Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ποταμιά-Παλαιοκατούνα 0-0

Έναν σημαντικό πόντο προσέθεσε στην προσπάθεια, που κάνει για παραμονή η Αναγέννηση Παλαιοκατούνας. Αναδείχτηκε ισόπαλη με την Ποταμιά χωρίς τέρματα (0-0).
Το ματς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24/2 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 11 το πρωί, ήταν στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας και έγινε με την παρουσία περίπου 40 φιλάθλων. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ανοιξιάτικες, καθώς επικρατούσε ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία ήταν υψηλή για την εποχή.
Η Ποταμιά του Σπύρου Κολόκα μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση μέσα στην Φραγκίστα το περασμένο Σάββατο παρουσίασε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και να έχει σωστές επιλογές στην επιθετική ανάπτυξη του παιχνιδιού. Παράλληλα είχε και αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών, ενώ δεν είχε 2η αλλαγή και ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπόρεσε να εκφράσει την εδαφική υπεροχή σε αξιόλογες ευκαιρίες.
Το συγκρότημα του Κώστα Λαθύρη έπαιξε πειθαρχημένα και πήρε τον πολύτιμο εκτός έδρας πόντο. Αγωνίστηκε με αμυντική φιλοσοφία και τελικώς δικαιώθηκε, αφού κράτησε το μηδέν. Επιθετικά άγγιξε το γκολ 8 λεπτά πριν το φινάλε σε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Ανέστη Κοράκη και Ίγκλι Οσμενάϊ, ο δεύτερος σημάδεψε το δοκάρι του Παπαβασιλείου. Η ομάδα της Παλαιοκατούνας απείλησε μέσα από αντεπιθέσεις και είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για το γκολ. Στα δυσάρεστα για αυτή η αποβολή του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου στο 83΄ και ο τραυματισμός του Πάνου Μπλέντζου.
Η Παλαιοκατούνα στην προσπάθεια που κάνει για την αποφυγή του υποβιβασμού έφτασε τους 6 βαθμούς και έχει ξανά απόσταση 3 βαθμών από την Φραγκίστα. Η Ποταμιά παρέμεινε στην 5η θέση και έφτασε τους 17 βαθμούς. Την επόμενη(17η) αγωνιστική η Αναγέννηση υποδέχεται την Μυρίκη και η Ποταμιά παίζει εκτός έδρας με την Κρέντη.

Λίγοι φίλαθλοι-Ανοιξιάτικες συνθήκες
Ελάχιστοι φίλαθλοι παρακολούθησαν την πρωινή αναμέτρηση της Κυριακής. Στο Δημοτικό στάδιο βρέθηκαν περίπου 40 φίλαθλοι. Το ματς έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και τον υδράργυρο να βρίσκεται γύρω στους 15 βαθμούς. Οι συνθήκες ήταν άκρως ανοιξιάτικες και σε τίποτα δεν θύμιζαν τον μήνα Φεβρουαρίου.



Με 13αδα
Η Ποταμιά είχε 13 ποδοσφαιριστές στην διάθεση της. Ο Σπύρος Κολόκας έκανε μόλις μια αλλαγή τον Πάνο Στόκα και είχε στον πάγκο και τον Νίκο Μαντζιούτα, ο οποίος δεν είχε αλλάξει.

Κοντά ο Κοτρώνης


Ο πρώην παίκτης της Ποταμιάς και νυν της Μυρίκης Δημήτρης Κοτρώνης παρακολούθησε την αναμέτρηση από τον πάγκο της πρώην του ομάδας. Κανείς διοικητικός της Ποταμιάς δεν ήταν στον πάγκο  και σταθερά δίπλαστην ομάδα ήταν ο τραυματίας μεσοεπιθετικός Κώστας Γιαννακόπουλος.

Δίδυμο στους φιλοξενούμενους














Μαζί με τον Κώστα Λαθύρη οδηγίες έδινε στην γραμμή και ο γκολκίπερ Στέφανος Κοράκης (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος μετά την κακή εμφάνιση κόντρα στον ΑΠΟΚ έμεινε εκτός αποστολής. Κανείς διοικητικός δεν ήταν και ο πλευράς Παλαιοκατούνας, ενώ στον πάγκο σαν ποδοσφαιριστής δηλώθηκε ο γιός του Προέδρου Θωμά Γκούρλια Κώστας (Φωτογραφία Δεξιά). Στον πάγκο κάθισε επίσης ο τιμωρημένος παίκτης Ηλίας Ζούγρης.



Κανένας παράγοντας
Σπάνια ποδοσφαιρική αναμέτρηση γίνεται χωρίς την παρουσία κάποιου μέλους της διοίκησης στους πάγκους. Αυτό έγινε την Κυριακή το πρωί στο Καρπενήσι, όπου δεν παραβρέθηκε κανένας παράγοντας των δυο ομάδων.

Γάντια σε Αρκουμάνη


Την εστία της Παλαιοκατούνας υπερασπίστηκε ο Χρήστος Αρκουμάνης, ο οποίος κράτησε το μηδέν. Στο προηγούμενο ματς με τον ΑΠΟΚ είχε αγωνιστεί στο βασικό σχήμα σαν ποδοσφαιριστής.

Μέσα Γκορόγιας Γ.-Φλωράκης-Μπούρας Α.

 












Τρεις μόλις αλλαγές είχε η Ποταμιά σε σχέση με το ματς της 15ης αγωνιστικής με την Φραγκίστα. Ο Σπύρος Κολόκας ξεκίνησε για πρώτη φορά τον ψηλόσωμο Γιώργο Γκορόγια (Πρώτη του φετινή συμμετοχή) που έπαιξε στα αμυντικά χαφ, στο κέντρο έπαιξε ο Λάμπρος Φλωράκης και στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Τόλης Μπούρας. Πήραν τις θέσεις των: Γιάννη Γκορόγια, Γιώργου Μπούρα και Ντίνου Γιαννόπουλου. Και οι 3 απουσίαζαν.

Νέα θέση για Ζαγκότση


Σε ακόμη μια καινούργια θέση αγωνίστηκε ο Γιώργος Ζαγκότσης της Ποταμιάς. Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής έπαιξε στην επίθεση της ομάδας του. Στο φετινό πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις (Αμυντικό χαφ, αριστερό μπακ, στόπερ και τερματοφύλακας σε αρκετά ματς).

Άλλη ομάδα

 












Η Παλαιοκατούνα ήταν τελείως διαφορετική ομάδα, με αυτή που έπαιξε πριν μια εβδομάδα με τον ΑΠΟΚ. Αγωνίστηκαν μόλις 5 ποδοσφαιριστές βασικοί, από την αναμέτρηση της περασμένης αγωνιστικής. Στο βασικό σχήμα επέστρεψαν οι: Πάνος Ζιάκας (Δεξί Μπακ), Σπύρος Πατρώνης (Αριστερό Μπακ), Κώστας Σταμούλης (Επιτελικό χαφ), Ίγκλι Οσμενάϊ (Αμυντικό χαφ), Πάνος Μπλέντζος (Δεξιός μέσος) και Μάκης Αναγνωστόπουλος (Κεντρικός μέσος). Πήραν τις θέσεις των: Γιάννη Γαλανού(Έπαιξε ως αλλαγή), Γιάννη Διώτη (Μπήκε αλλαγή), Κώστα  Τζερεμέ, Δημήτρη Κατσίκη(Έμεινε στον πάγκο), Θανάση Φύκα (Απουσίαζε) και Στέφανου Κοράκη.

Το περιβραχιόνιο σε Χαλκιά-«Κρυφός» φορ ο Σταμούλης














Σε ρόλο λίμπερο αγωνίστηκε ο Γιάννης Χαλκιάς της Παλαιοκατούνας, ο οποίος φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Συνήθως παίζει στα αμυντικά χαφ η σαν  πλάγιος μπακ, ωστόσο και στο νέο ρόλο που κλήθηκε να αγωνιστεί τα πήγε καλά. Αντίθετα ο έμπειρος Κώστας Σταμούλης δεν έπαιξε στην φυσική του θέση στην άμυνα αλλά, σαν επιθετικό χαφ στον άξονα πίσω από τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο. Ο Σταμούλης κατά το παρελθόν έχει δείξει ότι έχει ευχέρεια στ σκοράρισμα.

Αργοπόρησαν οι εμφανίσεις
Καθυστερημένα βγήκαν για ζέσταμα οι ποδοσφαιριστές της Ποταμιάς, αφού αργοπόρησαν να έρθουν οι εμφανίσεις.

Α΄ Μέρος

Μικροευκαιρίες γηπεδούχων
Η Ποταμιά είχε την ελαφριά υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δημιούργησε λιγοστές αξιόλογες στιγμές. Κυρίως απειλούσε με σουτ εκτός περιοχής. Χαμένη ευκαιρία (Φωτογραφία Κάτω) είχε ο Γιώργος Γκορόγιας στο 35ο λεπτό, όπου το γυρστό σουτ που έκανε μπλόκαρε ο Χρήστος Αρκουμάνης.


Πρωταρχικός στόχος η άμυνα
Αντίθετα η φιλοξενούμενη ομάδα προφύλαξε την άμυνα της και έγινε επιθετική μέσα από αντεπιθέσεις. Πρώτη επίσκεψη (Φωτογραφία Κάτω) για την Αναγέννηση στα αντίπαλα καρέ έγινε στο 20ο λεπτό με το σουτ του Ανέστη Κοράκη να αποκρούει ο Παπαβασιλείου.

Άγγιξε το γκολ ο Αναγνωστόπουλος


Στο 26ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Μετά από υποδειγματική επίθεση ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Μάκης Αναγνωστόπουλος σούταρε από κοντά πάνω από την εστία του Χρήστου Παπαβασιλείου, χάνοντας την καλύτερη ευκαιρία του 1ου μέρους.


Σπάνια στιγμή
Στο 28ο λεπτό ο ρέφερι» κιτρίνισε» τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο της Παλαιοκατούνας, ο οποίος βρέθηκε εντός γηπέδου να διεκδικεί και να τρέχει προς την μπάλα, κρατώντας στο χέρι ένα μπουκάλι νερό.


Ζήτησαν πέναλτι
Στο 42ο λεπτό του ματς η ομάδα της Ποταμιάς διαμαρτυρήθηκε ζητώντας πέναλτι σε σουτ του Γιώργου Γκόρογια μέσα στην περιοχή, καθώς ισχυρίστηκαν ότι η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυνόμενου.


Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Μακρινό σουτ του Φλωράκη μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Αρκουμάνης.
20΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Κοράκη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά έκανε το χαμηλό διαγώνιο σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Παπαβασιλείου.
21΄: Ο Φλωράκης τροφοδότησε με μπαλιά τον Μαντζιούτα, που πλάσαρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
22΄: Ο Μαντζιούτας πάσαρε στον Φλωράκη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο πορτιέρο της Αναγέννησης μπλόκαρε με διπλή απόκρουση στην δεξιά του γωνία.
26΄: Ο Σταμούλης άνοιξε δεξιά στον Γενιτσαρόπουλο, που σέντραρε και ο Αναγνωστόπουλος μόνος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε την προβολή που πέρασε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
29΄: Ο Κοράκης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η κοντινή κεφαλιά του Οσμέναϊ πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
31΄: Ο Μαντζιούτας πάσαρε στον Μπούρα Σ., που εκτός περιοχής και αριστερά σούταρε λίγο πάνω από την εστία του Αρκουμάνη.
35΄: Ο Πλεξίδας χτύπησε το κόρνερ από δεξιά και το γυριστό σουτ του Γκορόγια Γ. από κοντά μπλόκαρε ο πορτιέρο της Παλαιοκατούνας.
42΄: Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Παλαιοκατούνας, ο Γκορόγιας Γ. σούταρε, η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενο και οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι και στην συνέχεια ο Μαντζιούτας έπιασε νέο σουτ από κοντά και ο Αρκουμάνης μπλόκαρε.

Β΄ Μέρος

Αρκετά λάθη εκατέρωθεν
Δεν μπόρεσε να βρει καμία ομάδα ρυθμό στα πρώτα λεπτά του 2ου μέρους. Οι δυο ομάδες υπέπεσαν σε αρκετά λάθη.

Πρωτοβουλία χωρίς ουσία


Η Ποταμιά έδειξε περισσότερη κινητικότητα, ωστόσο δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική. Είχε την ανούσια υπεροχή και τον έλεγχο του κέντρου. Η Ποταμιά απείλησε στο 1ο λεπτό του 2ου ημιχρόνου αλλά Γιώργος Ζαγκότσης και Σπύρος Μπούρας (Φωτογραφία) δεν μπόρεσαν να νικήσουν από κοντά τον τερματοφύλακα της Παλαιοκατούνας.


Είχε υπομονή
Η Παλαιοκατούνα περίμενε την κατάλληλη στιγμή και δημιούργησε ευκαιρίες στην κόντρα επίθεση.

Νοκ-άουτ ο Μπλέντζος


Στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης ο Πάνος Μπλέντζος της Παλαιοκατούνας χτύπησε στο χέρι και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ματς. Ο ποδοσφαιριστής αντικαταστάθηκε από τον Αλέξανδρο Μπούρμπο και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Καρπενησίου για ακτινογραφία.





Άτυχη η Αναγέννηση

 












Διπλή μεγάλη χαμένη ευκαιρία να φύγει με τους 3 βαθμούς της νίκης έχασε στο 82΄ η Παλαιοκατούνα. Πρώτα ο Ανέστης Κοράκης πλάσαρε από πλεονεκτική θέση και ο Θωμάς Αζακάς έδιωξε σωτήρια στην γραμμή και στην εξέλιξη της φάσης ο Ίγκλι Οσμενάϊ σούταρε από κοντά στο δεξί κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς.




Κόκκινη ο Γενιτσαρόπουλος


Στο 83΄ ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος της Παλαιοκατούνας αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα σε αντίπαλο και αποβλήθηκε. Ο ποδοσφαιριστής είχε «κιτρινιστεί» για πρώτη φορά από τον Λάμπρο Κολοκώτσιο στην φάση με το μπουκάλι στο 28΄. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν με 10.



Επανήλθε η ισορροπία-Με 10 και η Ποταμιά


Στο 85΄ ο Λάμπρος Φλωράκης της Ποταμιάς υπέστη ελαφρύ τραυματισμό στο πόδι και αποχώρησε από τα γήπεδο. Ο ποδοσφαιριστής υπέστη διάστρεμμα. Η Ποταμιά ολοκλήρωσε το ματς με 10, αφού στον πάγκο υπήρχε μόνο ο Νίκος Μαντζιούτας, ο οποίος δεν είχε αλλάξει.  





Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Φλωράκης γέμισε προς την περιοχή της Παλαιοκατούνας, ο Αρκουμάνης απέκρουσε ασταθώς, ο Ζαγκότσης μπήκε στην φάση χωρίς να μπορέσει να σουτάρει και το σουτ του Μπούρα Σ. βρήκε πάνω στον συμπαίκτη του.
49΄: Ο Πλεξίδας έκανε την ατομική ενέργεια, σούταρε από δεξιά και ο γκολκίπερ της Αναγέννησης μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
70΄: Σουτ του Φλωράκη εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί «Γ» του Αρκουμάνη.
73΄: Ο Μπούρας Α. έδωσε στον Μαντζιούτα, που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι.
80΄: Σουτ του Διώτη εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
82΄: Ο Κοράκης βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή από πλεονεκτική θέση και δεξιά, πλάσαρε, ο Αζακάς απέκρουσε στην γραμμή και στην επαναφορά ο Μπούρμπος πάσαρε στον Οσμέναϊ, ο οποίος σούταρε χαμηλά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαβασιλείου.
83΄: Ο Γενιτσαρόπουλος αντίκρισε 2η κίτρινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα και αποβλήθηκε από τον ρέφερι Κολοκώτσιο. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν με 10.
85΄: Τραυματίστηκε ο Φλωράκης και η αριθμητική ισορροπία επανήλθε. Η Ποταμιά δεν έκανε την 2η αλλαγή της.
90΄: Ο Μαντζιούτας βρήκε στον Μπούρα Σ., που από καλή θέση πλάσαρε πάνω από το τέρμα της Παλαιοκατούνας.

Κίτρινες Κάρτες
Μαντζιούτας, Στόκας, Ζιάκας, Σταμούλης, Ιωάννου, Χαλκιάς

Διακριθέντες
Ποταμιά: Κοσμάς, Μπούρας Σ., Ζαγκότσης
Παλαιοκατούνα: Χαλκιάς, Οσμενάϊ, Ιωάννου

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Ποταμιά): «Ο αγώνας ήταν πρωί και μπορεί αυτό να μας επηρέασε. Είχαμε βέβαια απουσίες και όσες ευκαιρίες μας δοθήκαν δεν μπορέσαμε να πετύχουμε γκολ. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Παλαιοκατούνα στα επόμενα παιχνίδια.»

Κώστας Λαθύρης (Παλαιοκατούνα): «Σήμερα ήμασταν πολύ καλοί, μπήκαμε δυνατά στον αγώνα, χάσαμε ορισμένες καλές ευκαιρίες και ειδικά το δοκάρι που είχαμε με τον Ίγκλι Οσμεναϊ και την ευκαιρία με τον Αναγνωστόπουλο. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια. Συνεχίζουμε στα επόμενα δυο παιχνίδια, για να επετεύχθη ο στόχος μας, που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Ποταμιάς.»



Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Παπαβασιλείου, Μπίκας, Μπούρας Α., Αζακάς, Κοσμάς, Γκορόγιας Γ.(53΄ Στόκας), Πλεξίδας, Μπούρας Σ., Ζαγκότσης, Φλωράκης, Μαντζιούτας Κ.

Παλαιοκατούνα (Κώστας Λαθύρης): Αρκουμάνης, Ζιάκας, Πατρώνης, Σταμούλης(90΄ Γαλανός), Ιωάννου, Χαλκιάς, Κοράκης Α., Οσμενάϊ, Μπλέντζος(69΄ λ.τρ. Μπούρμπος), Αναγνωστόπουλος(75΄ Διώτης), Γενιτσαρόπουλος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος