Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ρακόμελο-Sporting B.C. 61-63

Σε ένα συναρπαστικό ματς με σασπένς και εναλλαγή διακυμάνσεων ο Sporting λύγισε την αντίσταση του Ρακόμελου στην 2η 5λεπτη παράταση με 63-61.
Η αναμέτρηση ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/5, άρχισε στις 3 το μεσημέρι και την παρακολούθησαν γύρω στα 100 με 120 άτομα.
Το Ρακόμελο ήταν αρκετά μαχητικό και με ένα εντυπωσιακό 4ο 10λεπτο έκανε την μεγάλη ανατροπή. Πρέσαρε σε όλο το γήπεδο σε κομβικό σημείο, έκλεψε αρκετές μπάλες και με διαδοχικά τρίποντα του Βαγγέλη Κουτσούμπα οδήγησε το ματς στην παράταση. Στην πρώτη 5λεπτη παράταση βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως έκανε εκ νέου την ανατροπή. Στην δεύτερη παράταση τελικώς ηττήθηκε με 2 πόντους, γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα στο τουρνουά.
Ο Sporting δεν θύμισε ούτε και την δεύτερη αγωνιστική την περσινή ομάδα, που είχε τερματίσει 4. Ξεκίνησε πιο καλά στο ματς και αν και προηγήθηκε μέχρι και 14 πόντους έπαθε μπλακ άουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο και λίγο έλλειψε να χάσει το ματς. Στην παράταση ο Γιώργος Αρκουμάνης έπαιζε μόνος του και με ψυχραιμία πήρε την ομάδα του στις «πλάτες», οδηγώντας την στην σπουδαία νίκη. 
Την επόμενη (3η) αγωνιστική το Ρακόμελο θα παίξει με τον Άτλαντα και οι νικητές με τον Καρπενησιακό 2013.

Οι φίλαθλοι
Με καθυστέρηση ήρθαν στο κλειστό οι φίλαθλοι. Από τα μισά της δεύτερης περιόδου και έπειτα αυξήθηκε ο αριθμός τους, ο οποίος ξεπέρασε για ακόμη μια φορά τους 100.




Το πιο συναρπαστικό
Για πρώτη φορά στην τρίχρονη ιστορία του τουρνουά ένα ματς οδηγείται σε 2 παρατάσεις. Αυτό έγινε στο ματς Ρακόμελο-Sporting, το οποίο είχε γραν γκινιόλ φινάλε. Προσέφερε έντονες συγκινήσεις και κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού. Για πρώτη φορά στο 3ο τουρνουά ματς οδηγείται στην παράταση.

Ντεμπούτο Δοση


Ο Βασίλης Δόσης σφύριξε για πρώτη φορά ματς, κάνοντας ντεμπούτο στο τουρνουά. Ο 30χρονος Δόσης αγωνίζεται στην ομάδα του Αστέρα.

Από 1 νίκη
Μετά το τέλος της 2ης αγωνιστικής οι δυο ομάδες έχουν από μια νίκη και συνεχίζουν την μάχη της πρόκρισης στην 8αδα.

Χωρίς Χατζή
Το Sporting αγωνίστηκε χωρίς τον φυσικό του ηγέτη τον φόργουορντ Μιχάλη Χατζή. Ο Αιτωλοκαρνανάς εκπαιδευτικός βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ναύπακτο για τις εορτές του Πάσχα.

Η μάχη των πάγκων

 












Στον πάγκο του Sporting βρέθηκε για ακόμη ένα ματς ο Γιάννης Χαλκιάς. Από την ομάδα του Ρακόμελου στον πάγκο βρέθηκε ο Γιώργος Καρβέλης.


5 συνεχόμενα τρίποντα


Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας ήταν εντυπωσιακός και με 5 συνεχόμενα τρίποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ρακόμελου φτάνοντας τους 21 πόντους. Τον ακολούθησε με 15 πόντους και 1 τρίποντο ο γκάρντ Γιώργος Κορέντζελος.

Ασταμάτητος ο Αρκουμάνης Γ.


Ο πλέι μέικερ Γιώργος Αρκουμάνης του Sporting ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Σκόραρε 27 πόντους, έχοντας και 2 τρίποντα και πληθώρα προσωπικών δίποντων στην παράταση, όταν η μπάλα «έκαιγε». Δεύτερος σκόρερ των νικητών ήταν ο πάουερ φόργουορντ Πάνος Γαλανός με 11, έναν περισσότερο από τον σέντερ Πάνο Κρουστάλλη.

Ντεμπούτο αρχηγού


Ο αρχηγός του Ρακόμελου Νίκος Κορέντζελος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο φετινό τουρνουά κάνοντας ντεμπούτο. Δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ. Δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Γιάννης Καραγιάννης του Ρακόμελου και ο νεαρός Νίκος Καραγκούνης του Sporting.

Ελαφρές προβάδισμα


Ο Sporting ξεκίνησε πιο καλά το παιχνίδι και πήρε βραχέα κεφαλή προηγούμενο με 8-11. Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας με δίποντο έκανε το 2-1 και έβαλε για πρώτη και μοναδική φορά μπροστά στο σκορ το Ρακόμελο στην κανονική διάρκεια. Ο Πάνος Γαλανός (Φωτογραφία) με τον ίδιο τρόπο απάντησε για το 2-3. Ο Γιώργος Αρκουμάνης με δίποντο και ο Πάνος Κρουστάλλης με ένα δίποντο και 2 εύστοχες βολές ανέβασαν το σκορ στο 6-11. Ο Γιώργος Ράικος με κλέψιμο και λέιπ άπ με την λήξη μείωσε στο 8-11. Ο Γρηγόρης Καλοπήτας με όμορφο στοπ ανέκοψε τον Πάνο Κρουστάλλη.



Δεν βρήκαν ρυθμό

 












Αρκετά νευρικό ήταν το δεύτερο 10λεπτο, αφού οι ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό. Ο Κώστας Θάλλας με δίποντο έκανε το 8-13 και ο Γιώργος Ράικος (Φωτογραφία Αριστερά) με 2 βολές μείωσε σε 10-13. Με δυο βολές του Πάνου Κρουστάλλη και από ένα 2ποντο του Βαγγέλη Λελούδη και του Αλέξη Αρκουμάνη (Φωτογραφία Δεξιά) ο Sporting έφτασε στο +9 και στο 10-19. Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας μείωσε με δίποντο για να απαντήσει με τρίποντο ο Αλέξης Αρκουμάνης για το 12-22. Ο Γιώργος Ράικος με δίποντο μείωσε σε 14-22.



Με διαφορά ασφαλείας


Δυνατά ξεκίνησε στο 3ο δεκάλεπτο το Ρακόμελο, όπου με καλάθια του Γρηγόρη Καλοπήτα και του Γιώργου Κορέντζελου (Φωτογραφία) μείωσε σε 18-22. Ο Γιώργος Αρκουμάνης με 3ποντη «βόμβα» ανέβασε το σκορ στο 18-25. Ακολούθησε ένα όμορφο λει απ του Πάνου Γαλανού, καλάθι και φάουλ του ίδιου, και ένα εξίσου όμορφο καλάθι του Γιώργου Αρκουμάνη για το 18-32 και +14 για το Sporting. Το Sporting έτρεξε ένα σερί 10-0 και το Ρακόμελο έκλεισε το ματς με ένα νέο 4-0 με καλάθια Θανάση Καρβέλη και του Γιώργου Κορέντζελου για το 22-32. Ο Κώστας Θάλλας του Sporting στα πρώτα λεπτά του 10λεπτου ανέκοψε εντυπωσιακά τον Γιώργο Κορέντζελο του Ρακόμελου.



3 μικροτραυματισμοί

 












Ελαφρύ τραυματισμό στον είχαν τρεις παίκτες. Πρώτα χτύπησε στον ώμο ο Κώστας Θάλλας (Φωτογραφία Αριστερά) του Sporting, ενώ στα τελευταία λεπτά τον ίδιο τραυματισμό είχε ο Γρηγόρης Καλοπήτας του Ρακόμελου. Οι δυο παίκτες βγήκαν λίγα λεπτά εκτός παρκέ και συνέχισαν κανονικά να αγωνίζονται. Ενδιάμεσα μικροτραυματισμό είχε ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία Δεξιά) του Ρακόμελου.





Στην παράταση με 5 τρίποντα
Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του τελευταίου 10λεπτου ήταν ο Βαγγέλης Κουτσούμπας, που με 5 τρίποντα έκανε την μεγάλη ανατροπή, ανεβάζοντας και την ψυχολογία των συμπαικτών του. Ο Γιώργος Αρκουμάνης με δίποντο έκανε το 22-34 και ο Βαγγέλης Κουτσούμπας πέτυχε το 1ο τρίποντο του στο ματς μειώνοντας σε 27-34. Ο Κρουστάλλης με δίποντο και αφού είχε δεχτεί πριν θεαματικά τάπα από τον Κουτσούμπα έκανε το 27-36 και εν συνεχεία ο Θάλλας με δίποντο έκανε το 27-38 και το +11 για την ομάδα του. Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας με δυο διαδοχικά τρίποντα μείωσε σε 33-38 και ο Γιώργος Κορέντζελος με τον ίδιο τρόπο μείωσε σε 36-38. Το Ρακόμελο «έτρεξε» ένα σερί 9-0. Ακολούθησε με εύστοχη βολή του Πάνου Κρουστάλλη για το 36-39 και ένα τρίποντο του Γιώργου Αρκουμάνη για το 39-42. Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας πέτυχε το 5ο τρίποντο του και ισοφάρισε σε 42-42. Το Ρακόμελο είχε την τελευταία επίθεση, άλλα το σουτ του Ντίνου Τσούκου ήταν άστοχο.






3 φορές κόπηκε ο Κρουστάλλης


Αν και ο ψηλότερος του γηπέδου δέχτηκε τρία συνολικά κοψίματα. Μιλάμε για τον σέντερ του Sporting Πάνο Κρουστάλλη. Τον ανέκοψε ο Γρηγόρης Καλοπήτας στην 1η περίοδο και ακόμη μια φορά στην 4η περίοδο. Ενώ για Highlight ήταν το στοπ του Βαγγέλη Κουτσούμπα στο 4ο 10λεπτο πάνω στον Κρουστάλλη. 

Χωρίς νικητή έληξε και η 1η παράταση


Γρήγορο μπάσκετ με εναλλαγές στο σκορ παίχτηκε στην 1η παράταση. Ο Γρηγόρης Καλοπήτας (Φωτογραφία) με 2ποντο πέτυχε το 44-42, για να απαντήσει με τζαμπ σουτ ο Γιώργος Αρκουμάνης ισοφαρίζοντας σε 44-44. Ο Γρηγόρης Καλοπήτας με τρίποντο έκανε το 47-46 και ο Γ. Αρκουμάνης απάντησε μειώνοντας στον πόντο. Ο Βαγγέλης Λελούδης με 3ποντο έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του με 47-49 και ο Γιώργος Ράικος ισοφάρισε για το 49-49. Με δυο καλάθια του Πάνου Γαλανού και του Γιώργο Αρκουμάνη το σκορ έγινε 49-53. Το Ρακόμελο είχε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει και με δυο καλάθια του Ντίνου Τσούκου και του Γρηγόρη Καλοπήτα ισοφάρισε στο 53-53 και οδήγησε ξανά το ματς στην παράταση. Ο Γρηγόρης Καλοπήτας με «στοπ» ανέκοψε τον Πάνο Γαλανό, ενώ καμία ομάδα δεν έκανε φάουλ. Εάν κάποια ομάδα έκανε φάουλ η αντίπαλη θα εκτελούσε βολές, αφού και οι δυο είχαν συμπληρώσει 5 ομαδικά από την 4η περίοδο.




Καθάρισε ο Γ. Αρκουμάνης
Με δικές του προσπάθειες ο Γιώργος Αρκουμάνης του Sporting έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ματς χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του. Ο Πάνος Κρουστάλλης με 1/2 βολές έκανε το 53-54 και ο Γιώργος Ράικος με 1/2 βολές ισοφάρισε σε 54-54. Ο Πάνος Γαλανός με 1 βολή και ο Κώστας Θάλλας με δίποντο έκαναν το 54-57 και ακολούθησαν δυο άστοχες βολές του Γιώργου Ράικου. Ο Γιώργος Αρκουμάνης με παλικαρίσιο δίποντο έκανε το 54-59, ο Γιώργος Κορέντζελος απάντησε και ο Αρκουμάνης με νέο δίποντο ανέβασε το σκορ στο 56-61. Ο Θανάσης Καρβέλης με δίποντο μείωσε σε 58-61, ο Πάνος Κρουστάλλης αστόχησε από την γραμμή των βολών και ο Γιώργος Κορέντζελος με κλέψιμο και λει απ στα 12 δευτερόλεπτα μείωσε σε 60-61. Ο Γιώργος Αρκουμάνης με δυο εύστοχες βολές έκανε το 60-63. Ο Κώστας Θάλλας στα 7 δευτερόλεπτα έχασε και τις δυο βολές που κέρδισε και ο Γρηγόρης Καλοπήτας σε νεκρό χρόνο κέρδισε φάουλ και με 1 βολή μείωσε στο τελικό 61-63.  





5 φάουλ ο Κουτσούμπας
Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας του Ρακόμελου 3.31 πριν την ολοκλήρωση της 2ης παράτασης αποχώρησε έχοντας κάνει το 5ο φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
8-11, 14-22, 22-32, 42-42, 53-53, 61-63

Διαιτητές: Βασίλης Δόσης & Θεοδόσης Κόκκοτος

Συνθέσεις Ομάδων

Ρακόμελο (Νίκος Κορέντζελος): Κορέντζελος Ν., Ίβρος, Καρβέλης 4, Καλοπήτας 10(1), Οικονόμου, Πατρώνης, Κορέντζελος Γ. 15(1), Ράικος 9, Τσούκος 2, Γιαννόπουλος, Κουτσούμπας 21(5)

Sporting B.C. (Αλέξης Αρκουμάνης): Σαπούνης, Λαθύρης, Γαλανός 11, Λελούδης 5(1), Κρουστάλλης 10, Αρκουμάνης Γ. 26(2), Αρκουμάνης Α. 5(1), Θάλλας 6

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος