Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΑΕΚ-Ραπτόπουλο 3-5

Βήμα ανόδου έκανε το Ραπτόπουλο, το οποίο σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πολύ ένταση, που περιείχε τα πάντα κέρδισε εκτός έδρας με το «αγγλικό» 5-3 της αξιόμαχης ΑΕΚ.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 5. Ήταν για τα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, έγινε υπό παρουσία περίπου 50 φίλων του ποδοσφαίρου και κάτω από ηλιοφάνεια.
Η ΑΕΚ στο δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς του δεν κατάφερε να συνεχίσει με νίκη και να μπει στην διεκδίκηση της πρωτιάς. Επανήλθε από το 0-2, ισοφαρίζοντας σε 2-2, όμως η συνέχεια παρά το γεγονός πως είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Η ομάδα του Γιάννη Λαμπράκη, που είχε ξανά τον Βασίλη Κολοκα σε «κέφια» έκλεισε τον πρώτο γύρο στην 3η θέση με 3 πόντους.
Το Ραπτόπουλο είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, φτάνοντας στην νίκη ωστόσο πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ. Το συγκρότημα του Φάνη Ντζίμα, που στηρίζεται σε πολλά νεαρά παιδιά έκανε το 3/3 και αποσπάστηκε 5 βαθμούς από το δεύτερο Κεράσοβο. Πολύ δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση, που οδηγεί στην άνοδο-επιστροφή στο Α΄ τοπικό.
Ο δικέφαλος αγωνίζεται την ερχόμενη(4η) αγωνιστική με το Κεράσοβο στο Δημοτικό Στάδιο, δίνοντας το τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας ματς. Το Ραπτόπουλο αγωνίζεται στο γήπεδο του με το Κρίκελλο και με νίκη «αγκαλιάζει» το πρωτάθλημα.

Είδαν θέαμα
Γύρω στους 50 φίλους του ποδοσφαίρου παρευρέθησαν στο γήπεδο του Καρπενησίου, παρακολουθώντας έναν ενδιαφέρον αγώνα.


Δυο νέα πρόσωπα


Με ελάχιστες αλλαγές παρατάχτηκε στην σύνθεση της η ΑΕΚ ύστερα από το νικηφόρο παιχνίδι με το Κρίκελλο. Φανέλα βασικού πήρε για πρώτη φορά πήρε ο αμυντικός Δημήτρης Γιαννόπουλος, ενώ επανήλθε ο Αντώνης Τσέκας. Στον πάγκο έμεινε ο τραυματίας Σπύρος Σαπούνης, ενώ απουσίαζε ο Μάκης Νιαβής (Δηλωμένος ως αναπληρωματικός). Στον πάγκο κάθισε και ο δεύτερος γκολκιπερ Νίκος Μπούκας.

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής














Ο επιλαχών βασικός τερματοφύλακας Αργύρης Γεωργαλής τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι κατά την διάρκεια του «ζεστάματος» και διεκομίσθη στο νοσοκομείο Καρπενησίου. Έτσι κάτω από τα δοκάρια κάθισε ξανά ο Λάμπρος Παπαδήμος, ο οποίος θα ξεκινούσε εκτός εστίας. Φανέλα βασικού πήρε την τελευταία στιγμή ο 19χρονος δεξιός μέσος Στράτος Παπαδήμος, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Β΄τοπικό.

Λαμπράκης & Ντζίμας στους πάγκους














Την ΑΕΚ καθοδήγησε και σε αυτό το παιχνίδι ο πρώην πρόεδρος της Αγίας Τριάδας Γιάννης Λαμπράκης και την Δόξα ο ποδοσφαιριστής του Απεραντιακού και πρώην του Ραπτοπούλου Φάνης Ντζίμας. Παρών ήταν ο παράγοντας της Δόξας Θανάσης Παπαδήμος, ενώ ξανά δίπλα στην ομάδα ήταν ο Βασίλης Κατσίκης (Γενικός γραμματέας του Απεραντιακού) και ο παίχτης των Απεράντιων και πρώην του Ραπτοπούλου Δημήτρης Ζήκας. Στον πάγκο κάθισε (Εκτός αποστολής όμως) ο ποδοσφαιριστής των νικητών Γιώργος Ντζίμας.

Πρώτη εμφάνιση Αζούκη


Ο 20χρονος Αλέξανδρος Αζούκης πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας και έπαιξε για πρώτη φορά στην Β΄ ΕΠΣΕ. Ήταν στέλεχος και την περυσινής ομάδας, που έπαιξε στο Α΄ τοπικό. Εκτός αποστολής ήταν οι: Κώστας Ντάλλης και Γιώργος Παππάς (Τραυματίας).

Α΄ Μέρος

Καλύτερο και προηγούμενο το Ραπτόπουλο
Η ομάδα του Φάνη Ντζίμα ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με 0-2, ωστόσο το συγκρότημα των Αγίων Ευρυτάνων μπήκε ξανά στο ματς, μειώνοντας σε 1-2.

Δεύτερη και «φαρμακερή» για Τσιάμη


Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Λάμπρο Τσιάμη από στημένη μπάλα του Θωμά Γεωργαλή. Η προσπάθεια του αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Γιώργο Παπαζαχαρία. Ωστόσο με το νέο κόρνερ που είχε ίδιους «δράστες» ο 23χρονος στόπερ χρίστηκε σκόρερ και έκανε το 0-1, σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα στην Β΄ ΕΠΣΕ.


Αναγκαστική αλλαγή

 












Ο Γιάννης Λαμπράκης έκανε νωρίς-νωρίς την πρώτη του αλλαγή, καθώς στο 23΄ αποχώρησε τραυματίας ο συνονόματος του Λαμπαδάρης. Την θέση του στο γήπεδο πήρε ο Δημήτρης Τσέκας.



Διαμαρτυρίες για πέναλτι


Η ΑΕΚ στο 26΄ «φώναξε» για πέναλτι σε ανατροπή του Χρήστου Παρούτσα από τον Φάνη Μπαστάνη (Φωτογραφία). Τελικά υποδείχτηκε φάουλ εκτός περιοχής και δεξιά.



Πρώτα δοκάρι..μετά γκολ
Ο δραστήριος επιθετικός του Ραπτοπούλου Δημήτρης Ζαχαράκης στο 21΄ σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία για το 0-2. Τελικά όμως ο 32χρονος τα κατάφερε στο 37΄, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Πάνου Παπαδήμου σε μια ιδανική επίθεση της Δόξας.




Μπήκε ξανά στο παιχνίδι
Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου η ΑΕΚ μπήκε ξανά στο παιχνίδι με «δράστη» τον συνήθη ύποπτο Βασίλη Κολόκα, που δέχτηκε ασίστ από τον Γιώργο Μπέσσα. Το 1-2 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.




Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Χτύπημα φάουλ του Κολόκα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου με διπλή προσπάθεια στην αριστερή του γωνία.
11΄: Σέντρα του Αζούκη από δεξιά, κεφαλιά του Ζαχαράκη κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
17΄: Κόρνερ του Γεωργαλή Θ. από αριστερά, ο Τσιάμης έπιασε την κεφαλιά, με τον Παπαζαχαρία να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
18΄: Ο Γεωργαλής Θ. εκτέλεσε ξανά από αριστερά το κόρνερ και ο Τσιάμης με προβολή από κοντά στην δεξιά γωνία της ΑΕΚ έκανε το 0-1.
19΄: Σουτ του Γεωργαλή Β. εκτός περιοχής και αριστερά μπλοκαρίστηκε από τον Παπαζαχαρία.
20΄: Ο Γεωργαλής Β. μπήκε στην περιοχή από αριστερά και βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε με τα πόδια.
21΄: Σουτ του Ζαχαράκη κόντραρε στα σώματα, ο ίδιος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με νέο δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Παπαζαχαρία.
24΄: Κόρνερ του Κολόκα από αριστερά, ο Παπαδήμος Λ. έχασε την μπάλα, ο Τσέκας Α. σούταρε, ο Γιαννόπουλος Γ. πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και έπιασε την κεφαλιά, που έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ραπτοπούλου.
27΄: Τεχνική εκτέλεση φάουλ του Κολόκα από θέση δεξιά έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
29΄: Ο Κολόκας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, την κεφαλιά του Γιαννόπουλου Γ. μάζεψε ο πορτιέρο της «ακριτικής» ομάδας.
30΄: Κόρνερ του Παπαδήμου Π. από την αριστερή πλευρά, η κεφαλιά του Τσιάμη στο πρώτο δοκάρι έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Παπαζαχαρία.
37΄: Ο Γεωργαλής Θ. έβγαλε την μπαλιά, ο Παπαδήμος Π. από θέση δεξιά πάσαρε στον Ζαχαράκη, ο οποίος μέσα από την περιοχή πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Παπαζαχαρία (0-2).
40΄: Ο Μπέσσας σέντραρε από αριστερά στον επερχόμενο Κολόκα, που με ψύχραιμο σουτ μέσα από την μικρή περιοχή στην αριστερή γωνία του Παπαδήμου Λ. μείωσε σε 1-2.
44΄: Ο Ζαχαράκης σε θέση τετ α τετ μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πλάσαρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Παπαζαχαρία.
45΄+2΄: Μπαλιά του Παπαδήμου Π. στον Καραντζούνη, ο οποίος σε θέση τετ α τετ σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Παιχνίδι  για γερά νεύρα
Με 5 γκολ,  1 αποβολή και 1 ακόμη δοκάρι συνεχίστηκε η επανάληψη. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν αμέσως, ωστόσο η συνέχεια άνηκε στην Δόξα, η οποία έπαιζε μάλιστα με 10 ποδοσφαιριστές από το 2-3 και ύστερα.

Ισοφάρισε ο Παρούτσας


Νωρίς-νωρίς δόθηκε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Χρήστος Παρούτσας μόλις στο 49΄ σημείωσε το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στην ΑΕΚ, κάνοντας το 2-2, με την ομάδα του να πετυχαίνει την ολική ανατροπή.





Επαναφορά με Παπαντζίμα
 

Σχεδόν με την συμπλήρωση 20 λεπτών οι Ραπτοπουλίτες πήραν ξανά το προβάδισμα στο σκορ, με τον 21χρονο Λάμπρο Παπαντζίμα να βρίσκει δίχτυα. Ο σκόρερ σημείωσε το πρώτο του γκολ στην τρέχουσα Β΄ ΕΠΣΕ σε 3 εμφανίσεις.



Προηγήθηκε επιθετικό φάουλ


Ο Στέλιος Σώμαλης εν μέσω επευφημιών του κοινού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 72΄, αλλά είχε προηγηθεί σφύριγμα του Λάμπρου Κολοκώτσιου για επιθετικό φάουλ και η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.

Αποβολή Λ. Παπαδήμου και συμπλοκή


 












Η ομάδα του Ραπτοπούλου ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές. Στο 73΄ ο τερματοφύλακας Λάμπρος Παπαδήμος απώθησε τον αριστερό μπακ της ΑΕΚ Ηλία Μπακόλα μετά από επεισόδιο, που είχαν οι δυο ποδοσφαιριστές και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη από τον ρέφερι Λάμπρο Κολοκώτσιο. Επικράτησε σύρραξη μεταξύ των παιχτών των δυο ομάδων και ο αγώνας διακόπηκε για περίπου 4-5 λεπτά, με αποτέλεσμα ο ρέφερι να κρατήσει 7 λεπτά καθυστερήσεις.






Τερματοφύλακας ο Β. Γεωργαλής


Ο αριστερός μπακ της Δόξας Βασίλης Γεωργαλής φόρεσε τα γάντια του τερματοφύλακα, καθώς δεν υπήρχε αναπληρωματικός πορτιέρο.


Συνεχίστηκε η ένταση


Στο 77ο λεπτό τα νεύρα έκαναν ξανά την εμφάνιση τους μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Γιώργου Μπέσσα (Φωτογραφία) πάνω στον Αλέξανδρο Αζούκη.



Ξανά γκολ ο Καραντζούνης


3 τέρματα σε ισάριθμες συμμετοχές μετρά ο ταχύτατος Χάρης Καραντζούνης. Στο 81΄ «σφράγισε» την νίκη για την ομάδα του, σημειώνοντας το 2-4.




Απίθανο δεύτερο γκολ Ζαχαράκη!


Ένα από τα καλύτερα τέρματα της σαιζόν σημείωσε ο φορ Δημήτρης Ζαχαράκης, το οποίο μάλιστα ήταν και το δεύτερο του στον αγώνα και τρίτο στο φετινό πρωτάθλημα (Όλα στο ίδιο γήπεδο). Σκόραρε ακριβώς από την σέντρα του γηπέδου αμέσως μετά την επίτευξη του 2-4, βλέποντας τον αντίπαλο πορτιέρο εκτός εστίας.




Δοκάρι του Στασινού


Ο 40χρονος επιθετικός Σπύρος Στασινός λίγο έλλειψε να χριστεί σκορερ, αλλά η προσπάθεια του σταματήθηκε από το αντίπαλο δοκάρι.


Ολοκλήρωσε με show o Κολόκας


Με ένα εξαιρετικό τελείωμα μετά από μια εκπληκτική ατομική προσπάθεια ο Βασίλης Κολόκας «μάζεψε» το σκορ στο 3-5 στο 92΄. Ο 36χρονος αποτελεί «όαση» στο πρωτάθλημα αυτό, φτάνοντας τα 5 γκολ!.




Ταινία στο 21


Tape χρησιμοποιήθηκε στην φανέλα με το νο21 του Γιώργου Κοτούλα των φιλοξενούμενων, ώστε να γίνει 18, όπως ήταν δηλωμένο στο φύλλο αγώνος. Το νο18 δεν βρισκόταν στην διάθεση της ομάδας.


Ντεμπούταρε 14χρονος
Την πρώτη του συμμετοχή κατέγραψε ο νεαρός Ηλίας Κοτούλας. Πέρασε ως αλλαγή στις καθυστερήσεις. Είναι γεννημένος το 1999! 

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Κολόκας έκανε ωραία μπροστινή μπαλιά στον Τσέκα Δ., που σούταρε εντός περιοχής και δεξιά πάνω από το τέρμα του Παπαδήμου Λ.
49΄: Ο Παπαζαχαρίας έκανε το βολέ, ο Παρούτσας εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Μπαστάνη και μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα τον πλάσαρε στην αριστερή γωνία, διαμορφώνοντας το 2-2.
50΄: Πάσα του Γεωργαλή Β. στον Γεωργαλή Θ., ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» του Παπαζαχαρία.
52΄: Ο Παπαδήμος Π. έβγαλε την μπαλιά στον Αζούκη, ο οποίος βρήθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή και δεξιά, σούταρε και ο Παπαζαχαρίας απέκρουσε σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία με τα πόδια.
65΄: Σουτ του Γεωργαλή Θ. κόντραρε στους αμυνόμενους, η μπάλα στρώθηκε στον Παπαντζίμα, που με χαμηλό σουτ εντός περιοχής σημάδεψε την αριστερή γωνία της ΑΕΚ (2-3).
67΄: Σέντρα του Μπακόλα από αριστερά, ο Τσέκας Δ. σούταρε διαγώνια έξω από το δεξί δοκάρι του Παπαδήμου Λ.
73΄: Απευθείας κόκκινη στον τερματοφύλακα Παπαδήμο Λ. για απώθηση στον Μπακόλα.
81΄: Ο Καραντζούνης δέχτηκε παράλληλη μπαλιά, πρόλαβε τον Μπακόλα και μέσα στην περιοχή και δεξιά πλάσαρε διαγώνια στην δεξιά γωνία τον Παπαζαχαρία (2-4).
82΄: Ο Ζαχαράκης από το ύψος του κέντρου έκανε μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ, «κρεμώντας» τον αντίπαλο πορτιέρο και διαμορφώνοντας το 2-5.
89΄: Ο Παπαντζίμας τροφοδότησε τον Παπαδήμο Π., ο οποίος σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Στασινού προσέκρουσε στην ρίζα την δεξιάς κάθετης δοκού των γηπεδούχων.
90΄: Ο Καραγιάννης έκανε γέμισμα από το ύψος της περιοχής και δεξιά, ο Παρούτσας πλάσαρε εξ επαφής και ο Κοτούλας Γ. απέκρουσε σωτήρια προ της γραμμής.
92΄: Ο Κολόκας ξεκίνησε εντυπωσιακό σλάλομ, απόφυγε τους πάντες, μπήκε στην περιοχή και σούταρε ψηλά στην δεξιά γωνία του Γεωργαλή Β., «γράφοντας» το 3-5.

Κίτρινες Κάρτες
Παπαζαχαρίας, Μπακόλας, Μπέσσας, Σώμαλης, Αζούκης, Μπαστάνης, Παπαδήμος Π.

Διακριθέντες
ΑΕΚ: Κολόκας, Παρούτσας
Ραπτόπουλο: Ζαχαράκης, Αζούκης, Καραντζούνης, Παπαδήμος Π.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Γιάννης Λαμπράκης): Παπαζαχαρίας, Μπακόλας, Μπέσσας, Παπαροιδάμης, Γιαννόπουλος Δ., Καραγιάννης, Γιαννόπουλος Γ., Τσέκας Α.(55΄ Σώμαλης), Παρούτσας, Κολόκας, Λαμπαδάρης(23΄ λ.τρ Τσέκας Δ.)

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Παπαδήμος Λ., Τσιάμης, Γεωργαλής Β., Αζούκης, Παπαδήμος Ευστρ.(59΄ Στασινός Σ.), Μπαστάνης Θ.(Ε), Παπαδήμος Π., Παπαντζίμας, Καραντζούνης(84΄ Κοτούλας Γ.), Ζαχαράκης(91΄ Κοτούλας Η.), Γεωργαλής Θ.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος