Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Παρέα B.C.-Π.Α.Κ. 56-59

Συναρπαστική αναμέτρηση έγινε μεταξύ Παρέας και Π.Α.Κ., η οποία δεν ήταν.. για καρδιακούς και κρίθηκε με το τρίποντο του Νίκου Λαθύρη 2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της κανονικής περιόδου. Η ψυχωμένη Π.Α.Κ. πήρε μια σπουδαία νίκη απέναντι στην αρκετά ανταγωνιστική Παρέα.
Οι ομάδες αναμετρήθηκαν την Παρασκευή 19/4 στις 8 το βράδυ στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Το ματς ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ και έγινε παρουσία 80 φιλάθλων
Η Παρέα παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένη στο φετινό τουρνουά, ωστόσο δεν κατάφερε να αποσπάσει κάτι θετικό. Ήταν αρκετά καλή στα πρώτα 2 10λεπτα, όπου και είχε συνεχώς την πρωτοπορία στο σκορ. Στην συνέχεια πλήρωσε τα λάθη και το χαλάρωμα του 3ου δεκαλέπτου. Προσπάθησε στο τέλος να κάνει την ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε. Κορυφαίος ήταν ο πλέι μέικερ Παναγιώτης Κυριαζής με 30 πόντους.
Η Π.Α.Κ., παίζοντας ψυχωμένα απέναντι σε μια δυνατή ομάδα κατάφερε να πάρει μια παλικαρίσια νίκη ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε με το τρίποντο του Νίκου Λαθύρη και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα οδηγούνταν στην παράταση. Οι «πράσινοι» μετά από ένα μέτριο 1 ημίχρονο ανέβηκαν στην επανάληψη και έπαιξαν πιο δυνατή άμυνα και πήραν αρκετούς πόντους από τον κορυφαίο σέντερ Γιώργο Σώκο που σκόραρε 20 πόντους.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. αγωνίζεται με την Μακρακώμη και η Παρέα με τον Ίκαρο.

Θρίλερ φινάλε
Στην γραμμή των ελευθέρων βολών βρίσκονταν οι ομάδες στο τελευταίο λεπτό και το σκορ εναλλάσσονταν συνεχώς. Οι φίλαθλοι είδαν ένα άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι, που με το ματς Αστέρα-Μακρακώμη συγκαταλέγονται στα δυο πιο αμφίρροπα του τουρνουά μέχρι στιγμής.

Κέρδισε και την μάχη της κερκίδας
Η Π.Α.Κ. πέρα από την μεγάλη μάχη του παιχνιδιού κέρδισε και την μάχη της κερκίδας. Σχεδόν όλοι από τους 80 με 100 θεατές ήταν υπέρ της και αποδοκίμασαν στα τελευταία λεπτά με «γιουχαρίσματα» τους αθλητές της Παρέας, όταν εκτελούσαν βολές.

Πρώτη νίκη
Παρέα και Π.Α.Κ. μετείχαν για 2 φορά σε τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Πέρυσι ολοκλήρωσαν και οι δυο τους το τουρνουά χωρίς νίκη. Η Π.Α.Κ. ευτύχησε στο τέλος να πάρει την 1η της νίκη μετά από 5 σερί ήττες. Αντίθετα η Παρέα μετράει 7 συνεχόμενες ήττες(!)

Στον πάγκο ο Ζαχαρόπουλος


Ο Φώντας Ζαχαρόπουλος καθοδήγησε την ομάδα της Π.Α.Κ. σε μια μεγάλη νίκη. Ο Ζαχαρόπουλος όπως όλα δείχνουν φέτος δεν θα αγωνιστεί και θα έχει ρόλο μόνο προπονητή.


Πανό για την Παρέα
Για ακόμη ένα παιχνίδι η ομάδα της Παρέας είχε πανό δίπλα από τον πάγκο της, με το όνομα της ομάδας.


Μπροστάρης ο Σώκος


Ο Γιώργος Σώκος της Π.Α.Κ. σκόραρε 20 πόντους και ήταν ο 1ος σκόρερ των νικητών. Τον ακολούθησε ο πλέι μέικερ Τόλης Πιπέρας με 11 πόντους και ο φόοργουρντ Νίκος Ανδρέου με 11 επίσης και 1 τρίποντο.


30αρης ο Κυριαζής


Ο Παναγιώτης Κυριαζής της Παρέας σκόραρε 30 πόντους πετυχαίνοντας και 3 τρίποντα. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της Παρέας, ενώ τον ακολούθησε ο Χρήστος Τσάσσης με 16.

Τα κοψίματα του Τσάσση


Ο έμπειρος σέντερ της Παρέας Χρήστος Τσάσσης ανέκοψε αρκετές φορές αντιπάλους και έδειξε αρκετά καλά στοιχεία μπασκετμπολίστα.

+5 για την Παρέα
Πιο καλά ξεκίνησε το ματς η ομάδα της Παρέας, η οποία προηγήθηκε με 10-6 χάρης σε δίποντο του Κυριαζή. Το 1ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με +5 για την Παρέα και με σκορ 15-10. Η Π.Α.Κ. πέρασε μπροστά στο σκορ στην αρχή του αγώνα με 2-4 και δεν κατάφερε να βρει ρυθμό.


Δυο στοπ
Ο Χρήστος Τσάσσης προσέφερε θέαμα και ανέκοψε σε δυο διαδοχικές φάσεις παίκτες της Π.Α.Κ.. Πρώτα έκοψε προσπάθεια του Νίκου Ανδρέου και στην συνέχεια σουτ του Γιώργου Σώκου.

Σταθερή πρωτοπορία


Η Π.Α.Κ. ξεκίνησε πιο καλά και με 2ποντο του Σώκου μείωσε στον πόντο με 17-16. Η Παρέα συνέχισε να διατηρεί το ελαφρύ προβάδισμα και προηγήθηκε μέχρι και +6 και με 26-20, όμως η Π.Α.Κ. μείωσε στους 2 πόντους και στο 28-26 του ημιχρόνου. Ο 15χρονος Παντελής Κωστής (Φωτογραφία) της Παρέας σημείωσε δυο όμορφα καλάθια και άνεκοψε όμορφα προσπάθεια αντιπάλου



Αντιαθλητικό φάουλ


Ο 15χρονος Θοδωρής Κατσαρός της Παρέας 00.11 πριν το τέλος του 2ου δεκαλέπτου έκανε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Τόλη Πιπέρα. Ο Πιπέρας ευστόχησε σε 1 από τις 2 βολές και διαμόρφωσε το 28-24.



Τεχνική ποινή σε Κυριαζή
7.15 πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου καταλογίστηκε τεχνική ποινή στον Παναγιώτη Κυριαζή της Παρέας για διαμαρτυρία σε απόφαση του διαιτητή Δημήτρη Σταλίκα.




Επική ανατροπή
Εξαιρετική εμφάνιση στο 3ο δεκάλεπτο έκανε η Π.Α.Κ., η οποία μετά από αντεπίθεση διαρκείας προηγήθηκε αρχικά με 32-33 και εν συνεχεία με όμορφο δίποντο του Τόλη Πιπέρα με 35-40. Οι «πράσινοι» έφτασαν την διαφορά στην μέγιστη τιμή της στο 41-48.



Συναρπαστικό τέλος


Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η 4η περίοδος της αναμέτρησης, η νίκη κρίθηκε στην τελευταία επίθεση του παιχνιδιού. Η Παρέα με προσπάθειες του Παναγιώτη Κυριαζή μπήκε στο ματς και πέρασε μπροστά στο σκορ με 52-49. Η Π.Α.Κ. με εντυπωσιακή προσπάθεια του Πιπέρα, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε και 2ποντο του Ανδρέου έκανε το 52-54. Ενδιάμεσα ο Τσάσσης έκανε ένα ακόμη στοπ στον Σώκο.00.35 πριν το τέλος ο Σώκος αστόχησε σε δυο βολές και το σκορ έμεινε 53-54 υπέρ της Π.Α.Κ. 00.23 πριν το τέλος ο Σώκος αστόχησε σε δυο βολές και το σκορ παρέμεινε 53-54. 00.15 πριν το τέλος ο Κυριαζής είχε 1/2 βολές ισοφάρισε σε 54-54 και στο επόμενο δευτερόλεπτο ο Χρήστος Τσάσσης με 1/2 βολές διαμόρφωσε το 55-54. 00.12 πριν το τέλος ο Νίκος Λαθύρης με 2/2 βολές έβαλε μπροστά την ομάδα του με 55-56, 00.09 πριν το τέλος ο Παναγιώτης Κυριαζής (Κάτω από έντονες αποδοκιμασίες) με 1/2 βολές ισοφάρισε σε 56-56 και όλα έδειχναν ότι ματς θα πήγαινε στην 5λεπτη παράταση. Ο Νίκος Λαθύρης (Φωτογραφία) είχε διαφορετική άποψη και με τρίποντο στην εκπνοή από τα αριστερά διαμόρφωσε το 56-59.







Ακυρωθέν γκολ-φάουλ
Ο Κυριαζής 00.15 το τέλος ευστόχησε σε προσπάθεια του, κερδίζοντας και το φάουλ. Ωστόσο ο κ. Χουσιάδας καταλόγισε φάουλ χαμηλά και το καλάθι δεν μέτρησε, για μια απόφαση που διαφώνησε ο έτερος διαιτητής κ. Σταλίκας.

Εκτός 3


3 παίκτες αποχώρησαν από το ματς συμπληρώνοντας 5 φάουλ. 6.31 πριν το τέλος ο Πάνος Κουτσονίκας της Παρέας αποχώρησε έχοντας κάνει 5 φάουλ, 4.56 πριν την λήξη ο πλέι μέικερ Τόλης Πιπέρας συμπλήρωσε και αυτός 5 φάουλ, όπως και ο Νίκος Ανδρέου στο τελευταίο λεπτό του δραματικού παιχνιδιού. 

Έντονοι πανηγυρισμοί
Οι φίλαθλοι και οι παίκτες της Π.Α.Κ. πανηγύρισαν έξαλλα την νίκη τους, μετά το τέλος του παιχνιδιού.






Τα δεκάλεπτα
15-10, 28-26, 41-48, 56-59

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας & Θανάσης Χουσιάδας

Συνθέσεις Ομάδων

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος): Κυριαζής 30(3), Γκορόγιας, Κατσαρός, Θεοχάρης, Κωστής 6, Κόκκοτος 2, Κουτσονίκας 1, Τσάσσης 16, Κολλημένος 1, Κοκοτίνης

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Χαντζόπουλος 3, Πιπέρας 11, Σώκος 20, Ανδρέου 11(1), Λαθύρης 5(1), Τσιώλης, Χαλκιάς 2, Νιαβής 3(1), Καλαμπάκας, Ρούσσας 4, Καντλής































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος