Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Κεράσοβο-Κρίκελλο 1-1

Σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας Κεράσοβο και Κρίκελλο αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Ο ιστορικός Κεραυνός απέσπασε τον πρώτο του βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα.
Οι ομάδες αναμετρήθηκαν την Κυριακή 28/4 στο γήπεδο του Κερασοχωρίου στις 5 το απόγευμα στα πλαίσια της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του 1ου γύρω της Β΄ Ευρυτανίας. Την συνάντηση παρακολούθησαν γύρω στα 50 άτομα και έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.
Το Κεράσοβο του Πάνου Βλάχου συνεχίζει να αγνοεί την νίκη για 2ο συνεχή ματς, είχε μέτρια απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και δεν κατάφερε να βρει ρυθμό. Βρέθηκε σε κακή μέρα και δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες, αφού έκανε αρκετά λάθη στο επιθετικό κομμάτι. Αν και είχε την εδαφική υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν έκανε τις ανάλογες ευκαιρίες. Βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από λάθη στην άμυνα και ισοφάρισε νωρίς στο 1ο μέρος με τον Γιώργο Παπαροϊδάμη. Οι Κερασοβίτες είχαν και δοκάρι λίγα λεπτά πριν το φινάλε με κεφαλιά του Πάνου Βλάχου.
Ο Κεραυνός Κρικέλλου παίζοντας αρκετά καλά έκανε βαθμολογικό «σεφτέ» στο φετινό πρωτάθλημα και έδειξε αρκετά σημάδια βελτίωσης. Το Κρίκελλο μέσα από αντεπιθέσεις δημιούργησε αρκετές καλές στιγμές και μόλις στο 7ο λεπτό πήρε προβάδισμα με τον μεσοεπιθετικό Σωτήρη Αγγελακόπουλο. Μπορεί να δέχτηκε την ισοφάριση γρήγορα, όμως έκανε αρκετά καλό δεύτερο μέρος. Απειλήθηκε λιγοστές φορές, αφού έκλεισε τους χώρους στο κέντρο και στην άμυνα και κυνήγησε το νικητήριο γκολ στην κόντρα-επίθεση, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες.
Το Κεράσοβο παρά την ισοπαλί,α παρέμεινε στην 2η θέση φτάνοντας τους 4 βαθμούς και το Κρίκελλο θα τερματίσει στην τελευταία 4η θέση και έχει μετά τον πόντο που απέσπασε -9 βαθμούς, κατεβάζοντας την αρνητική του βαθμολογία. Την επόμενη (4η) αγωνιστική το Κρίκελλο ταξιδεύει στο μακρινό Ραπτόπουλο για αντιμετωπίσει την τοπική Δόξα και το Κεράσοβο στο Καρπενήσι για να αναμετρηθεί με την ΑΕΚ.

Λίγος κόσμος
Περίπου 50 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση της Β΄ Κατηγορίας στο Κεράσοβο.


Καλοκαιρινές συνθήκες
Συνήθως στο σύνορο επικρατούν «πολικές» συνθήκες, ωστόσο την Κυριακή στο γήπεδο του Κερασοχωρίου επικρατούσε καλοκαιρία. Ο αγώνας έγινε με ηλιοφάνεια και τον υδράργυρο να είναι στους 25 βαθμούς.

Ντεμπούτο Ίβρου


Πρόσφατα παρακολούθησε τα μαθήματα της σχολής διαιτησίας και την Κυριακή έκανε το ντεμπούτο του στα γήπεδα της Ευρυτανίας. Ο 24χρονος Βασίλης Ίβρος εκτέλεσε χρέη δεύτερου βοηθού και έκανε θετικό ντεμπούτο, δείχνοντας καλά στοιχεία. Ο Ίβρος αντικατέστησε το αρχικά ορισθέντα Νίκο Μακρή (Δεν έκανε ντεμπούτο), αφού εργάζονταν την ώρα του αγώνα και δεν είχε ενημερωθεί για τον ορισμό του.


4 καινούργιοι











 
 














Πριν μερικές ημέρες έκαναν την πρώτη τους εγγραφή στο Κρίκελλο και έκαναν στο Κερασόβο το ντεμπούτο τους με την ομάδα τους. Σίγουρα δεν θα το ξεχάσουν αφού ο Κεραυνός απέσπασε βαθμό μετά από αρκετό καιρό. Πρόκειται για τον 27χρονο γκολκίπερ Νίκο Κουτσιαύτη, τον 25χρονο δεξιό μπακ Κώστα Μπούρα, τον 22χρονο μεσοαμυντικό Γιώργο Μπόνια και τον 31χρονο επιθετικό Κώστα Καργιώτη.

Με συμπληρωματική κατάσταση
Ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε στην σελίδα μας η συμπληρωματική κατάσταση υγείας των 4 νέων δελτίων που εξεδόθησαν για την ομάδα του Κεραυνού. Το ίδιο έχουν κάνει και οι υπόλοιπες ομάδες του Β΄ τοπικού. Οι 4 νέοι του Κρικέλλου ήταν σε νέα κατάσταση υγείας με καινούργια ημερομηνία μεταγενέστερη της έκδοσης των δελτίων τους. Είναι κάτι θετικό. που προήλθε μετά τις πολλαπλές ενστάσεις για τις καταστάσεις υγείας των ομάδων της Α΄ Ευρυτανίας.

Απουσίαζαν οι στυλοβάτες
Χωρίς τους δυο στυλοβάτες της διοίκησης ταξίδεψε ο Κεραυνός στο Κεράσοβο. Απουσίαζε ο προπονητής της ομάδας και ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσάρας, καθώς και ο Πρόεδρος Νίκος Κατσιάρης.

Με 2 παράγοντες


Στο Κεράσοβο βρέθηκαν ωστόσο δυο παράγοντες του Κρικέλλου. Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο πρώτος Πρόεδρος της ομάδας Θανάσης Τσαμαδός (Φωτογραφία) και ο παράγοντας της ομάδας Κώστας Νάκος.


Οδηγίες ο Καλύβας


Ο παίκτης των Αγράφων Κώστας Καλύβας έδινε οδηγίες στους γηπεδούχους από τον πάγκο της ομάδας του. Ο Καλύβας έχει καταγωγή κατά το ήμισυ από το Κεράσοβο, ωστόσο μόνο ο αδερφός του έχει αγωνιστεί στον Α.Ο.Κ.


Βασικοί Φούκας-Ρίζος-Μπανιάς


Τρείς αλλαγές είχε η αρχική εντεκάδα των γηπεδούχων σε σχέση με το ματς στο Ραπτόπουλο. Στο βασικό σχήμα αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο δεξιός αμυντικός Σωτήρης Φούκας, ο μεσοαμυντικός Χρήστος Ρίζος και ο δεξιός μέσος Δημήτρης Μπανιάς. Πήραν τις θέσεις των: Χρήστου Καλαμπάκα (Απουσίαζε), Σταύρου Κοσμά και Χρήστου Βλάχου (Έπαιξε ως αλλαγή).

6 αλλαγές

 












Τελείως διαφορετικός παρατάχτηκε ο Κεραυνός Κρικέλλου μετά από 8 ημέρες από το ματς με την ΑΕΚ στο Καρπενήσι. Ούτε ένα, άλλα ούτε δυο, συνολικά είχε 6 αλλαγές στην 11αδα σε σχέση με την 2η αγωνιστική. Στο βασικό σχήμα μπήκαν τα 4 νέα πρόσωπα: Νίκος Κουτσιαύτης, Κώστας Μπούρας, Κώστας Καργιώτης και Γιώργος Μπόνιας. Επιπλέον στην 11αδα έπαιξε ο αριστερός μπακ Θάνος Τσιμιτσέλης και ο δεξιός μέσος Σπύρος Συρροκώστας (Φετινό ντεμπούτο). Πήραν τις θέσεις των: Τάσου Τσιμιτσέλη (Έπαιξε ως αλλαγή), Βασίλη Τσάρα, Παναγιώτη Μαστραπά, Γιάννη Παπαδόπουλου, Βασίλη Πανάρα και Παναγιώτη Σύρρου. Οι τελευταίοι 5 απουσίαζαν και δεν ταξίδεψαν στο Κεράσοβο. Απουσίαζε επίσης ο ικανότατος μέσος  Γιάννης Μητρόπουλος, ο οποίος θα επιστρέψει την τελευταία αγωνιστική λόγω της τιμωρίας του. 

-5 από την άνοδο
Δυσκολεύουν τα πράγματα για το Κεράσοβο, αφού απέχει 5 βαθμούς από την πρώτη θέση, η οποία βάσει της προκήρυξης οδηγεί στην Α΄ Ευρυτανίας.

Με 3/3 μηδενίζει
Ο Κεραυνός επίσης έχει δύσκολο έργο, αφού πρέπει να κάνει το 3/3, για να σβήσει την αρνητική βαθμολογία που κουβαλάει από τις προηγούμενες χρονιές. Οι Κρικελλιώτες έχουν δείξει ότι διαθέτουν ανταγωνιστική ομάδα, αν και αρκετοί παίκτες είναι μεγάλης ηλικίας.

Α΄ Μέρος

Λιγοστές φάσεις
Κακό ποιοτικά ματς έγινε στο πρώτο μέρος, αφού δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο αξιώσεων. Μπορεί να σημειώθηκαν δυο τέρματα, όμως ελάχιστες ήταν οι καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες.

Μπήκε ιδανικά
Ο Κεραυνός παίζοντας με αντεπιθέσεις ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και πήρε το προβάδισμα. Στην συνέχεια παίζοντας με βάθος και έχοντας πολυπρόσωπη άμυνα οπισθοχώρησε,  δίνοντας περισσότερη βάση στα αμυντικά του καθήκοντα.

Τους έπιασε στον «ύπνο»


Ο 31χρονος ικανότατος μεσοεπιθετικός Σωτήρης Αγγελακόπουλος (Φωτογραφία) του Κρικέλλου έπιασε στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων, αφού μόλις στο 7ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Αγγελακόπουλος κέρδισε δυο κόντρες από τους Ρίζο και Λάππα και τελείωσε υποδειγματικά την φάση. Το τέρμα πανηγυρίστηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους και ο σκόρερ τον αφιέρωσε στον παλιό πρόεδρο της ομάδας Θανάση Τσαμαδό. Ο Κρικελλιώτης παίκτης με θητεία μακρόχρονη στα γήπεδα της Αχαΐας είναι ότι καλύτερο διαθέτει ποιοτικά η ομάδα. Σκόραρε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.




«Εγκλωβισμένο» και με λάθη
Το Κεράσοβο έδειξε διάθεση να δημιουργήσει και να πάρει τον έλεγχο του ματς. Έκανε αρκετά λάθη και απείλησε κυρίως με βαθιές μπαλιές. Ισοφάρισε στο 28ο λεπτό σε μια όμορφη γρήγορη επίθεση, στην οποία πιάστηκε ανοργάνωτη η άμυνα του Κρικέλλου.

Αναγκαστική αλλαγή














Ο Κεραυνός μόλις στο 15ο λεπτό αναγκάστηκε να κάνει την 1η του αλλαγή. Ο μέσος Μπάμπης Μπεσλεμές του Κωνσταντίνου ένοιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και αποχώρησε πρόωρα. Την θέση του πήρε ο Γιώργος Νάκος, ο οποίος έπαιξε στον άξονα, κάνοντας καλή εμφάνιση. Ο Νάκος είχε παίξει στην πρεμιέρα με το Ραπτόπουλο, αγωνιζόμενος κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Μάλιστα είναι και Πρόεδρος του ΠΑΟ Καλυβιών Αιτωλοακαρνανίας (Β΄ ΕΠΣΝΑ) και πριν τον Κεραυνό έπαιζε στον ΠΑΟ Αγρινίου.



Ισοφάρισε ο Γ.Παπαροϊδάμης


Το Κεράσοβο κατάφερε στο 28ο λεπτό να φέρει το ματς στα ίσα και να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ο αριστερός μπακ Θύμιος Μούτσελος με γρήγορο και δυνατό πλάγια βρήκε τον Χρήστο Κοσμά, ο οποίος «σέρβιρε» στον Γιώργο Παπαροϊδάμη, που με πλασέ από κοντά ισοφάρισε σε 1-1. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, ωστόσο από πλάγιο άουτ δεν υπάρχει τέτοια παράβαση.




Νεύρα μεταξύ των παικτών


Νεύρα επικράτησε στο 30ο λεπτό μεταξύ των παικτών των δυο ομάδων, όταν και το ματς διακόπηκε. Ο Σπύρος  Συρροκώστας μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε επιθετικό φάουλ στον Θύμιο Μούτσελο (Φωτογραφία). Οι παίκτες των ομάδων αψιμάχησαν μετά την σύγκρουση των Συρροκώστα-Μούτσελου και η αναμέτρηση διακόπηκε για 3 λεπτά, αφού επικράτησε ένταση. Ο ρέφερι Χρυσαφόπουλος «κιτρίνισε» τους δυο εμπλεκόμενους.




Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Αγγελακόπουλος κέρδισε δυο διαδοχικές κόντρες από τους Ρίζο και Λάππα, βρέθηκε απέναντι στον Τρίκα και με ψύχραιμο πλασέ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων «πάγωσε» το Κεράσοβο, γράφοντας με το «καλημέρα» το 0-1.
8΄: Ο Αγγελακόπουλος έκανε την μπαλιά για τον Μπεσλεμέ Χ.(Δ), ο οποίος πλάσαρε από καλή θέση και ο Τρίκας απέκρουσε.
21΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Ρίζου από μακρινή θέση και αριστερά πέρασε πάνω από την εστία του Κουτσιαύτη.
28΄: Ο Μούτσελος εκτέλεσε έξυπνα γρήγορα και δυνατά το αράουτ από αριστερά, ο Κοσμάς μπήκε στην περιοχή από αριστερά γύρισε στον Παπαροϊδάμη Γ., που από κοντά με πλασέ στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων ισοφάρισε στο τελικό 1-1.
45΄: Ο Βλάχος Π. γέμισε από το κέντρο και δεξιά, ο Τσιόβολος έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και η νέα κεφαλιά του Κοσμά Χ. από κοντά πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό «Γ» των φιλοξενούμενων.

Β΄ μέρος

Με τραυματισμούς & διακοπές


Δεν ξεκίνησαν καλά το δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες, αφού στα πρώτα λεπτά του ματς το παιχνίδι διακόπηκε αρκετές φορές εξ αιτίας τραυματισμών. Μάλιστα στο 48΄ τραυματίστηκε ο στόπερ του Κερασόβου Γιάννης Λάππας, ο οποίος συνέχισε 20 λεπτά τραυματίας και βγήκε από το ματς στο 68΄.






Ευκαιρίες για το» διπλό»


Το Κρίκελλο δημιούργησε τις πρώτες καλές στιγμές στην επανάληψη στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα ο Σωτήρης Αγγελακόπουλος και Μπάμπης Μπεσλεμές του Δημητρίου (Φωτογραφία) έχασαν δυο εξαιρετικές ευκαιρίες να βάλουν μπροστά την ομάδα τους.



Έψαξε το γκολ
Το Κεράσοβο στο τελευταίο 10λεπτο της αναμέτρησης «αφυπνίστηκε» και διεκδίκησε το δεύτερο γκολ. Είχε την ελαφριά υπεροχή, όπως και στο 1ο ημίχρονο, όμως δυσκολεύονταν να φτάσει στην τελική προσπάθεια.

Ντεμπούτο Γ. Τρίκα


Ο φορ και γενικός γραμματέας της ομάδας Γιώργος Τρίκας των γηπεδούχων έκανε ντεμπούτο για την φετινή χρονιά, περνώντας στο ματς στο 68ο λεπτό στην θέση του Γιάννη Λάππα. Ο ψηλόσωμος παίκτης έχασε σημαντική διπλή ευκαιρία στο 82΄ να χαρίσει την νίκη στην ομάδα του.



Δοκάρι ο Π. Βλάχος


6 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο μέσος Πάνος Βλάχος έχασε σπουδαία ευκαιρία να χαρίσει την νίκη στο Κεράσοβο. Η κεφαλιά του από κοντά σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κρικέλλου και στην συνέχεια μπλοκαρίστηκε από τον πορτιέρο Κουτσιαύτη. Παραλίγο να χριστεί σκόρερ για τρίτο σερί ματς.



Νικήθηκε ο Τάσος Τσιμιτσέλης


Με το γνώριμο παιχνίδι των αντεπιθέσεων ο Κεραυνός έχασε μια ακόμη ευκαιρία στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο δεξιός μέσος Τάσος Τσιμιτσέλης έκανε την κεφαλιά, την οποία απέκρουσε σωτήρια ο Μάκης Τρίκας.


Οι καλύτερες φάσεις
62΄: Μακρινό σουτ του Νάκου πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Τρίκα.
63΄: Ο Αγγελακόπουλος έκλεψε από τους  αμυνόμενους, ελίχτηκε στην περιοχή από αριστερά και πλάσαρε ελάχιστα άουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της δεξιάς γωνίας του Κερασόβου.
70΄: Ο Αγγελακόπουλος έκανε την βαθιά μπαλιά για τον Μπεσλεμέ Χ.(Δ), ο οποίος από ευνοϊκή θέση χωρίς πίεση πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
82΄: Ο Ρίζος σέντραρε από δεξιά ο Τρίκας Γ. έκανε εξ επαφής την κεφαλιά, ο Κουτσιάυτης απέκρουσε και στην συνέχεια πλάσε του ίδιου από πλάγια αριστερά σε άδεια εστία πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
83΄: Μακρινό σουτ του Παπαροϊδάμη Γ. μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
84΄: Ο Μούτσελος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Βλάχου Π. μέσα από την «καρδιά» της άμυνας του Κρικέλλου και από το ύψος της μικρής περιοχής χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα.
93΄: Ο Μπεσλεμές Χ.(Δ) γέμισε ο Παπαροϊδάμης Δ. έκανε το λάθος και την κεφαλιά του Τσιμιτσέλη Αν. απέκρουσε ο Τρίκας σωτήρια από την αριστερή του γωνία.

Κίτρινες Κάρτες
Μούτσελος, Συρροκώστας, Αγγελακόπουλος, Νάκος

Διακριθέντες
Κεράσοβο: Ρίζος, Κοσμάς, Βλάχος Π.
Κρίκελλο: Αγγελακόπουλος, Τσιόβολος, Μπούρας

Συνθέσεις Ομάδων

Κεράσοβο (Πάνος Βλάχος): Τρίκας Σ., Φούκας, Μούτσελος, Λάππας Ι.(68΄ λ.τρ. Τρίκας Γ.), Παπαροϊδάμης Δ., Ρίζος, Μπανιάς(62΄ Βλάχος Χ.), Κοσμάς Χ., Σβερώνης, Βλάχος Π., Παπαροϊδάμης Γ.

Κρίκελλο: Κουτσιαύτης, Τσιόβολος, Μπόνιας, Μπεσλεμές Α., Μπούρας, Συρροκώστας(60΄ Τσιμιτσέλης Αν.), Μπεσλεμές Χ.(Κ)(14΄ λ.τρ. Νάκος), Τσιμιτσέλης Αθ., Καργιώτης, Αγγελακόπουλος, Μπεσλεμές Χ.(Δ)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Βασίλης Ίβρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος