Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Από 4 συνεχή ισόπαλα αποτελέσματα η δεύτερη Αγιά














Σταθερή πορεία, όπως και αναμενόταν βάση του εξαιρετικού έμψυχου υλικού, που διαθέτει πραγματοποιεί ο Δωτιέας. Η «νεοφώτιστη» ομάδα του Κώστα Μάγγου φιγουράρει στην 2η θέση του 4ου Ομίλου με 16 βαθμούς, όσους έχει και ο Αχιλλέας Δομοκού, με τον Α.Ο. Καρδίτσας. Ωστόσο είναι στο -12 από την πρώτη Λαμία και μόλις στο +3 από τις θέσεις παραμονής και ως εκ τούτου τα πάντα είναι ακόμη ρευστά.
Η Αγιά προέρχεται από τέσσερα συνεχόμενα ισόπαλα αποτελέσματα και έχει γνωρίσει μόνο δυο φορές την «πίκρα» της ήττας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Όπως φαίνεται από τις συμμετοχές στηρίζεται σε έναν «κορμό» 14-15 παιχτών. Το παιχνίδι της πρεμιέρας μεταξύ των δυο ομάδων είχε λήξει υπέρ των γηπεδούχων εύκολα με 2-0. Οι Λαρισινοί επιδιώκουν να αρχίσουν θετικά και τον δεύτερο γύρο και θα αγωνιστούν για την επίτευξη αυτού του στόχου πλήρεις και με δυο νέα πρόσωπα. Ο κ. Μάγγος έχει επιστήσει την προσοχή στους ποδοσφαιριστές, καθώς ο αγώνας κρύβει παγίδες.  Ξεκίνησαν το έτος με εντός έδρας  ισόπαλο αποτέλεσμα χωρίς γκολ απέναντι στον Ρήγα. Διαθέτουν μάλιστα μια αρκετά αξιόλογη αμυντική γραμμή, που είναι η δεύτερη καλύτερη του ομίλου, μετά και της πρώτης Λαμίας.
Ο Κώστας Μάγγος παρέταξε την εξής σύνθεση στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ρήγα Φεραίο: Μωυσιάδης, Ριζούλης(46΄ Βαΐτσης), Τσένος, Τσακάλι, Πολύζος, Συκιώτης, Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Κοταρέλας(46΄ Σιμούλης), Τζιόλας(58΄ Κωστούλας), Κουβελάς

«Κρεσέντο» ισοπαλιών
Το «αγαπημένο» αποτελέσματα της Αγιάς φαίνεται πως είναι η ισοπαλία, κάτι που έχει συμβεί στα 4 τελευταία της παιχνίδια (3 συνολικά «Χ» με 0-0), με την τελευταία νίκη να είναι απέναντι στο Λεοντάρι τον Νοέμβριο για την 6η αγωνιστική.

Κανένα πρόβλημα


Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματιών, ούτε και τιμωρημένων ποδοσφαιριστών ο προπονητής Κώστας Μάγγος και ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρης Κωστής.

Πήρε Μπαχτσιβάνο-Καραπλιάγκο


Με δυο ποδοσφαιριστές ενισχύθηκαν οι «ερυθρόλευκοι», με τους δυο ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στην διάθεση του προπονητή τους για πρώτη φορά. Πρόκειται για τον 20χρονο τερματοφύλακα Αστέριο Μπαχτσιβάνο από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης(Με θητεία επίσης στην Δόξα Αργυροπουλίου και την Α.Ε.Λ.) και τον αριστερό μπακ Κώστα Καραπλιάγκο, που προέρχεται από τον Αστέρα Ριζομύλου.

Τα αποτελέσματα του Δωτιέα στο πρωτάθλημα


Δωτιέας Αγιάς-Αίολος 2-0(Σιμούλης, Τζιόλας)
Λαμία-Δωτιέας Αγιάς 1-0
Ελασσόνα-Δωτιέας Αγιάς 1-0
Δωτιέας Αγιάς-Α.Ο. Καρδίτσας 1-0(Τζιόλας)
Αμπελωνιακός-Δωτιέας Αγιάς 0-2(Τσατσαλίδης, Τζιόλας)
Δωτιέας Αγιάς-Λεοντάρι 2-0(Κουβελάς, Κωστούλας)
Δωτιέας Αγιάς-Ανδρούτσος Γραβιάς 0-0
Δωτιέας Αγιάς-Πυργετός 2-2(Τσατσαλίδης, Κοταρέλας)
Αχιλλέας Δομοκού-Δωτιέας Αγιάς 0-0
Δωτιεάς Αγιάς-Ρήγας Φεραίος 0-0

Οι συμμετοχές 


Σιμούλης
10
Κουβελάς
10
Τσακάλι
10
Τσένος
10
Τσατσαλίδης
10
Κοταρέλας
9
Συκιώτης
9
Ντακούλας
9
Κωστούλας
9
Ριζούλης
9
Τζιόλας
9
Βαΐτσης
8
Πολύζος
7
Καραναστάσης
7
Κουρούμαλος
4
Μωυσιάδης
2
Τσαγκαλάς
1
Τζίκας
1

Οι σκόρερ


Τζιόλας
3
Τσατσαλίδης
2
Κωστούλας
1
Κοταρέλας
1
Σιμούλης
1
Κουβελάς
1

Παρελθόν ο Καραναστάσης-Τέρμα ακόμη και ο Ριζούλης! 

 












Εδώ και περίπου 1,5 μήνα αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της Αγιάς ο έμπειρος τερματοφύλακας με παραστάσεις Α΄ Εθνικής Πέτρος Καραναστάσης, με την συνεργασία των δυο πλευρών να διακόπτεται πρόωρα. Δυο φορές έχει υπερασπιστεί την εστία της ομάδας ο Ηλίας Μωυσιάδης, ενώ μια ακόμη και ο μεσοαμυντικός Αλέξανδρος Ριζούλης, που κράτησε μάλιστα το «μηδέν» μέσα στον Δομοκό!

Τα στοιχεία του αγώνα του πρώτου γύρου

Δωτιέας Αγιάς-Αίολος 2-0 1η αγωνιστική Περιφερειακού Πρωταθλήματος (4ος Όμιλος) Δημοτικό Στάδιο Αγιάς, Κυριακή 21-10-2012


Σκόρερ: 13΄ Σιμούλης, 58΄ Τζιόλας
Χαμένο Πέναλτι: 21΄ Τζιόλας
Αποβολή: 20΄ Κολόκας
Διαιτητής : Κώστας Μανασής(ΕΠΣ Τρικάλων)

Συνθέσεις Ομάδων

Δωτιέας Αγιάς (Κώστας Μάγγος) : Καραναστάσης, Τσένος, Συκιώτης(80΄ Κωστούλας), Τσακάλι, Πολύζος, Ντακούλας(74΄ Βαϊτσης), Ριζούλης, Κουβελάς, Σιμούλης(74΄ Κουρούμαλος), Τζιόλας, Τσατσαλίδης

Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) : Κατελούζος, Τριανταφυλλόπουλος(78΄ Ράικος), Τσαρτσαράς, Κατσίκας, Ηλιάδης(54΄ Κορέντζελος), Ντουφεκιάς, Κολόκας, Ζαραβέλης, Κατσαρής, Μπακαλίδης, Νικολάου(74΄ Χρυσαφόπουλος)



Πρώτη φορά στο Καρπενήσι
Οι Αγιώτες θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε γήπεδο του Καρπενησίου στην ιστορία τους.

Αποκλεισμός στα προημιτελικά


Στην φάση των «8» σταμάτησε η πορεία για την ομάδα του Κώστα Μάγγου στο κύπελλο Λάρισας. Μετά από τρεις συνεχόμενες προκρίσεις ηττήθηκε με 2-1 από τον Ηρακλή Λάρισας με σκόρερ τον Πολύζο. Είχαν αποκλειστεί πολύ νωρίτερα Πυργετός, Αμπελωνιακός και Ελασσόνα. Ο Δωτιέας αγωνίστηκε στο ματς με τον Ηρακλή με την ακόλουθη σύνθεση: Ανδρίτσος, Ριζούλης, Κουρούμαλος, Τσακάλι, Πολύζος, Βαΐτσης, Σιμούλης(81΄ Κωστούλας), Ντακούλας(22΄ λ.τρ. Κοταρέλας), Συκιώτης, Τζιόλας, Κουβελάς(64΄ Τσένος)


















Φωτογραφίες: www.larisagoal.gr, www.elassonasport.gr, www.eleftheria.gr, www.athleticlarissa.gr, www.serresgoal.gr, Εφημερίδα Σέντρα Ν. Φθιώτιδας