Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Παλαιοκατούνα-Φραγκίστα 1-4

Την μεγάλη «ανατροπή» κατάφερε να κάνει η Φραγκίστα, η οποία στο ντέρμπι παραμονής επιβλήθηκε με 4-1 της Παλαιοκατούνας και κατέκτησε πανηγυρικά την σωτηρία στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας εις βάρος του αντιπάλου. Πριν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι ήθελαν νίκη με 3 γκολ και άνω, για να αποφύγουν την τελευταία θέση, κάτι που το κατάφεραν. Ενώ σε περίπτωση νίκης τους με 2 γκολ οι δυο ομάδες θα οδηγούνταν σε αγώνα μπαράζ.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας και άρχισε στις 15:30. Ήταν στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣΕ και το παρακολούθησαν περίπου 50 φίλοι του ποδοσφαίρου. Δεν έγινε αγώνας σκοπιμότητας και σε γενικές γραμμές παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο.
Η Αναγέννηση ολοκλήρωσε με άσχημο τρόπο τις υποχρεώσεις της, χάνοντας στο φινάλε τις εντυπώσεις μιας ολόληρης χρονιάς. Ήταν κάκιστη σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα και ηττήθηκε με κατεβασμένα χέρια. Το «νεοφώτιστο» συγκρότημα του Κώστα Λαθύρη στην πρώτη του παρουσία στην Α΄ ΕΠΣΕ δεν πραγματοποίησε καμία εντός έδρας νίκη, έχοντας μόλις 1 βαθμό στο γήπεδο της από τον Άγιο Προκόπιο, με τον οποίο μοιράζεται την ίδια έδρα. Άγνωστο είναι ακόμη σε ποια κατηγορία θα παίξει την νέα σαιζόν η Παλαιοκατούνα.
Η Φραγκίστα αποφασισμένη από το πρώτο λεπτό και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο έφτασε πανάξια στην πρώτη της νίκη στην εκπνοή του πρωταθλήματος. Κατάφερε να σώσει την χρονιά και να εξασφαλίσει την σωτηρία και για  την νέα σαιζόν στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας. Η ομάδα του Γιώργου Περούλα είχε σε εξαιρετική ημέρα τον ηγετικό Δημήτρη Σερπάνο, με συμπαράσταση από το μεγαλύτερο ταλέντο του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου Γιάννη Μπισμπίκη. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως οι νικητές και στα δυο ημίχρονο σκόραραν τα τέρματα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και αυτοί κατέκτησαν μόλις 1 βαθμό στο γήπεδο τους
(Απέναντι στον ΑΠΟΚ) και 5 μακριά από αυτό.
Οι δυο ομάδες ισοβάθμησαν στους 6 βαθμούς, έχοντας μια νίκη η καθεμία από τους μεταξύ τους αγώνες. Η Παλαιοκατούνα τερμάτισε τελευταία (9η) και η Φραγκίστα προτελευταία (8η), καθώς είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες. Ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Φίλαθλοι της Δυτικής Ευρυτανίας
Ο ηλιόλουστος καιρός οδήγησε περίπου 50 θεατές στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας, παρακολουθώντας τον ενδιαφέροντα αυτό αγώνα.



Από το πρωτάθλημα..στην παραμονή
Το 2008 στο ίδιο γήπεδο η παλαιά Αναγέννηση Παλαιοκατούνας και η Φραγκίστα διεκδικούσαν το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Δ΄ Εθνική. Τότε είχε χαμογελάσει η γηπεδούχος ομάδα. Πέντε χρόνια μετά η νέα Αναγέννηση και ο Α.Π.Ο.Δ.Φ. διεκδικούσαν την σωτηρία.

Άλλη ομάδα-Επιστροφή τιμωρημένων και απουσίες














 











 
Με πολλούς νέους ποδοσφαιριστές άρχισε ο Κώστας Λαθύρης, ύστερα από την ήττα από την Μυρίκη πριν από τρεις εβδομάδες. Άρχισαν οι: Ίγκλι Οσμενάι, Πάνος Ζιάκας, Πάνος Μπλέντζος και Μάκης Αναγνωστόπουλος, ενώ επανήλθαν από τιμωρία οι: Ηλίας Ζούγρης και Χρήστος Γενιτσαρόπουλος.
Απόντες ήταν οι: Θανάσης Φύκας, Κώστας Ιωάννου, Γιάννης Γαλανός, Λάμπρος Ζαχαράκης και Γιάννης Χαλκιάς, ενώ από την κερκίδα είδε τον αγώνα ο Γιάννης Διώτης.

Ήττα-«καταστροφή»
Η Αναγέννηση πριν από τον αγώνα με την Φραγκίστα βολευόταν με 3 αποτελέσματα, ενώ και με 4ο θα πήγαινε σε αγώνα μπαράζ. Είχε αβαντάζ 3 βαθμών από τον αντίπαλο και επιπλέον της έδινε ασφάλεια το 2-0 του πρώτου γύρου και η έδρα. Τελικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανατρέψουν τα πάντα.

Παρών σε όλα ο Α. Κοράκης 


Ένας μόλις ποδοσφαιριστής της Παλαιοκατούνας συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον 19χρονο μεσοεπιθετικό Ανέστη Κοράκη, που είχε 16 συμμετοχές.

Υποβιβάζεται(;) η Αναγέννηση
Η ομάδα του Κώστα Λαθύρη τερμάτισε στην τελευταία θέση και υποβιβάζεται σύμφωνα με την προκήρυξη της Α΄ ΕΠΣΕ στο Β΄ Τοπικό. Ωστόσο είναι ορατό το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας (2013-2014) 12 ομάδες και να μην υποβιβαστεί τελικά.

Μόνο ο Θ. Γκούρλιας-Αρχηγός ο Κ. Γκούρλιας














Για άλλο ένα ματς της Παλαιοκατούνας ο μοναδικός παράγοντας στον πάγκο του συλλόγου ήταν ο πρόεδρος Θωμάς Γκούρλιας. Ο γιός του Κώστας φόρεσε μάλιστα το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Πρώτη νίκη στο φινάλε
Την κατάλληλη στιγμή η Φραγκίστα κατάφερε να βρει τον καλό της εαυτό και να πετύχει την τελευταία αγωνιστική την πρώτη της νίκη. Αξίζει να αναφερθεί πως μια νίκη στο πρωτάθλημα έκανε και η Παλαιοκατούνα (Στο 0-2 του πρώτου γύρου).

Πολλοί με το απόλυτο














Από πλευράς νικητών σε όλους τους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος έπαιξαν οι: Δημήτρης Μακρής, Πάνος Γερονίκος, Κώστας Ντάλλας, Γιάννης Μπισμπίκης και Δημήτρης Σερπάνος.

Στον πάγκο ο Γ. Περούλας


Ο προπονητής-παίχτης Γιώργος Περούλας δεν αγωνίστηκε για πρώτη φορά, δίνοντας οδηγίες από τον πάγκο της ομάδας του. Παρόντες επίσης οι «ογκόλιθοι» του συλλόγου, ο πρόεδρος Αντώνης Κολοκύθας και ο αντιπρόεδρος Χρήστος Γαλανός.

Κατακτά το κύπελλο ήθους
Το τιμητικό βραβείο του κυπέλλου ήθους, το οποίο πέρυσι δεν κατέκτησε καμία ομάδα κέρδισε η Φραγκίστα. Κανένας ποδοσφαιριστής της και παράγοντας της δεν αποβλήθηκε στο πρωτάθλημα και είναι άξια συγχαρητηρίων.

Ξεκίνησαν Α. Σάλτης & Γ. Καζάκος-Εκτός ο Β. Μπισμπίκης

 
Θέση στο κέντρο της άμυνας πήρε ο Γιώργος Καζάκος, ενώ στα χαφ άρχισε ο Άγγελος Σάλτης. Βασικός έπαιξε και ο σκόρερ Πάνος Καζάκος, που απουσίαζε στον αγώνα με τον Απεραντιακό. Πέραν του Γιώργου Περούλα για πρώτη φορά δεν συμμετείχε και ο Βασίλης (Κ-Γ) Μπισμπίκης, που παρακολούθησε τον αγώνα ως θεατής. Απών ήταν ο αριστερός μπακ Κώστας Μάκκας.

Το «σύμβολο» της Φραγκίστας


Μια συμμετοχή απέναντι στα Άγραφα κατέγραψε ο Βασίλης (Κ-Π) Μπισμπίκης, ο οποίος έμεινε στον πάγκο της ομάδας του. Ο «Λάκης» είναι ο παίχτης-«μορφή» της φετινής Φραγκίστας, αλλά και του πρωταθλήματος!


Α΄ Μέρος

Ανώτερη από το πρώτο λεπτό
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν γερά από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Ύστερα από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά κυριάρχησαν και βρέθηκαν μπροστά στα πρώτα 45 λεπτά με 0-2. Δεν είχε απαντήσεις η Αναγέννηση, η οποία ήταν σε άσχημη αγωνιστική ημέρα.

Προηγήθηκε στο 20λεπτο
Με την συμπλήρωση 20 λεπτών η Φραγκίστα έφτασε στην επίτευξη του πρώτου τέρματος του. Ο πολύπειρος Δημήτρης Σερπάνος εκμεταλλεύτηκε μπαλιά του Πάνου Καζάκου και άνοιξε το σκορ.





Διπλασιασμός από Π. Καζάκο


Τρία λεπτά αργότερα οι Φραγκιστιανοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα. Μετά από σέντρα του Δημήτρη Μακρή σε αντεπίθεση της ομάδας και ωραίο συνδυασμό προηγουμένως επίσης των Σερπάνου-Μπισμπίκη Ι., ο Πάνος Καζάκος πλάσαρε εύστοχα. Ο 20χρονος σημείωσε το δεύτερο του τέρμα στην φετινή Α΄ ΕΠΣΕ και πανηγύρισε το τέρμα, βγάζοντας την φανέλα του.





Μοναδική αξιόλογη στιγμή


Η κορυφαία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου για την ομάδα του Κώστα Λαθύρη χάθηκε στο 14΄ με τον Μάκη Αναγνωστόπουλο να σουτάρει από πλάγια αριστερά άουτ.



Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Λάθος γύρισμα με το κεφάλι του Οσμενάι, ο Κατσαδούρος σούταρε από το ύψος της περιοχής και αριστερά, για να μπλοκάρει ο Αρκουμάνης.
14΄: Ο Αναγνωστόπουλος έκλεψε από αριστερά, εκμεταλλευόμενος ασυνεννοησία της αντίπαλης άμυνας και σούταρε από αριστερά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων των φιλοξενούμενων.
15΄: Δυνατό μακρινό σουτ του Κοράκη κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σάλτη.
20΄: Ο Καζάκος Π. έβγαλε ωραία μπαλιά από το κέντρο, ο Σερπάνος μέσα από την περιοχή και δεξιά πρόλαβε στην έξοδο τον Αρκουμάνη και σούταρε ψύχραιμα στην δεξιά του γωνία, κάνοντας το 0-1.
23΄: Παράλληλη σέντρα του Μακρή από δεξιά, ο Καζάκος Π. με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της Αναγέννησης (0-2).
25΄: Χτύπημα φάουλ του Κοράκη από πλάγια αριστερά κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σάλτη.
38΄: Ο Σερπάνος πάσαρε στον Μπισμπίκη Ι., το σουτ του οποίου από θέση αριστερά έφυγε ψηλά άουτ.
42΄: Πάσα του Κατσαδούρου στον Σάλτη Α., που σούταρε εκτός περιοχής και ο Αρκουμάνης μάζεψε στην δεξιά του γωνία με διπλή προσπάθεια.
43΄: Ο Αναγνωστόπουλος έβγαλε την ωραία μπαλιά από το κέντρο, ο Κοράκης εκμεταλλεύτηκε λάθος υπολογισμό του Ντάλλα και βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Σάλτης βγήκε και μπλόκαρε έγκαιρα.

Β΄ Μέρος

Μπήκε καλά η Αναγέννηση-Το τελευταίο 10λεπτο στην Φραγκίστα
Οι γηπεδούχοι του Κώστα Λαθύρη άλλαξαν την εικόνα τους με το ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά όχι για πολύ. Μείωσαν σε 1-2 και μέχρι το 84΄ παρέμεναν στην κατηγορία. Από εκείνο το σημείο και ύστερα η ομάδα του Γιώργου Περούλα σημείωσε άλλα δυο γκολ και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Αβαντάζ» με Σταμούλη


Μόλις στο 5ο λεπτό του δευτέρου μέρους ο Κώστας Σταμούλης με ένα πολύ ωραίο γκολ πέτυχε το 1-2. Ο 39χρονος σημείωσε το 3ο του φετινό γκολ και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας, μαζί με τον Ανέστη Κοράκη. Το γκολ του Σταμούλη έδινε σκορ παραμονής στην Αναγέννηση. Η Παλαιοκατούνα στο πρώτο 4αρτο πατούσε καλύτερα και ήταν το μοναδικό, στο οποίο ήταν καλύτερη.



«Νεκρό» διάστημα
Ύστερα από μια καλή ευκαιρία του Ανέστη Κοράκη το 59΄ τα υπόλοιπα 20 λεπτά ήταν αρκετά κακά ποιοτικά και δεν σημειώθηκε καμία αξιόλογη φάση.

 
Διάλογος με τον βοηθό
Ο στόπερ των «βυσσινί» Κώστας Ντάλλας και ο β΄ επόπτης Δήμος Μπράζιας είχαν σύντομο διάλογο σε έντονο ύψος στο 80΄, καθώς ο πρώτος κατηγόρησε τον δεύτερο ότι «έχασε» την φάση, παρά το γεγονός ότι είχε υποδείξει εύστοχα οφσάιντ κατά των γηπεδούχων.



Γεννημένος νικητής ο Σερπάνος


Στο 84΄ μίλησε ξανά η κλάση του Δημήτρη Σερπάνου, ο οποίος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ πραγματοποίησε το 1-3, το οποίο ήταν σκορ μπαράζ.
Ο 41χρονος αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας το με 5 γκολ (Όσα και ο Γιάννης Μπισμπίκης). Σκόραρε μετά από αρκετό καιρό, ενώ έχει πετύχει γκολ με όλους τους τρόπους (Σουτ, κεφαλιά, φάουλ, πέναλτι).






Επεισόδιο με Σ. Κοράκη


Ο τερματοφύλακας Στέφανος Κοράκης εισέβαλλε στο 86΄ αναίτια στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκε στον αντίπαλο Γιάννη Μπισμπίκη. Εύστοχα απομακρύνθηκε από τον διαιτητή κ. Λάμπρου και τον παρατηρητή αγώνα Γιώργο Παπαδήμο από τον αγωνιστικό χώρο.





Θριαμβευτικό γκολ του Ι. Μπισμπίκη


Ο Γιάννης Μπισμπίκης στο 88ο λεπτό με ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το 1-4. Αυτό το τέρμα «σφράγισε» την σωτηρία της ομάδας του και ήταν το 5ο φετινό για τον αξιόλογο αυτό ποδοσφαιριστή.




«Κόκκινο πανί» ο Π. Γερονίκος 


Μερίδα φίλων της Αναγέννησης «τα έβαλε» με τον νεαρό αριστερό μπακ της Φραγκίστας Πάνο Γερονίκο, θεωρώντας ότι τους έκανε άσεμνη χειρονομία κατά τον πανηγυρισμό του τελευταίου γκολ.



Δυο αμφισβητούμενες φάσεις


Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμάνθηκε η διαιτητική τριάδα. Στο 55΄ ακυρώθηκε γκολ του Πάνου Μπλέντζου ως οφσάιντ από τον β΄ βοηθό Μπράζια μετά από εκτέλεση φάουλ του Ίγκλι Οσμενάι. Ενώ στο 63΄ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, όταν από μπαλιά του Κώστα Ντάλλα και σουτ του Κώστα Κατσαδούρου θεώρησε ότι βρήκε την μπάλα με το χέρι ο Οσμενάι (Φωτογραφία).



Πανηγύρισαν έξαλλα
Ξέσπασαν οι ποδοσφαιριστές της Φραγκίστας με την εκπνοή του αγώνα, αλλά και στα αποδυτήρια. Έγιναν όλοι μαζί ένα «κουβάρι», καταφέρνοντας την ύστατη στιγμή να πανηγυρίσουν για πρώτη φορά.!



Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Ζούγρης με κεφαλιά-πάσα έδωσε στον Σταμούλη, ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή με εντυπωσιακό απευθείας σουτ, που κατέληξε στο δεξί «παραθυράκι» του Σάλτη μείωσε σε 1-2.
59΄: Ο Γενιτσαρόπουλος τροφοδότησε τον Κοράκη, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ντάλλας ανέκοψε σωτήρια σε κόρνερ.
81΄: Κόρνερ του Μπισμπίκη Ι. από αριστερά, κεφαλιά του Ντάλλα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Αρκουμάνη.
84΄: Ο Σερπάνος κινήθηκε όμορφα από την γωνία της περιοχής και δεξιά, ελευθερώθηκε μέσα από αυτή και με χαμηλό διαγώνιο σουτ, το οποίο κατέληξε στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων διαμόρφωσε το 1-3.
88΄: Ο Μπισμπίκης Ι. με καλοζυγισμένο χαμηλό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα με μαθηματική ακρίβεια στην δεξιά γωνία του Αρκουμάνη, πραγματοποιώντας το 1-4.
93΄: Εκτέλεση φάουλ του Γκούρλια από δεξιά, κεφαλιά του Οσμενάι πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Κίτρινες Κάρτες
Ζούγρης, Κοράκης, Μπλέντζος, Καζάκος Π., Σερπάνος

Διακριθέντες
Παλαιοκατούνα: Σταμούλης
Φραγκίστα: Σερπάνος, Μακρής, Μπισμπίκης Ι., Λάμπρου, Καζάκος Π.

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Λαθύρης (Παλαιοκατούνα): «Σήμερα δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε το πλεονέκτημα που είχαμε, δεν παίξαμε καθόλου καλά. Και από εκεί και πέρα εφόσον δεν μπορείς με το πλεονέκτημα, που έχεις να παραμείνεις στην κατηγορία τότε πιστεύω ότι δίκαια πέσαμε στην Β΄ Κατηγορία. Δεν γνωρίζω πιο θα είναι το μέλλον της ομάδας πλέον και εάν θα συνεχίσω να βρίσκομαι στον πάγκο.»

Γιώργος Περούλας (Φραγκίστα): «Περιμέναμε  πως και πως αυτό το παιχνίδι, ήταν το τελευταίο του πρωταθλήματος και θα κρίνονταν η κατηγορία. Είπα και στους παίκτες μου να τα δώσουνε όλα στο παιχνίδι, είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε να αποδείξουμε ότι αυτή η ομάδα ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Παίζαμε καλή μπάλα σε όλα τα παιχνίδια, δεν μας έβγαιναν όμως τα αποτελέσματα. Βοήθησε και η τύχη στο τελευταίο παιχνίδι και πήραμε το αποτέλεσμα, που θέλαμε. Θα συνεχίσουμε του χρόνου κανονικά στην κατηγορία. Πιστεύω ότι θα αλλάξουνε μερικά πράγματα στην ομάδα, που πρέπει να αλλάξουνε. Εγώ σαν προπονητής θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για την καλή συνεργασία, που είχαμε εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.  Στο παιχνίδι που δώσαμε σήμερα παίξανε και για έμενα προσωπικά. Είναι κρίμα να αναλαμβάνεις σε μια ομάδα το πόστο του προπονητή και να μην έχεις μια νίκη. Πιστεύω ότι οι παίκτες παίξανε για την ομάδα και για μένα. Ευχαριστούμε την Παλαιοκατούνα για την φιλοξενία, που είχαμε. Καλή συνέχεια στις υπόλοιπες ομάδες της 4αδας στα Play Off

Συνθέσεις Ομάδων

Παλαιοκατούνα (Κώστας Λαθύρης): Αρκουμάνης, Γκούρλιας, Πατρώνης, Σταμούλης, Ζιάκας, Ζούγρης, Κοράκης Α., Οσμενάι, Μπλέντζος(88΄ Κατσίκης), Αναγνωστόπουλος, Γενιτσαρόπουλος(85΄  Ζήσης)

Φραγκίστα (Γιώργος Περούλας): Σάλτης Χ., Μακρής, Γερονίκος Π., Ντάλλας Κ., Καζάκος Γ., Λάμπρου, Σάλτης Α.(72΄ Γερονίκος Χ.), Καζάκος Π.(94΄ Μπισμπίκης Φ.), Μπισμπίκης Ι., Σερπάνος Δ., Κατσαδούρος

Διαιτητής: Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δήμος Μπράζιας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος