Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Άγραφα-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-3

Στόφα πρωταθλητή έδειξε ο ΑΠΟΚ, ο οποίος στο μεγάλο ντέρμπι 4αδας επιβλήθηκε με 3-0 των κάκιστων Αγράφων, όντας καλύτερος σχεδόν σε όλον τον αγώνα. Οι δυο ομάδες ωστόσο θα λύσουν τις διαφορές τους στα play off, καθώς διασταυρώνονται στα ημιτελικά, τα οποία θα αρχίσουν το επόμενο Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου.
Το παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο 24 Μαρτίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3:30. Έγινε κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες και ηλιοφάνεια.  Ήταν στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Πλήθος κόσμου έσπευσε να το παρακολουθήσει, παίρνοντας μια πρώτη γεύση για τα μπαράζ.
Ο Κατσαντώνης επηρεάστηκε από την μεγάλη διακοπή, καθώς αγωνίστηκε ύστερα από 28 ημέρες. Μεσολάβησε το ρεπό και οι αγώνες play off. Ήταν αρκετά κακός και ηττήθηκε δίκαια, αφού παρότι αγωνίστηκε πλήρης δεν είχε ρυθμό και συνοχή. Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου θα πρέπει να αλλάξει πρόσωπο στα μπαράζ, να ανασυνταχτεί και να βρει τον καλό της εαυτό. Μάλιστα το 3-0 ήταν το πιο βαρύ σκορ, που έχουν ηττηθεί ποτέ στο πρωτάθλημα.
Το Βελούχι συνέχισε με κεκτημένη φορά από την κατάκτηση του κυπέλλου, δείχνοντας ξανά νοοτροπία νικητή. Έκανε ένα εξαιρετικό ντεμαράζ στις τελευταίες αγωνιστικές, όπου με 5 σερί νίκες διεκδίκησε ακόμη και την πρωτιά. Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη ήταν ανώτερη, επιβάλλοντας τον ρυθμό της από το ξεκίνημα. Μάλιστα δεν δέχτηκε γκολ για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι και πηγαίνει στα play off με την ψυχολογία στα ύψη.
Άγραφα και ΑΠΟΚ ισοβάθμησαν στην 2η θέση με 35 πόντους, ωστόσο ο ΑΠΟΚ έχει καλύτερα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια (Νίκησε με 2-0 και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου) και κατέκτησε αυτός την δεύτερη θέση.

Πληθώρα θεατών
Περίπου 150-170 φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες του προπονητικού κέντρου Καρπενησίου, καθώς το ντέρμπι αποδείχτηκε αρκετά ελκυστικό για αυτούς.




Παρουσίες στην κερκίδα
Τον αγώνα είδαν ως θεατές μεταξύ άλλων οι παράγοντες των Αγράφων Νίκος και Δημήτρης Δροσίνης, ο ενωσιακός τεχνικός και πρώην προπονητής του Κατσαντώνη Δημήτρης Αντωνίου, οι πρώην παράγοντες του Βελουχίου Δημήτρης Κατσακιώρης, Μπάμπης Τσιτούρης, Θανάσης Ελεφάντης και Δημήτρης Κοκοτίνης, ο γενικός αρχηγός των "κυανόλευκων" Νεκτάριος Καρδαμπίκης, ο φροντιστής Στέλιος Σώμαλης και το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Νικολακόπουλος.
Στον πάγκο των δυο ομάδων κάθισαν οι παράγοντες Αντρέας Κατσακιώρης, Χρήστος Γιαννίτσαρης(ΑΠΟΚ) και εκπρόσωποι των Αγράφων Δημήτρης Αθανασόπουλος και Δημήτρης Γατής. Στην κερκίδα βρέθηκαν επίσης ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων και μεταξύ άλλων ήταν οι: Βασίλης Τσουκαλάς, Κώστας Μπούκας, Ηλίας Τσιγαρίδας και Βασίλης Γατής.



Μαζί στα μπαράζ
Ο Κατσαντώνης και το Βελούχι θα αγωνιστούν ξανά στους διπλούς ημιτελικούς αγώνες των play off, όπου λαμβάνονται υπόψιν τα εκτός έδρας γκολ. Ο πρώτος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου με γηπεδούχους τους Αγραφιώτες, ενώ μια εβδομάδα μετά στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου γηπεδούχος θα είναι ο ΑΠΟΚ.

Σε κακή ημέρα ο πορτιέρο


Στην δεύτερη του εμφάνιση κάτω από τα γκολπόστ του Κατσαντώνη ο Αθηναίος τερματοφύλακας της Εθνικής Μπιτς Σόκερ Βαγγέλης Καραγιώργος δεν βρέθηκε και στην καλύτερη δυνατή του  ημέρα. Ο πρώην πορτιέρο της Πεύκης έχει ευθύνη για το πρώτο και το τρίτο γκολ.

Από πρώτα…τρίτα
Τα Άγραφα βρισκόταν σχεδόν σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος στην πρώτη θέση, ωστόσο στην εκπνοή του πρωταθλήματος τερμάτισαν στην τρίτη θέση. Σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος τις προηγούμενες 3 σαιζόν, που συμμετείχαν στην Α΄ ΕΠΣΕ δεν είχαν τερματίσει ποτέ σε αυτήν την θέση (2 περιόδους ήταν πρώτα και άλλη μια δεύτερα).

Συμμετείχαν σε όλα














Ο αριστερός μπακ Σάκης Θεοχάρης, ο κεντρικός αμυντικός Φάνης Μπισμπίκης και ο αριστερός εξτρέμ Πάνος Μάρκης ήταν οι τρεις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Η πιο βαριά ήττα
Το 0-3, με το οποίο ηττήθηκαν οι Αγραφιώτες αποτελεί την πιο βαριά σε έκταση ήττα τους στην 5χρονη ιστορία τους σε αγώνα πρωταθλήματος. Ενώ είχαν ηττηθεί και πέρυσι στο κύπελλο από το Βελούχι με 6-0, που αποτελεί το χειρότερο τους σκορ και στις δυο διοργανώσεις.

Όλοι «μέσα»
 
 
Την πολυτέλεια να κατεβάσει μια αρκετά δυνατή ενδεκάδα είχε ο τεχνικός των γηπεδούχων Νίκος Τριανταφυλλόπουλος. Αγωνίστηκε ξανά ο Βασίλης Ντότσικας, όπως και ο Κώστας Καλύβας, ο οποίος είχε άδεια από τον στρατό. Επανήλθε ο νεαρός δεξιός μπακ Πάνος Αντωνίου. Ενώ οι: Πάνος Γαλανός, Γιώργος Πανόπουλος και Κώστας Αρουτίδης πέρασαν στο γήπεδο ως αλλαγή.

6/6 ο Γιάννης Φλωράκης


Ο ΑΠΟΚ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με μόλις μια ήττα από τον Άγιο Προκόπιο, αλλά οι πολλές ισοπαλίες(5) του στέρησαν την πρωτιά. Ο Γιάννης Φλωράκης σε 6 αναμετρήσεις (4 πρωταθλήματος και 2 κυπέλλου) έχει μόνο νίκες.
Αντίθετα ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος έκατσε για 3η φορά στον πάγκο των Αγράφων, γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα.

Οι αλλαγές στην ενδεκάδα


Ο δεξιός μπακ Αντώνης Ζαχαρόπουλος και ο μεσοεπιθετικός Χάρης Κουτσουπιάς επανήλθαν στην αρχική σύνθεση των Αγράφων. Νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού ήταν ο Κώστας Κρίντας και ο Δημήτρης Ζαχαρόπουλος.

Πρώτη φορά εκτός κορυφής
10/10 πρωταθλήματα Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας μετρά ο ιστορικός ΑΠΟΚ. Στην 11η του παρουσία στο τοπικό έχασε για «παρθενική» φορά την πρωτιά στην κανονική διάρκεια, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει κάτι, καθώς όλα θα κριθούν στην διαδικασία των μπαράζ. Τα 38 γκολ υπέρ και τα 13 κατά, όπως και οι 35 βαθμοί είναι η χειρότερη συγκομιδή της ομάδας. Αναλογιζόμενοι τα προβλήματα, που αντιμετώπισε η ομάδα στις αρχές του καλοκαιριού η πορεία στο πρωτάθλημα και η κατάκτηση του κυπέλλου συνιστά επιτυχία χάρης στις προσπάθειες της νέας διοίκησης, του τεχνικού τιμ και των ποδοσφαιριστών.

Έκαναν το απόλυτο


Τρεις ποδοσφαιριστές των νικητών συμμετείχαν και στα 16 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Πρόκειται για τους σκόρερ Σπύρο Ξαγάρα και Χάρη Κουτσουπιά, όπως και τον Δημήτρη Τσιλιμέκη.

Α΄ Μέρος

Πιο γερά οι φιλοξενούμενοι
Καλύτερα μπήκε στο γήπεδο ο ΑΠΟΚ, ο οποίος άρχισε από νωρίς να δημιουργεί μικροευκαιρίες. Προηγήθηκε σε καθοριστικό χρονικό σημείο, πηγαίνοντας μπροστά στο σκορ με 0-1. Η ομάδα του Δήμου Αγράφων πλησίασε στο γκολ ενώ το σκορ ήταν στο 0-0.

Πρώτη απειλή από Άγραφα


Οι γηπεδούχοι έχασαν την σημαντικότερη τους ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Πάνο Μάρκη στο 23΄, ο οποίος νικήθηκε από τον Θεοδόση Κόκκοτο. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βελουχίου να απειλήσει.



Με τον ίδιο τρόπο ο Συγκελόπουλος


Ένα γκόλ..υπεράνω υποψίας σημείωσε ξανά ο Βασίλης Συγκελόπουλος, ύστερα από τον τελικό κυπέλλου. Στο 43΄ με σέντρα-σουτ και κακή εκτίμηση του αντίπαλου γκολκίπερ άνοιξε το σκορ. Ο 33χρονος αριστερός οπισθοφύλακας σημείωσε το πρώτο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.




Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Τσιλιμέκης έκλεψε από τον Αντωνίου και σέντραρε από αριστερά, το σουτ του Κουτσουπιά μέσα από την περιοχή μπλοκαρίστηκε από τον Καραγιώργο.
11΄: Ο Φλωράκης έκανε μπαλιά στον Τσιλιμέκη, ο οποίος έδωσε στον Τσιλίκα, που σούταρε εκτός περιοχή και ο Καραγιώργος μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
23΄: Ο Μάρκης, αφού έπαιξε το 1-2 με τον Ντότσικα μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε από αριστερά, αλλά ο Κόκκοτος απέκρουσε στην δεξιά του γωνία.
33΄: Χτύπημα φάουλ του Μπόνια από αριστερά, ο Κουτσουπιάς βρέθηκε στην «πλάτη» της άμυνας και πλάσαρε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι των Αγράφων.
43΄: Ο Συγκελόπουλος έβγαλε σέντρα-σουτ από αριστερά, ο Καραγιώργος έκανε τραγικό λάθος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του(0-1).

Β΄ Μέρος

Προσπάθησαν να βελτιωθούν-«Χτύπησε» στο τέλος
Οι παίχτες του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου επιχείρησαν να μπουν πιο δυνατά στο γήπεδο στην επανάληψη, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι αξιόλογο. Στα πρώτα 20-25 λεπτά του δευτέρου μέρους ο αγώνας ήταν ισορροηπημένος. Το τελευταίο 10λεπτο άνηκε στον ΑΠΟΚ, ο οποίος με δυο γκολ έφτασε στην θριαμβευτική του νίκη.

Πέρασε Νούλα


Ο Μιχάλης Νούλας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα με τα χρώματα του Βελουχίου στην κορυφή της επίθεσης, περνώντας στο γήπεδο στο 46΄ αντί του Σάκη Τσιλίκα.

Απείλησε ο Γαλανός


Την σημαντικότερη ευκαιρία της επανάληψης για τα Άγραφα σπατάλησε ο έμπειρος Πάνος Γαλανός στο 79΄. Ο 36χρονος, που αγωνίστηκε ενάντια στην παλιά του ομάδα σούταρε πάνω από την εστία του Θεοδόση Κόκκοτου.



Καθοριστικός ο Σαΐτης


Επέστρεψε από τραυματισμό και βοήθησε την ομάδα του ο Τάκης Σαΐτης, έχοντας συμμετοχή στα δυο τελευταία τέρματα των φιλοξενούμενων.

Ντεμπούτο του Αρουτίδη-Πέρασε Πανόπουλο














Όλα για όλα τα έπαιξε ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος. Ύστερα από τον Πάνο Γαλανό πέρασε στο γήπεδο και τον αμυντικό χαφ Γιώργο Πανόπουλο. Η τρίτη του αλλαγή ήταν ο Κώστας Αρουτίδης. Ο Μακεδόνας επιθετικός έκανε την πρώτη του συμμετοχή με την νέα του ομάδα και δεν κατάφερε να φανεί στο διάστημα, που αγωνίστηκε.


Άψογη εκτέλεση Ξαγάρα


Ο ΑΠΟΚ «σφράγισε» την νίκη του στο 82΄, όταν ο Τάκης Σαΐτης κέρδισε πέναλτι από τον Γιώργο Πανόπουλο. Ο κεντρικός αμυντικός Σπύρος Ξαγάρας εκτέλεσε ιδανικά, κάνοντας το 0-2. Ο παίχτης του Βελουχίου σημείωσε το 3ο του γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα και έτρεξε με τους συμπαίχτες του στον Δήμο Αθανασίου, που έβλεπε το παιχνίδι όπως πάντα δίπλα από τον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας. 









Ένταση μετά το γκολ
Αψιμαχίες και ένταση επικράτησαν μετά το τέρμα, που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά ευτυχώς τελικά όλα κύλησαν ομαλά. 



Αποβλήθηκε ο Κουτσονίκας


Με παίχτη λιγότερο συνέχισε από το 88΄ και ύστερα ο ΑΠΟΚ. Ο Πάνος Κουτσονίκας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο στον Πάνο Μάρκη. Ο Φθιωτός αμυντικός χαφ είχε αντικρίσει την πρώτη κίτρινη του κάρτα στο πρώτο μέρος. Το Βελούχι έφτασε τις 5 αποβολές, περισσότερες από κάθε ομάδα στο πρωτάθλημα.





Διαστάσεις θριάμβου από Κουτσουπιά


Ύστερα από την σέντρα του Τάκη Σαΐτη στο 89΄, ο Βαγγέλης Καραγιώργος έκανε νέο λάθος και ο Χάρης Κουτσουπιάς δεν «χαρίστηκε», σημειώνοντας το 0-3. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός σημείωσε συνολικά 7 γκολ στην κανονική διάρκεια της Α΄ ΕΠΣΕ.




Αποχώρησε ο Κόγιας


Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετώπισε στο 90΄ ο ανασταλτικός χαφ των Αγράφων Λεωνίδας Κόγιας, ο οποίος αποχώρησε. Έτσι και τα Άγραφα ολοκλήρωσαν με 10 ποδοσφαιριστές.


Όλοι μαζί «ΑΠΟΚ»
Συσπειρωμένοι οι παίχτες του Βελουχίου, ο προπονητής Γιάννης Φλωράκης και υπό την παρουσία των διοικητικών Χρήστου Γιαννίτσαρη, Νεκτάριου Καρδαμπίκη και Αντρέα Κατσακιώρη πανηγύρισαν μαζί στο κέντρο του γηπέδου μετά το τελικό σφύριγμα.


Αμφισβητούμενη φάση


Η μοναδική αμφισβητούμενη φάση σημειώθηκε στο 64΄ όταν ο Πάνος Γαλανός τροφοδότησε τον Κώστα Καλύβα, ο οποίος ανακόπηκε από το χέρι του Γιώργου Κρασιά στην προσπάθεια του. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν την αποβολή του Κρασιά, θεωρώντας ότι ήταν τελευταίος παίχτης. Το διαιτητικό τρίο έβγαλε εις πέρας την αποστολή του.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Αδύναμο σουτ του Ζαπαντιώτη εκτός περιοχής μάζεψε εύκολα ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ.
58΄: Ο Ζαπαντιώτης έκανε μπαλιά στον Γαλανό, που έστρωσε στον Θεοχάρη και το απευθείας σουτ του τελευταίου εκτός περιοχής μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Κόκκοτος.
68΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Φλωράκη από το ύψος της περιοχής έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Καραγιώργου.
71΄: Ο Τσιλιμέκης τροφοδότησε τον Κουτσουπιά, ο οποίος έκανε και το μπάσιμο από μακριά, που έφυγε πάνω από το τέρμα των Αγράφων.
79΄: Βαθιά μπαλιά του Μπισμπίκη, ο Ζαπαντιώτης διεκδίκησε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Γαλανός σούταρε από καλή θέση και δεξιά πάνω από το τέρμα του Κόκκοτου.
81΄: Ο Πανόπουλος τράβηξε τον Σαΐτη μέσα στην περιοχή και δεξιά, υποπίπτοντας σε πέναλτι.
82΄: Ο Ξαγάρας, που ανέλαβε την εκτέλεση, σούταρε δυνατά στην δεξιά γωνία των Αγράφων και έκανε το 0-2.
88΄: Ο Κουτσονίκας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς έσπρωξε τον Μάρκη.
89΄: Ο Σαΐτης έκανε παράλληλη σέντρα από δεξιά, ο Καραγιώργος έκανε το λάθος και ο Κουτσουπιάς με διαγώνιο πλασέ στο κενό τέρμα από δεξιά πραγματοποίησε το 0-3.

Διακριθέντες
Άγραφα: Αρκουμάνης
ΑΠΟΚ: Ξαγάρας, Τσιλιμέκης, Μπόνιας, Συγκελόπουλος, Σαΐτης
                                                                     
Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Συγχαρητήρια στον αντίπαλο για την νίκη. Εμείς σήμερα σταθήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων. Εάν θέλουμε τύχη στους αγώνες των μπαράζ θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε σε λίγο χρονικό διάστημα ότι ο αθλητισμός με τον πρωταθλητισμό έχει διαφορά.»

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ): «Για το συγκεκριμένο παιχνίδι πιστεύω ήμασταν αρκετά καλύτεροι από τον αντίπαλο, το δείχνει άλλωστε και το σκορ. Περιμένω περισσότερα πράγματα από τους παίχτες μου στα επόμενα παιχνίδια και ειδικά στα μπαράζ, που είναι και τα πιο σημαντικά. Νομίζω ότι θα πρέπει να παίζουμε περισσότερο με μυαλό, να σκεφτόμαστε και μετά να ενεργούμε. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, ήταν μια δίκαιη νίκη και εύχομαι και στην ομάδα των Αγράφων καλή συνέχεια.»



Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Καραγιώργος, Αντωνίου, Θεοχάρης, Αρκουμάνης, Μπισμπίκης, Κόγιας, Μάρκης, Ντότσικας(57΄ Γαλανός), Καλύβας Τ.(65΄ Πανόπουλος), Ζαπαντιώτης, Καλύβας Κ.(69΄ Αρουτίδης)

ΑΠΟΚ (Γιάννης Φλωράκης): Κόκκοτος, Ζαχαρόπουλος, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ξαγάρας, Κουτσονίκας, Μπόνιας, Κουτσουπιάς, Τσιλίκας(46΄ Νούλας), Φλωράκης(93΄ Ράπτης Μ.), Τσιλιμέκης(76΄ Σαΐτης)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος