Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Παλαιοκατούνα-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-4

Εύκολο έργο είχε η ομάδα του Βελουχίου, που έβαλε από νωρίς τις βάσεις για ένα εύκολο «διπλό». Επιβλήθηκε της τοπικής Αναγέννησης στην Παλαιοκατούνα με 0-4.
Το ματς διεξήχθη στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας και ήταν στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της Α΄ Κατηγορίας. Άρχισε στις 3 το μεσημέρι, έγινε με την παρουσία περίπου 50 με 60 φιλάθλων και κάτω από καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή και με το μεγαλύτερο διάστημα κάτω από ηλιοφάνεια.
Η Παλαιοκατούνα του Κώστα Λαθύρη δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστική και υποχρεώθηκε σε μια ακόμη ήττα. Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ της Αναγέννησης και του Βελουχίου ήταν μεγάλη. Οι γηπεδούχοι δέχτηκαν πολύ νωρίς την ψυχρολουσία και έχασαν κάθε ελπίδα για κάτι θετικό. Καίρια ευθύνη στο 2ο και 3ο τέρμα φέρει ο πορτιέρο Στέφανος Κοράκης. Η Αναγέννηση είχε δοκάρι με τον Ανέστη Κοράκη και έχασε την ευκαιρία στο 65΄ να πετύχει το γκολ της τιμής. Επιθετικά ελάχιστες φορές έκανε αισθητή την παρουσία της.
Το Βελούχι στο ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας του Γιάννη Φλωράκη κυριάρχησε σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού και πήρε ακόμη μια ευρεία νίκη. Ο ΑΠΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την υπεροχή σχεδόν σε όλο το 90λεπτο, προηγήθηκε μόλις στο 25΄ με 0-3 «κλειδώνοντας» την νίκη. Στην συνέχεια σκόραρε ένα ακόμη γκολ στις αρχές της επανάληψης και έφτασε στο τελικό 0-4. Οι νικητές είχαν πλουραλισμό στο σκοράρισμα και τα σκόρερ χρίστηκαν 4 (Φλωράκης, Σαϊτης, Κρίντας, Κουτσουπιάς) διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Σε λιγοστές περιπτώσεις κινδύνεψαν από την Αναγέννηση, που έπαιξε με αντεπιθέσεις. Στα αρνητικά η αποβολή του αρχηγού Βασίλη Συγκελόπουλου με 2η κίτρινη λίγο πριν το φινάλε και η ένταση, που προκλήθηκε από ανθρώπους της ομάδας μετά την λήξη του ματς.
Ο ΑΠΟΚ παρέμεινε στην 4η θέση και έφτασε τους 26 βαθμούς. Η Παλαιοκατούνα βρίσκεται στην προτελευταία 8η θέση και στους 5 βαθμούς, έχοντας απόσταση 3 βαθμών από την Φραγκίστα και την θέση που οδηγεί στο Β΄ τοπικό. Την επόμενη (16η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ υποδέχεται στο ντέρμπι στο Καρπενήσι την Κρέντη και η Αναγέννηση αγωνίζεται εκτός έδρας με την Ποταμιά.

Μέτρια προσέλευση
Γύρω στα 50 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση στην Παλαιοκατούνα και είδαν την ομάδα του Βελουχίου να επιτυγχάνει μια άνετη επικράτηση.


4αρα στο ντεμπούτο Φλωράκη


Ιδανικό ήταν το ντεμπούτο του Γιάννη Φλωράκη στον πάγκο του Βελουχίου. Ο 44χρονος προπονητής επέστρεψε στον ΑΠΟΚ μετά από 2,5 χρόνια. Μάλιστα είχε να καθοδηγήσει την ομάδα σε ματς τοπικού από το καλοκαίρι του 2006, περίπου 6,5 χρόνια. Τότε ο ΑΠΟΚ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, νικώντας ισάριθμες φορές στους τελικούς αγώνες των μπαράζ τον Απεραντιακό. Εν συνεχεία ο Φλωράκης καθοδήγησε το Βελούχι 4 χρονιές στην Δ΄ Εθνική.


Κατασκοπία Κρέντης
Εκμεταλλεύτηκαν το ρεπό και βρέθηκαν στην γειτονική Παλαιοκατούνα, για να παρακολουθήσουν τον ερχόμενο αντίπαλο τους. Πρόκειται για αρκετούς ποδοσφαιριστές της Κρέντης που είδαν την αναμέτρηση, καθώς και για τον πρόεδρο της ομάδας Χρυσόστομο Μάκκα και τον παράγοντα Κώστα Μάκκα.



Στην κερκίδα ο Καραγιάννης


Την αναμέτρηση παρακολούθησε μεταξύ των άλλων το διοικητικό στέλεχος του Αγίου Προκοπίου Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος δεν ταξίδεψε στο Καρπενήσι για την αναμέτρηση της ομάδας του, ο Παλαιοκατουνιώτης ποδοσφαιριστής του Λαρισαϊκού Κώστας Λαθύρης και ποδοσφαιριστής της παλιάς Αναγέννησης και οι ποδοσφαιριστές του Αγίου Προκοπίου Γιάννης Λαθύρης και Κώστας Καραγιάννης.


Εκτός πάγκου ο Γιαννίτσαρης-Έλλειπε ο Κρασιάς
Ο μέχρι πρότινος βοηθός του Γιώργου Κρασιά Χρήστος Γιαννίτσαρης παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα. Ο κ. Γιαννίτσαρης είναι και μέλος της διοίκησης και τα τελευταία χρόνια είχε ενεργό ρόλο και στο προπονητικό τιμ της ομάδας. Ο μέχρι πρότινος προπονητής Γιώργος Κρασιάς, απουσίαζε και δεν έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας.


Κοντά ο Ρεσίτης


Κοντά στην προσπάθεια της πρώην αλλά αγαπημένης του ομάδας βρίσκεται ο γκολκίπερ Δημήτρης Ρεσίτης. Ο ΑΠΟΚ είναι η ομάδα της καρδιάς του και παρακολούθησε ταξιδεύοντας στην Παλαιοκατούνα την νίκη του Βελουχίου. Το δελτίο του βρίσκεται στον Α.Ο. Καρδίτσας και το καλοκαίρι επιστρέφει στους Καρπενησιώτες.

Νερά στο γήπεδο
Νερά είχε σε ορισμένα σημεία το γήπεδο της Παλαιοκατούνας. Έγιναν προσπάθειες για την απομάκρυνση τους με σκούπα, χωρίς επιτυχία. 




Νίκη ξανά με +4-Καθαρό «διπλό»
Μετά το 6-2 κόντρα στην ουραγό Φραγκίστα, ο ΑΠΟΚ κέρδισε εκ νέου με διαφορά 4 τερμάτων. Το Βελούχι είχε περάσει νικηφόρα μέσα από την έδρα της Αναγέννησης και για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ευρυτανίας επικρατώντας με 0-2, ενώ στον πρώτο γύρο κέρδισε με 3-0.

Απόσταση ασφαλείας
Η Παλαιοκατούνα διατηρεί απόσταση ασφαλείας από την ουραγό Φραγκίστα. Μάλιστα το ντέρμπι παραμονής το έχει στο γήπεδο της την τελευταία αγωνιστική, όπου βάσει των τωρινών συνθηκών, για να αποχαιρετήσει την κατηγορία θα πρέπει να ηττηθεί με διαφορά 3 τερμάτων και πάνω.

Τοποθετήθηκε κάδος
Πριν μερικούς μήνες το γήπεδο της Παλαιοκατούνας παρουσίαζε άσχημη εικόνα εξαιτίας των αρκετών σκουπιδιών που υπήρχαν. Μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Αγράφων τοποθετήθηκε στο γήπεδο κάδος σκουπιδιών.


Γύρισε πίσω ο Μπόνιας


Ο Κώστας Μπόνιας επέστρεψε στο βασικό σχήμα του ΑΠΟΚ, καθώς το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρούνταν από τραυματισμό. Έπαιξε στο κέντρο της άμυνας σαν λίμπερο και όχι στα αμυντικά χαφ, όπως συνήθως.

3 νέα πρόσωπα

 












Στο βασικό σχήμα του ΑΠΟΚ έπαιξαν 3 νέα πρόσωπα σε σύγκριση με την αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής με την Φραγκίστα στο Καρπενήσι. Βασικός έπαιξε ο Κώστας Μπόνιας, ο δεξιός μπακ Κώστας Γιαννόπουλος και ο Πάνος Κουτσονίκας. Ο τελευταίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα του ΑΠΟΚ και έπαιξε στα αμυντικά χαφ, καθώς αποκτήθηκε πριν μερικές εβδομάδες από τον Τυμφρηστό. Πήραν τις θέσεις των: Αντώνη Ζαχαρόπουλου, Πάνου Ράπτη και Μπάμπη Καρβέλη. Οι δυο πρώτοι έπαιξαν ως αλλαγή και ο τελευταίος έμεινε στον πάγκο λόγω μικροτραυματισμού.

4 διαφοροποιήσεις


Ο Κώστας Λαθύρης έκανε 4 αλλαγές προσώπων σε σχέση με το ματς με τα Άγραφα για την 13η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΕ. Στην βασική 11αδα επέστρεψε ο αρχηγός και κεντρικός αμυντικός Θανάσης Φύκας, ο νεαρός Κώστας Τζερεμές που αγωνίστηκε στα αμυντικά χαφ, ο δεξιός μπακ Γιάννης Γαλανός και το νέο απόκτημα της ομάδας από τον Απεραντιακό Δημήτρης Κατσίκης. Πήραν τις θέσεις των: Ηλία Ζούγρη(Τιμωρημένος), Πάνου Μπλέντζου (Έπαιξε ως αλλαγή), Σπύρου Πατρώνη και Ίγκλι Οσμενάϊ, που απουσίαζαν.

Α΄ Μέρος

Επέβαλλε τον ρυθμό του
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά από το 1ο κιόλας λεπτό και επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Κατάφεραν να κλείσουν στα καρέ της Αναγέννησης και να πάρουν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 25΄ με 0-3.


Άνοιξε τον δρόμο ο Φλωράκης


Ο μεσοεπιθετικός του ΑΠΟΚ Γιάννης Φλωράκης έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του μόλις στο 9ο λεπτό με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έπειτα από πάσα του Τάκη Σαϊτη. Ο 33χρονος παίκτης άνοιξε τον δρόμο προς την εκτός έδρας νίκη της ομάδας του και σκόραρε το 3ο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.



«Χτύπησε» από μακρινή απόσταση

 












Ο ΑΠΟΚ στην συνέχεια «χτύπησε» από μακρινές αποστάσεις και σκόραρε δυο τέρματα εκτός περιοχής. Πρώτα στο 15ο λεπτό ο Τάκης Σαϊτης με χαμηλή εκτέλεση φάουλ έγραψε το 0-2 και 10 λεπτά αργότερα ο μεσοαμυντικός Κώστας Κρίντας με μακρινό σουτ τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Για τα δυο γκολ φέρει σημαντική ευθύνη ο γκολκίπερ Στέφανος Κοράκης, που αιφνιδιάστηκε και δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας. Ο Σαΐτης έφτασε τα 5 γκολ, ενώ ο Κρίντας πέτυχε το «παρθενικό» του τέρμα.




Έπεσε ο ρυθμός
Στο τελευταίο 20λεπτο του 1ου ημιχρόνου, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με την Αναγέννηση να προσπαθεί να βγει από τα καρέ της.

Απειλητική μια φορά


Η γηπεδούχος ομάδα είχε μόλις ένα σουτ με στόχο προς την εστία του Βελουχίου και αυτό ήταν στο 45΄ με τον νεαρό Δημήτρη Κατσίκη (Φωτογραφία). Το σουτ εξουδετερώθηκε εύκολα από τον τερματοφύλακα Θεοδόση Κόκκοτο.

Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Ο Σαϊτης κέρδισε από δεξιά, πάσαρε στον Φλωράκη, που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά έστειλε την μπάλα ψηλά στο αριστερό «παραθυράκι» του Κοράκη και άνοιξε το σκορ (0-1).
15΄: Χαμηλή μακρινή εκτέλεση φάουλ του Σαϊτη κατέληξε στην δεξιά γωνία του Κοράκη, που αιφνιδιάστηκε (0-2).
21΄: Χτύπημα φάουλ του Σαϊτη από κοντινή απόσταση πέρασε πάνω από το τέρμα της Αναγέννησης.
23΄: Ο Κουτσουπιάς πάτησε στον Σαϊτη, ο οποίος από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε πάνω από το τέρμα του Κοράκη.
25΄: Ο Κρίντας σούταρε από απόσταση περίπου 25 με 30 μέτρα, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Κοράκη (Εκτίμησε ξανά λάθος την πορεία της μπάλας) πέρασε από πάνω του και κατέληξε στην δεξιά του γωνία για το 0-3.
43΄: Μακρινό σουτ του Σαϊτη πέρασε πολλά μέτρα πάνω από το τέρμα της Παλαιοκατούνας.
45΄: Ο Κοράκης Α. εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, χλιαρό σουτ του Κατσίκη από πλάγια αριστερά μετά από διπλή προσπάθεια του ίδιου μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Κόκκοτος.

Β΄ Μέρος

Ξεκίνημα με γκολ


Ο ΑΠΟΚ στο 30ο δευτερόλεπτο του δεύτερου μέρους πέτυχε το 4ο και τελευταίο τέρμα του. Ο Χάρης Κουτσουπιάς βρέθηκε εκτεθειμένος στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 0-4. Ο 19χρονος σημείωσε το 5ο του τέρμα στο τρέχον πρωτάθλημα.

Ίδιο σκηνικό
Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στο δεύτερο μέρος, καθώς οι «κυανόλευκοι» ξεκίνησαν δυναμικά και κυριάρχησαν στα πρώτα λεπτά. Η Αναγέννηση βελτιώθηκε ξανά και προσπάθησε μέσα από αντεπιθέσεις και στημένα να απειλήσει.

Απώλεσε και 5ο


Οι φιλοξενούμενοι στο 62ο λεπτά έχασαν μοναδική στιγμή για 5ο τέρμα, ο Χάρης Κουτσουπιάς πλάσαρε σε άδεια εστία από γκολκίπερ, αλλά ο Χρήστος Αρκουμάνης (Φωτογραφία) έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.



Δοκάρι ο Α. Κοράκης


Μια ανάσα από το γκολ της τιμής έφτασαν οι γηπεδούχοι στο 65΄, όταν το χτύπημα φάουλ του Ανέστη Κοράκη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου.


«Ελαφρές» διαμαρτυρίες
Στο 75ο λεπτό οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι ισχυριζόμενοι ότι η μπάλα βρήκε τον χέρι του Βασίλη Συγκελόπουλου, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Χαλκιά. Ο Λαμιώτης ρέφερι Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου δεν είδε κάποια παράβαση και διέταξε να συνεχιστεί το ματς.

Αποβολή Συγκελόπουλου

 












Στο 85ο λεπτό ο αριστερός μπακ του ΑΠΟΚ και αρχηγός Βασίλης Συγκελόπουλος αντίκρισε 2η κίτρινη για αγκωνιά εκτός φάσης στον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο των γηπεδούχων. Ο έμπειρος παίκτης του ΑΠΟΚ προσπάθησε να προστατέψει την μπάλα και βρήκε με τον αγκώνα στο πρόσωπο του παίκτη της Αναγέννησης.  Το Βελούχι είναι πρώτο σε αποβολές με 4 συνολικά.





Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Σαϊτης έβγαλε την μπαλιά για τον Κουτσουπιά, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με σουτ στην αριστερή γωνία της Παλαιοκατούνας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο τελικό 0-4.
49΄: Ο Χαλκιάς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Διώτης προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας και ο Κόκκοτος μάζεψε εύκολα.
62΄: Ο Κόκκοτος έκανε δυνατό βολέ και γέμισε προς την περιοχή της Παλαιοκατούνας, ο Κοράκης έκανε άστοχη έξοδο, ο Κουτσουπιάς έκλεψε πλάσαρε και ο Αρκουμάνης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ διώχνοντας ψηλά πάνω από το τέρμα της ομάδας του.
65΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοράκη Α. από καλή θέση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου.
85΄: Ο Συγκελόπουλος άθελα του βρήκε με τον αγκώνα τον Γενιτσαρόπουλο και αποβλήθηκε με 2η κίτρινη από τον διαιτητή Χατζηθεοδώρου. Ο ΑΠΟΚ ολοκλήρωσε το ματς με 10.
86΄: Ο Φλωράκης τροφοδότησε τον Σαϊτη, ο οποίος έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής και δεξιά, το οποίο έφυγε λίγο άουτ από την εστία των γηπεδούχων.

«Τα έβαλαν» με Χατζηθεοδώρου


Ένταση είχε το φινάλε της αναμέτρησης. Ο ρέφερι Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου σφύριξε την λήξη της αναμέτρησης και δέχτηκε φραστική επίθεση από τον γενικό αρχηγό του ΑΠΟΚ Νεκτάριο Καρδαμπίκη και το αναπληρωματικό μέλο της ομάδας Γιώργο Νικολακόπουλο. Οι άνθρωποι του Βελουχίου εξοργίστηκαν όταν σε μια από τις τελευταίες στιγμές του ματς ο ρέφερι δεν έδωσε επιθετικό φάουλ στον Αντώνη Ζαχαρόπουλο, αλλά υπέδειξε κόρνερ. Το περιστατικό αναγράφηκε και στο φύλλο αγώνος και αναμένεται πιθανή απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Επίσης η ομάδα του Βελουχίου εξέφρασε την πρόθεση της να ζητήσει εξαίρεση από τα επόμενα ματς του Λαμιώτη διαιτητή.





Κίτρινες Κάρτες
Τζερεμές, Αρκουμάνης, Ξαγάρας

Διακριθέντες
Παλαιοκατούνα : Κοράκης Α.
ΑΠΟΚ Βελούχι : Σαϊτης, Κουτσουπιάς, Φλωράκης, Ξαγάρας

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Λαθύρης (Παλαιοκατούνα): «Ήταν ένα παιχνίδι που δεν το είχαμε στο πρόγραμμα μας, για να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς. Εάν έρχονταν κάτι θετικό θα ήταν καλοδεχούμενο. Παλέψαμε το ματς και το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού. Δεχτήκαμε κάποια γκολ από δικά μας λάθη. Από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε για ότι καλύτερο, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε κάποιες καλές ευκαιρίες και πιο καλύτερη ανάπτυξη. Απομένουν 3 παιχνίδια ακόμα, τα οποία θα τα παλέψουμε όλα ουτωσώστε η ομάδα μας να πετύχει τον στόχο της, που είναι η παραμονή στην κατηγορία.»

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν μια δίκαιη νίκη πιστεύω για την ομάδα μου. Εμείς θέλαμε να μπούμε δυνατά από το πρώτο ημίχρονο και να τελειώσουμε το παιχνίδι. Νομίζω ότι το καταφέραμε, τα παιδιά ακούσανε αυτά, τα οποία είχα να τους πω. Εφάρμοσαν ότι τους είπα νωρίτερα στα αποδυτήρια. Βέβαια σε τέτοια γήπεδα είναι λίγο δύσκολο να τα εφαρμόσεις όλα, νομίζω ότι προσπαθήσανε αρκετά και προηγηθήκαμε γρήγορα στο σκορ και φτάσαμε στην επικράτηση. Συγχαρητήρια στην Παλαιοκατούνα, η οποία έδειξε και ήθος και σωστή ευπρέπεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την διαιτησία, διότι δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να σφυρίζουν ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού, απλά θα πρέπει να σφυρίζουν το ίδιο, όπως σφυρίζουν στο 1ο λεπτό, να σφυρίζουν και στο 90ο.»
Σε ερώτηση μας για τους στόχους της ομάδας του μας είπε: «Οι στόχοι του ΑΠΟΚ είναι το πρωτάθλημα και η επόμενη κατηγορία. Δεν υπάρχει άλλος στόχος για τον ΑΠΟΚ, παρά μόνο να βγει 1ος και να ανέβει κατηγορία.»

Συνθέσεις Ομάδων

Παλαιοκατούνα (Κώστας Λαθύρης): Κοράκης Σ., Γαλανός, Τζερεμές, Φύκας, Ιωάννου, Χαλκιάς, Κοράκης Α.(83΄ Μπούρμπος), Κατσίκης(48΄ Μπλέντζος), Αρκουμάνης, Γενιτσαρόπουλος, Διώτης(76΄ Αναγνωστόπουλος)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Κόκκοτος, Γιαννόπουλος(46΄ Ζαχαρόπουλος), Συγκελόπουλος, Ξαγάρας, Κουτσονίκας(72΄ Ράπτης Π.), Κρίντας, Μπόνιας, Φλωράκης, Κουτσουπιάς, Σαϊτης, Τσιλιμέκης Δ.(46΄ Τσιλίκας)

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δήμος Μπράζιας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος