Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ποταμιά-Άγιος Προκόπιος 1-1

Μοιράστηκαν τους βαθμούς και προσέφεραν δυο όμορφα γκολ στους φιλάθλους Ποταμιά και Άγιος Προκόπιος, καθώς αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 σε μια αδιάφορη βαθμολογική αναμέτρηση.
Ο αγώνας της 18ης αγωνιστικής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23/3 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3.30 το μεσημέρι. Έγινε παρουσία περίπου 100 φιλάθλων με ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.
Το συγκρότημα του Σπύρου Κολόκα ήταν μέτριο, φλύαρο και βρήκε ρυθμό μετά το 50ο λεπτό. Η Ποταμιά πίεσε στα τελευταία λεπτά και ήταν αρκετά καλύτερη από τον αντίπαλο της, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Ισοφάρισε με μια έξοχη σέντρα-σουτ από πλάγια του κεντρικού αμυντικού Χρήστου Κοσμά και είχε τις ευκαιρίες να κάνει την ανατροπή. Μάλιστα είχε και δοκάρι στο 89ο λεπτό με τον 15χρονο Γιώργο Πλεξίδα.
Ο Αστέρας του Λάκη Αναστασόπουλου ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ωστόσο δεν κατάφερε να κλείσει την χρονιά με μια νίκη. Η ομάδα από την Παλαιοκατούνα είχε την ελαφριά υπεροχή στο πρώτο μέρος, αλλά και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης όπου προηγήθηκε με ένα πανέμορφο τέρμα του αριστερού μέσου Θωμά Τσίπρα. Στα τελευταία λεπτά δεν είχε την ίδια απόδοση και λίγο έλλειψε να χάσει και τον βαθμό.
Η Ποταμιά τερμάτισε στην 5η θέση και έφτασε τους 21 βαθμούς, ενώ ο Άγιος Προκόπιος τερμάτισε στην 7η θέση ανεβαίνοντας στους 15 βαθμούς. Ο Αστέρας ισοβαθμεί με τον Απεραντιακό, με τον τελευταίο να υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Αρκετός κόσμος
Αποζημιωθήκαν στο δεύτερο μέρος οι αρκετοί θεατές που παρακολούθησαν την αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση. Οι δυο ομάδες πέτυχαν δυο σπάνιας ομορφιάς τέρματα. Το παιχνίδι παρακολούθησαν γύρω στα 100 άτομα, αφού δεν υπήρχε την ίδια στιγμή άλλο ματς στο Καρπενήσι.



Εκτός πάγκων οι προπονητές














Οι προπονητές των ομάδων σε αυτό το ματς δεν βρέθηκαν στους πάγκους των ομάδων τους. Ο Λάκης Αναστασόπουλος των φιλοξενούμενων φόρεσε τα γάντια του τερματοφύλακας και υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του, αφού οι γκολκίπερ Γιώργος Λαθύρης και Αποστόλης Κολοκώτσιος απουσίαζαν. Ο Σπύρος Κολόκας είδε και αυτό το ματς από την κερκίδα, αφού του επιβλήθηκε από την ΕΠΣ Ευρυτανίας ποινή στέρησης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δυο μήνες.



Κινήσεις από Παρούτσα-Γιαννακόπουλο














Ως εκ τούτου τις αλλαγές και οδηγίες από τον πάγκο έδωσαν δυο ποδοσφαιριστές. Από τους γηπεδούχους τον ρόλο του προπονητή είχε ο τραυματίας μεσοεπιθετικός Κώστας Γιαννακόπουλος και από τους φιλοξενούμενους ο πρώην παίκτης της ομάδας Χρήστος Παρούτσας. Ο 35χρονος επιθετικός μεταγράφηκε τον Γενάρη στην ΑΕΚ και μέσα στις επόμενες αγωνιστικές θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας.

Ισόπαλοι με το ίδιο σκορ
Με σκορ 1-1 είχαν αναδειχτεί ισόπαλοι στο πρώτο γύρο οι ομάδες. Και τότε τα γκολ είχαν σημειωθεί στην επανάληψη, με τον Άγιο Προκόπιο να προηγείται ξανά και την Ποταμιά να ισοφαρίζει. Ενώ με 1-1 είχε λήξει και ο αγώνας κυπέλλου, που έγινε τον Σεπτέμβριο.

Άδειοι πάγκοι
Με πολλές απουσίες έπαιξαν οι δυο ομάδες, αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές τους απουσίαζαν για διάφορους λόγους. Η Ποταμιά είχε αποστολή 15 ατόμων και δεν χρησιμοποιήθηκε ο Κώστας Μπούρας, ενώ ο Άγιος Προκόπιος ήρθε στο Καρπενήσι με 14 παίκτες. Δεν έπαιξε ο τραυματίας Αργύρης Τσάκνης.

Στην 11αδα Coach & Γκούρλιας


Μόλις 2 αλλαγές είχε ο Αστέρας σε σχέση με το ματς της 17ης αγωνιστικής με τον ΑΠΟΚ στο Δημοτικό στάδιο. Για πρώτη φορά έπαιξε βασικός ο Λάκης Αναστασόπουλος, ο οποίος υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του, ενώ βασικός ήταν ο νεαρός στόπερ Προκόπης Γκούρλιας (Φωτογραφία). Πήραν τις θέσεις των: Αποστόλη Κολοκώτσιου και Αργύρη Τσάκνη.

Γάντια σε Σβερώνη


Ο τερματοφύλακας Χρήστος Παπαβασιλείου τον γηπεδούχων απουσίαζε και ο αμυντικός Νίκος Σβερώνης φόρεσε γάντια και υπερασπίστηκε την εστία της Ποταμιάς. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε για 1η φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο βασικός στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας.

Νέα πρόσωπα

 












Σημαντικές διαφοροποιήσεις είχε το βασικό σχήμα της Ποταμιάς. 5 αλλαγές είχε η αρχική 11αδα σε σύγκριση με τον ημιτελικό κυπέλλου με τον ΑΠΟΚ. Στο βασικό σχήμα επέστρεψε ο λίμπερο Χρήστος Κοσμάς, ο μεσοαμυντικός Ηλίας Σαπούνης και οι νεαροί Γιώργος Πλεξίδας και Πάνος Στόκας. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο αμυντικός Νίκος Σβερώνης. Πήραν τις θέσεις των: Χρήστου Παπαβασιλείου, Σπύρου Μπούρα, Γιώργου Μπούρα, Ντίνου Γιαννόπουλου και Άλκη Κατή.

Συζήτηση τεχνικών
Πριν την έναρξη του παιχνιδιού οι δυο προπονητές Λάκης Αναστασόπουλος και Σπύρος Κολόκας είχαν συζήτηση στο κέντρο του γηπέδου.  Πρόκειται για δυο άτομα, που έχουν διαπρέψει με την φανέλα του ΑΠΟΚ.


Έφτασαν τις 16

 












Αλέξανδρος Μπίκας και Κώστας Μαντζιούτας ήταν οι δυο παίχτες των Μεγαλοχωριτών, οι οποίοι συμμετείχαν και στα 16 παιχνίδια της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Επανεμφάνιση Στοφόρου


Ο επόπτης Γιώργος Στοφόρος ορίστηκε σε αναμέτρηση μετά από αρκετούς μήνες. Ο Στοφόρος αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας, το οποίο τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα.

Ο «απόλυτος» Φούκας


Δεν έχασε κανένα παιχνίδι του Αστέρα ο νεαρός δεξιός μπακ Αποστόλης Φούκας. Αγωνίστηκε με υποσχετική από την Ακαδημία και είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της ομάδας, που κατάφερε να παίξει σε όλα τα παιχνίδια.

Το «αγαπημένο» 5
Η Ποταμιά τερμάτισε για 2η συνεχόμενη χρονιά στην 5η θέση του πρωταθλήματος. Σε αυτήν τερμάτισε για 4η φορά τα τελευταία 5 χρόνια. Εξαίρεση αποτέλεσε η σαιζόν 2010-2011, όπου ήρθε έβδομη.

Α΄ Μέρος

Λιγοστές στιγμές
Ελάχιστες καλές ευκαιρίες είχαν οι δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Άργησαν να βρουν τα πατήματα τους. Οι ομάδες είχαν να αγωνιστούν αρκετές εβδομάδες και ήταν φυσιολογικό να μην μπορέσουν γρήγορα να βρουν ρυθμό.

Διάθεση από Αστέρα
Πιο καλύτερα μπήκε στην αναμέτρηση ο Άγιος Προκόπιος και απείλησε σε 3 περιπτώσεις στο 1ο εικοσάλεπτο.


Εκτέλεσε φάουλ ο Αναστασόπουλος
Ο γκολκίπερ Λάκης Αναστασόπουλος άφησε την εστία του στο 18ο λεπτό και βγήκε να εκτελέσει φάουλ από καλή θέση. Ο σπεσιαλίστας Αναστασόπουλος δεν βρήκε όμως στόχο. Οι ποδοσφαιριστές της Ποταμιάς άργησαν να επαναφέρουν και ο γκολκίπερ γύρισε γρήγορα στην εστία του.




Φάνηκε στο 25΄
Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 25ο λεπτό με σουτ του Γιώργου Πλεξίδα εκτός περιοχής, Ωστόσο δεν είχαν καλή επιθετική ανάπτυξημ κάνοντας εύκολα λάθη.

4 κίτρινες


Χωρίς κάτι αξιοσημείωτο κύλησε το 1ο ημίχρονο στην συνέχεια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος (Φωτογραφία) από το 25΄ μέχρι την ανάπαυλα «κιτρίνισε» 4 παίκτες. Έδειξε την κίτρινη στους: Θωμά Αζακά, Γιώργο Ζαγκότση, Γιώργο Πλεξίδα (Ποταμιά) και Κώστα Σιταρά (Άγιο Προκόπιο).


Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Νάσιος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Πλακιάς πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και πλάσαρε από κοντά άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
18΄: Εκτέλεση φάουλ του Αναστασόπουλου πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
20΄: Ο Νάσιος έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα του Σβερώνη.
25΄: Σουτ του Πλεξίδα εκτός περιοχής και αριστερά μπλόκαρε εύκολα στην δεξιά του γωνία ο Αναστασόπουλος.
45΄: Ο Πλακιάς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η άμυνα της Ποταμιάς απομάκρυνε και ο Τσίπρας σούταρε εκτός περιοχής πάνω από την το τέρμα του Σβερώνη.

Β΄ Μέρος

Ορεξάτος ο Φλωράκης


Στο 3ο κιόλας λεπτό του 2ου μέρους ο Λάμπρος Φλωράκης που μπήκε στο ημίχρονο στο ματς έκανε όμορφη επέλαση δείχνοντας ορεξάτος, αλλά νικήθηκε από τον Λάκη Αναστασόπουλο.



Σοβαρός τραυματισμός Γούλα


Στο ίδιο λεπτό ο 32χρονος μεσοεπιθετικός Λάμπρος Γούλας απάντησε στην ευκαιρία του Φλωράκη, χωρίς όμως να βρει στόχο. Στην φάση αυτή ο ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε για ακτινογραφία στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου. Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν δυστυχώς λόγω για ρήξη χιαστών.





Άνοιξε το σκορ ο Τσίπρας


Στο 52ο λεπτό του ματς ο Άκης Καρανταλής σέντραρε από δεξιά και ο επερχόμενος Θωμάς Τσίπρας με πανέμορφο σουτ στο αριστερό «Γ» της εστίας άνοιξε το σκορ για τον Άγιο Προκόπιο. Το γκολ αφιερώθηκε στον συμπαίκτη τους Αργύρη Τσάκνη, που βρίσκονταν στον πάγκο. Στην αρχή της φάσης προηγήθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα του Θωμά Αζακά πάνω στον Δημήτρη Νάσιο, ωστόσο ο ρέφερι σωστά άφησε το πλεονέκτημα. Ο 25χρονος Τσίπρας σημείωσε την τελευταία αγωνιστική το πρώτου του γκολ στην Α΄ ΕΠΣΕ.




Ανέβηκε η Ποταμιά
Μετά το 0-1 η Ποταμιά ανέβασε στροφές και πριν ισοφαρίσει δημιούργησε ευκαιρίες με φάουλ του Ηλία Σαπούνη και σουτ εκτός περιοχής του Γιάννη Γκορόγια.


Ισοφάριση από Κοσμά


Ο Χρήστος Κοσμάς 6 λεπτά αργότερα απάντησε και ισοφάρισε στον τελικό 1-1. Ο ποδοσφαιριστής με έξοχη σέντρα-σουτ από αριστερά έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Αναστασόπουλου. Ο Κοσμάς είχε ισοφαρίσει και στο ματς του 1ου γύρου στην Παλαιοκατούνα σκοράροντας από το σημείο του πέναλτι. Να τονιστεί πως ο 28χρονος πέτυχε φέτος 4 γκολ, αν και αμυντικός (Πρώτος σκόρερ της ομάδας μαζί με τον Γιώργο Μπούρα).



Πρώτο ματς για Νίκο Μαντζιούτα


Μετά την συμμετοχή του στον προημιτελικό κυπέλλου με τον Απεραντιακό ο Νίκος Μαντζιούτας αγωνίστηκε για πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος για την τρέχουσα σαιζόν.

Νέο « νεκρό» διάστημα
Μετά το 1-1 ακολούθησε ξανά ένα νεκρό διάστημα, όπου η Ποταμιά ήταν κινητική χωρίς να βρει διαδρόμους για να απειλήσει.

Δοκάρι ο Πλεξίδας


Στο 89ο λεπτό ο νεαρός Γιώργος Πλεξίδας από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αγίου Προκοπίου, χάνοντας σημαντική στιγμή για πετύχει το νικητήριο τέρμα και το «παρθενικό» του στην κατηγορία.

Δεν τα κατάφερε ο Πατσιάς


Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιάννης Πατσιάς πήρε κεφαλιά μετά το κόρνερ του Περικλή Πλακιά και ο Αλέξανδρος Μπίκας έδιωξε σωτήρια πάνω στην γραμμή.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Φλωράκης έκανε μια εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια δεξιά, με τον Αναστασόπουλο να αποκρούει σωτήρια με τα πόδια.
48΄: Ο Γούλας ελίχτηκε από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια άουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της δεξιάς γωνίας του Σβερώνη. Ο μεσοεπιθετικός του Αστέρα τραυματίστηκε σε αυτή την φάση και το ματς διακόπηκε για 2 λεπτά.
52΄: Ο Νάσιος έδωσε στον Καρανταλή αυτός σέντραρε από αριστερά και ο επερχόμενος Τσίπρας στο δεύτερο δοκάρι με μονοκόμματο σουτ στο αριστερό «παραθυράκι» του Σβερώνη σκόραρε ένα όμορφο γκολ για το 0-1.
54΄: Εκτέλεση φάουλ του Σαπούνη από καλή θέση βρήκε στο τοίχος και πέρασε κόρνερ, φεύγοντας δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αστέρα.
56΄: Δυνατό σουτ του Γκορόγια Ι. εκτός περιοχής απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Αναστασόπουλος.
58΄: Ο Γκορόγιας Γ. με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Κοσμά, που από μακριά και πλάγια αριστερά με σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα (Βρήκε πρώτα στο αριστερό δοκάρι) ψηλά στην αριστερή γωνία, ισοφαρίζοντας με ένα ωραίο τέρμα (1-1).
75΄: Ο Πατσιάς έδωσε στον Κρασιά, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι.
81΄: Μακρινό  ξαφνικό σουτ του Φλωράκη απέκρουσε δύσκολα ο Αναστασόπουλος σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία.
85΄: Ο Μαντζιούτας Ν. με μπαλιά ακριβείας στην «πλάτη» της άμυνας έβγαλε σε θέση βολής τον Μπίκα, ο οποίος σούταρε άστοχα, άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αστέρα.
89΄: Ο Πλεξίδας μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σούταρε από πλάγια και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και έφυγε άουτ.
91΄: Ο Πλακιάς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά ο Πατσιάς από το ύψος της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά και ο Μπίκας απέκρουσε σωτήρια στην γραμμή.

Κίτρινες Κάρτες
Γκορόγιας Ι., Αζακάς, Ζαγκότσης, Πλεξίδας, Πλακιάς, Σιταράς

Διακριθέντες
Ποταμιά: Κοσμάς, Ζαγκότσης, Γκορόγιας Ι.
Άγιος Προκόπιος: Τσίπρας, Πλακιάς, Νάσιος, Αναστασόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Ποταμιά): «Ήταν ένα παιχνίδι που είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, πιστεύω ότι το «Χ» είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή επιτυχία στις ομάδες, που συμμετέχουν στα μπαράζ.»
Λάκης Αναστασόπουλος (Άγιος Προκόπιος): «Στο τελευταίο αγώνα της χρονιάς προσπαθήσαμε να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, που ήταν η νίκη. Πιστεύω ότι τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, είχαμε κατοχή, σκοράραμε, αλλά σε ακόμα ένα παιχνίδι η τύχη μας γύρισε την πλάτη και δεχτήκαμε την ισοφάριση, η οποία μας έδωσε μια πικρία. Το κακό για σήμερα είναι ότι ένας ποδοσφαιριστής μας έπαθε ζημία και από την αρχή της σαιζόν είχα τονίσει ότι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αξία έχει πάνω από όλα η υγεία των ποδοσφαιριστών. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για όλη την χρονιά, σίγουρα μπορούσαμε να τερματίσουμε σε καλύτερη θέση, έχοντας καλύτερη συγκομιδή βαθμών. Εγώ είμαι ευχαριστημένος γιατί τα παιδιά κάνανε αυτό, που είχαμε πει από την αρχή, να είμαστε ανταγωνιστικοί να χαιρόμαστε το ποδόσφαιρο και αυτό πιστεύω ότι καταφέραμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς, της εύχομαι καλό καλοκαίρι. Στις ομάδες που αγωνίζονται στα μπαράζ εύχομαι καλή επιτυχία και ο πρωταθλητής Ευρυτανίας στα μπαράζ,  που θα αγωνιστεί να καταφέρει να πάρει την άνοδο και να έχουμε έναν εκπρόσωπο από την Ευρυτανία στην Γ΄ Εθνική.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Σβερώνης, Μπίκας, Γκορόγιας Ι., Αζακάς, Κοσμάς, Ίβρος(55΄ Γκορόγιας Γ.), Σαπούνης(82΄ Μαντζιούτας Ν.), Μαντζιούτας Κ., Στόκας(46΄ Φλωράκης), Ζαγκότσης, Πλεξίδας

Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος): Αναστασόπουλος, Φούκας, Πλακιάς, Σιταράς, Γκούρλιας, Τσάκνης Ι., Κρασιάς, Τσίπρας, Πατσιάς, Νάσιος(64΄ Λαθύρης Δ.), Γούλας(50΄ λ.τρ. Καρανταλής)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Γιώργος Στοφόρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος