Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά 5-0

Με «5αρα» ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο ΑΠΟΚ. Συνέτριψε την Ποταμιά με 5-0 σε μια αναμέτρηση δίχως βαθμολογικό κίνητρο.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 8 Μαρτίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Α΄ Ευρυτανίας και την παρακολούθησαν γύρω στους 50 θεατές.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη δημιουργούσε και στα 90 λεπτά επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την περιοχή του Αλέκου Κόκκοτου. Είχε το πάνω χέρι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και έπαιζε στο μισό γήπεδο τους αντιπάλους του. Σκόραρε 5 φορές και έδειξε να είναι έτοιμος για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Δυο γκολ πέτυχε ο Μπάμπης Καρβέλης και από 1 οι: Εμφρά Χαφούς, Δημήτρης Τσιλιμέκης και Τάκης Σαϊτης.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα έκλεισε την σεζόν με μια νέα βαριά ήττα και απογοήτευσε στο τελευταίο χρονικό διάστημα. Η ομάδα παρατάχτηκε ξανά με πολλά νέα πρόσωπα στο βασικό της σχήμα, ελέω απουσιών βασικών ποδοσφαιριστών. Κλείστηκε στο μισό γήπεδο με στόχο να περιορίσει τον αντίπαλο, κάτι που δεν μπόρεσε να το καταφέρει. Επιθετικά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει κάποια επικίνδυνη φάση.
Το Βελούχι τερμάτισε στην 1η θέση έχοντας 40 βαθμούς και θα παίξει στα ημιτελικά των Play Off με τα Άγραφα. Η Ποταμιά τερματίζει στην 5η ή στην 6η θέση, αφού η Κρέντη έχει ένα ματς λιγότερο. Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 5η με 13 βαθμούς.

Λίγοι θεατές
Την αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 50 θεατές. Έγινε στα πρώτα της λεπτά κάτω από ηλιοφάνεια και διαστήματα συννεφιάς.


Μια απώλεια
Ο ΑΠΟΚ είχε μόλις μια βαθμολογική απώλεια την ισοπαλία με τον 2ο Αίολο. Τερμάτισε στην 1η θέση έχοντας 13 νίκες και 1 ισοπαλία.

Με Άγραφα
Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος το Βελούχι στα ημιτελικά των Play Off θα αναμετρηθεί με την ομάδα των Αγράφων. Ο ΑΠΟΚ έχει και φέτος το πλεονέκτημα έδρας. Πέρυσι οι ομάδες είχαν τερματίσει στην 2η και 3η θέση.

Διαδοχικές ήττες
Η Ποταμιά ολοκληρώνει την σεζόν με 3 διαδοχικές μεγάλες σε έκταση ήττες. Ηττήθηκε από τους 3 πρώτους (Αίολο, Μυρίκη, ΑΠΟΚ) της βαθμολογίας.

Τερματίζει 5η ή 6η
Η Ποταμιά μπορεί να τερματίσει ακόμη και στην 6η θέση, καθώς η Κρέντη έχει ένα παιχνίδι λιγότερο κόντρα στην Φραγκίστα. Η Ποταμιά τα τελευταία χρόνια τερμάτιζε στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Ίδιο σκορ και στο αθλητικό
Ο ΑΠΟΚ είχε κερδίσει την Ποταμιά με 5-0 και στην αναμέτρηση του 1ου γύρου στο αθλητικό κέντρο. Και στο Δημοτικό στάδιο επικράτησε με το ίδιο σκορ.

Χωρίς αγώνα
Το Βελούχι είχε να αγωνιστεί 13 ημέρες, αφού το Ραπτόπουλο δεν κατέβηκε να παίξει στο ματς της 13ης αγωνιστικής την Κυριακή(2/3) και ο ΑΠΟΚ πήρε ξεκούραστα τους βαθμούς της νίκης.

Ντεμπούτο με γκολ


Ο 26χρονος κεντρικός μέσος Εμρά Χαφούς (Φωτογραφία) έκανε το ντεμπούτο με την ομάδα του Βελουχίου και αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο. Σκόραρε ένα πανέμορφο τέρμα και θα αποτελέσει «παίκτη-κλειδί» για την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας στους κρίσιμους αγώνες των μπαράζ. Αγωνίστηκε στον άξονα σε ρόλο κεντρικού μέσου και έδειξε θετικά στοιχεία.

Παρατηρητής ο Δροσίνης


Το νέο στέλεχος της διοίκησης της ΕΠΣ Ευρυτανίας Νίκος Δροσίνης εκτέλεσε χρέη παρατηρητή για πρώτη φορά στην Α΄ Ευρυτανίας.


Πρόβλημα με Κουτσονίκα


Ο αμυντικός χαφ Πάνος Κουτσονίκας τραυματίστηκε σε προπονητικό φιλικό μέσα στην εβδομάδα και όπως όλα δείχνουν θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Τις επόμενες ημέρες θα κάνει μαγνητική για να διαπιστωθεί ο ακριβής τραυματισμός του. Ο ποδοσφαιριστής βρέθηκε κοντά στην ομάδα του και παρακολούθησε την αναμέτρηση.

Δυο πέναλτι
Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος καταλόγισε στο δεύτερο μέρος δυο πέναλτι υπέρ του Βελουχίου. Τα μετέτρεψαν σε γκολ οι: Μπάμπης Καρβέλης και Δημήτρης Τσιλιμέκης.

Μέσα «Εμρά»-Ράπτης-Φαρμάκης

 












Ο Γιάννης Φλωράκης έκανε τρεις αλλαγές στην αρχική του 11αδα σε σχέση με την αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής με την Μυρίκη. Στο κέντρο της άμυνας επέστρεψε ο Γιώργος Φαρμάκης (Φωτογραφία Δεξιά) που εξέτισε την τιμωρία του κόντρα στην Μυρίκη, στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκε ο Πάνος Ράπτης (Φωτογραφία Αριστερά) και σαν επιτελικός μέσος άρχισε ο Εμρά Χαφούς. Πήραν τις θέσεις του τραυματία Πάνου Κουτσονίκα, του Δημήτρη Ζαλοκώστα και του Πάνου Αντωνίου που απουσίαζαν.

«Φρεσκάρισμα»

  













Η Ποταμιά και σε αυτό το ματς ξεκίνησε το ματς με αλλαγές στο αρχικό της σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο έμπειρος Αλέκος Κόκκοτας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), στο κέντρο έπαιξε ο Χρήστος Κοσμάς (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), δεξιά στην μεσαία γραμμή ήταν ο Νεόφυτος Νεοφύτου (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), αριστερό χαφ άρχισε ο Σπύρος Μπούρας (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο) και στο κέντρο έπαιξε ο 16χρονος Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Νίκου Σβερώνη (Έπαιξε αλλαγή), Γιάννη Γκορόγια (Έμεινε στον πάγκο), Δημήτρη Κοτρώνη,  Γιώργου Μπούρα και Γιώργου Ζαγκότση (Απουσίαζαν).

Α΄ μέρος

«Κυανόλευκος» μονόλογος
Επιθετικός μονόλογος του Βελουχίου ήταν όλο το πρώτο ημίχρονο. Ο ΑΠΟΚ έκλεισε την Ποταμιά στο μισό γήπεδο και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες.

Νωρίς το 1-0


Οι γηπεδούχοι πήραν νωρίς την πρωτοπορία στο σκορ, όταν στο 6ο λεπτό ο Μπάμπης Καρβέλης (Φωτογραφία) κέρδισε τις κόντρες λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και με όμορφο χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Αλέκου Κόκκοτα πέτυχε το 1-0. Ο φορ του Βελουχίου σκόραρε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα στην 2η φετινή του συμμετοχή.



«Άσφαιρος» ο Μπακαλίδης


Για 2ο ματς στο φετινό πρωτάθλημα το αστέρι του ΑΠΟΚ ο Άλεξ Μπακαλίδης δεν σκόραρε. Ο πρώτος σκόρερ της Α΄ Ευρυτανίας είχε 3 καλές ευκαιρίες να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 12ο λεπτό ο Βασίλης Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και η κεφαλιά του από κοντά έφυγε άουτ. Στο 29΄το φάουλ του Άλεξ Μπακαλίδη μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας και στο 37ο λεπτό μετά το γύρισμα του Δημήτρη Τσιλιμέκη ο Άλεξ Μπακαλίδης σούταρε από κοντά αρκετά μέτρα πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.



Με όμορφο τέρμα του Χαφούς
Ο Εμρά Χαφούς άνοιξε λογαριασμό με την ομάδα του ΑΠΟΚ και σκόραρε το 26΄ ένα πανέμορφο τέρμα. Ο Ξανθιώτης μέσος σούταρε μονοκόμματα εκτός περιοχής με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό «παραθυράκι» της Ποταμιάς (2-0). Το πρώτο του τέρμα το αφιέρωσε στον τραυμματία συμπαίκτη του Πάνο Κουτσονίκα (Βρίσκονταν στην κερκίδα).



Αμύνονταν διαρκώς
Η Ποταμιά σε όλο το πρώτο 45λεπτο αμύνονταν διαρκώς, δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα στο κέντρο και μοιραία δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Καρβέλης κέρδισε τις κόντρες στα όρια της περιοχής και με ξαφνικό χαμηλό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόκκοτα (1-0).
12΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Μπακαλίδης πετάχτηκε από κοντά στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, που έφυγε άουτ από την δεξιά γωνία της Ποταμιάς.
18΄: Ο Ράπτης άνοιξε δεξιά για τον Σαϊτη, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά με τον Κόκκοτα να μπλοκάρει.
21΄: Ο Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Καρβέλη έφυγε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
26΄: Ο Χαφούς με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» των φιλοξενούμενων και πέτυχε το 2-0.
29΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη από καλή θέση μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κόκκοτας.
35΄: Μακρινό σουτ του Ράπτη απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ από το κέντρο της εστίας ο πορτιέρο της Ποταμιάς.
37΄: Ο Τσιλιμέκης έκανε την σέντρα από δεξιά και το σουτ του Μπακαλίδη από καλή θέση χωρίς πίεση έφυγε ψηλά άουτ.
43΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Καρβέλη από κοντά πέρασε αρκετά πάνω από τα δοκάρια των Μεγαλοχωριτών.

Β΄ μέρος

Δυνατό ξεκίνημα
Το Βελούχι ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο μέρος και μέσα σε 10 λεπτά σκόραρε τρεις φορές φτάνοντας στο τελικό 5-0. Τα γκολ των νικητών σημειώθηκαν από το 57ο έως το 67ο λεπτό.

Γκολ Καρβέλη από την «άσπρη βούλα»
Ο φορ Μπάμπης Καρβέλης πέτυχε το 2ο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι σκοράροντας από το σημείο του πέναλτι.  Ο Άλεξ Μπακαλίδης  στο 56΄ μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έπεσε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Γιώργου Γκορόγια κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μπάμπης Καρβέλης (Μετά από εντολή του προπονητή του) το εκτέλεσε εύστοχα σουτάροντας χαμηλά στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς (2-0).




Διαμαρτυρήθηκαν στο ρέφερι


Οι παίκτες της Ποταμιάς διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο (Φωτογραφία) για τον καταλογισμού του πρώτου πέναλτι, ισχυριζόμενοι ότι ο κεντρικός αμυντικός Γιάννης Γκορόγιας μάρκαρε καθαρά τον Άλεξ Μπακαλίδη. Την προηγούμενη αγωνιστική ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος είχε καταλογίσει αρχικά πέναλτι εις βάρος της Ποταμιάς σε μαρκάρισμα του Γιώργου Γκορόγια και στην συνέχεια πήρε πίσω την απόφαση του μετά από διαβούλευση με τον βοηθό Στέλιο Σώμαλη. Η παράβαση έγινε  στην πλευρά ξανά του βοηθού Στέλιου Σώμαλη, όμως ο ρέφερι δεν ζήτησε την γνώμη του και έμεινε σταθερός στην απόφαση του. 



Νέο πέναλτι..νέο γκολ


4 λεπτά αργότερα ο ΑΠΟΚ κέρδισε ξανά νέο πέναλτι και το μετέτρεψε σε ένα ακόμη γκολ. Ο Τάκης Σαϊτης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά από τον Σπύρο Πατρώνη και ο ρέφερι καταλόγισε το πέναλτι. Ο δεξιός μπακ Δημήτρης Τσιλιμέκης (Φωτογραφία) το εκτέλεσε ένα λεπτό αργότερα σουτάροντας χαμηλά στο κέντρο του τέρματος και αριστερά (4-0). Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής πέτυχε το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτό ήταν το 6o κερδισμένο πέναλτι των «κυανόλευκων».




5ο από Σαϊτη


Στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης ο μεσοεπιθετικός Τάκης Σαϊτης έπειτα από πάσα του Δημήτρη Τσιλιμέκη σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα βρήκε και σε αμυντικό και κατέληξε ψηλά στην δεξιά γωνία των Μεγαλοχωριτών (5-0). Ο παίκτης του Βελουχίου σκόραρε το το 5ο σημερινό γκολ της ομάδας του αλλά και το 5ο προσωπικό στο πρωτάθλημα.


Ίδια εικόνα
Και στο δεύτερο ημίχρονο η Ποταμιά ήταν κλεισμένη στην άμυνα της και κατάφερε να δημιουργήσει μόλις 1 αξιόλογη στιγμή μπροστά από την εστία του ΑΠΟΚ.

Δοκάρι με Τσιλίκα


Δυο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90 η ομάδα του ΑΠΟΚ είχε δοκάρι. Ο Εμρά Χαφούς πάσαρε στον Σάκη Τσιλίκα, ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής, ο Αλέκος Κόκκοτας απέκρουσε εντυπωσιακά και στην συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.


Οι καλύτερες φάσεις
56΄: Ο Μπακαλίδης μπήκε στην περιοχή από δεξιά και ανατράπηκε από τον Γκορόγια με τον Χρυσαφόπουλο να καταλογίζει πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ένα λεπτό αργότερα ο Καρβέλης, που σούταρε χαμηλά στην δεξιά γωνία του Κόκκοτα (3-0).
59΄: Ο Χαφούς πάσαρε στον Τσιλιμέκη, που έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, το οποίο πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
62΄: Ο Σαϊτης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και πλάγια δεξιά από τον Πατρώνη κερδίζοντας πέναλτι. Ο Τσιλιμέκης το εκτέλεσε σουτάροντας στο κέντρο της εστίας και αριστερά και έγραψε το 4-0.
67΄: Ο Τσιλιμέκης πάσαρε στον Σαϊτη, ο οποίος μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε, η μπάλα βρήκε και σε αμυντικό και κατέληξε στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς (5-0).
72΄: Σουτ του Νεοφύτου εκτός περιοχής και αριστερά έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βλάχου.
74΄: Ο Χαφούς πάσαρε για τον Σερπάνο, ο οποίος σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Κόκκοτας απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
88΄: Ο Χαφούς τροφοδότησε τον Τσιλίκα, ο οποίος από το ύψος της περιοχής σούταρε, ο Κόκκοτας απέκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Κίτρινες Κάρτες
Κοσμάς

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Καρβέλης, Χαφούς, Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Σαϊτης
Ποταμιά: -

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος πριν από τα μπαράζ και έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από την ομάδα μου. Δοκιμάσαμε κάποιους παίκτες λόγω πολλών τραυματισμών και απουσιών που είχαμε και έμεινα ικανοποιημένος από όλους. Πιστεύω ότι κλείσαμε καλά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στα μπαράζ. Θέλει μεγάλη προσπάθεια από όλους για να καταφέρουμε να αναδείξουμε την ομάδα πρωταθλήτρια Ευρυτανίας. Τέλος θα  ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς.»

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ για την νίκη. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στα μπαράζ.»









Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Βλάχος, Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπολος, Χαφούς, Ντουφεκιάς, Ράπτης, Σαϊτης, Φαρμάκης(46΄ Σαπούνης), Φλωράκης, Μπακαλίδης(57΄ Σερπάνος), Καρβέλης(65΄ Τσιλίκας)

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτας, Μαντζιούτας Ν., Πατρώνης, Γκορόγιας Γ., Κοσμάς(64΄ Μπούρας Κ.), Μπούρας Σ., Νάσιος, Νεοφύτου(76΄ Σβερώνης), Γιαννόπουλος, Πλεξίδας, Μαντζιούτας Κ.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος