Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Είθισται Café B.C.-Γενικό Λύκειο 66-35

Το Είθισται Café σε ένα ήσυχο ματς μέσα σε αθλητικά πλαίσια, που πληρούσε όλες τις προδιαγραφές ενός φιλικού «διπλού» νίκησε χωρίς να ιδρώσει το Γενικό Λύκειο με 66-35.
Το ματς διεξήχθη την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου στις 8 το βράδυ στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Λιγοστός κόσμος το παρακολούθησε και συγκεκριμένα γύρω στα 50 με 60 άτομα.
Το Είθισται των Λερογιάννη-Σαμαντά έκανε μια καλή προπόνηση σε χαλαρούς ρυθμούς απέναντι στους νεαρούς μαθητές του Γενικού Λυκείου. Δεν χρειάστηκε να πιάσει υψηλή απόδοση και δίνοντας σημαντικό χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες έφτασε στην 2η νίκη του στον θεσμό. Παράλληλα προσπάθησε να συνδυάσει την ουσία με το θέαμα, έχοντας ορισμένα όμορφα τελειώματα. Δεν κυνήγησε την διαφορά στο σκορ, αφού «σεβάστηκε» το Λύκειο.
Το Γενικό Λύκειο κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα του κοινού για το ήθος του και την μαχητικότητα του. Παρότι υπήρχε μεταξύ των ομάδων μεγάλη σωματική διαφορά πάλεψε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σκόραρε 35 πόντους και διασκέδασε τις εντυπώσεις. Κορυφαίος ήταν ο αρχηγός Δημήτρης Νιούτσικος που σκόραρε 23 πόντους.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική οι νικητές «κοντράρονται» με τον Ζήκο και οι ηττημένοι με τους Krenti Bulls.

Λιγοστός κόσμος
Λιγοστοί φίλαθλοι παρακολούθησαν το ματς του 1ου ομίλου, το οποίο ήταν ένας υγιεινός περίπατος για το Είθισται. Την αναμέτρηση είδαν μόλις 50 με 60 άτομα, κάτι που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης κοινού στο φετινό τουρνουά. Ελαφρυντικό αποτελεί ότι την ίδια ώρα διεξαγόταν η ακολουθία της Μεγάλης Δευτέρας.



Ελάχιστα φάουλ-1 ώρα παιχνίδι
Το ματς κύλησε και ολοκληρώθηκε σε 1 ώρα, αφού έγιναν μόλις 15 φάουλ και ο χρόνος ελάχιστες φορές σταματούσε. Μάλιστα από τα 10 time Out, που δικαιούνταν οι ομάδες πήρε μόλις 1 το Λύκειο.

4 φάουλ το Είθισται
Μόλις 4 φάουλ έκανε το Είθισται σε όλο το παιχνίδι. Τρία έκανε ο Κώστας Χειλάς και 1 ο Δημήτρης Σταμάτης.

Στον πάγκο ο «Τάμι»


Εύκολο απόγευμα είχε και ο προπονητής και εκπρόσωπος του Είθισται Θανάσης Γιαννόπουλος, ο οποίος μοίρασε τον χρόνο σε όλους τους αθλητές.


Σκόραραν και οι 9
 













Πλουραλισμό στο σκοράρισμα είχε η ομάδα του Είθισται, καθώς σκόραραν και 9 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν. Ο Δημήτρης Σταμάτης ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 14 πόντους, ενώ δυο λιγότερους είχε ο σέντερ Ταξιάρχης Κουτρομάνος.

Μόνος του ο Νιούτσικος


Ο ταλαντούχος Δημήτρης Νιούτσικος του Γενικού Λυκείου ήταν μια ομάδα μόνος του σκόραρε 23 πόντους βάζοντας και 3 τρίποντα και ήταν μακράν ο κορυφαίος των ηττημένων. Ο μαθητής έδειξε αρκετά προσόντα και σε αυτό το ματς και όλο το μέλλον του ανήκει. Δεύτερος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Βαγγέλης Τετράδης με 6 πόντους.

2/2 για Είθισται
Το Είθισται έκανε το 2/2 και μαζί με την Φραγκίστα και τον Πρωτέα οδηγούν την κούρσα στον 1ο όμιλο του τουρνουά και έχουν αποκτήσει ελαφρές προβάδισμα πρόκρισης. Το Γενικό Λύκειο μετρά ισάριθμες ήττες σε δυο αγώνες.

Από νωρίς διαφορά


Το Είθισται χωρίς να δυσκολευτεί πήρε από νωρίς το προβάδισμα. Μάλιστα στα 5 δευτερόλεπτα είχε προηγηθεί με 2-0 χάρις σε δίποντο του Ίγκλι Οσμενάϊ (Το πιο γρήγορο καλάθι του τουρνουά). Ο Πεταρούδης (Φωτογραφία) μείωσε σε 4-2 και με προσπάθειες κυρίως τον Σταμάτη και Κουτρομάνου το σκορ εκτοξεύτηκε στο 16-2. Ο Δημήτρης Νιούτσικος με 3ποντο μείωσε σε 16-5.


Χωρίς φάουλ το 10λεπτο
Κανένα φάουλ δεν έκαναν οι δυο ομάδες στην 1η περίοδο, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ στην διοργάνωση. Οι ομάδες έπαιξαν καθαρά και δεν υπήρξαν σκληρές μονομαχίες.


+21


Η διαφορά από τους +11 έφτασε στο +21 στην δεύτερη περίοδο και στο 32-11 για το Είθισται. Το Λύκειο κατάφερε να μειώσει με καλάθια των Τετράδη (Φωτογραφία Κέντρο) και Νιούτσικου σε 18-9. Ο Κώστας Χειλάς με δίποντο ανέβασε το σκορ στο 22-9, ενώ προηγουμένως ο Τετράδης είχε αστοχήσει σε 3 ελεύθερες βολές. Ο Χειλάς με νέο δίποντο πέτυχε το 24-9, ενώ με 3ποντο του Βαγγέλη Βλάχου (Φωτογραφία Αριστερά) το σκορ ανέβηκε στο 29-9 και με νέο τρίποντο του Άγγελου Σαμαντά (Φωτογραφία Δεξιά) το σκορ εκτοξεύτηκε στο 32-9 και στο +23. 



Μπήκε και διακρίθηκε ο «Τακαρέλ»


Στην δεύτερη περίοδο πέρασε στο ματς ο Κώστας Χειλάς του Είθισται, ο οποίος πήρε το χειροκρότημα του κοινού. Ο Χειλάς σκόραρε συνολικά 8 πόντους και έκανε αρκετά καλή εμφάνιση. Σημείωσε μάλιστα ατομικό ρεκόρ πόντων. Πήρε σημαντικό χρόνο συμμετοχής σε 3η και 4η περίοδο.





Έκανε φάουλ


Ο Μπάμπης Παπαϊωάννου (Φωτογραφία) του Γενικού Λυκείου 1.28 πριν το ημίχρονο έκανε το 1ο φάουλ για την ομάδα του. Συνολικά ήταν το 3ο φάουλ του ματς μετά από δυο του Είθισται που έκαναν οι Δημήτρης Σταμάτης και Κώστας Χειλάς.


Στον ίδιο ρυθμό
Το 3ο 10λεπτο συνεχίστηκε χωρίς να αυξηθεί η διαφορά του σκορ. Το Λύκειο με 5 συνεχόμενους πόντους του Δημήτρη Νιούτσικου μείωσε σε 34-16. Ο Χειλάς σκόραρε ξανά δυο όμορφα δίποντα ανεβάζοντας το σκορ στο 40-16. Οι νικητές χωρίς να δυσκολευτούν έφτασαν στο 44-24. 



Double skor
Προς το τέλος της 3ης περιόδου σημειώθηκε double skor όταν το Είθισται προηγήθηκε του Λυκείου με 44-22.


Ανέβασε την διαφορά


Το Είθισται παίζοντας ελεύθερο μπάσκετ και χωρίς άγχος ανέβασε την διαφορά στο +31. Το τελευταίο μέρος του παιχνιδιού ξεκίνησε με δυο διαδοχικά 3ποντα. Πρώτα τρίποντο πέτυχε ο Δημήτρης Νιούτσικος και στην συνέχεια απάντησε με τον ίδιο τρόπο ο Ίγκλι Οσμενάϊ (Φωτογραφία). Ο Δημήτρης Σταμάτης με 2 συνεχόμενα δίποντα ανέβασε το σκορ στο 51-27. Το Είθισται με καλάθια των Βλάχου και Κουτρομάνου έφτασε στο 64-33. Το τελικό σκορ της αναμέτρησης ήταν το 66-35.


Τα δεκάλεπτα
16-5, 32-11, 44-24, 66-35

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Νίκος Κωστής

Συνθέσεις Ομάδων

Είθισται Café B.C. (Δημήτρης Λερογιάννης & Άγγελος Σαμαντάς): Ζαγκότσης 4, Χειλάς 8, Κουτρομάνος 12, Βλάχος 9(1), Οσμενάϊ 8(2), Σαμαντάς 5(1), Σταμάτης 14, Λερογιάννης 6

Γενικό Λύκειο (Δημήτρης Νιούτσικος): Ζαρκάδας, Τσιάκας, Νιούτσικος 23(3), Παπαϊωάννου 2, Τετράδης 6, Κατσούδας, Πεταρούδης 4
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος