Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Στα δοκιμαστικά του Ολυμπιακού συμμετείχε ο Πάνος Αντωνίου














Μια τεράστια εμπειρία για τον ίδιο ήταν η δοκιμή του στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Μιλάμε για τον 14χρονο Ευρυτάνα ποδοσφαιριστή Πάνο Αντωνίου.
Ο προπονητής των ακαδημιών των «ερυθρόλευκων» και παλαιός αμυντικός της ομάδας και της Εθνικής Γιώργος Αμανατίδης κάλεσε τον ποδοσφαιριστή, ύστερα από συζήτηση που είχε με τον ενωσιακό προπονητή νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργο Χρυσαφόπουλο, ο οποίος πρότεινε τον νεαρό, που έχει ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του στο ενωσιακό πρωτάθλημα.
Ο φέρελπις ποδοφαιριστής των Αγράφων και της μικτής νεών βρέθηκε στην Αθήνα την Τετάρτη 20-2 και μια ημέρα αργότερα προπονήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη υπό τις οδηγίες του Γιώργου Αμανατίδη και των υπόλοιπων προπονητών και γυμναστών των ακαδημιών του Ολυμπιακού. Συμμετείχε στην προπόνηση της Πέμπτης (21-2) με άλλους 30 ποδοσφαιριστές από όλη την Ελλάδα, όλοι γεννηθέντες το 1998. Το πρωί πέρασε από τα εργομετρικά τέστ και το απόγευμα της ίδιας ημέρας συμμετείχε στο διπλό στην φυσική του θέση του κεντρικού αμυντικού. Αγωνίστηκε με το δεύτερο από τα τρία γκρουπ. Το κάθε γκρουπ αγωνίστηκε ενάντια στην ακαδημία του Ολυμπιακού, με την ομάδα του Ευρυτάνα παίχτη να ηττάται με 1-0 παρά την πολύ καλή της εμφάνιση και τις ευκαιρίες, που δημιούργησε.
Όπως τόνισαν στους νεαρούς οι προπονητές: «Δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα από τους παίχτες της ακαδημίας του Ολυμπιακού».
Ο Αντωνίου, που  κατάγεται από μια άκρως αθλητική οικογένεια (Οι γονείς του Δημήτρης και Βάσω είναι καθηγητές φυσικής αγωγής και ο αδερφός του Γιάννης ως γνωστόν πρωταθλητής της χιονοδρομίας) ξεκίνησε από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και συνεχίζει από το περασμένο καλοκαίρι στα Άγραφα στην πρώτη του σαιζόν στην Α΄ ΕΠΣΕ. Με την σειρά μας να του ευχηθούμε ότι καλύτερο και να εκπληρώσει τους στόχους του.