Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ξαναβρήκε τον καλό του εαυτό, ανοίγοντας «φτερά» για Γ΄ ο Δομοκός

Το καλό κλίμα και η ηρεμία έχουν επιστρέψει στον Δομοκό. Ύστερα από τον εξαιρετικό πρώτο γύρο η ομάδα διένυσε περίοδο κάμψης και βρέθηκε μάλιστα προσωρινά και στις θέσεις, που οδηγούν στις τοπικές κατηγορίες. Το συγκρότημα του Σπύρου Λέντα επανήλθε στις θετικές εμφανίσεις και προέρχεται από ισάριθμα 1-0 απέναντι σε Ελασσόνα (Εκτός Έδρας) και με τον Ρήγα Φεραίο στο γήπεδο του, έχοντας ως σκόρερ τον Νίκο Λέντα.
Ο Αχιλλέας φιγουράρει στην 5η θέση με 25 πόντους και έχει διαφορά 5 βαθμών από την Ελασσόνα. Κερδίζοντας τον Αίολο μέσα στο Καρπενήσι η Φθιωτική ομάδα θα «σφραγίσει» κατά μεγάλο ποσοστό την συμμετοχή της στην Γ΄ Εθνική, δίνοντας «ραντεβού» με την ιστορία. Η αναμέτρηση αυτή θα είναι η συνεχόμενη απέναντι στους Ευρυτάνες, τους οποίου εκτός από το 2-0 του πρώτου γύρου έχουν αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι, αλλά και στα play off ανόδου (Μετρούν μόνο νίκες). Επιπλέον βρίσκεται στον στόχο της μέσα στο κύπελλο, όπου θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Λαμία. Μεσοβδόμαδα επικράτησε στον ημιτελικό με 3-1 της Δάφνης Λιβανατών, «σφραγίζοντας» το δεύτερο εισιτήριο.
Ο Σπύρος Λέντας παρέταξε την ακόλουθη σύνθεση στον αγώνα με τον Ρήγα: Κοράκης, Λέντας Δ, Λιασίδης, Χουλιάρας, Κουτσούκος(61΄ Καυκιάς), Λέντας Ν.(91΄ Ζήσιμος), Ράπτης(85΄ Καλαμάτας), Παπαϊωάννου Ι, Φραταράκου, Γουργιώτης, Παπαϊωάννου Χ.

Εκτίει ο Τσούκαλος


Την και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του θα εκτίσει στον αγώνα του Καρπενησίου ο Θανάσης Τσούκαλος. Ο κεντρικός αμυντικός των Φθιωτών και πρώην ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα αποβλήθηκε στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πυργετό. Ο Τσούκαλος αποτελεί την μοναδική έλλειψη για τον Σπύρο Λέντα, που συνήθως είχε δυο η και περισσότερες απουσίες!.

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα


Αρκετά οικονομικά προβλήματα σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν είχε το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που είχε επίπτωση και στην πορεία της ομάδας. Τελικά ξεπεράστηκαν και ο Αχιλλέας ξαναβρήκε τον δρόμο του. Ιδιαίτερα ανεβασμένος είναι το τελευταίο διάστημα ο φορ Νίκος Λέντας, σκοράροντας καθοριστικά τέρματα.

Τα αποτελέσματα του στο πρωτάθλημα


Αχιλλέας Δομοκού-Αμπελωνιακός 3-0 α.α.
Λεοντάρι-Αχιλλέας Δομοκού 1-2(Χανής, Καυκιάς)
Ανδρούτσος Γραβιάς-Αχιλλέας Δομοκού 1-1(Καυκιάς)
Αχιλλέας Δομοκού-Πυργετός 0-0
Αχιλλέας Δομοκού-Ελασσόνα 2-1(Λέντας Ν., Κουτσούκος)
Ρήγας Φεραίος-Αχιλλέας Δομοκού 0-0
Αχιλλέας Δομοκού-Αίολος 2-0(Αυτογκόλ Πολυτσέρης, Καυκιάς)
Λαμία-Αχιλλέας Δομοκού 1-0
Αχιλλέας Δομοκού-Δωτιέας Αγιάς 0-0
Α.Ο. Καρδίτσας-Αχιλλέας Δομοκού 4-0
Αμπελωνιακός-Αχιλλέας Δομοκού 4-2(2 Ράπτης)
Αχιλλέας Δομοκού-Λεοντάρι 0-2
Αχιλλέας Δομοκού-Ανδρούτσος Γραβιάς 3-2(2 Φραταράκου, Λέντας Ν.)
Πυργετός-Αχιλλέας Δομοκού 3-0
Ελασσόνα-Αχιλλέας Δομοκού 0-1(Λέντας Ν.)
Αχιλλέας Δομοκού-Ρήγας Φεραίος 1-0(Λέντας Ν.)

Οι συμμετοχές


Λέντας Ν.
15
Γουργιώτης
14
Παπαϊωάννου Χ.
14
Λέντας Δ.
14
Αναστασίου
14
Παπαϊωάννου Ι.
14
Φραταράκου
13
Λιασίδης
13
Τσούκαλος
12
Κουτσούμπας
11
Κουτσούκος
11
Καυκιάς
11
Ζήσιμος
11
Ράπτης
10
Χουλιάρας
9
Καλαμάτας
5
Κοράκης
4
Χανής
4
Σταθόπουλος
2
Ξεζώνοτος
2
Τσιώλης
2
Παπαδημητρίου
1
Μέγας
1

Οι σκόρερ


Λέντας Ν.
4
Καυκιάς
3
Ράπτης
2
Φραταράκου
2
Κουτσούκος
1
Χανής
1
Αυτογκόλ
1

Ο αγώνας του Α΄ Γύρου


Αχιλλέας Δομοκου-Αίολος 2-0 αγωνιστική Περιφερειακού Πρωταθλήματος (4ος Όμιλος) Δημοτικό Γήπεδο Δομοκού Κυριακή 9-12-2012

Γκολ: 64΄ Αυτογκόλ Πολυτσέρης, 77΄ Καυκιάς
Χαμένο Πέναλτι: 77΄ Λέντας Ν.(Άουτ)
Δοκάρια: 8΄ Λέντας Ν., 76΄ Γουργιώτης-33΄ Μπακαλίδης
Αποβολή: 73΄ Κατσίκας
Διαιτητής: Ρούσσης(ΣΔΠ Θεσσαλίας)


Συνθέσεις Ομάδων

Αχιλλέας Δομοκού (Σπύρος Λέντας) : Κουτσούμπας, Φραταράκου, Λιασίδης, Τσούκαλος, Γουργιώτης, Λέντας Ν., Λέντας Δ., Παπαϊωάννου Ι.(88΄ Ζήσιμος), Καυκιάς(90΄ Χουλιάρας), Κουτσούκος(79΄ Αναστασίου), Παπαϊωάννου Χ.

Αίολος (Παύλος Σερμπέσης) : Κατελούζος, Τριανταφυλλόπουλος, Τσαρτσαράς, Κατσίκας, Ντουφεκιάς, Κολόκας, Πολυτσέρης, Κορέντζελος, Νικολάου, Μπακαλίδης, Ζαραβέλης

Η τελευταία «επίσκεψη» στο Καρπενήσι



Ο Αχιλλέας είχε αγωνιστεί και πέρυσι τον Μάιο στο Καρπενήσι για τα play off ανόδου. Είχε νικήσει με 4-1, ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος του σκορ.

Τα στοιχεία εκείνου του αγώνα

Αίολος-Αχιλλέας Δομοκού 1-4 1η αγωνιστική Play off ανόδου (6ος Όμιλος) Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου Κυριακή 20-5-2012


Γκολ: 50΄ Νούλας-57΄ Αλεξίου, 74΄ Καυκιάς, 84΄, 91΄ Αδάμ
Δοκάρι: 34΄ Καρκάνης
Διαιτητής: Σκουλάς(ΣΔΠ Θεσσαλίας)

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) : Κόκκοτος, Κορέντζελος, Νικολάου, Ράικος Ν., Τσουκαλάς, Τριανταφυλλόπουλος, Μπούκας, Γραβιάς(69΄ Νούλας Ο.), Νούλας Μ., Κατσαρής(64΄ Σιαλμάς), Τσιλίκας(59΄ Καρατσίκης)

Αχιλλέας Δομοκού (Σπύρος Λέντας) : Κοκονδύνης, Καρκάνης(55΄ Μπουσάϊ), Λιασίδης, Σαϊνης, Αλεξίου, Αναστασίου(55΄ Αδάμ), Καλύβας(88΄ Τσιώλης), Παπαϊωάννου Ι., Καυκιάς, Χανής, Παπαϊωάννου Χ.

Πήρε Σταθόπουλο


Μια μεταγραφική κίνηση πραγματοποίησε τον Ιανουάριοo ο Δομοκός. Στο ρόστερ του εντάχτηκε ο 20χρονος Πάνος Σταθόπουλος, ο οποίος αγωνιζόταν στην ομάδα νέων του Λεβαδειακού. Έχει παίξει σε δυο παιχνίδια ως αλλαγή.

«Μάχη» για το κύπελλο-Στον τελικό κόντρα στην Λαμία


Ύστερα από το Νέο Μοναστήρι (Νίκη 7-1), τον Όμβρο Ομβριακής (Νίκη με 3-1) ο Δομοκός απέκλεισε εκτός έδρας τον Κηφισό Κάτω Τιθορέας με 3-0 και την Προοδευτική Λάρυμνας με το ίδιο σκορ(3-0). Στα ημιτελικά αντιμετώπισε την περασμένη Τετάρτη (6-3) στην Λιβανάτες την τοπική Δάφνη, νικώντας με 3-1 (Λέντας Ν. 24΄, 69΄, Κουτσούκος 73΄-Ρίζος 89΄, ενώ στο 91΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Καλαμάτας των νικητών. Η Δάφνη είχε δοκάρι στο 60΄ με τον Ζερζεβούλη), ενώ στον τελικό θα «κοντραριστεί» με την Λαμία στις 27 Μαρτίου σε έναν τελικό με «άρωμα» Δ΄ Εθνικής. Τα γκολ του Αχιλλέα στο κύπελλο έχουν σημειώσει οι: Καυκιάς 4, Ζήσιμος 4,  Τσούκαλος 3, Κουτσούκος 3, Λέντας Ν. 2, Ξεζώνοτος 2 και Τσιώλης 1.
Αγωνίστηκε στις Λιβανάτες με την ακόλουθη σύνθεση: Κοράκης, Λέντας Δ., Λιασίδης(69΄ Γουργιώτης), Τσούκαλος, Καυκιάς(84΄ Ράπτης), Λέντας Ν., Καλαμάτας, Παπαϊωάννου Ι., Ζήσιμος, Κουτσούκος(93΄ Τσιώλης), Παπαϊωάννου Χ.

Παρελθόν ο Χανής


Χωρίς τον Γιάννη Χανή, ο οποίος ανήκει από τον περασμένο Ιανουάριο πορεύεται στο πρωτάθλημα ο Αχιλλέας. Πρόλαβε να αγωνιστεί σε 4 συνολικά παιχνίδια της Δ΄ Εθνικής, σκοράροντας μάλιστα.

Απόφαση τα επιτροπής εφέσεων
Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε μεταξύ άλλων την εξής απόφαση:
2. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά κατά της  υπ΄αριθμ. 57/7-2-2013 απόφασης  της ΠΕ/EΠΟ και του σωματείου Αχιλλέας Δομοκού.



















Φωτογραφίες: www.calciobambini.gr, www.elassonasport.gr, Εφημερίδα Νέος Αγών Ν. Καρδίτσας