Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

«Ορειβασία για όλους» στο Καρπενήσι


Μια ξεχωριστή σειρά περιηγήσεων στα μονοπάτια της περιοχής θα ξεκινήσει από την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 και για τις επόμενες τέσσερις Κυριακές από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρπενησίου και το Δήμο Καρπενησίου.
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ορειβασία για όλους» με το οποίο καλούνται από τους διοργανωτές όλοι, δημότες και επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι να αλλάξουν τις Κυριακές τους και να γνωρίσουν την πανέμορφη Ευρυτανική φύση.
Οι διαδρομές που έχουν επιλεγεί από τους υπευθύνους του Ορειβατικού Συλλόγου είναι βατές και προσβάσιμες σε όλους. Πρόκειται για μονοπάτια που ανήκουν στο δίκτυο μονοπατιών που έχει καθαριστεί, συντηρηθεί και σηματοδοτηθεί το τελευταίο έτος από το Δήμο Καρπενησίου. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση, αθλητικά παπούτσια ή παπούτσια ορειβασίας, ένα σακίδιο με νερό και κολατσιό, αδιάβροχο και καπέλο.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά από 8 ετών. Τα παιδιά από 8 έως 12 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα. Την πεζοπορία έχουν αναλάβει έμπειροι συνοδοί και μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καρπενησίου.
Η δήλωση συμμετοχής συνοδεύεται από τη συμβολική συνδρομή των 10 ευρώ προς τον Ορειβατικό Σύλλογο, η οποία ισχύει και για τις πέντε πεζοπορίες.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης ανάμεσα σε άλλα: «Η αξεπέραστη Ευρυτανική φύση είναι το σημαντικότερο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Το πρόγραμμα «Ορειβασία για Όλους» μας καλεί να τη γνωρίσουμε. Έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια διάνοιξης, καθαρισμού και σηματοδότησης ενός εκτεταμένου δικτύου μονοπατιών τον περασμένο χρόνο, ενώ και για φέτος έχει προγραμματιστεί η συνέχισή της. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε το Δήμο Καρπενησίου έναν από τους καλύτερους προορισμούς περιπατητικού τουρισμού στην Ελλάδα.»
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Ορειβατικό Σύλλογο την Τετάρτη 24 και την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 από 19:00 έως 21.00, στα γραφεία του Συλλόγου (κτίριο Ε.Κ.Α.Β.) και με το Δήμο Καρπενησίου στο 2237350043

Πηγή: www.inews.gr