Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Βγήκαν αλήθειες στην συνέντευξη τύπου των διοικούντων του Αιόλου

Την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε η ενδιαφέρουσα συνέντευξη τύπου των διοικούντων του Αιόλου προς τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Παρόντες ήταν ο επί σειρά ετών γενικός γραμματέας Σεραφείμ Λερογιάννης και ο αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός του συλλόγου Γιάννης Λερογιάννης. Απουσίαζε ο πρόεδρος Ταξιάρχης Χρυσικός, που διαμένει πλέον στον Βόλο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Οι δυο άνδρες εκπροσώπησαν το Δ.Σ. του περυσινού πρωταθλητή της Α΄ ΕΠΣΕ και έδωσαν συνέντευξη εφ όλης της ύλης. Ο Γιάννης Λερογιάννης ευχαρίστησε όλους τους ποδοσφαιριστές του Αιόλου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Άλεξ Μπακαλίδη, χαρακτηρίζοντας τον ως κόσμημα. Ευχαρίστησε τους προπονητές και γυμναστές της ομάδας, τους τοπικούς φορείς για την βοήθεια τους, τους χορηγούς, την ΕΠΣ Ευρυτανίας, ορισμένους φίλους του Αιόλου, που τους ανέφερε ονομαστικά. Μίλησε για το πολύ κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα, ενώ τόνισε πως έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την νέα σαιζόν με την εγγραφή νέων μελών. Έκανε επίσης έκκληση στους τοπικούς φορείς για συνεργασία, ώστε να δυναμώσει και να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο της Ευρυτανίας.
Ο Σεραφείμ Λερογιάννης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Γιάννη Λερογιάννη, χαρακτηρίζοντας των ως λοχαγό. Αναφέρθηκε στο γεγονός πως για πρώτη φορά ομάδα της περιοχής δίνει συνέντευξη τύπου. Το ουσιώδες σύμφωνα με αυτόν στον αθλητισμό είναι η συμμετοχή και όχι η νίκη. Απέδωσε ελάχιστο φόρο τιμής σε άτομα, που έχουν φύγει από την ζωή όπως οι: Πάυλος Τσιγαρίδας και Σταύρος Νικολάου (Πρώην παράγοντες του Αιόλου), αλλά και τους Φθιωτούς Λεωνίδα Γιανέλλο και Θανάση Παναγή. Είναι δυσαρεστημένος από την αρνητική συγκομιδή των εισιτηρίων. Καταδικάζει όσους κατηγόρησαν την ομάδα ότι «πούλησε» τον αγώνα με τον Ανδρούτσο Γραβιάς, τονίζοντας πως ο Αίολος είναι ομάδα του προσκηνίου. Μίλησε ακόμη και για σημαντικά γεγονότα, που συνέβησαν καθόλη την διάρκεια της σαιζόν, αλλά και για την αθλιότητα των αγωνιστικών χώρων. Κατέθεσε επίσης ένα αρκετά ενδιαφέρον σχέδιο αναδιάρθρωσης κατηγοριών. Κλείνοντας οι δυο συνεπώνυμοι παράγοντες απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δυο παραγόντων:

Γιάννης Λερογιάννης: «Ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης για μας οι ποδοσφαιριστές είναι πρωταθλητές»


Η συνέντευξη τύπου άρχισε με ομιλία του γενικού αρχηγού Γιάννη Λερογιάννη: «Όπως είναι γνωστό στις 31 Μαρτίου έπεσε η αυλαία για το περιφερειακό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετείχε και η ομάδα μας ο Αίολος. Θεωρήσαμε σωστό να δώσουμε μια συνέντευξη προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Με αυτή την πρωτοβουλία της ομάδας μας, εκφράζοντας όλο το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας και ειδικά τον Πρόεδρο τον Χρυσικό Ταξιάρχη, που όπως ξέρουμε για λόγους προσωπικούς και επαγγελματικών υποχρεώσεων απουσιάζει τους τελευταίους μήνες εκτός νομού. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν πάντα και είναι κοντά στην ομάδα.»
Ο κ. Λερογιάννης ευχαρίστησε όσους βοήθησαν τον Αίολο φέτος: «Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές, που ακολούθησαν την ομάδα σε αυτό τον Γολγοθά του πρωταθλήματος και ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης θέλω να τους πω ότι για μας είναι πρωταθλητές. Χωρίς να μειώσω κανένα από τα παιδιά τα υπόλοιπα δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε έναν ποδοσφαιριστή, που είναι κόσμημα πραγματικά σε όλους τους τομείς και είχαμε την τιμή να τον έχουμε στην ομάδα μας, μιλάω για τον Άλεξ τον Μπακαλίδη. Για τον οποίον τρέφουμε πάντα σεβασμό, άλλωστε μας προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη όταν στον αγώνα στον Πυργετό, η ομάδα αυτή τον βράβευσε για την προσφορά του στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές, όλης αυτής της χρονιάς, τον Νίκο τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Παύλο τον Σερμπέση, τον Σπύρο τον Κολόκα και ιδιαίτερα τον γυμναστή τον Γιάννη τον Ελεφάντη. Θέλω να ευχαριστήσω την περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας και συγκεκριμένα τον Αντιπεριφερειάρχη τον Βασίλη Καραμπά, τον περιφερειακό σύμβουλο τον Σκλαπάνη Ταξιάρχη, το Δημοτικό συμβούλιο και τον Δήμο Καρπενησίου και ειδικά τον Δήμαρχο τον Κώστα τον Μπακογιάννη, τον ΟΠΑΔΔΗΚ για τους αγωνιστικούς χώρους, που μας παραχώρησε τόσο για τις προπονήσεις όσο για τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, την ΕΠΣ Ευρυτανίας και ειδικά τον Πρόεδρο τον Πεταρούδη τον Δημήτρη για την αμέριστη συμπαράσταση του σε όλο αυτό το πρωτάθλημα. Να ευχαριστήσω επίσης όλους τους χορηγούς μας και τους κατόχους κάρτας διαρκείας, που ήταν σημαντικό πράγμα για το ξεκίνημα μας, καθώς και κάποιους φίλους και παλιούς παίκτες της ομάδας, δεν μπορώ να μην αναφέρω τον Ανδρέα τον Κυλλή, τον Μπουμπουρή τον Ανδρέα, που όταν τους χρειαστήκαμε ήταν παρών. Σαν γενικός αρχηγός της ομάδας θέλω να σας αναφέρω το καλό κλίμα των αποδυτηρίων και των αποστολών της ομάδας, καθώς και την στήριξη των μικρών παιδιών σε αυτή την κατηγορία, που πάντα πιστεύουμε σε αυτούς αφού είναι το μέλλον του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου. Κλείνοντας θέλω να σας πω ότι ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας της ομάδας έχει ήδη ξεκινήσει από την εγγραφή των μελών της ομάδας, τα οποία μέλη θα βγάλουν το καινούργιο διοικητικό συμβούλιο στα μέσα Μαΐου. Ήδη υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για να στελεχώσουν το καινούργιο Δ.Σ.»
Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΕ δήλωσε: «Θα ήθελα να αναφερθώ και στα τεκταινόμενα στο Ευρυτανικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ευρυτανίας, στο οποίο θα είμαστε και εμείς του χρόνου. Έχω να δηλώσω τα εξής: Θα πρέπει κάθε ομάδα μεταξύ αυτών και εμείς, να σεβαστούμε τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα γήπεδα της Ευρυτανίας, τα οποία ξέρουμε τα περισσότερα σε τι κατάσταση είναι. Θα πρέπει να ρίξουμε τους τόνους, τους εγωισμούς, τις προσωπικές και μικροπολιτικές διαφορές μας. Από την άλλη η ΕΠΣ Ευρυτανίας θα πρέπει σε συνεννόηση με τους δυο Δήμους να μεριμνήσει για την βελτίωση των αγωνιστικών χώρων. Αυτά που γίνονται και έχουμε μερίδιο ευθύνης όλοι μας πηγαίνουν το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο πίσω. Κάνω έκκληση να αναλογιστούμε ο καθένας τις ευθύνες του και ας κοιτάξουμε και τα του οίκου μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε πάντα ανοιχτοί σε κάθε διάλογο με όλους τους φορείς και τις υπόλοιπες ομάδες για να πάμε το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο μπροστά.»
Ο κ. Λερογιάννης απάντησε εν συνεχεία σε ερωτήσεις. Απάντησε για το εάν θα παραμείνουν στην ομάδα ο Μπακαλίδης και ο Κολόκας: «Ποια ομάδα δεν θέλει τον Άλεξ τον Μπακαλίδη; Όσον αφορά τα υπόλοιπα άλλα θα βγει καινούργιο διοικητικό συμβούλιο και θα αποφασίσει.»
Για τα σενάρια συγχώνευσης: «Όχι ακόμη δεν έχουμε πει κάτι. Το έχουμε αφήσει όπως συζητήσαμε από τον περασμένο Αύγουστο.»             

Σεραφείμ Λερογιάννης: «Στον Αίολο είμαστε άτομα του προσκηνίου»


Ο γενικός γραμματέας του Αίολου ξεκίνησε λέγοντας τα ακόλουθα: «Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω το μέλος του διοικητικού συμβουλίου τον Γιάννη τον Λερογιάννη, ο οποίος ήταν και γενικός αρχηγός του Αίολου την τρέχουσα περίοδο 2012-13, διότι χωρίς αυτόν πιθανότατα να μην τα έβγαζε πέρα η ομάδα μας. Ο Γιάννης ο Λερογιάννης ήταν ο λοχαγός, η κλώσα που κλωσούσε, μπορεί να ήταν ο Πρόεδρος, ο φροντιστής της ομάδας, ο Γιάννης ο Λερογιάννης ήταν τα πάντα. Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με το δημοσιογραφικό κόσμο, γιατί πριν κάμποσα χρόνια υπηρετούσα και εγώ από αυτή την θέση το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Είναι πρώτη φορά που αθλητικό ποδοσφαιρικό σωματείο της Ευρυτανίας δίνει συνέντευξη τύπου και ελπίζουμε να εγκαινιάζουμε μια καλή σχέση μαζί σας, για την ενημέρωση. Από εμάς βγαίνουν οι ειδήσεις και όχι από οποιεσδήποτε συζητήσεις, οι οποίες πολλές φορές μετατρέπονται σε λάθος ειδησεογραφική πληροφόρηση. Εμείς είμαστε υπέρ των μέσων πληροφόρησης, άλλωστε τα μέσα πληροφόρησης έβαλαν την ομάδα μας και με ήχο και με εικόνα φέτος μέσα στα σπίτια πολλών ανθρώπων. Είμαστε υπέρ της κριτικής και εάν αυτή είναι αρνητική, άλλωστε στην θέση αντιπαρατίθεται η αντίθεση, στην θέση η αντίθεση και η συνιστώσα κάνει την σύνθεση δημιουργία.  Θέλω να σταθώ σε κάποια γεγονότα, διότι δυστυχώς κάποια ηλεκτρονικά σάιτ με ανώνυμους χρήστες (Ενν. τις Απόψεις Φιλάθλων του “Evrytania Sport) βλάπτουν βάναυσα το άθλημα. Για να προσφέρουν στο άθλημα ας βάζουν κάτω από το κείμενο τους το όνομα τους και το e-mail τους, έτσι που να μπορούμε να τους απαντήσουμε εμείς σε αυτά που παρουσιάζουν ως κριτική στο Ευρυτανικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να ξέρουμε ότι οι δημόσιοι άντρες υπόκεινται και στην δημόσια κριτική.»
Σχετικά με τον καλοκαιρινό σχεδιασμό του Αίολου είπε: «Στις 7 Αύγουστου μετά από το μπαράζ ανόδου της ομάδας μας, με τον Δομοκό, τον Ευβοϊκό και τον Δομοκό τον Μάιο, η ΕΠΟ παρότι εμείς δεν ανεβήκαμε στα μπαράζ αυτά κάλεσε όλα τα σωματεία να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της 4ης εθνικής. Εμείς δηλώσαμε ανεπιφύλακτα συμμετοχή, για να έχει η Ευρυτανία τον δικό της εκπρόσωπο παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες. Από την πρώτη μέρα άρχισαν τότε οι ψίθυροι ότι δεν θα τα βγάλουμε πέρα και μάλιστα από ανθρώπους του αθλητισμού. Οι ψίθυροι αυτοί κοντά στα Χριστούγεννα δυστυχώς πολλαπλασιάστηκαν. Εμείς φτιάξαμε το καλοκαίρι μια ομάδα με δικά μας παιδιά παρότι μας πίεζε ο χρόνος, με Ευρυτανόπουλα ή με παιδιά που έχουν τουλάχιστον φέτος την επαγγελματική τους δραστηριότητα εδώ στην Ευρυτανία. Θα ήταν βέβαια ουτοπία να είμαστε ευχαριστημένοι με τους 4 βαθμούς που αποκομίσαμε, όμως ορισμένοι ξεχνούν πως το ουσιώδες στον αθλητισμό είναι η συμμετοχή και όχι το αποτέλεσμα. Η ομάδα μας πρέπει να σας πούμε ότι εξέπεμπευσε υγεία και αποκατέστησε στο έπακρο τις σχέσεις καλής φιλοξενίας με όλα τα σωματεία. Πάντα στα αποδυτήρια μας επικρατούσε το οικογενειακό κλίμα, αν κάποιοι δεν είναι ευχαριστημένοι τώρα εμείς επειδή μας έλειψαν δυο εκλεκτά μέλη από την οικογένεια του Αίολου και εννοώ τον Παύλο τον Τσιγαρίδα τον αείμνηστο και τον αείμνηστο τον Σταύρο τον Νικολάου. Ας ποτίσουμε φόρο τιμής και ας πούμε ότι η συμμετοχή μας αυτή αποτελεί μνημόσυνο σε αυτά τα πρόσωπα. Θέλω έστω και ετεροχρονισμένα να απευθύνω την θλίψη μου και την οδύνη μου για δυο ιερά τέρατα της αθλητικής οικογένειας που άφησαν την ζωή τους πρόσφατα, μιλάω για τον Λεωνίδα τον Γιαννέλο και τον Θανάση τον Παναγή. Ο Λεωνίδας ο Γιαννέλος ίσως ήταν ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που ανέδειξε το Φθιωτικό ποδόσφαιρο, ο Θανάσης ο Παναγής ήταν ένα από τα μεγαλύτερα οργανωτικά πνεύματα του αθλητισμού στην Φθιώτιδα. Τον Λεωνίδα τον είδα να αγωνίζεται, δεν τον ήξερα προσωπικά. Ο Θανάσης μου πρόσφερε πάρα  πολλές βοήθειες, γιατί τον ήξερα προσωπικά όσα χρόνια και είναι πολλά, 29 συναπτά που ασχολούμαι με τον Αίολο . Θέλω να σταθώ σε ένα πράγμα εμείς δυστυχώς κόψαμε από 16 έως 43 εισιτήρια στους αγώνες που παίξαμε εδώ στο Καρπενήσι. Αυτό σημαίνει 160 έως 430 ευρώ είσπραξη, όταν οι διαιτησίες  και οι παρατηρησίες μας κόστιζαν από 650 έως 800 ευρώ. Βεβαίως είναι πολύ λίγα για μια πόλη που καυχιέται ότι έχει 10.000 κατοίκους. Θέλω να σταθώ επίσης και σε ένα άλλο πράγμα, ίσως να το ακούτε και πρώτη φορά, ίσως και να το ξέρετε, 3 φορές για να θερμανθούν τα αποδυτήρια και για να υπάρχει ζεστό νερό φέραμε με τα μπιτόνια πετρέλαιο, για να λειτουργήσει το καλοριφέρ.»
Για δυο αναμετρήσεις του Αίολου στο πρωτάθλημα μίλησε ξεχωριστά: «Θέλω να μιλήσω και για κάποια γεγονότα κάποιων αγώνων, πάμε στον αγώνα Αίολος-Ανδρούτσος Γραβιάς, ακούστηκαν ευτυχώς από μια μικρή μειοψηφία ότι εμείς πουλήσαμε τον αγώνα, ότι είμαστε λαμόγια και πουλημένοι, να πουλήσουμε έναν αγώνα σε μια ομάδα που πλέον δεν πίστευε ότι μπορούσε να σωθεί, στον Ανδρούτσο Γραβιάς. Αυτό μας το έλεγαν οι ίδιοι. Εμείς κύριοι στον Αίολο είμαστε άτομα του προσκηνίου, ΟΙ ασπάλακες» δεν χωράνε στον Αίολο, εμείς δεν  αιθεροβατούμε δεν στηριζόμαστε σε  πομφόλυγες. Αν αυτοί πιστεύουν ότι μπορούν να διοικήσουν το ποδόσφαιρο εμείς θα τους παραδώσουμε την θέση μας αλλιώς να τους παραδώσουμε στην χλεύη της κοινωνίας μας. Άλλωστε εγώ ο Γιάννης και ο Ταξιάρχης Χρυσικός ξέρουν τι τραβήξαμε για να βρούμε 700 στο επόμενο παιχνίδι μετά τον Ανδρούτσο Γραβιάς με το Λεοντάρι για να καλύψουμε τον διαιτητή. Εκεί θα τέλειωναν όλα για μας εάν δεν μπορούσαμε να βρούμε αυτά τα 700 ευρώ, λόγοι δεοντολογίας δεν μου επιτρέπουν να αναφέρω ποιοι  μας έδωσαν τότε χρήματα. Πάντως εγώ τους ευχαριστώ γιατί αυτοί ξέρουν πως και γιατί μας βοήθησαν. Στον αγώνα Ελασσόνα-Αίολος η ομάδα μας αναγκάστηκε να παραταχθεί με 9 ποδοσφαιριστές, τραυματισμοί και τιμωρίες, αλλά και κάποιοι μικρής ηλικίας ποδοσφαιριστές που δεν μας ακολούθησαν, μας ανάγκασαν να παραταχτούμε με 9 ποδοσφαιριστές. Πέντε λεπτά μετά την παράδοση των δελτίων μας στον διαιτητή κάποιοι τηλεφώνησαν από εδώ από το Καρπενήσι και ρώτησαν ποιοι αγωνίζονται με το νούμερο 10 και με το νούμερο 11 στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Να τους απαντήσουμε σήμερα ποιοι αγωνίστηκαν με αυτά τα νούμερα, παρότι είχαμε 3 ποδοσφαιριστές που μπορούσαμε να τους χρησιμοποιήσουμε με πλαστά δελτία. Ήταν νούμερα 10 ο κανένας και νούμερο 11 ο κανένας και να πληροφορήσουμε ότι με το όνομα κανένας ο Οδυσσέας νίκησε τον Πολύφημο. Έτσι τιμάμε εμείς την αθλητική αξιοπιστία.»
Τοποθετήθηκε για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νομού μας λέγοντας: «Θέλω ακόμη να σταθώ ότι συμφωνώ απολύτως σε όσα είπε ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης σε πρόσφατη συνέντευξη για τα γήπεδα, αλλά αυτό το πράγμα την αθλιότητα των αγωνιστικών χώρων που λαβαίνει χώρα το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο εγώ και ο Σωτήρης ο Νικολάου, τότε μέλος της ΕΠΣ Ευρυτανίας, είχαμε πάει σε όλα τα γήπεδα, καταγράψαμε όλες τις αθλιότητες των αγωνιστικών χώρων και των αποδυτηρίων, αλλά τότε μας ονόμαζαν γραφικούς. Εδώ πρέπει να υπάρξει ενότητα , συγκεκριμένη στρατηγική για να μπορέσει και η Ευρυτανία να αποκτήσει εκτός του Καρπενησίου γήπεδα με χόρτο και ικανοποιητικές αθλητικές εγκαταστάσεις.»
O κ. Λερογιάννης έκανε ένα ενδιαφέρον πλάνο αναδιάρθωσης των πρωταθλημάτων: «Πέφτοντας η αυλαία όλων των πρωταθλημάτων φαίνεται πως λίγοι και οι προ της κρίσης εποχή του ελληνικού αθλητικού, η εποχή των παχεών αγελάδων παρέρχεται η παρήλθε ανεπιστρεφτεί, άλλωστε αυτό φανερώνει και η αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ,αλλά και η τρανταχτή περικοπή των επιχορηγήσεων των ομοσπονδιών από την γενική γραμματεία αθλητισμού και τον ΟΠΑΠ. Πρέπει να γνωρίζετε πόσα χρόνια έχουν τα σωματεία τα Ευρυτανικά έχουν να πάρων έστω και 1 ευρώ επιχορήγηση. Λένε ότι πίσω από την λεπτομέρεια κρύβεται ο διάολος και πίσω από τον διάολο πιθανότητα να κρύβεται η ουσία. Καθίσαμε λοιπόν εγώ και ο φίλος μου ο Γιάννης και συνεργάτης μου και επεξεργαστήκαμε ένα σχέδιο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων όχι ότι ενιστάμεθα απέναντι στο σχέδιο, το οποίο έχει εκπονήσει η ΕΠΟ άλλα για να δώσει κάποιο έναυσμα. Καταθέτουμε λοιπόν αυτή την πρόταση αναδιάρθρωσης σήμερα. Η Α΄ Εθνική να διεξάγεται με 18 ομάδες, να διατηρηθούν τα μπαράζ της 2ης έως 5ης θέσης, όπου θα βγαίνουν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις . Η 17η και η 18η ομάδα να υποβιβάζεται, η 15η και η 16η ομάδα να παίζει Play Out μαζί με τους 2 δεύτερους της Β΄ Εθνικής, οι οποίοι θα παίζουν Play In αγώνες. Έτσι αποκτά ενδιαφέρον και η κορυφή της Β΄ Εθνικής, όπως εμείς την έχουμε σχεδιάσει και η ουρά της Α΄ Εθνικής. Η Β΄ Εθνική να γίνεται σε δυο ομίλους καθαρά επαγγελματικούς, τον βόρειο και τον νότιο όμιλο, όπου οι δυο πρωταθλητές θα ανεβαίνουν στην Α΄ Εθνική, οι δυο δεύτεροι θα παίζουμε όπως είπαμε αγώνες Play In για την Α΄ εθνική. Η 15η και η 16η των δυο ομίλων θα υποβιβάζεται στην άλλη κατηγορία. Όσον αφορά το καινούργιο πρωτάθλημα της πιο κάτω κατηγορίας, το οποίο βάφτισε η ΕΠΟ, πρωτάθλημα που θα προκύψει από την ένωση της Δ΄ εθνικής και της Γ΄ εθνικής, εμείς μεταφέρουμε τον διοικητικό Καλλικράτη, ως αθλητικό Καλλικράτη και λέμε ότι το πρωτάθλημα αυτό θα πρέπει να γίνεται σε 13 ομίλους, όσες είναι και οι περιφέρειες, για την άνοδο στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, να χωρίζονται οι ομάδες σε δυο ομίλους των 4 και σε ένα των 5. Ο πρώτος των 4 ομάδων να ανεβαίνει στην Β΄ εθνική κατηγορία και από των ομίλων των πέντε να ανεβαίνουν οι δυο πρώτοι. Θα υποβιβάζονται από αυτή την κατηγορία από κάθε όμιλο τόσες ομάδες όσες θα είναι και οι ενώσεις. Τι πετυχαίνουμε με αυτό; Κάθε ένωση θα εκπροσωπείται στο καινούργιο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να έχουμε 3 σημαντικά ντέρμπι. Πρώτον κάθε περιφερειακή ενότητα θα έχει τον δικό της εκπρόσωπο και θα κρατείται και ζεστό και το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον σε υψηλό επίπεδο, δεύτερον θα μειώνεται η χιλιομετρική απόσταση των μετακινήσεων και θα έχουμε αυθημερόν μετακινήσεις, ώστε έτσι θα έχουμε και μείωση των εξόδων των σωματείων και τρίτον θα τονώνεται το ποδόσφαιρο των αδυνάτων των περιοχών, όπως είναι η δικιάς μας περιοχή. Φτάνω στο τέλος και θέλω ότι στην εποχή της κρίσης, μια βαθιά κρίση που διέπει όλα τα στάδια της χώρας μα βάλλονται βάναυσα άνθρωποι, δράσεις, καταστάσεις, ιδιότητες, αξίες , μεταξύ αυτών βάλλεται και ο αθλητισμός. Θέλω να τονίσω κάτι και στην κλήρωση που συμμετείχα του τουρνουά μπάσκετ, ο αθλητισμός και η άθληση για μας δεν αποτελεί επιδόρπιο, αποτελούν κύρια τροφή. Χωρίς επιδόρπιο ζεις, χωρίς κύρια τροφή δεν μπορείς να ζήσεις, άρα και χωρίς άθληση. Άλλωστε οι αρχαίοι ήξεραν, γιατί τόνιζαν το νους υγιής εν σώματι υγιές.»
Σε ερώτηση για την στάση του κόσμου ενάντια στους ποδοσφαιριστές ο κ. Λερογιάννης είπε: «Τόνισα και εγώ ότι ήταν μια πολύ μικρή μειοψηφία, η οποία βλάπτει το ποδόσφαιρο ή θα αποβληθεί από το χώρο ή θα συνάδει με το αθλητικό πνεύμα κάποια στιγμή για να βοηθήσει. Ουδείς αναντικατάστατος και όλοι χρήσιμοι στον τόπο.»


Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας