Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Μυρίκη-Κρέντη 3-0

Με τρία τέρματα διαφορά, όπως είχε συμβεί και στο παιχνίδι κυπέλλου η Μυρίκη επικράτησε της Κρέντης και κατέκτησε την πρωτιά της κανονικής διάρκειας. Οι «κόκκινοι» του Βασίλη Φούκα νίκησαν με 3-0 σε έναν αγώνα, ο οποίος θύμιζε αρκετά φιλικό.
Το παιχνίδι διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου την Κυριακή 24/3, άρχισε στις 15:30 και ήταν στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής (και τελευταίας) της Α΄ ΕΠΣΕ. Ελάχιστοι φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο, για να παρακολουθήσουν ένα αρκετά ήρεμο ματς, το οποίο έγινε υπό αρκετά καλές καιρικές συνθήκες.
Η ομάδα του Βασίλη Φούκα ολοκλήρωσε έναν εκπληκτικό για αυτήν δεύτερο γύρο (6 νίκες, 2 ισοπαλίες, 0 ήττες και κανένα εις βάρος της γκολ) με εκπληκτικό τρόπο. Επιπλέον διατήρησε και αήττητη την έδρα της και σε συνδυασμό με την εξαιρετική άμυνα της κατάφερε στο φινάλε να τερματίσει πρώτη. Οι φιναλίστ κυπέλλου ξεπέρασαν την ήττα από τον ΑΠΟΚ γρήγορα και καλύτεροι από τον αντίπαλο τους, έπαιξαν όσο χρειάστηκε και έφτασαν σε μια ακόμη νίκη.
Η Κρέντη ήταν αδιάφορη βαθμολογική και είχε ως στόχο μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Γνώρισε την πιο βαριά της ήττα στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας για την φετινή σαιζόν. Είχε ελάχιστα καλά διαστήματα στον αγώνα. Πλέον στα παιχνίδια μπαράζ στοχεύει να βρει ξανά τον καλό της εαυτό, καθώς τον τελευταίο μήνα το συγκρότημα του Κώστα Μάκκα διανύει περίοδο κάμψης.
Η Μυρίκη τερμάτισε σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα Άγραφα-ΑΠΟΚ στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας (36 βαθμοί), ενώ η Κρέντη έμεινε 4η με 28 πόντους. Οι δυο ομάδες διασταυρώνουν ξανά τα «ξίφη» τους στα play off.

Λιγοστός κόσμος
Το ντέρμπι Άγραφα-ΑΠΟΚ «κέρδισε» τους θεατές. Έτσι στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου δεν βρέθηκαν περισσότεροι από 30 φίλαθλοι.


Και η..κόντρα συνεχίζεται
Μυρίκη και Κρέντη αναμετρήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Θα αγωνιστούν ξανά και στα μπαράζ στους ημιτελικούς με στόχο την πρόκριση στον τελικό. Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου.

Στο γήπεδο και ο Πεταρούδης


Στο Δημοτικό Στάδιο βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρης Πεταρούδης, που ήταν παρατηρητής αγώνα.

Ίδια 3αδα(!) και στον πρώτο γύρο
Το 1-0 του πρώτου γύρου τον Νοέμβριο στο Κερασοχώρι είχε διευθύνει ξανά η διαιτητική τριάδα των Χατζηθεοδώρου-Κολοκώτσιου-Ελ Ταχάν. Μάλιστα οι δυο πρώτοι, μαζί με τον Γιώργο Δροσίνη ήταν η 3αδα και του ημιτελικού κυπέλλου, που έγινε πριν από δυο εβδομάδες.


Οι δυο πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος














Ο Κώστας Σταμούλης της Μυρίκης αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 14 γκολ για πρώτη φορά στην καριέρα του. Τον ακολούθησε με 10 γκολ ο Δημήτρης Τύμπας της Κρέντης. Και οι δυο κυμάνθηκαν σε ρηχά νερά σε αυτόν τον αγώνα.

Κανείς δεν..16αρησε
Δεν υπήρξε ποδοσφαιριστής των νικητών, που να έπαιξε σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος. Αρκετοί παίχτες συμμετείχαν σε 15 από αυτούς, χάνοντας 1 μόλις ματς.

Διαφορετικές επιλογές


Μετά και τον τελικό κυπέλλου ο Βασίλης Φούκας άρχισε με αρκετά νέα πρόσωπα. Φανέλα βασικού πήραν οι: Δημήτρης Κοτρώνης, Δημήτρης Γκορόγιας, Άρης Σιταράς και Κώστας Λιάγκας. Δεν έπαιξαν οι: Κώστας Σιταράς, Γιάννης Ζαλοκώστας(Τιμωρημένος), ενώ αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν ο Κώστας Ζαραβέλης, με τον Γιώργο Φύκα.

Πρώτη ξανά!
Για 4η φορά στην ιστορία της η Μυρίκη καταλαμβάνει την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας. Αυτό συνέβη ύστερα για τελευταία φορά την σαιζόν 2008-2009. Τις τρεις προηγούμενες κατέκτησε όλες το πρωτάθλημα, ενώ στο πρώτο της (2002-2003) είχε τερματίσει 2η στην κανονική διάρκεια.

Ξεχώρισαν οι «ενωσιακοί»


Ο Βασίλης Φούκας επέλεξε δυο ενωσιακούς ποδοσφαιριστές στην αρχική ενδεκάδα, οι οποίοι μάλιστα είχαν πολύ καλή παρουσία. Αναφερόμαστε στον Άρη Σιταρά, που θα στελεχώσει την περιφερειακή ομάδα νέων και τον Δημήτρη Κοτρώνη.

Ασύλληπτο ρεκόρ με εκπληκτικό δεύτερο γύρο


Με 6 γκολ παθητικό ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας η Μυρίκη, το οποίο αποτελεί το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας. Δεν δέχτηκε κανένα γκολ σε ολόκληρο τον δεύτερο γύρο, στον οποίο και έμεινε αήττητη, έχοντας τέρματα στα 8 αυτά παιχνίδια 13-0, γεγονός που συνιστά εξαιρετική επιτυχία για το συγκρότημα του Βασίλη Φούκα, αλλά και ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ. 763 λεπτά στο πρωτάθλημα παραμένει «απαραβίαστη» η εστία του Στέλιου Μεριγκούνη, ενώ στυλοβάτης της αμυντικής γραμμής ήταν ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Με ενίοτε «παρτενέρ» τους Γιώργο Σακαμπέτη και Γιώργο Φύκα)

Τέσσερις σερί ήττες
Οι Κρεντιώτες έκλεισαν με αρνητικό τρόπο τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα, προερχόμενοι από 3 συνεχόμενες ήττες και άλλη 1 στο κύπελλο.

Οι «απόλυτοι»














Ο τερματοφύλακας Αποστόλης Ντάλλας, ο δεξιός μπακ Γιώργος Λάππας, ο αμυντικός χαφ Νίκος Βούρτσας και ο μεσοαμυντικός Ρέμμους Πάτρου έπαιξαν και στα 18 παιχνίδια της ομάδας της Δυτικής Ευρυτανίας.

Παρόντες ξανά στα play off
Είναι η 3η σαιζόν, κατά την οποία η Κρέντη θα συμμετάσχει στα μπαράζ. Μάλιστα είναι η δεύτερη συνεχόμενη, που βρίσκεται σε αυτά, αλλά και στα ημιτελικά των play off. Η ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας δεν είχε τερματίσει ποτέ στην 4η θέση.

Ορισμένες διαφοροποιήσεις














Ο Κώστας Μάκκας είχε στην διάθεση του ξανά τον τερματοφύλακα Αποστόλη Ντάλλα, που εξέτισε την τιμωρία του στον αγώνα κυπέλλου. Στο βασικό σχήμα επέστρεψαν ο Θανάσης Ντάλλας και ο Γιώργος Λάππας. Απουσίαζαν οι: Γιώργος Γιάκος και Γιάννης Ντάλλας, ενώ στον πάγκο έμεινε ο δεύτερος πορτιέρο Πάνος Κουτσιούμπας.

Φιλότιμος ο Πανέτας


Ξεχώρισε και σε αυτό το παιχνίδι ο Αγρινιώτης αμυντικός μέσος Άγγελος Πανέτας, που αποτελεί το μοναδικό χειμερινό απόκτημα της Κρέντης.

Α΄ Μέρος

Πιο καλή η Μυρίκη
Χωρίς να αποδώσει ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών και αγωνιζόμενη σε ρυθμούς ρελαντί η ομάδα της Μυρίκης προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με 1-0, βάζοντας τις βάσεις για την επικράτησε. Ελάχιστες καλές στιγμές είχε η ομάδα του Κώστα Μάκκα, που απείλησε για πρώτη φορά με κεφαλιά του ιδίου.

Δεν βρήκε στόχο ο Λιάγκας


Μόλις στο 5΄ οι παίχτες του Βασίλη Φούκα «άγγιξαν» το γκολ, με την κεφαλιά του Κώστα Λιάγκα. Ωστόσο η προσπάθεια του υψηλόσωμου φορ βρήκε το δοκάρι του Αποστόλη Ντάλλα.

Προβάδισμα από Παχή


Ο αριστερός μπακ Άγγελος Παχής εκμεταλλεύτηκε στο 25ο λεπτό την σέντρα του Γιώργου Ράικου και άνοιξε το σκορ. Ο νεαρός με 4 γκολ αναδείχτηκε δεύτερος σκόρερ της Μυρίκης στην κανονική διάρκεια.


Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Βούρτσας Γ. σέντραρε όμορφα από αριστερά, ο Μάκκας Κ. έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
5΄: Σέντρα του Κοτρώνη από δεξιά, ο Λιάγκας έπιασε την κεφαλιά, ο Ντάλλας απέκρουσε την μπάλα, η οποία βρήκε το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
9΄: Μακρινό σουτ του Πανέτα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Μυρίκης.
14΄: Ο Κοτρώνης δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Κρέντης.
18΄: Σέντρα-σουτ, που επιχείρησε ο Σταμούλης από πλάγια δεξιά απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
25΄: Ο Ράικος έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Παχής με κεφαλιά σημάδεψε το αριστερό «παραθυράκι» του Ντάλλα(1-0)
45΄: Σουτ του Πανέτα εκτός περιοχής κατέληξε αρκετά άουτ από τα δοκάρια του Μεριγκούνη.

Β΄ Μέρος

Έδωσε διαστάσεις θριάμβου
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με δοκάρι, αλλά δίχτυα βρήκαν οι γηπεδούχοι που με δυο γκολ έφτασαν το σκορ στο 3-0, ολοκληρώνοντας την κανονική διάρκεια με θετικότατο τρόπο.

Ισοφάρισε τα δοκάρια


Δοκάρι είχε και η ομάδα της Κρέντης στο 51ο λεπτό. «Δράστης» ήταν ο Νίκος Βούρτσας, ο οποίος είδε την προσπάθεια του να αποκρούεται αρχικά από τον Δημήτρη Γκορόγια και εν συνεχεία από το οριζόντιο δοκάρι.



Από ολέθριο λάθος το 2-0


Προβάδισμα ασφαλείας πήραν οι γηπεδούχοι το 53΄. Σκόρερ χρίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα ο Αποστόλης Μπουμπουρής με απευθείας κόρνερ, το οποίο σημειώθηκε από λάθος του αντίπαλου πορτιέρο.

Ολοκλήρωσε με 10


Η Μυρίκη τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω τραυμματισμού στο 83ο λεπτό του μέσου Γιώργου Ράικου. 

Επιβράβευση το γκολ


Το «παρθενικό» του γκολ στην Α΄ Κατηγορία σημείωσε ο Άρης Σιταράς, ο οποίος στο 88΄ έκανε το 3-0 με ωραίο τρόπο, εκμεταλλευόμενος μπαλιά του Χρήστου Λέρη.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Εκτέλεση κόρνερ του Τύμπα από δεξιά, ο Βούρτσας Ν. έπιασε την κεφαλιά, ο Γκορόγιας έδιωξε με κεφαλιά πάνω στην γραμμή, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και απομάκρυναν οι αμυνόμενοι.
53΄: Ο Μπουμπουρής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ντάλλας αιφνιδιάστηκε στην προσπάθεια του να αποκρούσει, η μπάλα χτύπησε στα χέρια του και κατέληξε στα δίχτυα(2-0).
57΄: Σουτ του Σιταρά εκτός περιοχής κατέληξε έξω από την εστία της Κρέντης.
67΄: Ο Σταμούλης επιχείρησε σουτ από μακριά και πλάγια αριστερά, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά εξωτερική μεριά των αντίπαλων διχτύων.
71΄: Ο Βούρτσας Γ. σούταρε εντός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Μεριγκούνη.
88΄: Ωραία κάθετη πάσα του Λέρη στον Σιταρά, ο οποίος σε θέση τετ α τετ με τον Ντάλλα έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ από πλάγια αριστερά, στέλνοντας την μπάλα στην αντίπαλη εστία και κάνοντας το 3-0.

Διακριθέντες
Μυρίκη: Σιταράς, Κοτρώνης, Μπουμπουρής, Ράικος
Κρέντη: Πανέτας, Βούρτσας Ν.

Δηλώσεις Προπονητών

Βασίλης Φούκας (Μυρίκη): «Ήταν δύσκολη εβδομάδα για όλους στην ομάδα ύστερα από τον τελικό κυπέλλου με τον ΑΠΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια σκληρή ήττα για εμάς. Σήμερα ήταν σημαντική η νίκη για εμάς και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Στηριχτήκαμε στην άμυνα μας και έχουμε πει πολλές φορές ότι πολλά πράγματα ξεκινούν από αυτήν. Ήμασταν σοβαροί σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού, υπήρχαν όμως και διαστήματα, που δεν ήμασταν.  Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ακόμη βέβαια δεν έχει κριθεί τίποτα, γιατί έχουμε τα μπαράζ. Πιστεύω να είμαστε έτοιμοι για την δύσκολη συνέχεια και κοιτάμε την Κυριακή τον ημιτελικό με την Κρέντη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στην Κρέντη.»

Κώστας Μάκκας (Κρέντη): «Παρά το 3-0 δεν κάναμε κακό παιχνίδι, παίξαμε ανά διαστήματα όμως μόνο καλό ποδόσφαιρο και αυτό είναι το κακό. Εκείνες τις στιγμές αντί να σημειώσουμε κάποιο γκολ, δεχόμασταν. Παίξαμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, που όπως τα φέρνει η μοίρα αναμετρόμαστε αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα. Από το παιχνίδι κρατάμε μόνο αυτό, που προανέφερα τα κάποια καλά διαστήματα της ομάδας. Χάσαμε δίκαια, γιατί η Μυρίκη έπαιξε καλύτερα. Συνεχίζουμε στα μπαράζ, που πιστεύω ότι θα είναι εντελώς διαφορετικά ματς από αυτά, που έχουμε παίξει μέχρι τώρα. Εύχομαι καλή επιτυχία και στις 4 ομάδες των μπαράζ και ας πάρει το πρωτάθλημα η καλύτερη ομάδα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Ράικος, Παχής, Γενιτσαρόπουλος, Σακαμπέτης, Γκορόγιας(75΄ Ζαραβέλης), Σταμούλης(68΄ Φύκας), Κοτρώνης, Σιταράς Α., Μπουμπουρής Α., Λιάγκας(61΄ Λέρης)

Κρέντη (Κώστας Μάκκας): Ντάλλας Απ., Λάππας, Μάκκας Ε.(46΄ Μπύρος Ε.), Πάτρου, Μπύρος Σ., Βούρτσας Ν., Πανέτας, Ντάλλας Αθ.(Ν), Μάκκας Κ., Τύμπας, Βούρτσας Γ.

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας