Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΚ Βελούχι-Κρέντη 3-1

Η αγωνιστική ανάκαμψη του Βελουχίου συνεχίζεται, αφού κυριάρχησε στο ντέρμπι επί της Κρέντης και επιβλήθηκε με σκορ 3-1. Οι Καρπενησιώτες, εάν ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ.
Το ντέρμπι 4αδας διεξήχθη στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου το Σάββατο 23/2, ήταν στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Α΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Έγινε με την παρουσία περίπου 150 φιλάθλων και κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.
Το Βελούχι του Γιάννη Φλωράκη κατάφερε να ξεπεράσει την ψυχρολουσία του γκολ του Δημήτρη Τύμπα και με υπομονή να γυρίσει από το πρώτο κιόλας μέρος το ματς. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν μουδιασμένα και από το 30ο λεπτό και έπειτα ενέτειναν την πίεση τους προς τα καρέ του Αποστόλη Ντάλλα και ανέτρεψαν το σκορ. Το δεύτερο μέρος άνηκε ξανά στους «κυανόλευκους», οι οποίοι πέτυχαν νωρίς το πρώτο γκολ με τον Γιάννη Φλωράκη και συνέχισαν να είναι επιθετικοί, βάζοντας την μπάλα κάτω. Απώλεσαν την ευκαιρία για περισσότερα γκολ, με κορυφαία στιγμή το άστοχο πέναλτι του Κώστα Μπόνια. Αμυντικά και με την αρχηγική παρουσία του Γιώργου Κρασιά δεν απειλήθηκαν.
Η Κρέντη του Κώστα Μάκκα παρά το ιδανικό ξεκίνημα και το προβάδισμα με εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη Τύμπα δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Έκαναν την χειρότερη φετινή τους εμφάνιση, αφού τίποτε δεν λειτούργησε σωστά. Οι Κρεντιώτες έπαιξαν αμυντικά και «ταμπουρώθηκαν» στο μισό γήπεδο, ωστόσο εκτέθηκαν σε πολλές περιπτώσεις από τον αντίπαλο τους. Ελαφρυντικό ίσως αποτελεί η μεγάλη αποχή, εξ αιτίας της διακοπής και του ρεπό που μεσολάβησε, αλλά και η απουσία του Γιώργου Γιάκου από το κέντρο της άμυνας. Επιθετικά η ομάδα από την Δυτική Ευρυτανία προσπάθησε να γίνει απειλητική μέσα από αντεπιθέσεις, όμως έκανε πολλά λάθη.
Ο ΑΠΟΚ προσπέρασε την Κρέντη στην βαθμολογία και έφτασε τους 28 βαθμούς, ανεβαίνοντας στην 3η θέση και προσπερνώντας τον αντίπαλο. Η Κρέντη υποχώρησε στην 4η θέση, μένοντας στους 28 βαθμούς. Την προτελευταία(17η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ υποδέχεται τον Άγιο Προκόπιο και η Κρέντη υποδέχεται την Ποταμιά στο Κεράσοχωρι.

Προσέλκυσε τον κόσμο
Το πιο ενδιαφέρον ματς της αγωνιστικής προσέλκυσε πλήθος κόσμου. Στο αθλητικό κέντρο βρέθηκαν περίπου 150 φίλαθλοι, οι οποίοι παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.


«Πλημμύρα» έξω τα αποδυτήρια
Μια μικρή λίμνη χρειάστηκαν να περάσουν οι ποδοσφαιριστές των ομάδων, για να μπουν από τα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο. Στο σημείο εκείνο είχαν συγκεντρωθεί νερά από βουλωμένο φρεάτιο. Παρά την άντληση των υδάτων από την πυροσβεστική, μετά από μερικά λεπτά τα νερά συγκεντρώθηκαν ξανά.





Γκανέζος στην κερκίδα-Στα χνάρια του Αίολου


Το ματς παρακολούθησε και ένας Γκανέζος ποδοσφαιριστής, ο οποίος προπονήθηκε την Παρασκευή μαζί με την ομάδα του ΑΠΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής (Αγωνίζεται ως αριστερός χαφ) δεν έχει δελτίο και είναι πιθανό να αποκτηθεί από τον ΑΠΟΚ. Μαζί του προπονήθηκε και ένας ακόμη έγχρωμος παίκτης, ο οποίος δεν άφησε καλές εντυπώσεις. Οι «κυανόλευκοι» βαδίζουν στα χνάρια του περσινού πρωταθλητή Αίολου, ο οποίος τον Γενάρη είχε εντάξει στο δυναμικό του 2 έγχρωμους Νιγηριανούς.


Τιμωρημένος ο Καρδαμπίκης
Ο γενικός αρχηγός του ΑΠΟΚ Νεκτάριος Καρδαμπίκης παρακολούθησε την αναμέτρηση από την κερκίδα, αφού του επιβλήθηκε από την ΕΠΣΕ ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 20 ημέρες.


Κοντά η διοίκηση
Δυναμικό παρών έδωσε και αυτή την αγωνιστική η διοίκηση του Βελουχίου. Εντός αγωνιστικού χώρου παρακολούθησε το ματς ο Πρόεδρος Ανδρέας Θεολόγου, ο ταμίας Κώστας Πασσάς και ο Ανδρέας Κατσακιώρης. Στην κερκίδα βρέθηκε ξανά ο Χρήστος Γιαννίτσαρης, ο τιμωρημένος γενικός αρχηγός Νεκτάριος Καρδαμπίκης και το αναπληρωματικό μέλος Γιώργος Νικολακόπουλος. Τις προσπάθειες της ομάδας παρακολούθησε και ο πρώην πρόεδρος Νίκος Γκορόγιας και το παλιό μέλος της ομάδας Δημήτρης Κοκοτίνης.



Οι παρουσίες των φιλοξενούμενων
Από πλευράς Κρέντης σταθερά κοντά στην ομάδα είναι ο Πρόεδρος Χρυσόστομος Μάκκας, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης και ο αντιπρόεδρος πρώην Πρόεδρος Κώστας Μάκκας. 


Ντεμπούτο Κρασιά


Ο 42χρονος Γιώργος Κρασιάς φόρεσε ξανά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Έπαιξε στο κέντρο της άμυνας σαν λίμπερο και είχε αρκετά καλή παρουσία.


2 αλλαγές


Εκτός από την επανεμφάνιση του Γιώργου Κρασιά, ο Γιάννης Φλωράκης επέλεξε στο δεξί άκρο της άμυνας τον νεαρό Αντώνη Ζαχαρόπουλο (Φωτογραφία). Πήραν τις θέσεις του τιμωρημένου Βασίλη Συγκελόπουλου και του Κώστα Γιαννόπουλου.

Αριστερά ο Κρίντας-Στα χαφ ο Μπόνιας

 












Το κενό του τιμωρημένου Βασίλη Συγκελόπουλου κάλυψε ο 18χρονος Κώστας Κρίντας. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ ως συνήθως έπαιζε στα χαφ. Ο Κώστας Μπόνιας από λίμπερο στο προηγούμενο ματς γύρισε στην φυσική του θέση στον άξονα, αγωνίστηκε σαν αμυντικό χαφ μαζί με τον Πάνο Κουτσονίκα.

Βασικός ο Πανέτας


Ο Άγγελος Πανέτας αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός με την ομάδα της Κρέντης, καταγράφοντας την 2η συμμετοχή του στο φετινό πρωτάθλημα. Συμμετείχε σε όλο το ματς στα αμυντικά χαφ, με παρτενέρ τον Νίκο Βούρτσα. Ο ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο ως ελεύθερος από την Α.Ε. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Ίδια 9/11


Ο Κώστας Μάκκας της Κρέντης κράτησε ίδια τα 9/11 της 11αδας σε σχέση με το ματς με τα Άγραφα στις 3/2. Βασικός ξεκίνησε Άγγελος ο Πανέτας και ο Βαγγέλης Μπύρος (Φωτογραφία). Πήραν τις θέσεις του Γιώργου Γιάκου, που απουσίαζε και του Βαγγέλη Μάκκα, που έπαιξε ως αλλαγή.

Λίμπερο ο Πάτρου


Ο Ρέμμους Πάτρου έπαιξε σε θέση λίμπερο παίρνοντας την θέση του Γιώργου Γιάκου. Σαν στόπερ είχε δίπλα του τον Σπύρο Μπύρο και σε αυτή την θέση αρκετές φορές συνέκλισε από τα αριστερά ο αδερφός του Βαγγέλης.

Ένα γύρο αήττητος
Ο ΑΠΟΚ συμπληρώνει ένα γύρο χωρίς ήττα, αφού τελευταία φορά είχε ηττηθεί την 8η αγωνιστική από τον Άγιο Προκόπιο.

Πρώτη ήττα με Μάκκα -2η φετινή και με ίδιο σκορ
Μετά από ένα σερί επιτυχημένων αποτελεσμάτων η Κρέντη γνώρισε την πρώτη ήττα με προπονητή-παίκτη τον Κώστα Μάκκα. Παράλληλα ηττήθηκε για 2η φορά στο φετινό πρωτάθλημα, με την προηγούμενη ήττα να είναι στο ίδιο γήπεδο με την Ποταμιά και με το ίδιο σκορ.

Φιλικό κλίμα με Χρυσαφόπουλο


Συνομιλία με τους ανθρώπους της Κρέντης είχε ο πρώην προπονητής της ομάδας Γιώργος Χρυσαφόπουλος. Ο ενωσιακός προπονητής των νέων της ΕΠΣΕ είχε συζήτηση πριν την έναρξη του ματς με τον Πρόεδρο Χρυσόστομο Μάκκα και τον παράγοντα π. Ευάγγελο Φεγγούλη.



Κοντά οι πρώην


Την αναμέτρηση παρακολούθησαν δυο πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι φόρεσαν την φανέλα του ΑΠΟΚ πέρυσι στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου. Πρόκειται για τον μεσοαμυντικό της Λαμίας Δημήτρη Κατσαδούρο, που εκμεταλλεύτηκε το ρεπό της ομάδας του και τον γκολκίπερ Δημήτρη Ρεσίτη (Φωτογραφία), που έχει αποχωρήσει από τον Α.Ο. Καρδίτσας.

Είδε και ΑΠΟΚ-Κρέντη ο Σιταράς
Ο τιμωρημένος ποδοσφαιριστής της Μυρίκης  Κώστας Σιταράς παρακολούθησε μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης, ενώ προηγουμένως είχε περάσει από το Δημοτικό Στάδιο, όπου αγωνιζόταν η ομάδα του με την Φραγκίστα

Παρακολούθησαν Κουτσονίκα
Μερίδα ποδοσφαιριστών του Τυμφρηστού παρακολούθησαν το ματς οι: Βαγγέλης Χριστόπουλος και Παύλος Σειντής,  βλέποντας να αγωνίζεται όλο το 90λεπτο ο πρώην τους συμπαίκτης Πάνος Κουτσονίκας. Ο Κουτσονίκας αγωνίζονταν μέχρι πριν 1 μήνα στην Α΄ κατηγορία Φθιώτιδας με τον Τυμφρηστό. Η γειτονική ομάδα αγωνίζεται αύριο εκτός έδρας με τον Κεραυνό Αγίου Γεωργίου (20η αγωνιστική του 2ου Ομίλου της Α΄ ΕΠΣΦ).


Α΄ Μέρος

Ομιλία ρέφερι
Ο διαιτητής του ματς Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος μάζεψε στην σέντρα και στους 22 ποδοσφαιριστές και είχε ομιλία μαζί τους. Είναι κάτι που κάνει σε αρκετά ματς ο 39χρονος ρέφερι.


Κίνηση από ΑΠΟΚ
Οι γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί και πήραν από το 1ο λεπτό την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι «κυανόλευκοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά γύρισαν το ματς.

Αμυντικοί προσανατολισμοί
Οι Κρεντιώτες παρατάχτηκαν στο συγκεκριμένο ματς με αμυντικούς προσανατολισμούς και με κύριο στόχο την διαφύλαξη των νότων τους. Στο πρώτο μέρος είχαν μόλις ένα σουτ προς το αντίπαλο τέρμα, το οποίο τους έβαλε και μπροστά στο σκορ.

Διπλή ευκαιρία ο «Τσίλι»


Ο ΑΠΟΚ έχασε διπλή ευκαιρία στο 13΄ με τον βραχύσωμο πλάγιο μεσοεπιθετικό Δημήτρη Τσιλιμέκη. Ο «Τσίλι» σούταρε από ύψος του πέναλτι στην ρίζα του δεξιού δοκαριού και στην συνέχεια ήταν άστοχος, αφού τροφοδοτήθηκε από τον Τάκη Σαϊτη, που πήρε το ριμπάουντ.


Κόντρα στην ροή του ματς


Οι φιλοξενούμενοι στο 20ο λεπτό κόντρα στην ροή του παιχνιδιού πήραν προβάδισμα. Ο χαρισματικός μέσος Δημήτρης Τύμπας με εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ. Η μπάλα έσκασε μπροστά στον πορτιέρο Κόκκοτο και άλλαξε πορεία, αιφνιδιάζοντας τον. Ο Αγρινιώτης άσος πανηγύρισε έξαλα το γκολ με τους συμπαίκτες του και το αφιέρωσε στην κοπέλα του, που παρακολουθούσε την αναμέτρηση από την κερκίδα. Ο Τύμπας πέτυχε το 10ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και είναι ο δεύτερος σκόρερ της κατηγορίας.






Δεν πτοήθηκε
Ο ΑΠΟΚ παρά το 0-1 δεν επηρεάστηκε ψυχολογικά και με υπομονετικές κινήσεις συνέχισε να ψάχνει λύσεις για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Συστάσεις από Χρυσαφόπουλο


Στο 35ο λεπτό ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος έκανε συστάσεις προς τους πάγκους, τονίζοντος ότι όποιος διαμαρτυρηθεί ξανά θα περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου. Παράλληλα ξεκαθάρισε στον παρατηρητή αγώνα Κώστα Κατσαδούρο  να παραμείνουν εντός γηπέδου όσοι είναι δηλωμένοι στο φύλλο αγώνα.



Ισοφάριση με Κουτσουπιά


Ο ΑΠΟΚ σε κομβικό σημείο κατάφερε αρχικά να ισοφαρίσει το ματς. Στο 36΄ ο Χάρης Κουτσουπιάς εκμεταλλεύτηκε στην άψογη σέντρα του Γιάννη Φλωράκη και ισοφάρισε κάτω από έντονους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων. Ο νεαρός βρήκε για άλλο ένα παιχνίδι δίχτυα, φτάνοντας τα 6 τέρματα.




Νέες συστάσεις
Στο 39ο λεπτό ο προπονητής του ΑΠΟΚ Γιάννης Φλωράκης διαμαρτυρήθηκε έντονα για μια υπόδειξη του πρώτου βοηθού Λάμπρου Κολοκώτσιου. Ο διαιτητής Χρυσαφόπουλος έκανε ξανά συστάσεις, προειδοποιώντας τον τεχνικό των γηπεδούχων ότι εάν διαμαρτυρηθεί ξανά θα απομακρυνθεί από τον αγωνιστικό χώρο.




Φώναξαν για πέναλτι
Οι φιλοξενούμενοι στο 41΄ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν σε προσπάθεια του Δημήτρη Τύμπα μέσα στην περιοχή η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κώστα Κρίντα. Ο ρέφερι θεώρησε ότι δεν υπήρχε πρόθεση και διέταξε να συνεχιστεί το ματς.


Ολική ανατροπή


Το 1ο ημίχρονο ολοκληρώθηκε ιδανικά για τους Καρπενησιώτες ο Τάκης Σαϊτης με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Φλωράκη στο 43ο λεπτό  έκανε την ολική ανατροπή και το 2-1. Ο παίκτης του ΑΠΟΚ πανηγύρισε το τέρμα του σκόραρε με τον τιμωρημένο συμπαίκτη του Βασίλη Συγκελόπουλο, που βρίσκονταν στον πάγκο της ομάδας του. Ο 31χρονος σκόραρε και σε αυτό παιχνίδι, έχοντας πλέον 6 γκολ στην Α΄ ΕΠΣΕ.




Από το…πουθενά 2ο δοκάρι
Στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου ο Κώστας Μπόνιας με μια μακρινή σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Στην επαναφορά ο Γιάννης Φλωράκης ήταν άστοχος, χάνοντας πολύ καλή ευκαιρία για 3ο γκολ.

Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Ο Κρασιάς εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και δεξιά, ο Σαϊτης πήρε την κεφαλιά από κοντά, που πέρασε άουτ πάνω από το τέρμα του Ντάλλα.
13΄: Ο Κουτσονίκας πάσαρε στον Τσιλιμέκη, ο οποίος ελίχτηκε, μπήκε στην περιοχή και σούταρε από το ύψος του πέναλτι στην δεξιά ρίζα της κάθετης δοκού, στην επαναφορά ο Σαϊτης έστρωσε ξανά στον Τσιλιμέκη, που από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή σούταρε δυνατά πάνω από την εστία της Κρέντης.
18΄: Μακρινό σουτ του Μπόνια μπλόκαρε εύκολα ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
20΄: Ο Τύμπας με απευθείας φάουλ από καλή θέση και αριστερά άνοιξε το σκορ, με την μπάλα να σκα μπροστά στον Κόκκοτο και να αναπηδά, καταλήγοντας στα δίχτυα (0-1).
23΄: Ο Φλωράκης έκανε όμορφη ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή, όμως σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι.
33΄: Μακρινό σουτ του Κουτσονίκα απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Ντάλλας.
36΄: Ο Κρίντας άνοιξε από αριστερά για τον Φλωράκη, που σέντραρε και ο Κουτσουπιάς στο πρώτο δοκάρι από κοντά με δυνατό σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία της Κρέντης ισοφάρισε σε 1-1.
43΄: Ο Φλωράκης σέντραρε από δεξιά και ο Σαϊτης από κοντά με κεφαλιά στην αριστερή γωνία της Κρέντης πέτυχε το 2-1.
45΄+1΄: Σέντρα-σουτ του Μπόνια από πλάγια αριστερά και εκτός περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά δυνατό σουτ με καλές προϋποθέσεις του Φλωράκη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Β΄ Μέρος

Μονόλογος γηπεδούχων
Παράσταση για έναν ρόλο ήταν και το δεύτερο μέρος. Ο ΑΠΟΚ επέβαλλε τον ρυθμό του και κυριάρχησε. Σκόραρε νωρίς το 3ο γκολ και είχε τις δυνατότητες να σκοράρει και άλλα τέρματα.

Γρήγορο γκολ με Φλωράκη


Οι γηπεδούχοι στο 8ο λεπτό της επανάληψης ευτύχησαν να τριπλασιάσουν τα τέρματα τους. Ο Αντώνης Ζαχαρόπουλος τροφοδότησε τον Γιάννη Φλωράκη, ο οποίος πλάσαρε στην έξοδο τον Αποστόλη Ντάλλα για το τελικό 3-1. Στην φάση αυτή η άμυνα της Κρέντης «πιάστηκε στον ύπνο» και σταμάτησε, θεωρώντας ότι ο βοηθός θα υποδείξει οφσάιντ. Αυτό ήταν το 4ο γκολ του Φλωράκη, που είχε σημειώσει τέρμα και μέσα στην Παλαιοκατούνα.




Διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στην φάση του 3ου γκολ. Εξέφρασαν τα παράπονα τους στον 1ο βοηθό Λάμπρο Κολοκώτσιο. Μάλιστα ο ρέφερι Χρυσαφόπουλος «κιτρίνισε» τον Ρέμμους Πάτρου, πριν γίνει η σέντρα αφού ο Ρουμάνος παίκτης διαμαρτύρονταν συνέχεια και επίμονα, θεωρώντας ότι ο Φλωράκης ήταν σε θέση οφσάιντ.


Απομάκρυνση Σ. Μάκκα


Στο 60ο λεπτό του ματς ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος απομάκρυνε από τον πάγκο της Κρέντης τον Σπύρο Μάκκα εξ αιτίας έντονης διαμαρτυρίας του. Ο Μάκκας κατά το παρελθόν έχει φορέσει την φανέλα της Κρέντης (Συμπαίχτης με τον Χρυσαφόπουλο) και είναι ο αδερφός του προπονητή-παίκτη της ομάδας. 


Ακυρώθηκε γκολ
Στο 68ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Γιάννη Φλωράκη, καθώς σύμφωνα με τον 1ο βοηθό Λάμπρο Κολοκώτσιο ο παίκτης του ΑΠΟΚ ήταν ακάλυπτος. Ο Φλωράκης είχε τροφοδοτηθεί από τον Σάκη Τσιλίκα.



Άστοχος από την «άσπρη βούλα»
Στο 73ο λεπτό ο Κώστας Μπόνιας εκτέλεσε πέναλτι, άλλα σούταρε πολύ ψηλά άουτ πετώντας στα «σκουπίδια» την ευκαιρία για 4ο τέρμα. Το πέναλτι κέρδισε ο Δημήτρης Τσιλιμέκης, έπειτα από ανατροπή του από τον πορτιέρο Αποστόλη Ντάλλα. Ο Χρυσαφόπουλος «κιτρίνισε» τον γκολκίπερ Ντάλλα, θεωρώντας ότι ο παίκτης του ΑΠΟΚ δεν βρίσκονταν σε προφανή θέση για γκολ. Αυτό ήταν το πρώτο πέναλτι, που υποδείχτηκε εις βάρος της Κρέντης.





Μια ευκαιρία


Η Κρέντη δημιούργησε την μοναδική της ευκαιρία στην επανάληψη στο 85΄ με «δράστη» έναν πρώην παίκτη του ΑΠΟΚ τον Γιώργο Βούρτσα. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός έκανε ατομική προσπάθεια από δεξιά, αλλά νικήθηκε από τον Κόκκοτο. Είχε αγωνιστεί με το Βελούχι στην Δ΄ Εθνική την σαιζόν 2004-2005 ως δανεικός από το Κεράσοβο.



Χαμένες ευκαιρίες
Ο ΑΠΟΚ κυριάρχησε στα τελευταία λεπτά του ματς και έχασε αρκετές ευκαιρίες να διευρύνει και άλλο του δείκτη του σκορ. Μοναδική στιγμή για 4ο γκολ έχασε στο 86΄ ο Χάρης Κουτσουπιάς, που σούταρε άουτ και στις καθυστερήσεις ο Γιάννης Φλωράκης.


Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Ζαχαρόπουλος με ψηλοκρεμαστή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τροφοδότησε τον Φλωράκη, που κινήθηκε και πλάσαρε στην αριστερή γωνία λίγο μέσα από την περιοχή, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Η άμυνα της Κρέντης σταμάτησε, θεωρώντας ότι ο ποδοσφαιριστής βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ. Ωστόσο ο 1ος βοηθός Λάμπρος Κολοκώτσιος κατευθύνθηκε προς την σέντρα.
59΄: Ο Τσιλιμέκης έδωσε στον Σαϊτη, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από τα δοκάρια του Ντάλλα.
73΄: Ο Τσιλιμέκης βρέθηκε απέναντι από τον Ντάλλα και στην προσπάθεια του να τον αποφύγει, ανατράπηκε καθαρά, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μπόνιας ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, όμως σούταρε πολλά μέτρα πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
75΄: Δυνατό σουτ του Μπόνια από καλή θέση πέρασε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
84΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπόνια από καλή θέση απέκρουσε χαμηλά στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Ντάλλας.
85΄: Ο Βούρτσας Γ. έκλεψε από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε από καλή θέση και ο Κόκκοτος δήλωσε «παρών» αποκρούοντας.
86΄: Ο Μπόνιας άνοιξε αριστερά στον Ράπτη, ο οποίος σέντραρε και το σουτ του Κουτσουπιά εξ επαφής έφυγε πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
87΄: Ο Φλωράκης πάσαρε στον Μπόνια, ο οποίος σούταρε ελάχιστα άουτ μέσα από την περιοχή.
94΄: Προσπάθεια του Φλωράκη και σουτ του ίδιου από καλή θέση πέρασε άουτ.

Πανηγύρισαν
Μετά  την λήξη της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την νίκη τους. Φώναξαν δυνατά όλοι μαζί «ΑΠΟΚ».



Κίτρινες Κάρτες
Φλωράκης, Ντάλλας Απ.,  Πάτρου, Βούρτσας Γ.

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Φλωράκης, Κρασιάς, Τσιλιμέκης, Ξαγάρας
Κρέντη: Ντάλλας Αθ., Πάτρου

Δηλώσεις Προπονητών


Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες, μπορούσε το σκορ να είχε μεγαλύτερη έκταση. Βρεθήκαμε στην αρχή να χάνουμε 0-1, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αν δεν βάλεις την μπάλα πρώτος μέσα στα δίχτυα, μπορεί από μια στραβοκλωτσιά να φας ένα γκολ και να βρίσκεσαι πίσω στο σκορ. Νομίζω ότι είχαμε την ηρεμία να γυρίσουμε το παιχνίδι, βάλαμε 2 γκολ και γυρίσαμε το ματς. Πετύχαμε και 3ο γκολ στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, δεν δικαιολογούμαστε όμως να χάνουμε αυτά τα γκολ. Το σκορ μπορούσε κάλλιστα να ήταν πολύ μεγαλύτερο, αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί. Πρέπει να δουλέψουμε στα τελειώματα των φάσεων, στο γκολ και λίγο ακόμα στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Νομίζω ότι η ομάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.»

Κώστας Μάκκας (Κρέντη): «Κάναμε ένα κακό παιχνίδι, παίζαμε κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα, που μέσα στο γήπεδο έδειξε καλύτερα στοιχεία από ότι η δική μας, περισσότερο πάθος και ήθελε περισσότερο από μας τους 3 βαθμούς. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, με βάση την απόδοση των δυο ομάδων, η ομάδα που έπρεπε να κερδίσει, ήταν αυτή που κέρδισε. Χωρίς να θέλω να μειώσω ούτε τις άλλες ομάδες, ούτε την δική μας, αν μέχρι τώρα ήταν στα χαρτιά το φαβορί για το πρωτάθλημα ο ΑΠΟΚ, πιστεύω με την απόδοση και την εμφάνιση του είναι και αγωνιστικά το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα μου στάθηκε καλά και μπορούσε να αξιώσει την νίκη μόνο με την εικόνα του πρώτου 30λεπτου. Συγχαρητήρια στα παιδιά για αυτή την προσπάθεια, σίγουρα μπορούσαμε κάτι καλύτερο, γιατί ξέρω τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών μου, απλά δεν το δείξαμε μέσα στο γήπεδο. Ήταν μια άσχημη εμφάνιση, ευχή μου είναι να είναι και η τελευταία, εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για αυτό. Καλή συνέχεια στην ομάδα του ΑΠΟΚ και συγχαρητήρια για την νίκη. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την προσπάθεια και για τα καλά της διαστήματα, που δεν ήταν και πάρα πολλά. Χάσαμε από κάποιον καλύτερο και αυτό δεν κάνει τόσο βαριά την ήττα.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Κόκκοτος, Ζαχαρόπουλος, Κρίντας, Κρασιάς, Ξαγάρας, Κουτσονίκας, Μπόνιας, Τσιλιμέκης Δ.(77΄ Ράπτης Π.), Κουτσουπιάς, Σαϊτης(63΄ Τσιλίκας), Φλωράκης

Κρέντη (Κώστας Μάκκας): Ντάλλας Απ., Μπύρος Ε.(46΄ Μάκκας Ε.), Μπύρος Σ., Πάτρου, Λάππας, Πανέτας, Βούρτσας Γ., Βούρτσας Ν., Μάκκας Κ.(75΄ Ντάλλας Ι.), Τύμπας Δ., Ντάλλας Αθ.(Ν) (54΄ Ντάλλας Ν.)

Διαιτητής : Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος