Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Προπαίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φθιώτιδας 0-0

Με αρκετά θετική εμφάνιση, η οποία άφησε υποσχέσεις για το μέλλον και συνδυάστηκε με την κατάκτηση ενός βαθμού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η ΕΠΣ Ευρυτανίας. Αναδείχτηκε ισόπαλη με 0-0 κόντρα στην γειτονική ομάδα της ΕΠΣ Φθιώτιδας.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του ενωσιακού πρωταθλήματος προπαίδων. Οι δυο ενώσεις μοιράστηκαν τον βαθμό, καθώς ήταν ένα ματς με λιγοστές φάσεις μεταξύ δυο ισοδύναμων ομάδων.
Οι Ευρυτάνες του Δημήτρη Αντωνίου ύστερα από την καλή παρουσία, που είχαν κόντρα στην Φωκίδα πανηγύρισαν τον πρώτο τους βαθμό στην κατηγορία των προπαίδων, στην οποία τα τελευταία χρόνια συνήθως έμεναν «άποντοι». Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να προηγηθούν, ενώ εμφανίστηκαν «διαβασμένοι» στον αγωνιστικό χώρο, βλέποντας τους κόπους τους να δικαιώνονται. Στα συν συγκαταλέγεται το μηδέν παθητικό!.
Η Φθιώτιδα μετά από δυο συνεχόμενες ήττες σε ισάριθμα ματς πήρε και αυτή τον πρώτο της πόντο. Είχε καλύτερη επιθετική παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο πρώτο 30λεπτο δεν κατάφερε να απειλήσει. Η επίσης άπειρη ομάδα του Κώστα Τσαπραζλή παρέμεινε χωρίς νίκη στους προπαίδες, αλλά η βαθμολογική συγκομιδή είναι το τελευταίο που μετρά σε αυτά τα πρωταθλήματα.
Ευρυτανία και Φθιώτιδα ισοβάθμησαν στην 3η θέση, κατακτώντας τον πρώτο τους βαθμό. Είχαν μάλιστα -8 αρνητικό συντελεστή τερμάτων (2-10 για την Ευρυτανία και 1-9 για τους Φθιωτούς).

Περίπου 50 θεατές
Αρκετοί γονείς από Ευρυτανία, αλλά και από Φθιώτιδα παρακολούθησαν την αναμέτρηση, η οποία έγινε κάτω από υψηλή θερμοκρασία.


Πρώτη φορά με ήλιο
Όλα τα παιχνίδια των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας, που έγιναν φέτος στο Καρπενήσι είχαν γίνει συμπτωματικά με βροχή. Αυτήν την φορά ο καιρός δεν έκανε τα τερτίπια του, αλλά αντιθέτως οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές.

Οι παρουσία των παραγόντων


Ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας ήταν ξανά στο γήπεδο, δίνοντας και την ψυχή του για τις μικτές ομάδες. Κοντά στους νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως σε όλα τα εντός έδρας ματς ήταν και ο ταμίας Θανάσης Τσατσαράγκος. Από την Φθιώτιδα στο Καρπενήσι ταξίδεψαν ο υπάλληλος της ΕΠΣΦ Τάκης Κίτσιος και ο αναπληρωματικός ταμίας του συμβουλίου Μπάμπης Τσαμπάκαλος, που είναι πρόεδρος της επιτροπής των μικτών ομάδων.
Στο γήπεδο ήταν επίσης ο Δημήτρης Αθανασόπουλος, που προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στις μικτές ομάδες και ο έτερος προπονητής της Ακαδημίας Χρήστος Καλαμπάκας.

Ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων
Οι μικτές ομάδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για την αγωνιστική σαιζόν 2012-2013. Δεν κατάφεραν να καταγράψουν κάποια νίκη. Οι προπαίδες κέρδισαν τις εντυπώσεις, κατακτώντας έναν πόντο. Οι παίδες δεν πήραν κάποιον βαθμό, ενώ οι νέοι είχαν δυο ισοπαλίες με την Φωκίδα.

Ντεμπούτο Λάμπρου Μακρή


Ο Λάμπρος Μακρής, γεννημένος το 2001 απέκτησε το πρώτο του δελτίο  στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και έκανε το ντεμπούτο του, ξεκινώντας ως βασικός. Την πρώτη του εγγραφή στην Ακαδημία έκανε τον Απρίλιο και ο Αντώνης Μαντζιούτας, γεννημένος επίσης το 2001.

Ο «Βαλντεράμα» της Φθιώτιδας
 

Την αφάνα του παλιού βετεράνου Κολομβιανού ποδοσφαιριστή Κάρλος Βαλντεράμα θύμιζε το νο8 της Φθιώτιδας. Αναφερόμαστε στον μέσο Δημήτρη Καραμπότση, που ανήκει στην Θύελλα Ροδωνιάς.

Στην κερκίδα ο Πάντος


Μεταξύ άλλων τον αγώνα παρακολούθησε ο 51χρονος τεχνικός του Αγρότη Λιανοκλαδίου Βασίλης Πάντος. Στους προπαίδες αγωνίζεται ο γιος του Γιώργος, που ανήκει στην Α.Π. Λαμίας.

Α΄ Μέρος

Ευκαιρίες της Ευρυτανίας
Το πρώτο 10λεπτο δεν διεκδικεί σε καμία περίπτωση δάφνες ποιότητας, καθώς δεν σημειώθηκε καμία αξιόλογη φάση. Μόνο οι Ευρυτάνες κατάφεραν να απειλήσουν και να φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ.

Διπλή ευκαιρία
 
 












Στο 18΄ σημειώθηκε η φάση του αγώνα, όταν οι διαδοχικές προσπάθειες των Γιώργου Σερπάνου (Ο μοναδικός σκόρερ της ΕΠΣΕ με 2 γκολ) και Χριστόφορου Μακρυπίδη σταματήθηκαν από τον τερματοφύλακα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Λαμίας Πέτρο Παρίση.



«Θεατής» στο πρώτο


Δεν χρειάστηκε σε καμία φάση στο πρώτο ημίχρονο να κάνει κάποια επέμβαση ο τερματοφύλακας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Ερμής Καραμπάς.


Διακοπή στο 22΄
Για 1,5 περίπου λεπτό ο ρέφερι Χριστόφορος Χαζηθεοδώρου διέκοψε τον αγώνα στο 22΄ εξ αιτίας της ζέστης, με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να πηγαίνουν στον πάγκο και να δροσίζονται.



Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Χτύπημα φάουλ του Καραθάνου από αριστερά, την κεφαλιά του Τάσιου απομάκρυνε εγκαίρως η αντίπαλη άμυνα.
17΄: Γέμισμα του Τάσιου στον Μακρυπίδη, ο οποίος ελίχτηκε από δεξιά και έκανε την σέντρα-σουτ, την οποία μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία με διπλή προσπάθεια ο Παρίσης.
18΄: Μπαλιά του Καραθάνου στον Σερπάνο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και πλάσαρε, ο Παρίσης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και το νέο σουτ του Μακρυπίδη μπλόκαρε ο πορτιέρο των Φθιωτών.

Β΄ Μέρος

Αλλαγή τερματοφύλακα


Ο Κώστας Τσαπραζλής μοίρασε τον χρόνο στους τερματοφύλακες του. Με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στο γήπεδο η Ηλίας Αρβανίτης, που έχει δελτίο στην Α.Ε. Μακρακώμης/Σπερχειάδας 2010.

Μόλις δυο ευκαιρίες
Χωρίς πολλές ευκαιρίες κύλησε και το δεύτερο 30λεπτο. Οι δυο φάσεις, που είναι άξιες αναφοράς άνηκαν στην φιλοξενούμενη ομάδα. Συνέχισαν την καλή παρουσία οι Ευρυτάνες, που επιθετικά δεν είχαν όμως κάποια αξιόλογη φάση.

Αστόχησε ο Μπακοστέργιος


Οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν την καλύτερη ευκαιρία της επανάληψης, όταν σε αντεπίθεση ο Γιώργος Πάντος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Λαμίας έδωσε στον Γιώργο Μπακοστέργιο (Ανήκει στην Θύελλα Ροδωνιάς), που σούταρε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.


Πανηγύρισαν τα Ευρυτανόπουλα
Μετά το τελευταίο σφύριγμα του κ. Χατζηθεοδώρου ο προπονητής των γηπεδούχων Δημήτρης Αντωνίου συγκέντρωσε τους ποδοσφαιριστές του στο κέντρο του γηπέδου, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση της ισοπαλίας.



Οι καλύτερες φάσεις
38΄: Κόρνερ του Μπακοστέργιου από αριστερά, κεφαλιά του Καραμπότση απομάκρυνε ο Μπομποτσιάρης.
53΄: Ο Πάντος πάσαρε αριστερά του στον Μπακοστέργιο, που από πλεονεκτική θέση σούταρε πάνω από το τέρμα του Καραμπά.

Κίτρινες Κάρτες
Πάντος

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Μακρυπίδης, Τόλης Α., Τάσιος, Μπομποτσιάρης, Καραθάνος
Φθιώτιδα: Στριφτάρας, Καραμπότσης, Μπακοστέργιος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Συγχαρητήρια στα παιδιά και των δυο ομάδων για την προσπάθεια, που κάνουν για την εποχή. Έχουμε αρκετή ζέστη εδώ και κατάφεραν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια στα δικά μας τα παιδιά. Το ότι πήραμε την ισοπαλία, την οποία δικαιούμασταν είναι επιτυχία. Μας ενδιέφερε για πρώτη φορά το σκορ και πιστεύω κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, εάν μπορούσαμε να κάνουμε τις ευκαιρίες γκολ θα είχαμε πάρει και το παιχνίδι. Το σημαντικό είναι όμως ότι αυτά τα 20 παιδιά, που βρίσκονται στην κατηγορία των προπαίδων κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε φιλικά παιχνίδια παρά μόνο περιμένουμε στην συνέχεια στο τέλος του καλοκαιριού να κάνουμε τα τουρνουά και ίσως με κάποιες όμορες ομάδες εδώ στην περιφέρεια. Κάνουμε την προσπάθεια και ευχαριστούμε πολύ τους γονείς, που την στηρίζουν. Ευχαριστούμε την διοργανώτρια αρχή, καθώς και τα Μ.Μ.Ε, που κάνουν την μέγιστη προσπάθεια, για να προβάλλουν αυτά τα γεγονότα. Εμείς θα συνεχίσουμε και κατά την διάρκεια των διακοπών θα κάνουμε προπονήσεις. Ευελπιστούμε να έχουμε κάποια φιλικά παιχνίδια, έτσι ώστε να πάρουμε περισσότερες εμπειρίες. Αξίζει να στηρίζουμε αυτά τα νέα παιδιά. Εξάλλου είναι η ελπίδα μας είναι η νεολαία. Να ευχηθώ καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους.»

Κώστας Τσαπραζλής (Φθιώτιδα): «Ήταν τρία παιχνίδια και πιστεύω ότι το πρόβλημα φέτος με τους προπαίδες ήταν ηλικιακό. Τα παιδιά ήταν πάρα πολύ μικρά. Κατεβάσαμε την ηλικία και τα παιδιά δεν ήταν έτοιμα από τις ομάδες, από τις ακαδημίες, που παίρνουμε επιλογή για την μικτή προπαίδων. Είχαν μάθει να παίζουν σε γήπεδο 7Χ7, το 11Χ11 ήταν δύσκολο για τα παιδιά, δεν ξέρανε τις θέσεις και για αυτό δεν είχαμε αποτελέσματα και δεν είχαμε και καλά παιχνίδια. Οφείλω να πω όμως ότι τα παιδιά αυτά του χρόνου θα δουλέψουν και θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Η ομάδα της Ευρυτανίας ήταν πάρα πολύ καλή, έχει ανεβάσει το αγωνιστικό της επίπεδο από άλλες χρονιές και όπως ήταν παλιά. Μας κόντραρε, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και η ισοπαλία είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες και παίξανε καλό ποδόσφαιρο όσο μπορούσαν.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Καραμπάς, Μακρυπίδης, Καραθάνος, Καββαδίας, Τάσιος, Μπομποτσιάρης, Σερπάνος, Μακρής, Τόλης Α., Μπουμπουρής, Καραντάνας
Έπαιξαν και οι: Τόλης Ν., Ζαχαράκης, Καραγιάννης, Μαντζιούτας, Τριανταφύλλου, Τσιάμης, Μπακατσιάς

Φθιώτιδα (Κώστας Τσαπραζλής): Παρίσης, Γεμενής, Μπακοστέργιος, Στριφτάρας, Ντίτσας, Τσότσος, Καρβελάς, Καραμπότσης, Κωστάκος, Πάντος, Νικολόπουλος
Αγωνίστηκαν και οι: Μαρκόπουλος, Σαμαράς, Πουρνάρας, Αρβανίτης, Τσεκούρας, Παπακυριαζής, Βλάσης

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος