Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

4ο Λύκειο Λαμίας-Λύκειο Γρανίτσας 2-0 σετ

Αρκετά καλή παρουσία είχε το Λύκειο Γρανίτσας στην πετοσφαίριση αγοριών, αγωνιζόμενο στην Πανελλήνια φάση των σχολικών αγώνων. Ναι μεν ηττήθηκε με 2-0 σετ από το 4ο Λύκειο Λαμίας, ωστόσο στο δεύτερο σετ άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις με την αγωνιστική του παρουσία. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου και άρχισε στις 11:30 στο κλειστό του «Ανθέον».
Έγινε μια ημέρα μετά τον τελικό των λυκείων της Ευρυτανίας και έτσι οι πρωταθλητές Ευρυτανίας αγωνίστηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες. Το πρώτο σετ έληξε εύκολα υπέρ των γηπεδούχων με 25-7, ενώ στο δεύτερο σετ η Γρανίτσα ήταν πιο ανταγωνιστική, παλεύοντας και χάνοντας τελικά με 25-17.
Το πανίσχυρο 4ο Λύκειο Λαμίας  είχε νικήσει στην προηγούμενη φάση με 2-1 το Γενικό Λύκειο Νέας Ερυθραίας συνεχίζει την καλή του πορεία και αποβλέπει στην διάκριση. Ενώ η ποδοσφαιρική ομάδα του εν λόγω σχολείου αναδείχτηκε φιναλίστ, γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό με 1-0 από το ΓΕΛ Στυλίδας.
Να τονιστεί πως η πρωταθλήτρια Γρανίτσα κατέκτησε το τρόπαιο στην Ευρυτανίας, χωρίς να χάσει σετ! (2-0 στον ημιτελικό το Λύκειο Κερασοχωρίου και 3-0 στον τελικό το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου). Την βασική 6αδα αποτελούσαν ο αρχηγός Πάνος Κώτσιας, ο Βασίλης Αλέστας, ο Αλέξανδρος Ρεσίτης, ο Λάμπρος Ζαχαράκης, ο Κώστας Γεωργαλής και ο Πάνος Σιαλμάς, ενώ ο Μπάμπης Νταβαρίνος αποτέλεσε την μοναδική αλλαγή. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Κώτσιας είναι ποδοσφαιριστής του Απεραντιακού, ο Ζαχαράκης της Παλαιοκατούνας και ο Αλέστας της Γρανίτσας.
Τους αθλητές της Γρανίτσας, οι οποίοι ταξίδεψαν από το Καρπενήσι μαζί με την ποδοσφαιρική ομάδα του ΕΠΑΛ Καρπενησίου συνόδευσαν ο γυμναστής Ιωάννης Τσουκανάρας και ως δεύτερος συνοδός ο Αθανάσιος Μασγάλας. Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά, καθώς πρόκειται για μια περιοχή απομακρυσμένη από το κέντρο του νομού.