάλου θεωρώντας ότι το μαρκάρισμα έγινε εκτός φάσης. Επικράτησε ένταση και νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών και η αναμέτρηση διακόπηκε για μερικά λεπτά. Ο διαιτητής Γιώργος Στοφόρος παρά τις διαμαρτυρίες δεν έδειξε κάποια κάρτα σε κάποιον ποδοσφαιριστή.





Ασύνδετος ο Αίολος
Η ομάδα του Προφήτη Ηλία στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και οι γραμμές της ήταν ασύνδετες.

1 ευκαιρία
Ο Αίολος σε όλο το πρώτο 45λεπτο δημιούργησε μια μόλις ευκαιρία. Αυτή ήταν στο 30ο λεπτό μετά από έξοχη ατομική ενέργεια του Κώστα Χρυσαφόπουλου, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Στάθη Φακίτσα.


Άμεση απάντηση


Η Μυρίκη απάντησε στο επόμενο λεπτό στην ευκαιρία του Αίολου. Ο Φώτης Ζαχαράκης τροφοδότησε τον Κώστα Γιαννακόπουλο (Φωτογραφία) που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε πάνω από το τέρμα του Αίολου. Ο δεξιός μέσος της Μυρίκης θα μπορούσε ακόμη να «σπάσει» την μπάλα στον αφύλακτο συμπαίκτη του Γιάννη Ζαλοκώστα.



Με τον καλύτερο τρόπο
Οι πρωταθλητές όσο περνούσε η ώρα ανέβασαν όλο και πιο πολύ την απόδοση τους. Η υπεροχή τους «μετουσιώθηκε» σε γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Μπήκε μπροστά


Η Μυρίκη στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Ο Πάνος Λιάγκας εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά ο Γιάννης Ζαλοκώστας πήρε την κεφαλιά και ο 19χρονος αρχηγός της Μυρίκης Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία) με προβολή μέσα στην σύγχυση έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Θεοδόση Κόκκοτου (1-0). Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες της Μυρίκης. Πριν καταλογιστεί το κόρνερ ο Αίολος είχε ζητήσει οφσάιντ στην επιθετική ενέργεια της Μυρίκης, ωστόσο ο δεύτερος βοηθός Μίλτος Ελ Ταχάν και ο ρέφερι Γιώργος Στοφόρος δεν καταλόγισαν κάποια παράβαση.





Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Ο  Ζαχαράκης πάσαρε στον Σιταρά, που σούταρε εκτός περιοχής λίγο πάνω από το τέρμα του Κόκκοτου.
30΄: Ο Χρυσαφόπουλος έκανε ατομική ενέργεια από το λίγο πιο μπροστά από το κέντρο μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.
31΄: Ο Ζαχαράκης τροφοδότησε δεξιά τον Γιαννακόπουλο, που μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή και σούταρε από πλάγια λίγο πάνω από την εστία του Αίολου.
36΄: Ο Φούκας πάσαρε στον Σταμούλη, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι του Αίολου.
45΄+1΄: Ο Λιάγκας Π. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά ο Ζαλοκώστας πήρε την κεφαλιά και ο Λέρης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με προβολή στην δεξιά γωνία του Αίολου άνοιξε το σκορ (1-0).

Β΄ μέρος

Επανεμφάνιση για Νικολάου & Φύκα

 












Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα επανεμφανίστηκαν δυο ποδοσφαιριστές. Στο 58ο λεπτό πέρασε στο ματς ο Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία Αριστερά) του Αίολου, που έμεινε ξανά εκτός 11αδας λόγω τραυματισμού και στο τελευταίο 10λεπτο επανεμφανίστηκε μετά από αρκετό καιρό ο μέσος της Μυρίκης Γιώργος Φύκας (Φωτογραφία Δεξιά).

«Φωνές» για πέναλτι


Στο 53ο λεπτό ο Αίολος «φώναξε» για πέναλτι όταν ο Ανέστης Κοράκης έπεσε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Κώστα Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία). Ο Γιώργος Στοφόρος διέταξε να συνεχιστεί το ματς, καθώς ο παίκτης της Μυρίκης βρήκε μπάλα.


Ισοφάρισε ο Αίολος


Ο Αίολος έφτασε στην ισοφάριση και στο τελικό 1-1 στο 64ο λεπτό με γκολ από στημένη φάση. Ο Δημήτρης Τύμπας εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Γιάννης Ηλιάδης προσπάθησε να μπει στην φάση ο Χάρης Ζαραβέλης γύρισε παράλληλα με ο τέρμα από αριστερά και ο Ανέστης Κοράκης (Φωτογραφία) από κοντά ισοφάρισε με προβολή στο τελικό 1-1.




Χαμένη στιγμή


Σπουδαία ευκαιρία έχασε η Μυρίκη στο 72΄ για να πάρει ξανά το προβάδισμα. Ο Κώστας Σταμούλης σέντραρε από αριστερά και ο 15χρονος Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία) βρέθηκε ξεχασμένος στην πλάτη της άμυνας, όμως το εξ επαφής πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Θεοδόσης Κόκκοτος μπλόκαρε σωτήρια.



Έμεινε με 10
Στο 79ο λεπτό ο σκόρερ της Μυρίκης και αρχηγός της Χρήστος Λέρης είδε 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα σε αντίπαλο και αποβλήθηκε. Η Μυρίκη ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο. Οι ποδοσφαιριστές της Μυρίκης διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή για την απόφαση του να δείξει 2η κίτρινη και να αποβάλλει τον συμπαίκτη τους.




Πίεσε για το γκολ
Το τελευταίο 10λεπτο άνηκε πλήρως στον Αίολο, που είχε την αριθμητική υπεροχή και τις ευκαιρίες να πάρει από σήμερα την πρόκριση για τους τελικούς.

Πρώτη Κ. Λιάγκα


Ο Κώστας Λιάγκας της Μυρίκης έκανε ντεμπούτο για την τρέχουσα σεζόν. Μπήκε στο ματς στο 87ο λεπτό στην θέση του Άρη Σιταρά.

Δεν μπόρεσαν


Στο 83ο λεπτό ο Κώστας Χρυσαφόπουλος μετά από κλέψιμο και μεταβίβαση του Δημήτρη Τύμπα βρέθηκε τετ α τετ με τον Στάθη Φακίτσα το σουτ του όμως αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον πορτιέρο των «κόκκινων». Νέα μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 87ο λεπτό όταν ο Νίκος Νικολάου σέντραρε από αριστερά και ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία) από κοντά στο πρώτο δοκάρι σούταρε άουτ.



Δοκάρι με «Χρύ»


Οι ευκαιρίες του Αίολου κορυφώθηκαν με το δοκάρι του Κώστα Χρυσαφόπουλου στο 89ο λεπτό. Ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Κώστα Χρυσαφόπουλου (Φωτογραφία) από κοντά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης.



6λεπτη καθυστέρηση
Συνολικά 6 λεπτά καθυστερήσεις κράτησε ο διαιτητής του αγώνα, καθώς το δεύτερο μέρος είχε πολλές διακοπές.

Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Σιταρά απέκρουσε σε κόρνερ ο Κόκκοτος.
64΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά ο Ηλιάδης προσπάθησε να μπει στην φάση και στην συνέχεια ο Ζαραβέλης στο πρώτο δοκάρι γύρισε παράλληλα με το τέρμα και ο Κοράκης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας στο τελικό (1-1).
72΄: Ο Σταμούλης σέντραρε από αριστερά και το εξ επαφής πλασέ του Λιάγκα Π. χωρίς πίεση μπλόκαρε ο Κόκκοτος.
74΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε φάουλ και η κοντινή κεφαλιά του Ηλιάδη πήρε πάνω από το τέρμα της Μυρίκης.
77΄: Σουτ του Σιταρά μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερά πέρασε πάνω από το τέρμα του Αίολου.
79΄: Ο Λέρης αντίκρισε 2η κίτρινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα και αποβλήθηκε.
83΄: Ο Τύμπας έκλεψε την μπάλα έκανε την προσωπική ενέργεια έδωσε στον Χρυσαφόπουλο, που σούταρε τετ α τετ με τον Φακίτσα και ο τελευταίος απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια σε κόρνερ.
87΄: Ο Νικολάου σέντραρε από αριστερά και ο Κουρλός πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και σούταρε από κοντά άουτ από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.
89΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Χρυσαφόπουλου από τα όρια της μικρής περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης.
94΄: Ο Τύμπας σέντραρε από αριστερά και την κεφαλιά του Χρυσαφόπουλου μπλόκαρε ο γκολκίπερ των «κόκκινων».

Κίτρινες Κάρτες
Ζαχαράκης, Σιταράς Α., Τριανταφυλλόπουλος

Διακριθέντες
Μυρίκη: Λιάγκας Π., Λέρης,  Ζαχαράκης, Γενιτσαρόπουλος Κ.
Αίολος: Κοράκης, Ηλιάδης, Τριανταφυλλόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Μυρίκη): «Για τον σημερινό αγώνα έχω πω μόνο καλά λόγια για τα παιδιά. Όλοι τους δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους, μπορεί να μην κερδίσανε όμως τα παιδιά νοιώθω ότι αξίζανε την νίκη. Απλά σήμερα κάποιοι γίνανε πρωταγωνιστικές αυτοί και δεν αφήσανε τους ποδοσφαιριστές μου. Εμείς πάμε να κερδίσουμε τον επόμενο τελικό και μακάρι αν μας αφήσουν να τελειώσουμε τουλάχιστον αυτόν τον αγώνα με 11 και με την βοήθεια της Παναγιάς μακάρι να είμαστε εμείς οι νικητές.»



Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Αίολος): «Σήμερα ήταν εμφανής η κούραση με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο να μην μπορούμε να βρούμε καθόλου ρυθμό. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου από μια αδράνεια στην άμυνα μας. Στο δεύτερο όμως ημίχρονο ανεβάσαμε στροφές, ήμασταν πιο καλοί από την Μυρίκη, καταφέραμε και ισοφαρίσαμε , είχαμε και κάποιες καλές χαμένες ευκαιρίες για να τελειώσουμε σήμερα την πρόκριση αλλά δεν τα καταφέραμε οπότε θα περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι, όπου έχουμε και το πλεονέκτημα και πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα πάμε στον τελικό. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν και των δυο ομάδων και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι της Κυριακής.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Φακίτσας, Φούκας Α.(66΄ Ίβρος), Ζαχαράκης, Γενιτσαρόπουλος Κ., Κρασιάς, Ζαλοκώστας(80΄ Φύκας), Σταμούλης, Λέρης, Σιταράς Α.(87΄ Λιάγκας Κ.), Λιάγκας Π., Γιαννακόπουλος

Αίολος (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Κόκκοτος, Τριανταφυλλόπουλος, Ράικος Γ.(58΄ Νικολάου), Πάτρου, Ράικος Ν., Ζαραβέλης, Τύμπας, Ηλιάδης, Κουρλός, Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ), Κοράκης

Διαιτητής: Γιώργος Στοφόρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος