Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Αστέρας-ΤΕΙ Καρπενησίου 67-57

Ανώτερος ο Αστέρας σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΤΕΙ πήρε το «ροζ» φύλλο αγώνα, νικώντας με 67-57
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26/4 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 8 το βράδυ. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Γύρω στα 140 άτομα παρακολούθησαν το ματς.
Ο σκληροτράχηλος Αστέρας συνέχισε δυναμικά και στην 2η αγωνιστική και έκανε το 2/2. Η ομάδα του Γιάννη Ηλιάδη παίζοντας αρκετά καλή άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έχοντας πληθώρα επιθετικών λύσεων έπεσε γρήγορο μπάσκετ και κυριάρχησε. Ο φόργουορντ Θωμάς Χονδρός ήταν σε εξαιρετική μέρα και σκόραρε 19 πόντους, ενώ ξανά από τους κορυφαίους ήταν ο δυναμικός Βασίλης Τσουκαλάς.
Το ΤΕΙ Καρπενησίου αγωνίστηκε με τους ίδιους 5 για όλο ουσιαστικά το 40λεπτο και έδειξε ξανά αρκετά σημάδια δυνατής ομάδας. Δεν είχε καθόλου λύσεις από τον πάγκο και μοιραία γνώρισε την ήττα. Οι παίκτες του ΤΕΙ δεν μπορούσαν να κάνουν αρκετά φάουλ και κατά συνέπεια ήταν προσεκτικοί στις άμυνες του. Αιχμή του δόρατος ήταν ξανά ο εντυπωσιακός σέντερ και αρχηγός Σπύρος Ραχιώτης, που σταμάτησε στους 26 πόντους.
Την ερχόμενη (3η) αγωνιστική οι πρωτοπόροι και περυσινοί τροπαιούχοι θα παίξουν με την Π.Α.Κ. και οι φοιτητές με την Παρέα.

Με τον κόσμο του μαζί
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε ένα γρήγορο και δυνατό ματς, που είχε αρκετές συγκινήσεις. Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 140 με 150 ατόμων. Ο Αστέρας είχε ξανά τον κόσμο μαζί του, ο οποίος τον χειροκρότησε και τον ενθάρρυνε σε όλες του τις προσπάθειες.



Χωρίς φοιτητές
Το ΤΕΙ έχασε αυτή την φορά και την δύναμη του από την κερκίδα. Κανείς φοιτητής δεν παρακολούθησε την αναμέτρηση, αφού όλοι είχαν αποχωρήσει λόγω των εορτών του Πάσχα. Στην πρεμιέρα το ΤΕΙ είχε μαζί του αρκετούς οπαδούς στην κερκίδα, οι οποίοι δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα.

Στην κερκίδα ο πρώην χορηγός
Για ακόμη φορά το ματς από την κερκίδα παρακολούθησε ο χορηγός του Αστέρα στα προηγούμενα δυο τουρνουά μπάσκετ. Πρόκειται για τον Ανδρέα Κυλλή, ο οποίος ήταν εκπρόσωπος και χορηγός της ομάδας.


Πολλές απουσίες λόγω Πάσχα
Με 5 παίκτες έβγαλε το ματς το ΤΕΙ, αφού Θανάσης Αυγουλής και Χρήστος Παπαβασιλείου δεν έπαιξαν συνολικά ούτε 30’’ (Μόνο ο δεύτερος πέρασε στο παρκέ). Ως εκ τούτου η κούραση έπαιξε ρόλο, αφού δεν άντεξε στον ίδιο ρυθμό η ίδια 5αδα. Δεν υπήρχαν λύσεις στον πάγκο λόγω του Πάσχα, αφού οι συμπαίκτες τους αποχώρησαν από το Καρπενήσι για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους τις προηγούμενες ημέρες. Σημαντικότερη ήταν η απουσία του πλέι μέικερ Χρήστου Βγενόπουλου.

Σταθερά Δήμος & Γιαννής














Τον Αστέρα κοούτσαρε επιτυχώς και σε αυτό το ματς από τον πάγκο ο Δήμος Αθανασίου και την ομάδα του ΤΕΙ Καθοδήγησε ο Μανιάτης Γιάννης Γιαννής.



Στον ίδιο όμιλο
Αστέρας και ΤΕΙ αναμετρώνται για 3η συνεχή χρονιά στην φάση των ομίλων του τουρνουά μπάσκετ. Ο Αστέρας μετράει ισάριθμές και τα τελευταία 3 χρόνια έχει ηττηθεί στο γήπεδο μόνο στο ματς με τους Γυμναστές (Κερδήθηκε στα χαρτιά). Ως εκ τούτου είναι αήττητος!.

Με κορυφαίους Χονδρό-Τσουκαλά














Σε εντυπωσιακή μέρα βρέθηκε ο Θωμάς Χονδρός του Αστέρα, που σταμάτησε στους 19 πόντους, «πυροβολώντας» και 3 φορές έξω από τα 6.25. Ο Βασίλης Τσουκαλάς τον ακολούθησε που με όμορφες προσπάθειες σκόραρε 15 πόντους.

Ασταμάτητος

 












Ο σέντερ-αρχηγός του ΤΕΙ Σπύρος Ραχιώτης συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στην διοργάνωσημ σκοράροντας αυτή την φορά 26 πόντους. Ήταν ο κορυφαίος παίκτης των ηττημένων, ενώ τον ακολούθησε με 15 ο πλέι μέικερ σε αυτό το ματς Τάσος Καδάς, που έβαλε και 2 3ποντα.

Οριακά μπροστά
Μικρό προβάδισμα απέσπασε στην 1η περίοδο ο Αστέρας. Ο Αστέρας ξεκίνησε δυναμικά στο παιχνίδι με πήρε κεφάλι στο σκορ με 7-0. Ο Βασίλης Δόσης έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια και με όμορφή προσπάθεια πέτυχε το 11-6. Το ΤΕΙ αντέδρασε και με 2 συνεχόμενα καλάθια του Σπύρου Ραχιώτη μείωσε στον πόντο και 13-12. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με δίποντο του Δημήτρη Σβερώνη και με δυο εύστοχες βολές του Τάσου Καδά για το 17-14.



+8 για Αστέρα-Για λίγο πέρασε μπροστά το ΤΕΙ














Το ΤΕΙ μπήκε καλύτερα στο 2ο 10λεπτο και με τρίποντο του Τάσου Καδά προηγήθηκε με 17-19, ενώ ο Βασίλης Διομήδης με 2ποντο έκανε το 17-21. Η ομάδα του Ηλιάδη «αφυπνίστηκε» και με 3ποντο του Σβερώνη (Φωτογραφία Αριστερά),  2ποντο του Δόση (Φωτογραφία Δεξιά) και 3ποντο του Χονδρού έκανε την ανατροπή για το 25-21. Ο Αστέρας έτρεξε ένα σερί 8-0. Ο Γιώργος Ζαγκότσης με τρίποντο ανέβασε το σκορ στο 30-23 και το +7 και ο Βασίλης Τσουκαλάς με όμορφη προσπάθεια και 2ποντο διαμόρφωσε το 35-27 του ημιχρόνου.





«Στοπ» αρχηγού


Ο αρχηγός του Αστέρα Γιάννης Ηλιάδης, μπορεί να μην πήρε προσπάθειες και να σκόραρε μόλις 6 πόντους (2 από αυτοκαλάθι του Ραχιώτη) ωστόσο στα τελευταία λεπτά πριν το ημίχρονο ανέκοψε εντυπωσιακά σουτ του Βασίλη Διομήδη ξεσηκώνοντας το κοινό.

Από το χέρι του Χονδρού


Εξαιρετική 3η περίοδο έκανε ο φόουργοντ του Αστέρα Θωμάς Χονδρός. Ο 26χρόνος με 3ποντο ανέβασε το σκορ στο 38-29 και με γκολ-φάουλ ανέβασε το σκορ στο 42-31. Με νέο τρίποντο έκανε το 46-33, δίνοντας διαφορά  +13 για την ομάδα του. Το ΤΕΙ βρήκε ρυθμό και μείωσε μέχρι και στους 5 πόντους για το 46-41 με δυο εύστοχες βολές του Τάσου Καδά. Είχαν προηγηθεί καλάθια του Σπύρου Ραχιώτη και καλάθι και φάουλ του Βασίλη Διομήδη (Φωτογραφία). Ο Βασίλης Τσουκαλάς με καλάθι και φάουλ και με εύστοχη την βολή έκανε το 49-41, για να μειώσει ο Σπύρος Ραχιώτης με γκολ φάουλ στο 49-43, αστοχώντας όμως στην βολή. Ο Τσουκαλάς με όμορφο καλάθι πραγματοποίησε το 51-43.




Χορταστικό μπάσκετ
Γρήγορο τέμπο είχε η 3η περίοδο, όπου οι ομάδες προσέφεραν όμορφο θέαμα. Στην επιμέρους περίοδο αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 16-16.

Στιγμιαία αλλαγή


6.41 πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου τραυματίστηκε ελαφρά ο Τάσος Καδάς του ΤΕΙ. Ο Καδάς αντικαταστάθηκε για περίπου 15 μόλις δευτερόλεπτα από τον Χρήστο Παπαβασιλείου (Φωτογραφία) και αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες πέρασε ξανά στον αγώνα.


«Καθάρισε» ο Αστέρας
Ουσιαστικός και παίζοντας με γρήγορους αιφνιδιασμούς ο Αστέρας καθάρισε το ματς και δεν άφησε περιθώρια στο ΤΕΙ. Ο Άλκης Κατής με 2ποντο έκανε το 53-43 και οΔημήτρης  Σβερώνης με 1 δίποντο και 1/2 βολές έκανε το 56-43 και το +13 για την ομάδα του. Ο Τάσος Καδάς απάντησε και με τρίποντο μείωσε σε 56-46. Το ΤΕΙ συνέχισε να βρίσκεται κοντά στο σκορ με δίποντο του Ραχιώτη μείωσε στους 7 και στο 61-54. Στην συνέχεια Σβερώνης και Χονδρός με δυο καλάθια ανέβασαν το σκορ στο 67-54 και στο +13. Το ΤΕΙ στο φινάλε μείωσε στο τελικό 67-57.


Αυτοκαλάθι Ραχιώτη
Ο Σπύρος Ραχιώτης άθελα του έστειλε την μπάλα στο καλάθι της ομάδας του και πέτυχε το 60-48. Το 2ποντο χρεώθηκε στον αρχηγό του Αστέρα Γιάννη Ηλιάδη.


Ντεμπούτο του πιτσιρικά Λιάπη Χ.


Ο 14χρονος μόλις Χρυσόστομος Λιάπης αγωνίστηκε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα κάνοντας ντεμπούτο στην διοργάνωση. Ο νεαρός Λιάπης (Αδερφός του π. Κώστα) είναι ο νεαρότερος παίκτης του φετινού τουρνουά. Μάλιστα πήρε μια προσπάθεια χωρίς να ευστοχήσει, ενώ το κοινό τον ενθάρρυνε κατά την είσοδο του στο παρκέ.



Τραυματισμός στο φινάλε


Ο Σπύρος Ραχιώτης του ΤΕΙ αποχώρησε τραυματίας στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Την θέση του πήρε ο Θανάσης Αυγουλής (Φωτογραφία), ο οποίος ήταν η δεύτερη αλλαγή της ομάδας και έπαιξε ελάχιστα δευτερόλεπτα. 




Έξω ο Τσουκαλάς
Ο Βασίλης Τσουκαλάς του Αστέρα αποχώρησε 4 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, αφού έκανε το 5ο προσωπικό του φάουλ. Μάλιστα ο Γιώργος Καμπερίδης του ΤΕΙ άργησε να εκτελέσει τις βολές και οι παίκτες του Αστέρα αποχώρησαν, καθώς το φάουλ έγινε λίγο πριν την λήξη. Ενώ την ίδια στιγμή αποχώρησαν και οι θεατές.


Τα δεκάλεπτα
17-14, 35-27, 51-43, 67-57

Διαιτητές: Δημήτρης Λερογιάννης & Θανάσης Χουσιάδας

Συνθέσεις Ομάδων

Αστέρας (Γιάννης Ηλιάδης): Σβερώνης 12(1), Φλωράκης 2, Δόσης 4, Ηλιάδης 6, Λιάπης Κ. 2, Τσουκαλάς 15, Λιάπης Χ., Χονδρός 19(3), Ζαγκότσης 3(1), Κατής Α. 4

ΤΕΙ Καρπενησίου (Σπύρος Ραχιώτης): Αυγουλής, Καμπερίδης 10, Διομήδης 4, Παπαβασιλείου, Ραχιώτης 26, Καδάς 15(2), Γουρέλης 2






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος