Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Απεραντιακός-Άγραφα 0-4

Επιβλητική εμφάνιση πραγματοποίησαν τα Άγραφα, τα οποία κατάφεραν να συνεχίσουν με νίκη τις υποχρεώσεις τους. Επικράτησαν με 4-0 του Απεραντιακού εκτός έδρας.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 12 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ο ηλιόλουστος καιρός οδήγησε αρκετούς θεατές στο γήπεδο.
Ο Απεραντιακός, όντας αδιάφορος βαθμολογικά ήταν ανταγωνιστικός για μικρό χρονικό διάστημα. Γνώρισε μια από τις βαριές του ήττες στο πρωτάθλημα. Επιθετικά δεν είχε και την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη και ηττήθηκε για δεύτερο σερί ματς χωρίς να πετύχει κάποιο τέρμα. Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα, που έχει εξασφαλίσει την παραμονή της παρέμεινε στην 7η θέση με 12 βαθμούς.
Τα καλύτερα Άγραφα βελτίωσαν την αγωνιστική τους παρουσία ύστερα και από το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Άγιο Προκόπιο. Έφτασαν στο δεύτερο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα με τον Νίκο Τριανταφυλλόπουλο στην τεχνική ηγεσία. Χατ-τρικ σημείωσε ο Ταξιάρχης Καλύβας. Ο Κατσαντώνης παρέμεινε στην κορυφή με 35 βαθμούς, έχοντας διαφορά 5 πόντων από την δεύτερη Μυρίκη, διατηρώντας προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης της κανονικής διάρκειας.
Οι Απεράντιοι ταξιδεύουν στην Φραγκίστα για την 17η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Τα Άγραφα θα πραγματοποιήσουν το ρεπό τους, έχοντας χρόνο να ετοιμαστούν για το ντέρμπι με το Βελούχι.

Ξεπέρασαν τους 50
Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην έλευση του φίλαθλου κόσμου στο αθλητικό κέντρο. Περίπου 50-60 θεατές παρακολούθησαν την συνάντηση.


Συζήτησαν με Ζαπαντιώτη
 Οι διοικητικοί παράγοντες του Απεραντιακού Χριστόφορος και Βασίλης Κατσίκης συζήτησαν πριν την έναρξη του αγώνα με τον γνώριμο τους και αντίπαλο σε αυτό το ματς Γιώργο Ζαπαντιώτη. Από πλευράς νικητών στην κερκίδα βρέθηκαν οι διοικητικοί: Δημήτρης Γατής, Νίκος και Δημήτρης Δροσίνης.


Ντεμπούταρε ο Τόσκα


Πριν από μερικές ημέρες έκανε την πρώτη του εγγραφή στον Απεραντιακό και απέναντι στα Άγραφα έκανε το ντεμπούτο του. Ο λόγος για τον 19χρονο δεξιό χαφ Ενρίκο Τόσκα, που χρησιμοποιήθηκε σε όλο το 90λεπτο.

Επιστροφή για Κατσίφα-Κολοκύθα

 












Στην ενδεκάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα χρησιμοποιήθηκαν ξανά ο προερχόμενος από τραυματισμό Βοιωτός αριστερός μπακ Γιάννης Κατσίφας και ο νεαρός δεξιός οπισθοφύλακας Σεραφείμ Κολοκύθας (Είχε περάσει ως αλλαγή στο προηγούμενο παιχνίδι). Στον πάγκο παρέμεινε ο Ανδρόνικος Μιχαήλ, ενώ εκτός αποστολής ήταν οι βασικοί με την Μυρίκη Αλέκος Οικονόμου και Λευτέρης Σιταράς. Τρεις αλλαγές υπήρξαν στο βασικό σχήμα των ηττημένων.

Χειρότερη εναντίον καλύτερης επίθεσης
Η Βαλαώρα έχει την χειρότερη επίθεση της κατηγορίας, έχοντας σκοράρει μόλις 8 φορές. Θα επιδιώξει μέσα στην Φραγκίστα να φτάσει τον διψήφιο αριθμό τερμάτων. Απεναντίας τα Άγραφα μετά τα 4 τέρματα έφτασαν τα 35 και έχουν την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας.

Πάθος από «Μπίμπι»-Στον πάγκο ο Κονιαβίτης

 












Κορυφαίος των τυπικά γηπεδούχων ήταν ο Δημήτρης Μπισμπίκης, που ξεχώρισε στο γήπεδο. Ο 21χρονος έχει αγωνιστεί με τον Απεραντιακό στην Δ΄ Εθνική (2010-2011). Ο Κώστας Κονιαβίτης (Εκτός αποστολής) είδε τον αγώνα από τον πάγκο της ομάδας του.

Ολοκληρώνει στην Φραγκίστα
Ο Απεραντιακός έδωσε το τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι. Θα αγωνιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Φραγκίστα με την τοπική ομάδα και εν συνεχεία έχει ρεπό.

Ποδοσφαιριστές «κοσμήματα»
Δυο παίχτες οι οποίοι είχαν διαπρέψει σε ερασιτεχνικά και επαγγελματικά γήπεδα αντίστοιχα αποτελούσαν τους γηραιότερους του γηπέδου. Πρόκειται για τον 45χρονο Άκη Ανδρεάκη του Απεραντιακού και τον 43χρονο Γιώργο Ζαπαντιώτη των Αγράφων, που έκανε την δεύτερη του συμμετοχή.


Πρώτη εμφάνιση Καραγιώργου


Την «παρθενική» του παρουσία πραγματοποίησε κάτω από γκολπόστ των Αγράφων ο Αθηναίος πορτιέρο Βαγγέλης Καραγιώργος. Αποκτήθηκε πριν από ένα μήνα από την Πεύκη. Ελάχιστα απειλήθηκε και όταν χρειάστηκε ήταν σταθερός. Έδειξε αρκετά καλός και με την μπάλα στα πόδια, ενώ κατεύθυνε εξαιρετικά τους συμπαίχτες του.


Άρχισε βασικός














Η απουσία του Βαγγέλη Αθανασόπουλου έφερε τον νεαρό μεσοεπιθετικό Κώστα Παρθένη για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα της ομάδας του. Ο 16χρονος κάλυψε την θέση του «ενωσιακού» ποδοσφαιριστή και στην επανάληψη αντικαταστάθηκε από τον συνομήλικο του Δημήτρη Κατσιφό (Φώτο δεξιά).

Μέσα Ζωχάκης-Πανόπουλος-Στον πάγκο ο Γαλανός
 
 
Στο αρχικό σχήμα των Αγράφων επέστρεψε ο δεξιός μπακ Πάνος Ζωχάκης, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του στο παιχνίδι με τον Αστέρα. Επανήλθε ο αμυντικός χαφ Γιώργος Πανόπουλος, που αποχώρησε τραυματίας. Απουσίαζε πλην του Αθανασόπουλου και ο Ηλίας Τσιγαρίδας, ενώ δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί ο έμπειρος φορ Πάνος Γαλανός, η παρουσία του οποίου στα μπαράζ είναι επιβεβλημένη. Δεν ταξίδεψε από την Θεσσαλονίκη επίσης ο επιθετικός Κώστας Αρουτίδης.

Με δυο πορτιέρο στον πάγκο


Στον πάγκο της ομάδας των φιλοξενούμενων, που είχαν 18αδα σε αυτό το ματς κάθισαν και οι δυο τερματοφύλακας Αλέκος Κόκκοτας και Γιώργος Καλύβας.

Ισοφάρισε πιο ευρεία νίκη
Με 4 γκολ είχε φιλοδωρήσει και στον αγώνα του πρώτου γύρου τον Απεραντιακό ο Κατσαντώνης. Ενώ το 4-0 είναι η πιο ευρεία νίκη της ομάδας, ένα σκορ με το οποίο είχε επικρατήσει και μέσα στην Φραγκίστα.

Α΄ Μέρος

Ανωτερότητα Αγράφων
Μέχρι το 20ο λεπτό πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο ο Απεραντιακός. Σε εκείνο τον χρονικό διάστημα τα Άγραφα προηγήθηκαν. Περίπου ένα 15αρτο αργότερο σκόραραν για δεύτερη φορά, κάνοντας πιο εύκολο το έργο τους.

Προβάδισμα από στημένο
Οι παίχτες των Αγράφων προηγήθηκαν στο 20ο λεπτό. Από στημένη μπάλα του Γιώργου Ζαπαντιώτη ο Ταξιάρχης Καλύβας άνοιξε το σκορ, διαμορφώνοντας το 0-1.




Με σκόρερ τον Μάρκη


Μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 21΄ ο Πάνος Μάρκης. Στο 33΄ ωστόσο κατάφερε από μπαλιά του Σάκη Θεοχάρη να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να κάνει το 0-2. Ο ταχύτατος μεσοεπιθετικός πέτυχε το 6ο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα (Δεύτερος σκόρερ των Αγράφων). Αφιέρωσε το τέρμα στον βοηθό προπονητή Δημήτρη Αθανασόπουλο.





Νέα ευκαιρία
Σπουδαία ευκαιρία απώλεσε στο 43ο λεπτό ο Λεωνίδας Κόγιας, που δεν κατάφερε να νικήσει τον Στάθη Φακίτσα μετά από εξαιρετική προσπάθεια, που επιχείρησε.



Συστάσεις στον πάγκο


Ο ρέφερι Βασίλης Λάμπρου (Η διαιτησία του ήταν αρκετά καλή και χωρίς  ουσιαστικά προβλήματα) έκανε συστάσεις στον πάγκο του Απεραντιακού, που διαμαρτυρήθηκε ελαφρώς στο 35΄. Δυο λεπτά αργότερα οι τυπικά γηπεδούχοι ζήτησαν φάουλ πάνω στον Νίκο Κωστή μετά από τράβηγμα του Κώστα Αρκουμάνη.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Σέντρα του Θεοχάρη από αριστερά, η κεφαλιά του Καλύβα στο δεύτερο δοκάρι κατέληξε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φακίτσα.
8΄: Πάσα του Μπισμπίκη από αριστερά στον Τόσκα, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κατσαντώνη.
20΄: Ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Καλύβας πετάχτηκε μέσα από την περιοχή και με πλασέ πάνω στην κίνηση σημάδεψε την δεξιά γωνία του Απεραντιακού(0-1).
21΄: Ο Μάρκης μπήκε στην περιοχή από αριστερά σε θέση τετ α τετ, σούταρε διαγώνια, αλλά ο Φακίτσας απέκρουσε σε κόρνερ με τα πόδια.
33΄: Ο Θεοχάρης έκανε μπροστινή μπαλιά από αριστερά, βγάζοντας σε θέση βολής τον Μάρκη, ο οποίος μόνος απέναντι στον Φακίτσα πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 0-2.
39΄: Ο Ζωχάκης με αράουτ τροφοδότησε τον Καλύβα, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και ο Παρθένης εξ επαφής πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
43΄: Ο Κόγιας επιχείρησε πολύ ωραία ατομική προσπάθεια, βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος απέκρουσε στην δεξιά του γωνία το πλασέ του ποδοσφαιριστή του Κατσαντώνη.

Β΄ Μέρος

Σκοράρισμα άλλων δυο γκολ
Με άλλα δυο τέρματα η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου έφτασε στο τελικό 0-4. Δεν μπόρεσε να απαντήσει η έστω να πετύχει το γκολ της τιμής το συγκρότημα του Δημήτρη Τσιγαρίδα.

Προειδοποίησε …..και ξανάσκόραρε
Μια πολύ καλή ευκαιρία σπατάλησε με το «καλημέρα» ο Ταξιάρχης Καλύβας. Ωστόσο μόλις στο 47΄ βρήκε ξανά δίχτυα, σκοράροντας για δεύτερη φορά και διαμορφώνοντας το 0-3, το οποίο ήταν το πιο ωραίο σε εκτέλεση γκολ της αναμέτρησης.



Γύρισε πίσω ο Κωστής


Ο προωθημένος στο πρώτο 45λεπτο Νίκος Κωστής αγωνίστηκε στην επανάληψη σε ρόλο κεντρικού αμυντικού μετά τις αλλαγές των Φάνη Ντζίμα και Δημήτρη Ζήκα.

Αναγκαστική αλλαγή
Αποχώρησε στο 73΄ ο Γιώργος Πανόπουλος, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα τραυματισμού. Την θέση του πήρε ο αριστερός μπακ Λάμπρος Σβερώνης, καταγράφοντας την δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή του.


Χατ-τρικ Ταξιάρχη Καλύβα


Το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του πέτυχε ο Ταξιάρχης Καλύβας, αγωνιζόμενος ξανά σε θέση επιθετικού. Στο 78΄ από μπαλιά του Λεωνίδα Κόγια διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Καλύβας έφτασε τα 7 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και τέταρτος του πρωταθλήματος, προσφέροντας λύσεις στο σκοράρισμα, καθώς ο αδερφός του Κώστας είναι στρατευμένος.




Ξανά άστοχος ο Κόγιας


Νέο τετ α τετ μετά από αυτό του α΄ 45λεπτο έχασε ο ανασταλτικός χαφ Λεωνίδας Κόγιας, σουτάροντας πάνω στον Στάθη Φακίτσα στο 85΄.


Κοντά στο 1-4


Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Απεραντιακός απώλεσε την πιο καλή του φάση στο παιχνίδι με «δράστη» τον Γιάννη Γιαννή, που νικήθηκε από τον Βαγγέλη Καραγιώργο.

Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Μπαλιά του Ζωχάκη στον Ζαπαντιώτη, που σέντραρε παράλληλα από δεξιά και το πλασέ του Καλύβα από κοντά απέκρουσε σωτήρια ο Φακίτσας στην αριστερή του γωνία.
47΄: Πλάγιο του Πανόπουλου από δεξιά, ο Ζήκας έκανε λάθος υπολογισμό και ο Καλύβας με ωραίο γυριστό σουτ, που κατέληξε ψηλά στην αντίπαλη εστία «έγραψε» το 0-3.
52΄: Συνδυασμός Κόγια-Καλύβα-Ζαπαντιώτη, σουτ του τελευταίου εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των Απεράντιων.
69΄: Πάσα του Θεοχάρη στον Κόγια, που σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά άουτ από το δεξί δοκάρι του Απεραντιακού.
77΄: Ο Κατσίφας σε εκτέλεση φάουλ έστρωσε στον Μπισμπίκη, ο οποίος σούταρε δυνατά από πλάγια αριστερά έξω από το αριστερό «Γ» του  Καραγιώργου.
78΄: Ο Κόγιας με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Καλύβα, ο οποίος μόνος απέναντι στον Φακίτσα πλάσαρε, η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα(0-4).
85΄: Ο Μάρκης έδωσε στον Κόγια, ο οποίος ξεκίνησε κούρσα από το κέντρο, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουταρε πάνω στον Φακίτσα, που μάζεψε.
92΄: Σέντρα του Τόσκα από δεξιά, πλασέ του Γιαννή στο πρώτο δοκάρι μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των Αγράφων.

Κίτρινες Κάρτες
Κουτσοθανάσης, Τόσκα, Αρκουμάνης, Τσιούμας

Διακριθέντες
Απεραντιακός: Μπισμπίκης Δ.
Άγραφα: Καλύβας, Αρκουμάνης, Μάρκης, Πανόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας: «Συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων για την νίκη. Της εύχομαι καλή επιτυχία στα μπαράζ. Εμείς συνεχίζουμε να έχουμε το πρόβλημα, που είχαμε όλη την χρονιά, σε κάθε ματς κάνουμε δώρο τουλάχιστον δυο γκολ στους αντιπάλους. Κοιτάζουμε το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς με την Φραγκίστα, στο οποίο θα παίξουν και παιδιά, που είχαν λιγότερο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ελπίζουμε σε μια καλύτερη χρονιά για την ομάδα στο νέο έτος. Εύχομαι να δούμε καλούς αγώνες στα μπαράζ.»

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Στο σημερινό παιχνίδι ήμασταν σε αρκετά σημεία βελτιωμένοι από το προηγούμενο. Είχαμε καλά διαστήματα με κυκλοφορία της μπάλας, αλληλοκάλυψη στον χώρο, δείξαμε όμως στην τελική προσπάθεια αδυναμία και έλλειψη σοβαρότητας. Έχουμε την άλλη βδομάδα το ρεπό μας, που μας δίνει την ευκαιρία να ανασυνταχτούμε και να μπούμε πιο δυνατοί στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.»





Συνθέσεις Ομάδων

Απεραντιακός (Δημήτρης Τσιγαρίδας):  Φακίτσας, Κολοκύθας, Κατσίφας, Ζήκας(54΄ Καμαρέτσος), Ντζίμας(46΄ Σιαλμάς), Κουτσοθανάσης Κ., Μπισμπίκης Δ., Τόσκα, Κωστής, Ανδρεάκης(69΄ Γιαννής), Ράμμος

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Καραγιώργος, Ζωχάκης(57΄ Τσιούμας), Θεοχάρης, Αρκουμάνης, Μπισμπίκης Θ., Κόγιας, Παρθένης(66΄ Κατσιφός), Πανόπουλος(73΄ λ.τρ Σβερώνης), Μάρκης, Ζαπαντιώτης, Καλύβας Τ.

Διαιτητής: Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος