Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Κρέντη-Αίολος 2-3

«Χορταστικό» ήταν το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού ανάμεσα σε Κρέντη και Αίολο, όπου σημειώθηκαν 5 γκολ. Ο Αίολος έφυγε από το «Σύνορο» νικητής με σκορ 2-3 επί της γηπεδούχου Κρέντης.
Το παιχνίδι έγινε το Σάββατο (8/3) στο γήπεδο του Κερασοχωρίου και ήταν στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας. Ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και το παρακολούθησαν γύρω στα 20 άτομα.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα είχε ξανά αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών, ωστόσο ήταν αρκετά ανταγωνιστική για ακόμη μια φορά. Οι Κρεντιώτες αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ δεν το έβαλαν κάτω και διεκδικήσαν μέχρι το τελευταίο λεπτό τον βαθμό της ισοπαλίας. Γνώρισαν την πρώτη τους ήττα μέσα στο 2014 μετά από 2 επιτυχή αποτελέσματα. Η χρονιά για αυτούς θα ολοκληρωθεί με την εξ αναβολής αναμέτρηση με την Φραγκίστα. Τα γκολ πέτυχαν οι: Κώστας Μάκκας με πέναλτι και Προκόπης Γκούρλιας με εκτέλεση φάουλ.
Ο Αίολος του Γιώργου Χρυσαφόπουλου μετά την κατάκτηση του κυπέλλου την Τετάρτη απέναντι στην Φραγκίστα έδωσε ακόμη ένα αδιάφορο βαθμολογικό ματς και αρκετοί ποδοσφαιριστές που είχαν παίξει ελάχιστα ως τώρα πήραν σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος ανέβασε «στροφές» στην επανάληψη, όπου και προηγήθηκε νωρίς με 0-2, εν συνεχεία απάντησε αμέσως και το 1-2 έγινε 1-3. Τα γκολ πέτυχαν οι: Κώστας Χρυσαφόπουλος, Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος και Μάκης Χρυσικός. Η ομάδα πλέον στρέφει την προσοχή της τόσο στα μπαράζ όσο και στο κύπελλο ερασιτεχνών.
Ο Αίολος τερμάτισε στην 2η θέση της κανονικής διάρκεια φτάνοντας τους 32 βαθμούς. Η Κρέντη βρίσκεται στην 6η θέση με 12 βαθμούς, έχοντας ένα ματς λιγότερο αυτό με την Φραγκίστα.

Γύρω στους 20
Λιγοστοί φίλαθλοι βρέθηκαν στο Κερασοχώρι το Σάββατο το μεσημέρι. Η αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής έγινε παρουσία περίπου 20 φιλάθλων.


Ντεμπούτο Λάππα


Ο βασικός γκολκίπερ του Αίολου Θεοδόσης Κόκκοτος απουσίασε για πρώτη φορά από παιχνίδι της ομάδας του. Την εστία του Αίολου υπερασπίστηκε ο Κώστας Λάππας, ο οποίος έκανε ντεμπούτο την φετινή σεζόν.

Πρώτη φορά αντίπαλος


Ο τεχνικός του Αίολου Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) επέστρεψε στο «Σύνορο» ως αντίπαλος για πρώτη φορά.

Κόντρα στην πρώην


Αντίπαλος για 3η φορά φέτος με την πρώην του ομάδα τέθηκε ο γιός του προπονητή του Αίολου Κώστας Χρυσαφόπουλος, όπου έπαιξε στην Κρέντη την σεζόν 2011-2012 και ο έμπειρος μεσοαμυντικός Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία, Πέρυσι έπαιζε στην Κρέντη). Αντίθετα απουσίαζε ο Αγρινιώτης μέσος Δημήτρης Τύμπας, ο οποίος και αυτός το καλοκαίρι μετακινήθηκε από την Κρέντη στον Αίολο.

Το μυαλό σε κύπελλο & Μυρίκη
Ο Αίολος περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του για το κύπελλο ερασιτεχνών και η προσοχή του είναι σε αυτό το ματς και στα ημιτελικά των Play Off κόντρα στην Μυρίκη, που θα αρχίσουν σε δυο εβδομάδες.

Παίζει με Φραγκίστα
Η σεζόν για την Κρέντη θα ολοκληρωθεί σε μια εβδομάδα, όπου η ομάδα θα υποδεχτεί σε εξ αναβολής αναμέτρηση την γειτονική Φραγκίστα. Στόχος της Κρέντης είναι η νίκη για να τερματίσει στην 5η θέση.

Πρώτη ήττα
Η Κρέντη ηττήθηκε για πρώτη φορά μέσα στο 2014, καθώς προέρχονταν από δυο θετικά αποτέλεσμα με Ραπτόπουλο εντός και με Άγραφα εκτός έδρας.

3 αλλαγές

 












Ο Αίολος είχε μόλις 3 αλλαγές στην βασική του 11αδα σε σύγκριση με το ματς πρωταθλήματος με την Φραγκίστα το περασμένο Σάββατο. Εκτός από τον γκολκίπερ Κώστα Λάππα στην 11αδα ξεκίνησαν βασικοί οι: Νίκος Ράικος (Φωτογραφία Αριστερά) και Πάνος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Θεοδόση Κόκκοτο, Χρήστο Ανδρεάκη και Ανέστη Κοράκη (Μπήκε αλλαγή).

Γκολκίπερ ο Σ.Ντάλλας


Ο Σωτήρης Ντάλλας κλήθηκε ξανά να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του λόγω της απουσίας του Αποστόλη Ντάλλα. Ο ποδοσφαιριστής στα προηγούμενα ματς είχε αγωνιστεί μέσα και είχε σκοράρει και ενάντια στο Ραπτόπουλο.

Κοούτσαρε από τον πάγκο


Ο Νίκος Βούρτσας (Φωτογραφία) λόγω ίωσης δεν μπόρεσε να αγωνιστεί και κοούτσάρε την ομάδα του από τον πάγκο.

3 μέσα

 












Και η Κρέντη είχε 3 διαφοροποιήσεις στην βασική της σύνθεση σε σχέση με την συνάντηση του περασμένου Σαββάτου με τα Άγραφα. Φανέλα βασικού πήρε ο Θανάσης (Π) Ντάλλας (Φωτογραφία Αριστερά), ο Σπύρος Τσέτσος (Φωτογραφία Δεξιά) και ο Προκόπης Γκούρλιας. Πήραν τις θέσεις των: Αποστόλη Ντάλλα, Νίκου Βούρτσα και Κώστα Σταμούλη.

Μέλη της ΕΠΣ εντός..και εκτός γηπέδου

 












Την συνάντηση παρακολούθησε από την κερκίδα ο ειδικός γραμματέας της ΕΠΣΕ και άλλοτε Πρόεδρος της Κρέντης Κώστας Μάκκας (Φωτογραφία Αριστερά). Παρατηρητής του αγώνα ήταν ο ταμίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος ήταν για 2η φορά παρατηρητής σε παιχνίδι του Αίολου μετά το ματς του περασμένου Σαββάτου με την Φραγκίστα.

Α΄ μέρος

Δοκάρι με Χρυσικό


Στο 11ο λεπτό ο Μάκης Χρυσικός σούταρε μέσα από την περιοχή από καλή θέση με την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σωτήρη Ντάλλα.

Κακό ποιοτικά
Κακό ποιοτικά παιχνίδι έγινε στο πρώτο μέρος, όπου σημειώθηκαν ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες.

Ελαφριά υπεροχή
Ο Αίολος είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, όμως λιγοστές καλές στιγμές μπόρεσε να δημιουργήσει.

Κράτησε το μηδέν
Η Κρέντη πέτυχε τον στόχο της στο πρώτο μέρος, που ήταν να μην δεχτεί γκολ. Οι γηπεδούχοι παίζοντας αμυντικά κράτησαν ανέπαφη την εστία τους για 45 λεπτά.

Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Σουτ του Χρυσικού από καλή θέση σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Κρέντης.
14΄: Πλάσε του Ζαραβέλη μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Ντάλλας.
41΄: Σουτ του Τριανταφυλλόπουλου εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την εστία της Κρέντης.
43΄: Αδύναμο πλασέ του Γενιτσαρόπουλου πέρασε άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Β΄ μέρος

Άνοιξε το ματς
Τελείως διαφορετικό παιχνίδι έγινε στην επανάληψη, όπου το ματς άνοιξε και σημειώθηκαν συνολικά 5 τέρματα.

Διπλός «αιφνιδιασμός»

 












Η ομάδα του Προφήτη Ηλία μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και μέσα σε 4 λεπτά σκόραρε δυο τέρματα «αιφνιδιάζοντας» την τοπική ομάδα. Στο 52ο λεπτό ο Χάρης Ζαραβέλης με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Κώστα Χρυσαφόπουλο (Φωτογραφία Αριστερά), που με νέα κεφαλιά από κοντά έγραψε το 0-1. Ο «Χρύ» πέτυχε το 7ο φετινό του τέρμα. Τρία λεπτά αργότερα ο Κώστας Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο αρχηγός Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) από κοντά με προβολή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2. Ο δεξιός μπακ και αρχηγός της ομάδας σημείωσε το πρώτο του φετινό τέρμα.



Μείωσε με Κ.Μάκκα


Στο 75΄οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι όταν ο Βαγγέλης Μάκκας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον πορτιέρο Κώστα Λάππα. Ο Κώστας Μάκκας το εκτέλεσε εύστοχα σούταρε χαμηλά στην αριστερή γωνία του Αίολου και μείωσε σε 1-2. Ο παίκτης της Κρέντης σκόραρε το 6ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ για πρώτη φορά καταλογίστηκε πέναλτι εις βάρος του Αίολου.



Επανέφερε την «τάξη»


Δυο λεπτά αργότερα ο Αίολος επανέφερε την «τάξη» και πήρε ξανά προβάδισμα δυο τερμάτων. Ο Ανέστης Κοράκης (Φωτογραφία) πλάσαρε τον Σωτήρη Ντάλλα και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων και ο Μάκης Χρυσικός εύκολα στην επαναφορά διαμόρφωσε το 1-3. Ο Χρυσικός έφτασε τα 9 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα όσα και ο συμπαίκτης του Δημήτρης Κουρλός (Δεν αγωνίστηκε) και βρίσκονται στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερ της Α΄ Ευρυτανίας.

1η συμμετοχή Κουτσούμπα & Χ. Χρυσαφόπουλου














Ο 16χρονος Παύλος Κουτσούμπας (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε ντεμπούτο με την ομάδα της Κρέντης. Μπήκε στο ματς στο 85ο λεπτό στην θέση του Θανάση (Π) Ντάλλα. Ο Κουτσούμπας μαζί με τον Χρήστο Κουρκουβή (Έκανε την 2η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα) έβγαλαν δελτίο στην ομάδα πριν περίπου από 1 μήνα. Την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα έκανε ο 14χρονος Τόμις Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) του Αίολου, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 81ο λεπτό. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τον Αίολο στον τελικό κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης με την Φραγκίστα.

Νέο ενδιαφέρον


Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και δεν το έβαλαν κάτω και με γκολ που πέτυχαν στο 89ο λεπτό έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς. Ο Προκόπης Γκούρλιας (Φωτογραφία) εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και αριστερά και μετά το τραγικό λάθος του Κώστα Λάππα μείωσε σε 2-3. Ο Παλαιοκατουνιώτης στόπερ σκόραρε το 2ο τέρμα του την φετινή σεζόν.



Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
52΄: Ο Ζαραβέλης με κεφαλιά- πάσα βρήκε τον Χρυσαφόπουλο, ο οποίος με νεα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της Κρέντης και πέτυχε το 0-1.
55΄: Σουτ του Χρυσαφόπουλου από τα όρια της μεγάλης περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο Ντάλλας. Το εκτέλεσε στο επόμενο λεπτό από δεξιά ο Χρυσαφόπουλος και ο Τριανταφυλλόπουλος από κοντά με προβολή έγραψε το 0-2.
61΄: Απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκούρλια απέκρουσε σε κόρνερ ο Λάππας.
64΄: Σουτ του Τσάκνη εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα του Αίολου.
75΄: Ο Μάκκας Ε. ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον τερματοφύλακα Λάππα και ο Χατζηθεοδώρου καταλόγισε το πέναλτι. Ο Μάκκας Κ. το εκτέλεσε εύστοχα και σούταρε στην αριστερή γωνία του Αίολου (1-2).
77΄: Ο Κοράκης πλάσαρε περνώντας την μπάλα πάνω από τον Ντάλλα, η οποία σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Χρυσικός εύκολα με σουτ έκανε το 1-3.
89΄: Ο Γκούρλιας εκτέλεσε απ ευθείας φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και αριστερά ο Λάππας έκανε τραγικό λάθος δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και έγινε το τελικό 2-3.

Διακριθέντες
Κρέντη: Μάκκας Κ., Μάκκας Ε., Γκούρλιας
Αίολος: Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ), Τριανταφυλλόπουλος, Χρυσικός

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας(Κρέντη): «Κατ αρχήν να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου για την κατάκτηση του κυπέλλου. Από εκεί πέρα όσον αφορά το παιχνίδι, το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, εμείς μπήκαμε με σκοπό κρατήσουμε το μηδέν. Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο το πετύχαμε, δεν απειλήθηκαμε ιδιαίτερα από τον Αίολο και όσα δεν είδαν οι φίλαθλοι στο πρώτο ημίχρονο, τα είδανε μαζεμένα στο δεύτερο καθώς μπήκανε 5 γκολ. Δεν μπήκαμε δυνατά στο δεύτερο μέρος και δεχτήκαμε πολύ γρήγορα δυο γκολ .Από εκεί και πέρα δεν το παρατήσαμε το παιχνίδι συνεχίσαμε, ψάχναμε  το γκολ ,καταφέραμε και μειώσαμε σε 2-1, αλλά δεχτήκαμε στο καπάκι το τρίτο γκολ. Και στο τέλος καταφέραμε να πετύχουμε άλλο ένα γκολ και κυνηγήσαμε την ισοφάριση, αλλά ο χρόνος που έμεινε δεν ήταν αρκετός ώστε να την πετύχουμε. Παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι ο Αίολος, που είναι 2η στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι και για τις δυο ομάδες ήταν βαθμολογικά αδιάφορο. Το μόνο που θέλουμε εμείς είναι να μπορέσουμε να πάμε στην 5η θέση. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την υπερπροσπάθεια που κάνανε, αν και παίζαμε με πολλές ελλείψεις, όπως και ο Αίολος βέβαια δεν παρατήσαμε τον αγώνα σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.  Ούτε και εγώ μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου γιατί ταλαιπωρούμουν από ίωση. Τώρα μας απέμεινε άλλο ένα παιχνίδι για να κλείσουμε την σεζόν, αυτό με την Φραγκίστα, στο οποίο στόχος μας είναι μόνο η νίκη .Θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Να δώσω συγχαρητήρια και στους παίκτες του Αίολου και καλή συνέχεια από δω και πέρα στα μπαράζ.»

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Αίολος): «Με το σημερινό παιχνίδι ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, τελειώσαμε με νίκη παρόλο που δεν προήλθε εύκολα διότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν αρκετά κακός, οπότε και ποιότητα του παιχνιδιού και για τις δυο ομάδες ήταν άσχημη. Σε αυτά τα γήπεδα είναι δύσκολο να παίξεις ποδόσφαιρο και σαν διαστάσεις, αλλά και σαν αγωνιστικός χώρος.  Συγχαρητήρια στην ομάδα της Κρέντης και εμείς από Δευτέρα ξεκινάμε το πρόγραμμα μας τόσο για τον αγώνα του κυπέλλου στην επόμενη φάση όσο και για τους αγώνες μπαράζ.»

Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Σ., Λάππας Γ., Μπύρος Ε., Γκούρλιας, Τσάκνης (79΄ Κουρκουβής), Ντάλλας Αθ.(Π) (85΄ Κουτσούμπας), Τσέτσος, Μπύρος Σ., Μάκκας Κ., Ντάλλας Αθ.(Ν), Μάκκας Ε.

Αίολος (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Λάππας Κ., Τριανταφυλλόπουλος, Γενιτσαρόπουλος, Πάτρου, Αζακάς, Ζαραβέλης, Λιάγκος(81΄ Καββαδίας), Ράικος Ν., Χρυσικός(81΄ Χρυσαφόπουλος Χ.), Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ), Μπουμπουρής(70΄ Κοράκης)

Διαιτητής: Χριστόφορος  Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας