Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Μυρίκη-Φραγκίστα 0-0

Πολύτιμο βαθμό κατέκτησε η ομάδα της Φραγκίστας, η οποία αναδείχτηκε ισόπαλη εκτός έδρας 0-0 με την Μυρίκη, η οποία δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή ημέρα.
Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ελάχιστοι φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι. Ελαφριά υπεροχή υπήρξε για τους γηπεδούχους, η οποία δεν μετουσιώθηκε σε ουσία, ούτε καν σε μεγάλες ευκαιρίες.
Η Μυρίκη ίσως έκανε την χειρότερη της εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα. Δημιούργησε μάλιστα ελάχιστες καλές ευκαιρίες. Η απώλεια βαθμών ήρθε φυσιολογικά για την ομάδα του Βασίλη Φούκα. Ελαφρυντικό για την κακή παρουσία αποτελούν οι αρκετές απουσίες. Οι γηπεδούχοι μετά από την ισοπαλία έφτασαν τους 30 βαθμούς, παρέμειναν δεύτεροι και δύσκολα πλέον θα καταφέρουν να τερματίσουν πρώτοι στην κανονική διάρκεια. Πρέπει να βρουν ξανά το καλό τους πρόσωπο εν όψει play off και κυπέλλου.
Η Φραγκίστα παρουσιάστηκε αρκετά «διαβασμένη» και με πολυπρόσωπη άμυνα κατάφερε να μπλοκάρει τα ατού των αντιπάλων. Ακόμη και επιθετικά κατάφερε να δημιουργήσει κάποιες φάσεις. Η ομάδα του Γιώργου Περούλα πανηγύρισε τον 3ο της βαθμό στην Α΄ Κατηγορία και τα επόμενα δυο παιχνίδια έχουν χαρακτήρα τελικού στην προσπάθεια της για σωτηρία.
Οι «κόκκινοι» την 17η αγωνιστική θα αγωνιστούν εκτός έδρας με την Παλαιοκατούνα, ενώ η Φραγκίστα θα υποδεχτεί τον Απεραντιακό.

Παρουσία λίγου κόσμου
Δεν ξεπέρασαν τους 25 οι θεατές, που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο, καθώς τα βλέμματα στράφηκαν στο αθλητικό κέντρο και στο ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ ΑΠΟΚ και Κρέντης.


Η κατασκοπία του Λαθύρη


Ο προπονητής της Παλαιοκατούνας Κώστας Λαθύρης παρακολούθησε το παιχνίδι από την κερκίδα. Μυρίκη και Φραγκίστα αποτελούν τους δυο επόμενες αντιπάλους της Αναγέννησης.

Ξανά Δροσίνης


Ελάχιστους αγώνες έχει διευθύνει την φετινή περίοδο ο έμπειρος Γιώργος Δροσίνης, σφυρίζοντας μετά από αρκετό καιρό παιχνίδι. Ο κ. Δροσίνης συνήθως την φετινή σαιζόν εκτελεί χρέη βοηθού αγώνα.

583΄ χωρίς γκολ


Το εξαιρετικό της σερί όσον αφορά το παθητικό της συνεχίζει η Μυρίκη. Έχει να δεχτεί γκολ από το 1-0 της Κρέντης (9η αγωνιστική) και η εστία της διατηρείται ανέπαφη για 583 λεπτά, χωρίς να συνυπολογιστούν και οι καθυστερήσεις. Ο Στέλιος Μεριγκούνης μετά και την πάροδο 7 αγωνιστικών στον δεύτερο γύρο δεν έχει νικηθεί καμία φορά. Συνολικά η εστία της Μυρίκης έχει «παραβιαστεί» 6 φορές.

Αήττητη εντός
Καμία φορά δεν έχει χάσει στο γήπεδο της η ομάδα του Βασίλη Φούκα, σκοπεύοντας να διατηρήσει το αήττητο εντός έδρας και απέναντι στην Κρέντη την τελευταία αγωνιστική.

Εξέτισε ο Σιταράς


Χωρίς τον επιθετικό Κώστα Σιταρά (Παρών στο γήπεδο) αγωνίστηκε η Μυρίκη. Ο ποδοσφαιριστής αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Απεραντιακό και εξέτισε την μια αγωνιστική της τιμωρίας του.


4 νέα πρόσωπα

 












Δημήτρης Γκορόγιας, Αποστόλης Μπουμπουρής και Χρήστος Λέρης είχαν αγωνιστεί στο τελευταίο παιχνίδι ως αλλαγή και απέναντι στην Φραγκίστα συμπεριλήφθησαν στο αρχικό σχήμα του Βασίλη Φούκα. Φανέλα «11αδατου» πήρε και ο νεαρός Γιώργος Μπουμπουρής.
Αλλαγή πέρασαν οι βασικοί με τον Απεραντιακό Άρης Σιταράς και Γιάννης Ζαλοκώστας, ενώ στον πάγκο έμεινε ο τραυματίας Δημήτρης Κοτρώνης (Συμπλήρωσε την αποστολή μαζί με τον πορτιέρο Παύλο Κουτούμπα). Νοκ-άουτ ήταν ξανά οι: Γιώργος Ράικος, Νίκος Φούκας, Γιώργος Σακαμπέτης και Γιώργος Κορέντζελος.

Μόνο ο Γενιτσαρόπουλος


Ο ποδοσφαιριστής της Μυρίκης, που ξεχώρισε ήταν ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος, ο οποίος έβγαινε συνεχώς πρώτος στην μπάλα. Μάλιστα ο 26χρονος στόπερ παρέμεινε στο έδαφος για λίγα λεπτά μετά το τελευταίο σφύριγμα.


Έχει βρει μπελάδες
Για τρίτη και τελευταία φορά για την τρέχουσα σαιζόν αναμετρήθηκαν οι δυο ομάδες. Είχαν αγωνιστεί και στο κύπελλο, όπως και στο πρώτο ματς, όπου η Μυρίκη είχε επικράτησε στα σημεία και με διαφορά ενός γκολ.

Μέσα Μάκκας-Καζάκος Π.

 












Ο αριστερός οπισθοφύλακας Κώστας Μάκκας και ο Πάνος Καζάκος αγωνίστηκαν ξανά ως βασικοί. Πήραν τις θέσεις των: Πάνου Γερονίκου (Μπήκε ως αλλαγή) και Γιώργου Καζάκου (Απών).

Βαθμούς με τους «μεγάλους»
Μετά από έναν ολόκληρο γύρο και έναν αγώνα η Φραγκίστα πανηγύρισε τον βαθμό της ισοπαλίας. Έχει αποσπάσει επίσης «Χ» από τον ΑΠΟΚ και την Ποταμιά.

Πρώτη φορά το μηδέν


Οι Φραγκιστιανοί κατάφεραν για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους, καθώς δεχόταν γκολ σε κάθε τους αναμέτρηση.

Αμυντικό «τείχος»

 
Ξεχώρισε η αμυντική γραμμή της Φραγκίστας, που στηρίχτηκε στον προπονητή-παίχτη Γιώργο Περούλα και τον Κώστα Ντάλλα. Πολύτιμες βοήθειες έδωσε και ο έμπειρος Ηλίας Λάμπρου.


Κανένας 18αδα


Καμία από τις δυο ομάδες δεν συμπλήρωσε 18αδα. Οι γηπεδούχοι είχαν 15 ποδοσφαιριστές στην αποστολή τους και οι φιλοξενούμενοι 14, εκ των οποίων δηλωμένος ως αναπληρωματικός ήταν ο αντιπρόεδρος Χρήστος Γαλανός (Απουσίαζε ο πρόεδρος Αντώνης Κολοκύθας)

Συνυπήρξαν στο Δ.Σ. της ΕΠΣ
Μέχρι το 2006 Διονύσης Βονόρτας και Μπάμπης Πλατιάς συνυπήρξαν στο συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ο πρώτος εξακολουθεί να βρίσκεται σε αυτό και είναι ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ (Ήταν παρατηρητής αγώνα), ενώ ο δεύτερος είναι ταμίας της Μυρίκης. Παρόντες ήταν επίσης  οι παράγοντες των γηπεδούχων: Νίκος (Ε) Τσώνης, Νίκος (Η) Τσώνης και Γιάννης Χαντζόπουλος, όπως και ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Λιάγκας.


Α΄ Μέρος

Έλεγχος στα δίχτυα
Πριν την έναρξη οι δυο επόπτες Χατζηθεοδώρου και Ελ Ταχάν εύστοχα έλεγξαν τα δίχτυα των δυο εστιών. Είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια στο τοπικό της Ευρυτανίας.



Ευκαιρίες με το «σταγονόμετρο»


Ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι σημειώθηκε και στα δυο 45λεπτα. Στο πρώτο από αυτά χρειάστηκε να περάσουν 31 ολόκληρα λεπτά, για να γίνει η πρώτη σημαντική ευκαιρία και αυτή ήταν με τον Χρήστο Λέρη. Τον έλεγχο είχε η Μυρίκη, χωρίς να απειλεί την καλοστημένη Φραγκίστα.



Προσπάθειες Σταμούλη


Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάτι καλό με κύριο εκφραστή τον Κώστα Σταμούλη. Οι προσπάθειες του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος στο 39΄ και στο 43΄ κατέληξαν εκτός εστίας.


Απειλητικός ο Σερπάνος


Με τον 41χρονο επιθετικό Δημήτρη Σερπάνου εξέφρασε τις επιθετικές της προσπάθειες η φιλοξενούμενη ομάδα στο πρώτο 45λεπτο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.



Οι καλύτερες φάσεις
19΄: Μακρινό σουτ του Κατσαδούρου κατέληξε αρκετά πάνω από το τέρμα του Μεριγκούνη.
26΄: Ο Γκορόγιας σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
31΄: Από λάθος του Περούλα, διαγώνιο σουτ του Λέρη μέσα από την περιοχή και δεξιά μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Σάλτης.
34΄: Εκτέλεση φάουλ του Σερπάνου από αρκετά καλή θέση μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
39΄: Φαλτσαριστό σουτ του Σταμούλη από πολύ μακρινή απόσταση και πλάγια αριστερά κατέληξε πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.
41΄: Ο Μακρής τροφοδότησε τον Σερπάνο, ο οποίος σούταρε από μακριά λίγο πάνω από την εστία του Μεριγκούνη.
43΄: Πάσα του Παχή στον Σταμούλη, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή και πλάγια αριστερά μόλις έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

Παιχνίδι-«σούπα»
Πολύ κακό ποιοτικά και χωρίς ρυθμό σημειώθηκε και στην επανάληψη. Δεν μπόρεσε να βρει τα πατήματα της η Μυρίκη και μοιραία ήρθε το τελικό 0-0.

Διπλή είσοδος
Ο Βασίλης Φούκας έκανε τις δυο του αλλαγές (Γιάννη Ζαλοκώστα και Άρη Σιταρά) ένα μόλις λεπτό μετά την συμπλήρωση των 50΄, προσπαθώντας να βελτιώσει την κάκιστη αγωνιστική εικόνα της Μυρίκης.


Καλή παρουσία Ι. Μπισμπίκη


Για άλλο ένα ματς ξεχώρισε ο Γιάννης Μπισμπίκης. Ο ταλαντούχος μέσος είχε δυο αρκετά καλά σουτ στο 50΄ και στο 87΄, τα οποία εξουδετερώθηκαν από τον σταθερότατο Στέλιο Μεριγκούνη.



Χάρηκαν τον βαθμό
Ευχαριστημένοι ήταν μετά την λήξη οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες των φιλοξενούμενων, καθώς πήραν έναν πολύτιμο πόντο εκτός προγράμματος και κόντρα σε μια ομάδα άλλου βεληνεκούς.



Όλα τα ματς ο Α. Μπουμπουρής


Ύστερα από την απώλεια λόγω τιμωρίας του Κώστα Σιταρά ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Μυρίκης, που έχει αγωνιστεί και στα 14 παιχνίδια πρωταθλήματος είναι ο ανασταλτικός χαφ Αποστόλης Μπουμπουρής.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Σερπάνος πάσαρε στον Μπισμπίκη Ι., ο οποίος κατέβασε όμορφα και σούταρε από το ύψος της περιοχής, για να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία ο Μεριγκούνης.
51΄: Μπάσιμο και σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής πέρασε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σάλτη.
73΄: Σέντρα του Μπουμπουρή Α. από δεξιά, ο Ζαλοκώστας επιχείρησε να πλασάρει στο πρώτο δοκάρι, αλλά ανακόπηκε σε κόρνερ.
77΄: Γέμισμα του Φύκα στον Σταμούλη, που σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Σάλτη.
87΄: Πολύ καλό σουτ του Μπισμπίκη Ι. εκτός περιοχής υποχρέωσε τον Μεριγκούνη να μαζέψει στην δεξιά του γωνία με διπλή προσπάθεια.

Κίτρινες Κάρτες
Γενιτσαρόπουλος, Ζαλοκώστας, Ντάλλας

Διακριθέντες
Μυρίκη: Γενιτσαρόπουλος
Φραγκίστα: Ντάλλας, Μπισμπίκης Ι., Λάμπρου, Μακρής

Δηλώσεις Προπονητών

Βασίλης Φούκας (Μυρίκη): «Πιστεύω ότι ήταν μια σφαλιάρα αυτή σήμερα για μας. Η Φραγκίστα έδειξε μέσα στο γήπεδο ότι έχει μεγαλύτερη διάθεση από μας. Κάναμε μια κακή εμφάνιση, ελπίζω να μας γίνει μάθημα. Αναλαμβάνω την όλη ευθύνη της εμφάνισης και υπόσχομαι να δουλέψουμε καλύτερα, για να διορθωθούμε. Συγχαρητήρια στην Φραγκίστα, πάλεψε και δικαίως πήρε την ισοπαλία.»

Γιώργος Περούλας (Φραγκίστα): «Κατεβήκαμε δυνατά σε αυτό το παιχνίδι και παίξαμε χωρίς άγχος και με στόχο να αποσπάσουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Παίξαμε αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο και είδαμε ότι μας βγαίνει το σύστημα, που κατεβάσαμε. Αφού κρατήσαμε το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο, τα δώσαμε όλα στην επανάληψη. Εάν ήμασταν τυχεροί σε 2-3 ευκαιρίες, που κάναμε θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, αλλά και με τον έναν βαθμό είμαστε ευχαριστημένοι. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που δίνουν ψύχη και δείχνουν ακόμα ότι είμαστε σοβαρή ομάδα. Θα αγωνιστούμε και στα επόμενα δυο ματς, για να κερδίσουμε ότι καλύτερο μπορέσουμε. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Μυρίκης.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Παχής, Γενιτσαρόπουλος, Φύκας, Γκορόγιας(51΄ Ζαλοκώστας), Μπουμπουρής Α., Μπουμπουρής Γ.(51΄ Σιταράς Α.), Λιάγκας, Λέρης, Σταμούλης

Φραγκίστα (Γιώργος Περούλας): Σάλτης Χ., Μακρής, Μάκκας, Περούλας Γ., Ντάλλας Κ., Λάμπρου, Μπισμπίκης Β., Κατσαδούρος(93΄ Σάλτης Α.), Καζάκος Π.(60΄ Γερονίκος Π.), Μπισμπίκης Ι., Σερπάνος Δ.

Διαιτητής: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος