Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Π.Α.Κ.-Μακρακώμη Toyotomi B.C. 39-49

Σε ένα δυνατό και άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι η Μακρακώμη έκανε «σεφτέ» στις νίκες και επικράτησε στης Π.Α.Κ. με 49-39.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και έγινε παρουσία περίπου 150 φιλάθλων.
Η Μακρακώμη του Πάνου Καλοπήτα σε αντίθεση με το ματς με τον Αστέρα, όπου
«αυτοκτόνησε» στο φινάλε δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Βρήκε απέναντι της μια αρκετά σφιχτή άμυνα και διασφάλισε την νίκης με αρκετές προσπάθειες από την περιφέρεια σε 3ο και 4ο δεκάλεπτο.
Η αρκετά ανανεωμένη και βελτιωμένη Π.Α.Κ. έδειξε ξανά την δύναμη της και την μαχητικότητα της. Με όμορφες προσωπικές προσπάθειες των Σώκου και Πιπέρα κρατήθηκε κοντά στο σκορ μέχρι και τα μισά της 4ης περιόδου. Παράλληλα κέρδισε αρκετά ριμπάουντ και ήταν αρκετά δυνατή κοντά στο καλάθι.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική οι Ευρυτάνες θα αντιμετωπίσουν τον Αστέρα και οι Φθιωτοί τον Ίκαρο.

Γέμισε το κλειστό
Η αναμέτρηση του 2ου ομίλου προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών φιλάθλων. Το παιχνίδι έγινε παρουσία περίπου 150 φιλάθλων.




Τους πιο θερμόαιμους η Π.Α.Κ.
Την μάχη της κερκίδας κέρδισε και αυτή την αγωνιστική η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαφοσθαίρισης. Η Π.Α.Κ. είχε στο πλευρό τους γύρω στους 30 με 40 θερμόαιμους οπαδούς, οι οποίοι χειροκρότησαν και πανηγύρισαν έξαλλα τις προσπάθειες της ομάδας του, ενώ γιούχαραν ξανά τον αντίπαλο όταν εκτελούσε βολές.




Σταθερά με εκδρομείς
Η Φθιωτική ομάδα είχε επίσης στο πλευρό της μερίδα φιλάθλων και στο συγκεκριμένο ματς. Από την γειτονική Μακρακώμη ταξίδεψαν στο Καρπενήσι περίπου 20 οπαδοί της ομάδας.




Ντεμπούτο Δροσίνη


Ο Γιάννης Δροσίνης σφύριξε για 1η φορά παιχνίδι στο τουρνουά. Έτερος διαιτητής ήταν ο συμπαίκτης του στον Πρωτέα Δημήτρης Κουρλός.


Κορυφαίοι Σώκος-Πιπέρας

 












Η Π.Α.Κ. είχε σε εξαιρετική μέρα τον σέντερ Γιώργο Σώκο, ο οποίος σκόραρε 13 πόντους και κέρδισε πληθώρα αμυντικών και επιθετικών ριμπάουντ. Ο βραχύσωμος και ευκίνητος πλέι μέικερ Τόλης Πιπέρας σκόραρε 11 πόντους και συνέβαλλε τα μέγιστα στην πολύ καλή παρουσία της ομάδας του.

Πρώτος ο Στεφανής


Αν και δεν άρχισε από την αρχή ο πάουερ φόργουορντ Σωτήρης Στεφανής ήταν 1ος σκόρερ της ομάδας του και του παιχνιδιού με 14 πόντους βάζοντας και 1 3ποντο. Τον ακολούθησε με 7 πόντους ο Ανδρέας Παπασάρας, ο οποίος έβαλε και 1 τρίποντο.

Ντεμπούτο Μακρή-Θεοδοσόπουλου














Δυο παίκτες της Μακρακώμης αγωνίστηκαν για 1η φορά στο φετινό τουρνουά. Πρόκειται για τον Δημήτρη Μακρή (Αγωνίστηκε και πέρυσι στην Μακρακώμη), που σκόραρε 7 πόντους πετυχαίνοντας και 1 τρίποντο και τον πλέι μέικερ Δημήτρη Θεοδοσόπουλο (Ποδοσφαιριστής του Αγίου Γεωργίου), που έμεινε «άποντος».

Πρώτο ματς Τάκη-15αδα η Π.Α.Κ.


Από πλευράς τυπικά γηπεδούχων ο Θοδωρής Τάκης έπαιξε για πρώτη φορά στο τουρνουά. Εκτός 12αδας έμειναν πλην του Ζαχαρόπουλου οι: Κώστας Γραμματίκας και Βασίλης Τσολόκης, ενώ Βασίλης Τσιώλης και Αλέξης Καντλής δεν πήραν χρόνο συμμετοχής.

Στους πάγκους Ζαχαρόπουλος-Λαμπαδιάρης














Οδηγίες την Π.Α.Κ. έδινε από τον πάγκο ο Φώντας Ζαχαρόπουλος, ο οποίος έχει δηλωθεί και σαν παίκτης, αλλά δεν έχει αγωνιστεί ακόμη στο τουρνουά, μένοντας εκτός 12αδας. Τους νικητές καθοδήγησε ο Πάνος Λαμπαδιάρης. Οι δυο τους είχαν κοουτσάρει και στα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής.



Στον πόντο


Δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι παίχτηκε στα πρώτα λεπτά. Η Π.Α.Κ. προηγήθηκε με 3-2 και με 5-4 με καλάθι του Γιώργου Σώκου, ενώ έφτασε στο 7-4 με δίποντο του Γιάννη Χαλκιά. Ο Ανδρέας Παπασάρας (Φωτογραφία) με τρίποντο ισοφάρισε στο 7-7 και η Μακρακώμη προηγήθηκε στον πόντο στο 9-10 με 3ποντο του Σωτήρη Στεφανή. 



Κοψίματα Μακρακώμης
Δυο φορές στην πρώτη περίοδο οι Μακρακωμίτε σταμάτησαν προσπάθειες των Καρπενησιωτών. Ο Ανδρέας Παπασάρας ανέκοψε όμορφα τον Γιώργο Σώκο, όπως και ο Δημήτρης Μακρής τον Γιάννη Χαλκιά.

Διεύρυνε το προβάδισμα


Παρότι η Π.Α.Κ. ξεκίνησε δυνατά, η Μακρακώμη με ένα ντεμαράζ πήρε πρωτοπορία στο σκορ. Ο Τόλης Πιπέρας με εντυπωσιακή προσπάθεια πέτυχε το 11-10 και με 2/2 βολές και ένα δίποντο του Νίκου Ανδρέου η Π.Α.Κ. προηγήθηκε με 15-10 τρέχοντας ένα σερί 6-0. Η Μακρακώμη απάντησε και με καλάθι και φάουλ του Στεφανή και τρίποντο του Γρίβα (Φωτογραφία) ισοφάρισε σε 15-15. Η Μακρακώμη με τρίποντο του Μαλισσόβα προηγήθηκε με 17-20, ο Πιπέρας με 2ποντο μείωσε στον πόντο και στο 19-20. Με 2/2 βολές του Παπαυφαντή και με 2/2 βολές του Μαλισσόβα το σκορ έγινε 19-24.




Ένταση στην ανάπαυλα
Με την ολοκλήρωση του 2ου 10λεπτου επικράτησε ένταση και νεύρα μεταξύ των αθλητών των δυο ομάδων.



Με ξεσπάσματα
Η Μακρακώμη συνέχισε να έχει σταθερά το προβάδισμα και στην 3η περίοδο. Ο Πιπέρας διέσχισε όλο το γήπεδο (coast to coast) και με ένα πανέμορφο καλάθι μείωσε στο 21-24 παίρνοντας το χειροκρότημα του κοινού. Ο Σωτήρης Στεφανής με δυο συνεχόμενα δίποντα ανέβασε το σκορ στο 23-30. Εν συνεχεία το σκορ έγινε 23-33 και η διαφορά έφτασε στο +10 με γκολ φάουλ  και εύστοχη βολή του Σωτήρη Στεφανή. Ο Νίκος Λαθύρης με τρίποντη
«βόμβα» μείωσε σε 26-33, ο Νίκος Χαντζόπουλος με 2ποντο και ο Γιώργος Σώκος με δυο βολές μείωσαν την διαφορά στους 3 και στο 30-33. Ο Μακρής με 3ποντο και ο Γρίβας με καλάθι και φάουλ και εύστοχη βολή έκαναν το 30-39. Ο Πάνος Καλοπήτας της Μακρακώμης με τάπα έκοψε εντυπωσιακά τον Δημήτρη Ρούσσα της Π.Α.Κ. 1.58 πριν το τέλος του 10λεπτου η μπάλα κόλλησε στο στεφάνι σε σουτ του Γιάννη Χαλκιά. Είναι κάτι που έγινε για 1η φορά στο φετινό τουρνουά.





Έχοντας λύσεις
Η Μακρακώμη έχοντας αρκετές λύσεις από τον πάγκο εν αντιθέσει με την Π.Α.Κ. που «φορτώθηκε» αρκετά φάουλ και δεν πήρε λύσεις κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη. Ο Γιώργος Σώκος μείωσε σε 34-44. Ο Δημήτρης Μακρής με δυο εύστοχες βολές κάτω από τις αποδοκιμασίες του κοινού πέτυχε το 34-41. Ο Νίκος Ανδρέου με 2ποντο μείωσε στο -5 και στο 36-41. Ο Σωτήρης Στεφανής με δίποντο και ο Πάνος Καλοπήτας με δυο εύστοχες βολές διαμόρφωσαν το 36-44 (+8 για τους Φθιωτούς). Ο Πιπέρας με ένα νέο εντυπωσιακό καλάθι μείωσε στο 39-44. Εν συνεχεία με 2/2 βολές των Παπασάρα και Καλοπήτα το σκορ έγινε 39-48 και με μια βολή του σέντερ Καλοπήτα διαμορφώθηκε το τελικό 39-49. 



Αρκετά «στοπ»


Στο τελευταίο 10λεπτο αρκετές φορές προσπάθειες των παικτών ανακόπηκαν από αντιπάλους τους. Ο Νίκος Ανδρέου έκοψε όμορφα τον Δημήτρη Μακρή της Μακρακώμης. 7.14 πριν το φινάλε ο αρχηγός Πάνος Καλοπήτας (Φωτογραφία) έκοψε για δεύτερη φορά με τάπα τον Δημήτρη Ρούσσα της Π.Α.Κ.  Ο Ανδρέας Παπασάρας έκοψε τον σέντερ της Π.Α.Κ. Γιώργο Σώκο. Ενώ λίγο πριν το φινάλε ο Πάνος Καλοπήτας ανέκοψε προσπάθεια του Γιώργου Σώκου.

Έχασε 3 παίκτες














Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού 3 αθλητές της Π.Α.Κ. αποχώρησαν από το παιχνίδι αφού έκαναν 5 φάουλ. Πρώτα ο Γιάννης Χαλκιάς 00.46 πριν το τέλος αποχώρησε με 5 φάουλ, 2 δευτερόλεπτα μετά έφυγε από το ματς ο Νίκος Ανδρέου και στα 00.19 πριν το φινάλε ο Τόλης Πιπέρας έκανε το 5ο φάουλ και πέρασε και αυτός εκτός παρκέ.

Πανηγύρισαν την 1η νίκη
Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι νικητές πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο τουρνουά φωνάζοντας δυνατά το όνομα του χορηγού τους Toyotomi.



Τα δεκάλεπτα
9-10, 19-24, 30-39, 39-49

Διαιτητές: Γιάννης Δροσίνης & Δημήτρης Κουρλός

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Χαντζόπουλος 2, Πιπέρας 11, Σώκος 13, Ανδρέου 6, Λαθύρης 3(1), Χαλκιάς 2, Τάκης, Νιαβής, Καλαμπάκας, Ρούσσας 2

Μακρακώμη Toyotomi B.C. (Πάνος Καλοπήτας): Θεοδοσόπουλος, Παπαυφαντής 4, Μαλισσόβας 5(1),  Παπασάρας 7(1), Καλοπήτας 6, Στεφανής 14(1), Μακρής 7(1), Λυτάκης, Γρίβας 6(1) 







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος