Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΤΕΙ Καρπενησίου-Ίκαρος 101-32

Ασταμάτητο ήταν το ΤΕΙ Καρπενησίου, το οποίο έσπασε όλα τα κοντέρ, συνέτριψε τον Ίκαρο με 101-32μ επικρατώντας με διαφορά 69 πόντων.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Παρασκευή 19/4 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Άρχισε στις 6 το απόγευμα και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ. Έγινε παρουσία περίπου 70 με 80 θεατών. 
Το ΤΕΙ Καρπενησίου έδειξε από νωρίς άγριες διαθέσεις, παίρνοντας μια εντυπωσιακή νίκη. Πίεσε σε όλο το γήπεδο πρέσαρε σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού και κατάφερε να σκοράρει πολλούς πόντους μέσα από την ρακέτα. Κορυφαίος ο σέντερ Σπύρος Ραχιώτης, που σταμάτησε στους 36 πόντους.
Ο Ίκαρος του Γιάννη Αναγνωστάκη αποτελούμενος από αποστολή μόλις 7 ατόμων πραγματοποίησε κακή εμφάνιση. Έκανε πολλά λάθη και έμεινε από νωρίς με μεγάλη διαφορά πίσω στο σκορ. Αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην επίθεση και είχε αρκετά άστοχα σουτ και έκανε λάθη στην κυκλοφορία, χάνοντας την μπάλα. Παράλληλα δεν λειτούργησε σωστά η άμυνα του.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική ο Ίκαρος θα παίξει με την Παρέα και το ΤΕΙ με τον Αστέρα.

Πανό από τους φοιτητές
Το ΤΕΙ «κατοστάρησε» τον Ίκαρο έχοντας στο πλευρό του περίπου στο πλευρό του 30 θερμοαίμους φοιτητές. Οι φοιτητές είχαν στην κατοχή τους και πανό με την ονομασία της ομάδας τους. Παράλληλα ενθάρρυναν τους συμφοιτητές τους.



Οι φίλαθλοι
Γύρω στα 70 με 80 παρακολούθησαν το ματς του 2ου ομίλου, με την προσέλευση των φιλάθλων να είναι μειωμένη ελαφρά σε σχέση με 4 προηγούμενες αναμετρήσεις.


Έσπασε τα κοντέρ
Το +69 του ΤΕΙ αποτελεί την μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία των τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Παράλληλα ήταν η 3η «κατοστάρα» στην διοργάνωση.

Οδηγίες ο Γιαννής


Την ομάδα του ΤΕΙ καθοδήγησε από τον πάγκο ο Γιάννης Γιαννής, ο οποίος φέτος δεν δηλώθηκε στα παίκτης. Θα έχει ρόλο προπονητή σε όλους τους αγώνες.


Μόλις 7 με διακριτικά
Ο Ίκαρος αγωνίστηκε με μόλις 7 αθλητές και έπαιξε με διακριτικά της διοργανώτριας αρχής. Δεν έχει τυπώσει ακόμη φανέλες και  θα τις έχει στο επόμενο παιχνίδι.

«36αρης» ο Ραχιώτης


Στους 36 πόντους σταμάτησε ο σέντερ του ΤΕΙ Σπύρος Ραχιώτης, ο οποίος αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του τουρνουά και ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Ο γκάρντ Γιώργος Καμπερίδης σκόραρε 25 πόντους βάζοντας και 2 3ποντο, ενώ ψηλά στο σκοράρισμα ήταν ο Χρήστος Βγενόπουλος με 18 πόντους και 2 τρίποντα.


Μόνος του ο αρχηγός


Πάλεψε ο αρχηγός του Ίκαρου Γιάννης Αναγνωστάκης και σκόραρε 20 πόντους και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. 8 πόντους με 2 όμορφα τρίποντα πέτυχε ο Κώστας Νικολάου.

+15 με το καλημέρα
Από νωρίς το ΤΕΙ τέθηκε επικεφαλής του παιχνιδιού, έτρεξε αρχικά ένα σερί 6-0 και στην συνέχεια με καλάθια του Ραχιώτη προηγήθηκε με 13-1. Η 1η περίοδος ολοκληρώθηκε με 20-5 υπέρ των φοιτητών.



«Μπλάκ άουτ» με τον πίνακα
Στο 9ο λεπτό του 2ου δεκαλέπτου ο πίνακας του σκορ έκλεισε και σημειώθηκε μπλακ αουτ. Το παιχνίδι διακόπηκε για μερικά λεπτά, μέχρι ως ότου περαστούν από την αρχή τα φάουλ και το σκορ.



Ξέφυγε η διαφορά
Ίδια εικόνα είχε και το δεύτερο 10λεπτο. Το ΤΕΙ με 2ποντο του Γιώργου Καμπερίδη προηγήθηκε με 37-7, ανοίγοντας την διαφορά στο +30. Η συνέχεια ήταν ίδια ο Σπύρος Ραχιώτης σκόραρε κοντά από το καλάθι για το 53-13 και το +40.



Είσοδος φιλάθλου
Στην 3ο δεκάλεπτο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο οπαδός του ΤΕΙ, διαμαρτυρόμενος για απόφαση του διαιτητή Λερογιάννη. Το σκορ σε εκείνο το σημείο ήταν 57-17(!)



Εντυπωσιακά το ΤΕΙ


Ανέβασε και άλλο την απόδοση του το ΤΕΙ, πίεζε σε όλο το γήπεδο και κέρδισε πολλές φορές την μπάλα. Προηγήθηκε με 59-22, με 67-25 και  +45 για το 70-25 του δεκαλέπτου. Για την ομάδα του Ίκαρου πέρα από τις προσπάθειες του Αναγνωστάκη δυο όμορφα τρίποντα με ταμπλό πέτυχε ο Κώστας Νικολάου (Φωτογραφίες).



Δυο τεχνικές
Δυο τεχνικές ποινές καταλογίστηκαν στο τελευταίο 10λεπτο, όπου και το παιχνίδι ήταν αδιάφορο αφού είχε κριθεί. Ο Σπύρος Ραχιώτης τιμωρήθηκε από τον Δημήτρη Κουρλό με τεχνική ποινή για εξύβριση αντιπάλου και στο 8.34 ο Κώστας Νικολάου κλώτσησε νευριασμένος την μπάλα και είχε και αυτός την ίδια τύχη με τον παίκτη του ΤΕΙ.




Ένταση στην κερκίδα
Κατά την διάρκεια της 2ης τεχνικής ποινής επικράτησε ένταση και στην κερκίδα μεταξύ παικτών του Ίκαρου και οπαδούς του ΤΕΙ. Την στιγμή αυτή υπήρχε μεγάλη διαφορά στο σκορ. 


Τραυματισμός Καμπερίδη
Τραυματίας αποχώρησε ο Γιώργος Καμπερίδης του ΤΕΙ 7.02 πριν το τέλος του παιχνιδιού.


Με βολές Καδά 


Το πολυπόθητο 100 σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν το τέλος με 2 εύστοχες βολές του Τάσου Καδά (Φωτογραφία). Προηγουμένως το ΤΕΙ πρέσαρε σε όλο το γήπεδο και κυνηγούσε την διαφορά στο σκορ. Ξεκίνησε από 69-25 και έφτασε στο 90-25, «τρέχοντας» ένα σερί 21-0(!). Ο Ίκαρος σκόραρε 7 πόντους και το ΤΕΙ έφτασε στο τελικό 101-32.






Με φάουλ εκτός


Δυο παίκτες του Ίκαρου αποχώρησαν με 5 φάουλ. 4.29 πριν το τέλος πέρασε εκτός αγώνα ο Βασίλης Ίβρος (Φωτογραφία) έχοντας συμπληρώσει 5 φάουλ, ενώ 00.22 πριν το φινάλε ο Γιάννης Αναγνωστάκης συμπλήρωσε και αυτός 5 φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
20-5, 53-13, 71-25, 101-32

Διαιτητές: Δημήτρης Κουρλός & Δημήτρης Λερογιάννης

Συνθέσεις Ομάδων

ΤΕΙ Καρπενησίου (Σπύρος Ραχιώτης): Βγενόπουλος 18(2), Αυγουλής, Καμπερίδης 25(2), Διομήδης 9, Αργυρόπουλος, Παπαβασιλείου, Ραχιώτης 36, Καδάς 11(1), Γουρέλης 2

Ίκαρος (Γιάννης Αναγνωστάκης): Οικονόμου, Γιαννόπουλος 4, Αναγνωστάκης 20, Ελ Ταχάν, Ίβρος, Γερονίκος, Νικολάου 8(2)


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος