Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Άγραφα-Άγιος Προκόπιος 2-1

Με το αγχωτικό 2-1 τα Άγραφα επέστρεψαν στις νίκες, επικρατώντας με 2-1 του αρκετά αξιόμαχου Αγίου Προκοπίου σε ένα παιχνίδι που παρουσίασε ενδιαφέρον μέχρι τέλους.
Το ματς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και άρχισε στις 3. Περίπου 50 φίλαθλοι έσπευσαν στο γήπεδο, για να το παρακολουθήσουν.
Τα Άγραφα αγωνιζόμενα ξανά με αρκετές απουσίες κατάφεραν να κάνουν έναν ακόμη βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Έστω και δύσκολα έφτασαν στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου δεν έπιασε απόδοση υψηλών προδιαγραφών, παρόλα αυτά διατήρησε το αήττητο της έδρας. Ο Κατσαντώνης συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, φτάνοντας τους 32 πόντους.
Ο Άγιος Προκόπιος παρουσίασε στο γήπεδο μια αρκετά καλή εικόνα, δυσκολεύοντας κατά πολύ τον πρωτοπόρο. Έδειξε ότι αδικείται αρκετά από την βαθμολογική του συγκομιδή, καθώς κέρδισε τις εντυπώσεις σε αυτό το ματς. Η ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου υποχώρησε στην 6η θέση, μένοντας στους 14 πόντους.
Ο Κατσαντώνης την ερχόμενη (16η) αγωνιστική αγωνίζεται ως τυπικά φιλοξενούμενος με τον Απεραντιακό, ενώ ο Άγιος Προκόπιος θα πραγματοποιήσει το ρεπό του.

Η προσέλευση των φιλάθλων
Γύρω στους 50 θεατές βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο της Ευρυτανικής πρωτεύουσας για να δουν το παιχνίδι των Αγράφων με τον Άγιο Προκόπιο. Το βαθμολογικό κίνητρο άνηκε στους γηπεδούχους.



Ντεμπούταρε με νίκη


Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος ξεκίνησε με νίκη στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο των Αγράφων. Ο πρώην τεχνικός του Αιόλου φιλοδοξεί να κατακτήσει και φέτος τον τίτλο, αλλά με διαφορετική ομάδα. Βοηθός του συνεχίζει  ο Δημήτρης Αθανασόπουλος.


Ξεκίνησε ο Ζαπαντιώτης


Ο Αγρινιώτης άλλοτε αρχηγός του Παναιτωλικού και αρκετών άλλων επαγγελματικών και μη ομάδων Γιώργος Ζαπαντιώτης έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα των Αγράφων. Έδειξε την εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση, εκτελώντας όλα τα στημένα και από τα πόδια του ξεκινούσαν αρκετές επιθέσεις των γηπεδούχων. Ο 43χρονος στερείται όπως είναι φυσικό ταχύτητας, αλλά με την μπάλα στην κατοχή του ήταν αλάνθαστος. Αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από τον Πόρο. 



Συμπαίχτες και νυν αντίπαλοι


Στην κερκίδα βρέθηκε ο ποδοσφαιριστής της Κρέντης και πρώην συμπαίχτης του Ζαπαντιώτη στο Ελαιόφυτο Δημήτρης Τύμπας.

Μόλις 13 άτομα


Ο Κατσαντώνης είχε μόλις 13 ποδοσφαιριστές στην αποστολή του, κάνοντας μόλις μια αλλαγή. Μπορεί να δηλώθηκε 18αδα, αλλά αυτό συνέβη μόνο στα χαρτιά. Στον πάγκο έμεινε μόνο ο γκολκίπερ Αλέκος Κόκκοτας.
Δεν ταξίδεψαν από την Αθήνα οι: Γιώργος Πανόπουλος (Διαμένει πλέον μόνιμα εκτός Ευρυτανίας για επαγγελματικούς λόγους) και ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας Βαγγέλης Καραγιώργος, ούτε και από την Θεσσαλονίκη ο φορ Κώστας Αρουτίδης. Η διοίκηση των Αγράφων αποφάσισε να μην αγωνιστούν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, καθώς υπήρχε μέχρι την τελευταία στιγμή το ορατό ενδεχόμενο της αναβολής. Επιπλέον παραμένουν μόνιμες οι απουσίες των Κώστα Καλύβα, Γιώργου Βούρτσα και Βασίλη Ντότσικα.

Οι αλλαγές στην σύνθεση


4 διαφοροποιήσεις περιελάμβανε η εντεκάδα του Κατσαντώνη, ύστερα από το 1-1 της Κρέντης. Ξεκίνησε για πρώτη φορά ο Πάνος Γαλανός, ενώ επανήλθαν στον βασικό σχήμα επέστρεψε ο Γιώργος Καλύβας, παίρνοντας την θέση του Αλέκου Κόκκοτα. Άρχισαν επίσης οι: Ηλίας Τσιγαρίδας και Γιώργος Ζαπαντιώτης. Από την κερκίδα είδε το παιχνίδι ο τιμωρημένος Πάνος Ζωχάκης, ενώ εκτός αγώνα ήταν και ο αριστερός μπακ Κώστας Γιαννιώτης.

Σε διαφορετικές θέσεις

 












Ως στόπερ άρχισε για πρώτη φορά ο Λεωνίδας Κόγιας, ενώ ο Φάνης Μπισμπίκης έπαιξε ωε αμυντικός χαφ. Οι δυο ποδοσφαιριστές άλλαξαν θέσεις στο 54΄, περνώντας στην φυσική τους θέση. Δεξί μπακ άρχισε ο Ηλίας Τσιγαρίδας και αριστερός οπισθοφύλακας ο Σάκης Θεοχάρης. Άλλαξαν και αυτοί θέση κατά την διάρκεια της επανάληψης.

Παιχνίδια στο Καρπενήσι
Ο Αστέρας ολοκλήρωσε απέναντι στον Απεραντιακό τις υποχρεώσεις του εντός έδρας. Μετά το παιχνίδι με τα Άγραφα θα ακολουθήσουν άλλα δυο παιχνίδια στο Καρπενήσι με τον ΑΠΟΚ και την Ποταμιά.

Στον πάγκο ο Παρούτσας


Δίπλα στους πρώην του συμπαίχτες, παρακολουθώντας τον αγώνα από τον πάγκο ήταν ο Χρήστος Παρούτσας. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Αστέρα μεταγράφηκε στην ΑΕΚ, με την οποία θα αγωνιστεί στο Β΄ τοπικό.

Πρώτη παρουσία Σκύπι-Επιστροφή για Λαθύρη Γ.














Για πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος άρχισε ο επιθετικός Μεχντί Σκύπι, ενώ επανήλθε ο τερματοφύλακας Γιώργος (Σ) Λαθύρης. Είχε τραυματιστεί στο παιχνίδι με την Κρέντη και απέναντι στον Απεραντιακό την εστία του Αγίου Προκοπίου είχε υπερασπιστεί ο Αποστόλης Κολοκώτσιος. Άρχισε επίσης ο απών του προηγούμενου παιχνιδιού Κώστας Σιταράς.
Δεν αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές, που διαμένουν στο Αγρίνιο Γιάννης Πατσιάς και Γιάννης (Κ) Λαθύρης.

Ξεχωρίζει ο Φούκας


Στα θετικά του φετινού Αστέρα συγκαταλέγεται η παρουσία του νεαρού Αποστόλη Φούκα. Ο βραχύσωμος δεξιός μπακ έχει αφήσει αρκετές θετικές εντυπώσεις.

Εκτός play off
Η ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου γνώρισε την 3η συνεχόμενη ήττα της, μετρώντας μόνο ήττες μέσα στο 2013. Βελτίωσε την αγωνιστική της παρουσία σε σχέση με την περυσινή σαιζόν, αλλά δεν έχει πλέον ούτε μαθηματικές ελπίδες για τα play off.

Άτομα της ΕΠΣ


Πέραν του παρατηρητή αγώνα Θανάση Τσατσαράγκου το ματς παρακολούθησε ο Κώστας Κατσαδούρος, που είναι ο υπεύθυνος του σταδίου. Ο κ. Τσατσαράγκος είχε θερμή χειραψία με άτομα και των δυο πάγκων.


Οι διοικητικές παρουσίες


Στην κερκίδα βρέθηκαν από πλευράς Αγράφων οι: Νίκος Δροσίνης και Δημήτρης Δροσίνης. Από τους φιλοξενούμενους παρόντες στον πάγκο ήταν ο πρόεδρος Δημήτρης Λαθύρης και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Καραγιάννης.


Α΄ Μέρος

Ισορροπία σε όλα
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, καθώς και οι δυο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες. Τα Άγραφα προηγήθηκαν, επιθυμώντας να κάνουν το παιχνίδι τους, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Ο Άγιος Προκόπιος, που στεκόταν αρκετά καλά στο γήπεδο ισοφάρισε λίγο πριν το 45΄.

Τους έφερε την μπάλα ο βοηθός


Σε στημένη μπάλα από πλευράς Αγράφων ο πρώτος βοηθός Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος..ήταν αυτός, που έφερε την μπάλα, που ήταν εκτός γηπέδου και την έστησε για την εκτέλεση.


Με δόση τύχης το 1-0 


Στην επίτευξη ενός γκολ έφτασε ο Κατσαντώνης στο 27΄, ανοίγοντας το σκορ. Ο Ταξιάρχης Καλύβας στάθηκε τυχερός, καθώς η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα. Ο ποδοσφαιριστής των Αγράφων σημείωσε το τέταρτο του γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα.        



Καλή ευκαιρία Γαλανού


Κοντά στο γκολ έφτασε ο έμπειρος επιθετικός Πάνος Γαλανός, που αστόχησε σε θέση τετ α τετ στο 38΄, χάνοντας την ευκαιρία για 2-0.



Εκατέρωθεν ευκαιρίες


Δυο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ είχε από πλευράς Αγράφων ο Φάνης Μπισμπίκης, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν απειλήσει πιο πολύ με τις κεφαλιές του Λάμπρου Γούλα και του Κώστα Σιταρά.



Απάντηση Σιταρά


Ο σπεσιαλίστας στις στημένες μπάλες Περικλής Πλακιάς εκτέλεσε κόρνερ στο 42΄ και ο Κώστας Σιταράς ισοφάρισε. Ο στόπερ του Αγίου Προκοπίου σημείωσε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του Αστέρα, φέρνοντας το ματς στα ίσια (1-1).




Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Κόρνερ του Πλακιά από δεξιά, κεφαλιά του Γούλα κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
12΄: Από συνδυασμό των Ζαπαντιώτη-Γαλανού-Μάρκη, ο τελευταίος σέντραρε και το πλασέ του Μπισμπίκη πάνω στην κίνηση από κοντά πέρασε πάνω από το τέρμα του Λαθύρη.
14΄: Ο Νάσιος ελίχτηκε έξω από την περιοχή, δοκίμασε και το σουτ, που πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Καλύβα.
17΄: Εκτέλεση φάουλ του Ζαπαντιώτη από καλό σημείο κόντραρε στο κόρνερ και κατέληξε σε κόρνερ από το δεξί «Γ» του Λαθύρη. Ο Ζαπαντιώτης ανέλαβε την εκτέλεση από αριστερά, με την κεφαλιά του Μπισμπίκη να περνά μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αστέρα.
19΄: Ο Πλακιάς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο προωθημένος Σιταράς έπιασε την κεφαλιά, η οποία έφυγε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι των Αγράφων.
27΄: Ο Μάρκης τροφοδότησε τον Καλύβα Τ., που σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Λαθύρη και ψηλά (1-0).
38΄: Ο Ζαπαντιώτης έδωσε στον Καλύβα Τ., που πάσαρε κάθετα στον Γαλανό, ο οποίος σε θέση τετ α τετ μέσα στην περιοχή σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
40΄: Μακρινό σουτ του Ζαπαντιώτη κατέληξε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λαθύρη.
42΄: Εκτέλεση κόρνερ του Πλακιά από την δεξιά πλευρά, ο Σιταράς με κεφαλιά, η οποία κατέληξε αρχικά στο δεξί κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία κατέληξε στα δίχτυα ισοφάρισε σε 1-1.

Β΄ Μέρος

Φάνηκε η διαφορά-Έμεινε από δυνάμεις
Στην επανάληψη με ένα σχετικά γρήγορο γκολ η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου έφτασε στην επίτευξη του 2-1 που έμελλε να είναι και το τελικό. Εμφανής ήταν η διαφορά στην φυσική κατάσταση των δυο ομάδων. Ο Αστέρας έμεινε από δυνάμεις, αλλά εξακολουθούσε να είναι ανταγωνιστικός και να παλεύει μέχρι τέλους. Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας η επανάληψη, καθώς δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο.

Χάρισε βαθμούς ο Κόγιας


Στο 57΄ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο νικητήριο τέρμα. Ο μόλις 18χρονος αρχηγός Λεωνίδας Κόγιας βρήκε από κοντά δίχτυα και σημείωσε το 2-1. Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων σημείωσε το τρίτο του φετινό τέρμα.





Αντεπίθεση στο 75΄


Από τις ελάχιστες φορές, που απείλησαν οι φιλοξενούμενοι στην επανάληψη ήταν στο 75΄, με τον τελικό αποδέκτη Δημήτρη Νάσιο να μην καταφέρνει να σουτάρει καλά (Η μπάλα δεν κατέληξε άουτ).



Αλλαγή ο Σβερώνης


Αποτέλεσε την μοναδική αλλαγή των νικητών. Πρόκειται για τον Λάμπρο Σβερώνη, ο οποίος έκανε το φετινό του ντεμπούτο. Ο αριστερός μπακ των Αγράφων είχε τιμωρηθεί πέρυσι με 5 αγωνιστικές τιμωρίας, καθώς το όνομα του είχε αναγραφεί στο φύλλο αγώνος από τον ρέφερι Χρήστο Σταμάτη στον δεύτερο τελικό με τον Αίολο.

Ακυρώθηκε γκολ


Μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Ζαπαντιώτη, ο Φάνης Μπισμπίκης στο 87΄ σκόραρε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος σήκωσε την σημαία του και ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ.

Ευκαιρία για το 3-1
Ο Ταξιάρχης Καλύβας αστόχησε ένα λεπτό πριν των 90΄ και έτσι δεν κατάφερε να πετύχει το 3-1 και το δεύτερο προσωπικό του γκολ.


Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Προσωπική προσπάθεια του Ζαπαντιώτη και πάσα στον Καλύβα Τ., ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής και ο Λαθύρης μπλόκαρε.
57΄: Ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Καλύβας Τ. έκανε την κεφαλιά και ο Κόγιας από κοντά με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα με αρκετή τύχη στην δεξιά γωνία του Λαθύρη, κάνοντας το 2-1.
68΄: Απευθείας δυνατό σουτ του Τσάκνη εκτός περιοχής κατέληξε έξω από το δεξί «παραθυράκι» του Καλύβα.
71΄: Μάρκης-Κόγιας-Αθανασόπουλος-Γαλανός συνδυάστηκαν, με τον τελευταίο να σουτάρει μέσα από την περιοχή άουτ από το δεξί δοκάρι του Λαθύρη.
75΄: Ο Γούλας έκανε επέλαση από δεξιά, σέντρα ρε στον Νάσιο, που βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε καλή θέση, αλλά το σουτ του κατέληξε παράλληλα έξω από το τέρμα των γηπεδούχων.
89΄: Ο Καλύβας Τ. βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και αριστερά, σουτάροντας στην δεξιά εξωτερική πλευρά των δίχτύων του Αστέρα.

Κίτρινες Κάρτες
Κόγιας, Καλύβας Τ., Κρασιάς

Διακριθέντες
Άγραφα: Καλύβας Τ., Ζαπαντιώτης, Κόγιας, Μάρκης
Άγιος Προκόπιος: Φούκας, Σιταράς, Γούλας

 Δηλώσεις Προπονητών
 
Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Από το σημερινό παιχνίδι κρατάμε μόνο τους τρεις βαθμούς. Δεν θέλω να μπω σε αναλυτικό σχολιασμό. Πραγματοποιήσαμε μια κακή εμφάνιση, χρειαζόμαστε πολύ δουλειά, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τον στόχο μας.»

Λάκης Αναστασόπουλος (Άγιος Προκόπιος): «Ξέραμε ότι παίζαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και με τα συνεχή αρνητικά αποτέλεσμα που είχαμε ότι  τα πράγματα ήταν δύσκολα για μας. Παρόλα όμως τα προβλήματα μας (Που είναι πολλά), τα παιδιά σήμερα δικαιούνται πολλά περισσότερα από μια καλή εμφάνιση. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις και τύχη, την οποία εμείς δεν την έχουμε φέτος. Μπήκαμε δυνατά, κάνοντας 4 καλές προσπάθειες για γκολ, κερδίζοντας 7-8 κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο και χωρίς να απειληθούμε, βρισκόμασταν να χάνουμε 1-0 με έναν περίεργο τρόπο και μεγάλη δόση τύχης. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να παίξουμε με καλύτερες πάσες, βγαίνοντας από τα πλάγια και στην κόντρα να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για γκολ. Πάλι βρεθήκαμε να χάνουμε με ένα γκολ από το πουθενά, ούτε ο σκόρερ περίμενε το παιχνίδι της μπάλας, που τον βοήθησε στο γκολ. Η αντίδραση μας ήταν να αλλάξουμε κάποια πράγματα και να παίξουμε όσο πιο επιθετικά γινόταν. Η κούραση που είχαμε ήταν μεγάλη, χωρίς καθαρή σκέψη με τα απαραίτητα τρεξίματα δεν έχεις αποτέλεσμα, δεν σκοράραμε και μοιραία χάσαμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά, σήμερα τους χάρηκα, γιατί ήταν ομάδα και παλέψανε για το καλύτερο. Συγχαρητήρια σε όλους και στην ομάδα των Αγράφων καλή επιτυχία στα μπαράζ.»

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος):  Καλύβας Γ., Θεοχάρης, Τσιγαρίδας(88΄ Σβερώνης), Αρκουμάνης, Κόγιας, Μπισμπίκης, Γαλανός, Καλύβας Τ., Μάρκης, Ζαπαντιώτης, Αθανασόπουλος

Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος): Λαθύρης Γ.(Σ), Φούκας, Πλακιάς, Καρανταλής, Γκούρλιας, Σιταράς(76΄ Καλτσής), Τσάκνης Α.(87΄ Λαθύρης Δ.), Κρασιάς, Γούλας, Νάσιος, Σκύπι(63΄ Τσίπρας)

Διαιτητής: Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος