Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ξεχωρίζει το παιχνίδι της Φραγκίστας, φαβορί οι πρωτοπόροι: Η προαναγγελία της 15ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας

Προς το τέλος της οδεύει η κανονική διάρκεια της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν και η πρώτη 4αδα έχει κριθεί. Σε αυτήν θα συμμετάσχουν τα Άγραφα, η Κρέντη, η Μυρίκη και ο ΑΠΟΚ, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει η βαθμολογική κατάταξη. Ενδιαφέρον έχει η μάχη της παραμονής, την οποία διεκδικούν η Φραγκίστα και η Παλαιοκατούνα.
Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 15η αγωνιστική. Οι αγώνες του Σαββάτου θα γίνουν στο Καρπενήσι και αυτοί της Κυριακής στα χωριά της Δυτικής Ευρυτανίας. Τα Άγραφα έχουν τον πρώτο λόγο για την νίκη απέναντι στον Άγιο Προκόπιο, όπως και η Μυρίκη κόντρα στον Απεραντιακό. Ο ΑΠΟΚ στο ντεμπούτο του Γιάννη Φλωράκη ταξιδεύει στην Παλαιοκατούνα, όπου θα παίξει με την τοπική Αναγέννηση. Καθοριστικό παιχνίδι δίνει η Φραγκίστα στην έδρα της ενάντια στην Ποταμιά. Ρεπό θα έχει η δεύτερη Κρέντη. Αξίζει να αναφερθεί πως ντεμπούτο στην άκρη του πάγκου θα κάνουν δυο προπονητές, ο Γιάννης Φλωράκης του Βελουχίου και ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος των Αγράφων.

Τα μενού των αγώνων:

Παλαιοκατούνα-ΑΠΟΚ Βελούχι


Για τρίτη και τελευταία φορά θα αναμετρηθούν την τρέχουσα σαιζόν η Παλαιοκατούνα με τον ΑΠΟΚ, που έχουν τελείως διαφορετικούς στόχους και ιστορία. Πρόκειται επίσης για την πιο ιστορική ομάδα και την πιο νεοσύστατη!.
Η Παλαιοκατούνα θα κατέβει να παίξει χωρίς άγχος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παλέψει το παιχνίδι. Η ομάδα του Κώστα Λαθύρη, που έπαιξε και προπονητικό διπλό μεσοβδόμαδα έκανε το ρεπό της και έχει να αγωνιστεί για αρκετά μεγάλο διάστημα. Έχει διαφορά 3 βαθμών από την τελευταία Φραγκίστα και παιχνίδι λιγότερο, διατηρώντας το πάνω-χέρι στην υπόθεση-παραμονή. Την πρώτη αγωνιστική της τιμωρίας του θα εκτίσει ο Ηλίας Ζούγρης.
Το Βελούχι προέρχεται από την πιο ευρεία νίκη του, σκορπίζοντας μέσα σε ένα ημίχρονο την Φραγκίστα. Το ντεμπούτο του θα κάνει ο έμπειρος προπονητής Γιάννης Φλωράκης, ο οποίος επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία μετά από 2,5 χρόνια. Οι Καρπενησιώτες μπαίνουν στην τελική ευθεία για τα play off και για το κύπελλο, όπου καλούνται να δείξουν και φέτος την «στόφα» του νικητή.
Ο ΑΠΟΚ είχε επικρατήσει στο προπονητικό κέντρο στον πρώτο αγώνα με σκορ 3-0, ενώ είχε κερδίσει και στον προημιτελικό κυπέλλου εκτός έδρας με 2-0.

* Δεν υπάρχει προϊστορία με γηπεδούχο την Παλαιοκατούνα όσον αφορά την Α΄ ΕΠΣΕ.

Φραγκίστα-Ποταμιά


Το πιο αμφίρροπο ματς της αγωνιστικής θα πραγματοποιηθεί στην Φραγκίστα, όπου ο τοπικός Α.Π.Ο.Δ.Φ. υποδέχεται την αδιάφορη βαθμολογικά Ποταμιά.
Η Φραγκίστα, που δεν έχει καταφέρει ακόμη να «γευτεί» την χαρά της νίκης συμπληρώνει έναν ολόκληρο γύρο χωρίς ούτε καν ισοπαλία. Η ομάδα του Γιώργου Περούλα θα δώσει έναν αγώνα με χαρακτήρα τελικού, ώστε να ελπίζει στην παραμονή της. Διαφορετικά θα βρίσκεται με το..ένα πόδι στο Β΄ τοπικό.
Οι Μεγαλοχωρίτες έκαναν άσχημη εμφάνιση κόντρα στην Μυρίκη. Δεν έχουν κάποιο βαθμολογικό κίνητρο και το μόνο που στοχεύουν είναι να τερματίσουν στην άτυπη 5η θέση.  Παραμένουν χωρίς νίκη στον δεύτερο γύρο. Από τον πάγκο της Ποταμιάς θα απουσιάσει ο προπονητής Σπύρος Κολόκας, καθώς την ίδια ώρα θα καθοδηγεί τον Αίολο απέναντι στο Λεοντάρι για την Δ΄ Εθνική.
Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που διεξήχθη Τετάρτη για την 6η αγωνιστική οι δυο ομάδες είχαν μείνει στο ισόπαλο 1-1.

Η προϊστορία των τελευταίων ετών
2003-2004
2-4
2004-2005
2-0
2005-2006
2-3
2006-2007
5-2
2007-2008
2-3/2-1
2011-2012
1-0


Άγραφα-Άγιος Προκόπιος


Τον πρώτο λόγο για την νίκη έχουν τα πρώτα Άγραφα, τα οποία θα αγωνιστούν στο προπονητικό κέντρο με αντίπαλο τον 5ο Άγιο Προκόπιο.
Ο Κατσαντώνης παρά το γεγονός ότι έπαιξε με πολλές απουσίες στην Κρέντη και κατέβηκε χωρίς τα μεταγραφικά του αποκτήματα έφυγε με τον έναν βαθμό της ισοπαλίας χάρης στην κλάση του Πάνου Γαλανού, που αποτελεί μια πολύ καλή εσωτερική μεταγραφή. Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του από την άκρη του πάγκου. Απών θα είναι ο τιμωρημένος Πάνος Ζωχάκης, που αποβλήθηκε την περασμένη αγωνιστική.
Ο Αστέρας διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος, γνωρίζοντας μια απρόσμενη ήττα στο παιχνίδι με τον Απεραντιακό. Αυτό οδήγησε στην παραίτηση του Λάκη Αναστασόπουλου, η οποία δεν έγινε δεκτή από το Δ.Σ. Ο Άγιος Προκόπιος έμεινε εκτός 4αδας, μη καταφέρνοντας να κάνει το βήμα παραπάνω. Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του εντός έδρας και έχει ακόμη τρεις αγώνες στο Καρπενήσι.
Τα Άγραφα πέρασαν «αέρα» από την Παλαιοκατούνα, νικώντας στον πρώτο γύρο με 3-1 τον Άγιο Προκόπιο.

Η προϊστορία όλων των αγώνων
2009-2010
3-2
2010-2011
2-1
2011-2012
4-1

Απεραντιακός-Μυρίκη


Στην κοινή έδρα των δυο ομάδων, στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου ο μαχητικός Απεραντιακός ως γηπεδούχος θα υποδεχτεί την πιο ποιοτική Μυρίκη.
Ο Απεραντιακός έκανε σπουδαίο «διπλό» μέσα στον Άγιο Προκόπιο, το πρώτο του φετινό και έκανε τεράστιο βήμα για την σωτηρία του. Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα απέχει 7 βαθμούς από την γραμμή του υποβιβασμού και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αγωνίζεται και την νέα χρονιά στην Α΄ ΕΠΣΕ. Σημαντικό ρόλο στην βαθμολογική άνοδο της  ομάδας έπαιξε η χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση.
Οι «κόκκινοι» του Βασιλη Φούκα φορτσάρουν για τα μπαράζ, στα οποία θα συμμετάσχουν για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο. Έκαναν μια ακόμη καλή εμφάνιση απέναντι στην Ποταμιά, ενώ έχουν αρκετές ελπίδες για την κατάληψη της πρώτης θέσης, ύστερα και από την ισοπαλία στο ντέρμπι της Κρέντης με τα Άγραφα.
Η Μυρίκη επιβλήθηκε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με 2-0 του Απεραντιακού, σκοράροντας στην επανάληψη και με παίχτη λιγότερο.

Η προϊστορία των τελευταίων ετών
2004-2005
1-2/0-2
2006-2007
4-1/0-1
2008-2009
1-1
2009-2010
4-0/1-1/1-1
2011-2012
0-0

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες

15η αγωνιστική Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας(9/10-2-2013) 15:00

Παλαιοκατούνα-ΑΠΟΚ Βελούχι 10-2-2013 Γήπεδο Παλαιοκατούνας
Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δήμος Μπράζιας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Φραγκίστα-Ποταμιά 10-2-2013 Γήπεδο Φραγκίστας
Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Άγραφα-Άγιος Προκόπιος 9-2-2013 Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου
Διαιτητής: Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Απεραντιακός-Μυρίκη 9-2-2013 Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου
Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)