Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Δημήτρης Δημολιός: «Είμαστε η πιο νεανική ομάδα, κοιτάζουμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια»

Τον αξιόλογο και ταλαντούχο ποδοσφαιριστή του Αμπελωνιακού Δημήτρη Δημολιό «φιλοξενεί» το ''Evrytania Sport''. Ο νεαρός άσος παραχώρησε συνέντευξη στην σελίδα μας, μιλώντας για την πορεία της ομάδας του, για τον αγώνα με τον Αίολο (Κυριακή 4-2 στο Καρπενήσι), αλλά και για τους στόχους του σαν ποδοσφαιριστής. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα είναι η πιο νεανική στην Δ΄ Εθνική θεωρεί ότι έχει κάνει μια αρκετά καλή προσπάθεια κόντρα σε όλους τους αντιπάλους. Μας αναλύει το παιχνίδι του Βελεστίνου απέναντι στον Ρήγα Φεραίο και πως ήρθε το τελικό 0-0. Θεωρεί το ισόπαλο αποτέλεσμα δίκαιο με βάση την εξέλιξη του αγώνα. Η δοκιμή του στον Ολυμπιακό Πειραιώς ήταν μια μεγάλη εμπειρία για αυτόν και στοχεύει στο μέλλον να βρεθεί στις μεγάλες κατηγορίες ως επαγγελματίας.
 Έχει ξεχωρίσει την Λαμία, τον Α.Ο. Καρδίτσας και τον Αγιάς και μας μιλά τους παράγοντες, που κατά αυτόν θα κρίνουν την παραμονή και την συμμετοχή στην νέα Γ΄ Εθνική. Για το παιχνίδι με τον Αίολο τονίζει πως η ομάδα του θα μπει στο γήπεδο με σοβαρότητα, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών απέναντι σε μια ομάδα, που θα παίξει με ανεβασμένη ψυχολογία. Θέλει να γίνει ένα καλό παιχνίδι, ώστε να το ευχαριστηθούν όλοι οι συμμετέχοντες, αλλά και οι φίλαθλοι.
Ο Δημήτρης Δημολιός είναι μέσος και έχει γεννηθεί στις 20/2/1995. Άρχισε την καριέρα του από την ακαδημία του Γιώργου Πλίτση (Παλαιός γκολκίπερ και πρωταθλητής με την Α.Ε.Λ.). Το 2011 εντάχτηκε στον Τύρναβο 2005 (Football League 2), συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Ζιώγα, τον Γιώτη Σταματόπουλο και ακολούθησε την προετοιμασία στην Σαμαρίνα και το 2012 υπό την καθοδήγηση του Τάσου Μπεριτζά. Για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του το καλοκαίρι του 2012 μετακινήθηκε ως δανεικός στον Αμπελωνιακό και αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Δ΄ Εθνική με την ομάδα του Βασίλη Νάρη. Έχει παίξει και στα 11 παιχνίδια των «πράσινων», σκοράροντας δυο τέρματα απέναντι στον Αίολο (Πρώτο του γκολ στην κατηγορία) και στο Λεοντάρι, χαρίζοντας τους 3 πόντους. Δοκιμάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από τον Ολυμπιακό, μαζί με τους συμπαίχτες του Βασίλη Λάιο (Δανεικός και αυτός από τον Τύρναβο), Κώστα Πασχαλίδη και Γιάννη Μαυρίδη.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Δημήτρη να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας. Ποια είναι η άποψη σου για την πορεία του Αμπελωνιακού;
Δημήτρης Δημολιός: «Να σας χαιρετήσω και εγώ και να σας ευχαριστήσω, που με φιλοξενείτε στην σελίδα σας. Είμαστε μια ομάδα με νεανικό κορμό με πολλά νέα πρόσωπα σε σχέση με την περσινή σαιζόν και παρότι είμαστε η πιο νεανική ομάδα της κατηγορίας κάνουμε μια καλή προσπάθεια, κοιτάζοντας όλους μας τους αντιπάλους μας στα μάτια.»

Evrytania Sport: Προέρχεστε από εκτός έδρας ισοπαλία στον Ρήγα. Πως ήρθε αυτό το αποτέλεσμα; Ήταν δίκαιο;
Δημήτρης Δημολιός: «Εμείς πήγαμε στο Βελεστίνο αποφασισμένοι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά η κόκκινη κάρτα που δεχτήκαμε νωρίς στο παιχνίδι μας ανάγκασε να παίξουμε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με παίχτη λιγότερο, με αποτέλεσμα να δώσουμε χώρο στον αντίπαλο και να παίζουμε κυρίως με αντεπιθέσεις. Παρόλα αυτά δημιουργήσαμε δυο κλασσικές ευκαιρίες για γκολ, που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τον αρχικό μας σκοπό. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι.»

Evrytania Sport: Δοκιμάστηκες με τρεις συμπαίχτες σου στον Ολυμπιακό. Σχολίασε μας την εμπειρία αυτή και ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;
Δημήτρης Δημολιός: «Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για μένα να βρεθώ στις οργανωμένες εγκαταστάσεις του Ρέντη και να κάνω κάποιες προπονήσεις υπό την καθοδήγηση πολύ καλών προπονητών. Η πρόκληση ήταν μεγάλη και ευελπιστώ στο μέλλον να βρεθώ σε παρόμοιους χώρους όχι μόνο σαν δοκιμαζόμενος, αλλά και σαν επαγγελματίες ποδοσφαιριστής.»

Evrytania Sport: Σχολίασε μας το επίπεδο του φετινού 4ου Ομίλου, στον οποίο αγωνίζεσαι για πρώτη χρονιά. Έχεις ξεχωρίσει ομάδες θετικά η αρνητικά; Τι θα κρίνει την παραμονή;
Δημήτρης Δημολιός: «Η Δ΄ Εθνική είναι η κατηγορία προθάλαμος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ένα δυνατό πρωτάθλημα και πολύ δύσκολο, δεδομένων των κακών αγωνιστικών χώρων. Υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες στον όμιλο, αλλά αυτές που ξεχώρισα περισσότερο είναι η Λαμία, ο Α.Ο.Κ. και η Αγιά, οι οποίες έχουν έμπειρους ποδοσφαιριστές, που προέρχονται από επαγγελματικά σωματεία. Η παραμονή θα κριθεί στην καλύτερη χρήση της έδρας της εκάστοτε ομάδας, καθώς και στο πάθος, την δύναμη και την δίψα για την νίκη.»

Evrytania Sport: Την Κυριακή (3-2) αντιμετωπίζετε στο Καρπενήσι τον Αίολο. Που πιστεύεις θα κριθεί η νίκη, που είναι αναγκαία για εσάς; Τι θυμάσαι από το 2-0 του Αμπελώνα;. Σε ευχαριστούμε και πρόσθεσε ότι θες.
Δημήτρης Δημολιός: «Εμείς θα μπούμε στον αγωνιστικό χώρο, για να διεκδικήσουμε την νίκη. Αυτός είναι ο σκοπός μας σε κάθε αγώνα, παρόλο που ο Αίολος είναι ο ουραγός του ομίλου θα τον αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, γιατί κάθε ματς για μας είναι τελικός. Η ομάδα του Καρπενησίου προέρχεται από μια μεγάλη νίκη επί του Δωτιέα και θα κατέβει στον αγωνιστικό χώρο με ανεβασμένο ηθικό, με αποτέλεσμα αυτό να δυσκολεύει το έργο μας. Αυτό που θυμάμαι από το πρώτο ματς είναι το παρθενικό μου γκολ στην κατηγορία, που μας χάρισε και την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Εύχομαι η προσπάθεια, που κάνουμε να έχει ως αποτέλεσμα την παραμονή μας στην κατηγορία και ελπίζω την Κυριακή να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθούμε και εμείς και ο κόσμος. Σας ευχαριστώ!.»

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος