Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Γιώργος Φραταράκου: «Η πορεία του Αχιλλέα δεν είναι τυχαία, θέλουμε να κάνουμε την τρίτη συνεχόμενη νίκη μας»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας παραχώρησε ο 20χρονος ποδοσφαιριστής του Αχιλλέα Δομοκού Γιώργος Φραταράκου, ο οποίος στην πρώτη του σαιζόν στην Δ΄ Εθνική έχει καθιερωθεί στο βασικό σχήμα του Σπύρου Λέντα. Η Φθιωτική ομάδα αγωνίζεται την Κυριακή 10 Μαρτίου στο γειτονικό Καρπενήσι, αντιμετωπίζοντας τον Αίολο, με το βαθμολογικό κίνητρο να είναι μονόπλευρο. Για την αγωνιστική πορεία του Δομοκού η γνώμη του είναι ότι μόνο τυχαία δεν είναι. Εφόσον υπήρχε λίγο τύχη και προσοχή θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμη πιο ψηλά. Ερωτηθείς για την αγωνιστική «κοιλιά» που πέρασε η ομάδα του μας τονίζει πως έπαιξαν ρόλο οι κάρτες, οι τραυματισμοί και τα οικονομικά προβλήματα που εμφανίστηκαν.
Τελικά όμως όλα αυτά ξεπεράστηκαν και ο Αχιλλέας βρήκε ξανά τον δρόμο του. Δηλώνει αισιόδοξος για την συνέχεια και τα επόμενα 4 παιχνίδια, τα οποία θα δουν ξεχωριστά, ώστε να καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο, που είναι η συμμετοχή στην νέα Γ΄ Εθνική. Χαρακτηρίζει ως ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, τονίζοντας πως πέραν από τον Αίολο και το Λεοντάρι οι υπόλοιπες δυο θέσεις που οδηγούν στις τοπικές κατηγορίες θα κριθούν στο τέλος. Μόνο εύκολο δεν θα είναι το παιχνίδι με τον Αίολο, όπως λέει ο αξιόλογος νεαρός άσος, ενώ ανασταλτικό παράγοντα για την ομάδα του θεωρεί το πλαστικό χορτάρι.
Ο Γιώργος Φραταράκου είναι γεννημένος στις 5-6-1992 και καταλαμβάνει θέση ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών. Άρχισε σε ηλικία περίπου 7 ετών από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας, μαθαίνοντας τις βασικές αρχές του αθλήματος, όπως και πολλοί άλλοι Φθιωτοί ποδοσφαιριστές. Το 2010 μετακινήθηκε στον Ολυμπιακό Λαμίας, στον οποίο αγωνίστηκε για δυο σαιζόν σε τοπικό επίπεδο. Το περασμένο καλοκαίρι μετακινήθηκε στον Δομοκό, αγωνιζόμενος, όπως αναφέραμε για πρώτη φορά στην Δ΄ Εθνική. Σε 13 αναμετρήσεις μετρά 2 γκολ απέναντι στην Γραβιά, αμφότερα με απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Αξίζει να αναφερθεί πως πριν από τρία χρόνια είχε εισαχθεί στο τμήμα δασοπονίας του ΤΕΙ Καρπενησίου.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Γιώργο να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας. Σχολίασε μας την πορεία του Δομοκού, που βρίσκεται στην 5η θέση.
Γιώργος Φραταράκου: «Γεια σας και από μένα. Συγχαρητήρια για την σελίδα σας, εύχομαι να υπάρχει ανάλογη καλή συνέχεια, όπως τώρα.  Για την πορεία της ομάδας μου έχω να δηλώσω ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι τυχαία. Βρισκόμαστε στην 5η θέση της βαθμολογίας, έπειτα από καλές και κακές στιγμές. Άξια είμαστε εδώ που είμαστε και αν σε μερικά παιχνίδια στεκόμασταν λίγο πιο τυχεροί και προσεκτικοί θα μπορούσαμε να βρισκόμασταν ακόμη πιο ψηλά.»

Evrytania Sport: Η ομάδα σου διένυσε μια περίοδο κάμψης, αλλά βρήκε πάλι τον καλό της εαυτό. Για ποιον λόγο θεωρείς οφείλεται αυτό;
Γιώργος Φραταράκου: «Όπως όλες οι ομάδες μέσα στην σαιζόν έτσι και η δικιά μας διένυσε μια περίοδο κάμψης, την λεγόμενη «κοιλιά» που λέμε στο ποδόσφαιρο. Αυτό το κακό μέρος του πρωταθλήματος οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, λίγο οι τραυματισμοί παιχτών, λίγο οι πολλές κάρτες, που δεχόμασταν σε συνεχόμενα παιχνίδια έκαναν πιο δύσκολο το έργο και των παιχτών και των προπονητών. Επίσης κάποια άλλα θέματα οικονομικά ήρθαν, για να βαρύνουν την κατάσταση ακόμη παραπάνω. Τέλος καλό όλα καλά όμως. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε σε έναν ικανοποιητικό βαθμό τα όποια προβλήματα στάθηκαν απέναντι μας και πιστεύω η συνέχεια μας ανήκει.»

Evrytania Sport: Θεωρείς ότι θα καταφέρετε να συμμετάσχετε στην νέα Γ΄ Εθνική; Πως κρίνεις το πρόγραμμα σας στις εναπομείναντες αγωνιστικές;
Γιώργος Φραταράκου: «Η νέα κατηγορία ξέρουμε ότι δεν είναι κάτι εύκολο. Ας μην προτρέχουμε όμως γιατί γνωρίζουμε πως ουσιαστικά ο στόχος δεν έχει επιτευχτεί ακόμη. Το πρόγραμμα μας από δω και πέρα σίγουρα δεν είναι εύκολο, γιατί μετά από τον αγώνα της Κυριακής με τον Αίολο έρχονται τρία δυνατά παιχνίδια με τις πρώτες ομάδες του ομίλου μας. Θα τα δούμε ένα-ένα ξεχωριστά, όπως κάνουμε πάντα και πιστεύω θα τα πάμε καλά.»

Evrytania Sport: Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα του 4ου Ομίλου; Ποιες ομάδες πιστεύεις θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα;
Γιώργος Φραταράκου: «Το φετινό πρωτάθλημα είναι άκρως ανταγωνιστικό. Όλες οι ομάδες έχουν δείξει την δυναμική τους, άλλες σε μεγαλύτερο και άλλες σε μικρότερο βαθμό. Από εκεί και πέρα όπως όλοι ξέρουμε κάποιος θα ανέβει και κάποιος θα πέσει. Στον δικό μας τον όμιλο τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα, αν εξαιρέσουμε την ομάδα του Αιόλου και του Λεονταρίου, που πιστεύω πως και αυτές οι ομάδες έδωσαν και δίνουν ακόμη ότι έχουν για τον εγωισμό τους. Όσον αφορά την μάχη για την αποφυγή των υπολοίπων 2 θέσεων, που οδηγούν στον υποβιβασμό πιστεύω ότι τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.»

Evrytania Sport: Την Κυριακή(10-3) αντιμετωπίζετε τον Αίολο. Τι θυμάσαι από το παιχνίδι του πρώτου γύρου; Που πιστεύεις θα κριθεί το ματς αυτό; Κλείνοντας σε ευχαριστούμε και πρόσθεσε ότι θες.
Γιώργος Φραταράκου: «Γνωρίζουμε πως την Κυριακή δεν θα έχουμε εύκολο έργο. Ο αδιάφορος Αίολος σίγουρα μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα, αν αναλογιστεί κανείς και την κούραση της ομάδας μας από το παιχνίδι του κυπέλλου, αλλά πιστεύω στις δυνατότητες που έχουμε σαν ομάδα και θέλουμε να κάνουμε την τρίτη συνεχόμενη νίκη μας και το μεγαλύτερο βήμα για την παραμονή μας. Το ότι θα αγωνιστούμε σε πλαστικό χορτάρι είναι ένα μειονέκτημα για εμάς, αλλά πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να το λύσουμε και αυτό το θέμα. Στον πρώτο γύρο αντιμετωπίσαμε έναν αξιόμαχο Αίολο που ακόμα κυνηγούσε την κατηγορία. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ελπίζω να μας βγει σε καλό.!. Σας ευχαριστώ και εγώ για την συνέντευξη.»

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος