Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Fragist’ An. Terrorists-Ζήκος 43-25

Έχοντας σταθερή απόδοση σε όλο το ματς οι «τρομοκράτες» της Ανατολικής Φραγκίστας ζευγάρωσαν τις νίκες τους, επικρατώντας του μαχητικού Ζήκου με 43-25.
Η αναμέτρηση έγινε την Παρασκευή 26/4 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 3ου τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου. Έγινε παρουσία περίπου 60 με 70 φιλάθλων.
Οι FragistAn. Terrorists παίζοντας πιο πειθαρχημένα και με κοντρόλ επιθέσεις ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και κατάφεραν να πάρουν την 2η νίκη τους στο τουρνουά.  Ήταν ψύχραιμοι στο μεγαλύτερο διάστημα του και παρά τις απουσίες δεν επηρεάστηκαν. Κορυφαίος ήταν ο Σπύρος Καψάλης, που πέτυχε 16 πόντους.
Ο Ζήκος γνώρισε για 2η συνεχή φορά την ήττα παρά την μαχητικότητα που επέδειξε. Είχε ορισμένα ξεσπάσματα στην απόδοση του και «νεκρά» σημεία. Ο Ζήκος έκανε αρκετά λάθη και ήταν άστοχος σε κρίσιμα χρονικά σημεία και μοιραία δεν μπόρεσε να πλησιάσει στο σκορ. Εξαιρετικός για ακόμη μια φορά ήταν ο σέντερ Πάνος Μπόκας.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική η ομάδα του Γιώργου Αντίνου αγωνίζεται με τον Πρωτέα και η αντίστοιχη του Γιώργου Δροσίνη κόντρα στο Είθισται Café B.C.

Λιγοστός κόσμος
Λιγοστοί φίλαθλοι παρακολούθησαν το ματς μεταξύ των δυο ομάδων. Γύρω στα 60 με 70 άτομα είδαν ένα ματς χωρίς ρυθμό, το οποίο θύμιζε αρκετές φορές προπονητικό διπλό. Ο αριθμός των φιλάθλων αποτελεί αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων στην φετινή διοργάνωση.




Το χαμηλότερο σκορ
Οι 68 μόλις πόντοι, που σημειώθηκαν αποτελούν αρνητικό ρεκόρ και το χειρότερο από πλευράς παραγωγικότητας και των 3 διοργανώσεων. Το προηγούμενο χαμηλότερο σκορ  ήταν το στο ματς Μεγάλο Χωριό-Ρακόμελο (71 συνολικά).

«Καταραμένο» 25!
Ισοφάρισε το δικό του αρνητικό ρεκόρ επίθεσης στον θεσμό ο Ζήκος. Οι 25 πόντοι που σημείωσε και αυτή την αγωνιστική αποτελεί το χαμηλότερο σκορ επίθεσης στο τουρνουά. 25 πόντους έχουν πετύχει ακόμη ο Ζήκος, το Sporting, το Γενικό Λύκειο και ο Καρπενησιακός.

Βίοι αντίθετοι
Διαφορετικά αποτελέσματα και πορεία έχουν στην διοργάνωση οι δυο ομάδες. Οι FragistAn. Terrorists μετρούν 2η συνεχόμενες νίκες, αφού κέρδισαν και στην πρεμιέρα το Γενικό Λύκειο και ο Ζήκος ηττήθηκε για 2 φορά μετά την ήττα από τον Πρωτέα.

Ντεμπούτο Κόκκοτου


Για πρώτη φορά στο φετινό τουρνουά σφύριξε ο Θεοδόσης Κόκκοτος, που αγωνίζεται με τα χρώματα της Παρέας.

«Κοούτσαρε» ο χορηγός


Τους FragistAn. Terrorists καθοδήγησε από τον πάγκο ο χορηγός της ομάδας Νίκος Τάκης. Ο Τάκης είχε αγωνιστεί στο 2ο τουρνουά με την Γρανίτσα, ωστόσο φέτος δεν δηλώθηκε σε καμία ομάδα. Αποτελεί εκπρόσωπο της ομάδας της Ανατολικής Φραγκίστας. 


Έπαιξε ο Αντίνου 


Την πρώτη του παρουσία στο τουρνουά είχε ο αρχηγός των Φραγκιστιανών Γιώργος Αντίνου. Ντεμπούτο έκανε για την Φραγκίστα και ο Ηρακλής Πατσιούρας και ο Λεωνίδας Κόκκοτος. Οι νικητές είχαν ορισμένες απουσίες λόγω των εορτών του Πάσχα. Τους ηττημένους καθοδήγησε και σε αυτό το ματς ο Στέφανος Λιάπης, ο οποίος έμεινε εκτός 12αδας.

Εγγύηση Καψάλης & Λάππας














Ο περιφερειακός Σπύρος Καψάλης των νικητών σκόραρε 16 πόντους, βάζοντας και 1 τρίποντο και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Τον ακολούθησε με 14 ο έμπειρος σέντερ Κώστας Λάππας. Οι δυο αθλητές είχαν ξεχωρίσει και στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής και έδειξαν ότι αποτελούν εγγύηση για τους «τρομοκράτες».

Διψήφιος μόνο Μπόκας


Ο μαχητικός σέντερ Πάνος Μπόκας, ήταν ο μοναδικός παίκτης του Ζήκου, ο οποίος σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Μπόκας σκόραρε 10 πόντους, ξεσήκωσε το κοινό με τις προσπάθειες του, μοίρασε δυο όμορφα «στοπ» και ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Ζήκος. Μάλιστα ο παίκτης αγωνίστηκε έχοντας και πρόβλημα τραυματισμού. Ο έμπειρος πάουερ φόρνουρντ Πάνος Τσιγαρίδας σκόραρε 6 πόντους, πετυχαίνοντας και 1 τρίποντο.


Άργησαν να πάρουν μπρος


Νωχελικά ξεκίνησε το παιχνίδι, αφού το πρώτο καλάθι σημειώθηκε 7.07 πριν την ολοκλήρωση του 10λεπτου, το οποίο πέτυχε ο Σπύρος Καψάλης. Οι FragistAn. Terrorists με δυο καλάθια του Στέλιου Γιαννούλη έφτασαν στο 6-0. Ο Ηρακλής Πατσιούρας (Φωτογραφία) με όμορφο τρίποντο έκανε το 11-0. Ο Αποστόλης Μπουμπουρής με δίποντο 1.53 πριν το τέλος της περιόδου μείωσε στο 11-2, το οποίο ήταν το σκορ της 1ης περιόδου. Χτύπημα στο πόδι δέχτηκε ο σέντερ Πάνος Μπόκας, ο οποίος μάτωσε και πέρασε εκτός γηπέδου, για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.




Οι εντυπώσεις στον Μπόκα
Ο Πάνος Μπόκας ήταν αυτός που κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού και τις εντυπώσεις και με δυο καλάθια μείωσε σε 13-6. Ο Μπόκας μάλιστα διέσχισε όλο το γήπεδο έκανε μια  εντυπωσιακή προσπάθεια και με όμορφο δίποντο σκόραρε το 17-9, παίρνοντας ξανά το χειροκρότημα του κοινού. Ο Πάνος Τσιγαρίδας με 3ποντο μείωσε σε 17-12 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Ο Στέλιος Γιαννούλης με κρίσιμο καλάθι διαμόρφωσε στο 19-12 του ημιχρόνου. Μικροτραυματισμό στο χέρι είχε ο Σπύρος Καψάλης, ο οποίος αγωνίστηκε κανονικά ως το τέλος.



Δυο «Στοπ» σε Λάππα
Στα πρώτα λεπτά του 2ου δεκαλέπτου ο Πάνος Μπόκας του Ζήκου με εντυπωσιακό κόψιμο ανέκοψε προσπάθεια του σέντερ της Φραγκίστας Κώστα Λάππα, παίρνοντας το χειροκρότημα του κοινού ξανά. Ο Μπόκας ανέκοψε ξανά στην 3η περίοδο τον Λάππα και προσέφερε θέαμα στους οπαδούς.

Συστάσεις από Σταλίκα
1.12 πριν την ολοκλήρωση του δεύτερου 10λεπτου ο διαιτητής Δημήτρης Σταλίκας έκανε συστάσεις στον πάγκο του Ζήκου, που διαμαρτυρήθηκε. 



Air ball οι βολές


Δυο βολές του Πάνου Τσιγαρίδα του Ζήκου 00.26 πριν το τέλος του 2ου δεκαλέπτου δεν έφτασαν στο καλάθι και πέρασαν Air ball.

13 φάουλ
Μόλις 13 φάουλ είχαν κάνει οι δυο ομάδες με την συμπλήρωση του ημιχρόνου. Οι FragistAn. Terrorists έκαναν 6 και ο Ζήκος 7. Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν πολλαπλάσια φάουλ.

Συμβολή Λάππα


Οι «τρομοκράτες» ήταν αρκετά καλοί στην 3η περίοδο και άνοιξαν την ψαλίδα στο σκορ. Καθοριστική συμβολή είχε ο σέντερ Κώστας Λάππας. Ο Λάππας με γκολ φάουλ έκανε το 24-14 και το +10 για την ομάδα του. Στην συνέχεια με βολές των Καψάλη, Λάππα το σκορ έγινε 29-14. Ο Ζήκος σκόραρε μόλις 4 πόντους και έμεινε πολύ πίσω στο σκορ. Ο πάουερ φόργουορντ της Φραγκίστας Στέλιος Γιαννούλη (Φωτογραφία) πήρε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ, τα περισσότερα από αυτά ήταν από άστοχες βολές των συμπαικτών του.



«Έτρεξαν» σερί














Δυο εικόνες διαφορετικές είδαμε στην τελευταία περίοδο. Ο Ζήκος ξεκίνησε μια μίνι-αντεπίθεση και με ένα σερί 9-0.Ο Κώστας Δροσίνης με 3ποντο και ο Πάνος Μπόκας με καλάθι και φάουλ έκαναν το 30-22 και εν συνεχεία με μια βολή του Μπόκα και 2ποντο του Αποστόλη Μπουμπουρή (Φωτογραφία Αριστερά) έγινε το 30-25. Ο Καψάλης «εκτέλεσε» έξω από τα 6.25 και πέτυχε το 33-25. Οι FragistAn. Terrorists από το σημείο αυτό και μετά με ένα εντυπωσιακό σερί 13-0 έφτασαν στο τελικό 43-25. Οι νικητές πήραν πόντους από διαφορετικούς παίχτες. Ο Πάνος Μπόκας στις αρχές του 10λεπτου έκανε μια όμορφη ντρίμπλα, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του αντιπάλου Κώστα Λάππα και ξεσήκωσε ξανά τους φιλάθλους. Ο Ζήκος στα τελευταία 6.5 περίπου λεπτά του ματς δεν σκόραρε κανέναν πόντο. Το τελευταίο καλάθι του αγώνα πέτυχε ο Λεωνίδας Κόκκοτος (Φωτογραφία Δεξιά) στην πρώτη του εμφάνιση στο τουρνουά.



Εκτός Δροσίνης Γ.-Μπόκας


Δυο παίκτες του Ζήκου συμπλήρωσαν 5 φάουλ και αποχώρησαν πρόοωρα από το ματς. 2.50 πριν το φινάλε αποχώρησε μ 5 φάουλ ο φόουργοντ Γιώργος Δροσίνης (Φωτογραφία) και 1.32 πριν το τέλος αποχώρησε καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο συμπληρώνοντας το 5ο φάουλ ο σέντερ Πάνος Μπόκας.



Τα δεκάλεπτα
13-2, 19-12, 30-16, 43-25

Διαιτητές: Θεοδόσης Κόκκοτος & Δημήτρης Σταλίκας

Συνθέσεις Ομάδων

FragistAn. Terrorists (Γιώργος Αντίνου): Πατσιούρας 3(1), Αντίνου 1, Γιαννούλης 7, Λάππας 14, Λάμπρου Α., Καψάλης 16(1), Κόκκοτος  2

Ζήκος (Γιώργος Δροσίνης): Τσιγαρίδας 6(1), Δροσίνης Γ. 2,  Κώτσιας Δ., Δροσίνης Κ. 3(1), Κώτσιας Γ., Μακρής, Μπουμπουρής 4, Καρανίκας, Μπόκας 10, Οικονόμου





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος