Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ντέρμπι κορυφής μεταξύ Κρέντης και Αγράφων: Ανάλυση της 14ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣΕ

Με μια πολύ σπουδαία αναμέτρηση θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιανουαρίου η 14η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Η δεύτερη Κρέντη θα αγωνιστεί ενάντια στα πρώτα Άγραφα, με τις δυο ομάδες να έχουν διαφορά μόλις ενός βαθμού. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι της Ποταμιάς με την Μυρίκη, με τους «κόκκινους» να έχουν το μεγαλύτερο κίνητρο κόντρα στους υπολογίσιμους Μεγαλοχωρίτες.
Προβάδισμα νίκης έχει ο ΑΠΟΚ, ο οποίος θα υποδεχτεί την τελευταία Φραγκίστα. Στην Παλαιοκατούνα θα ταξιδέψει ο Απεραντιακός, που θα αναμετρηθεί με τον τοπικό Άγιο Προκόπιο.
Το ρεπό της θα κάνει η Αναγέννηση Παλαιοκατούνας

4 αγωνιστικές στον Ζούγρη


Με τέσσερις αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Ηλίας Ζούγρης. Ο 26χρονος αμυντικός μέσος της Παλαιοκατούνας εξύβρισε τα Θεία στον αγώνα της 13ης αγωνιστικής με τον ΑΠΟΚ και αποβλήθηκε από τον ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο.

Εξέτισε την ποινή του ο Μόκκας


Ολοκληρώθηκε η ποινή 21 αγωνιστικών, που είχε επιβληθεί στον Κώστα Μόκκα του Αγιόυ Προκοπίου, όταν αυτός αγωνιζόταν στην Β΄ ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας με τον Ατρόμητο Σπολαΐτας. Έτσι ο έμπειρος επιθετικός αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα του Αστέρα απέναντι στον Απεραντιακό.

Στον Χρυσαφόπουλο ο «κλήρος»


Τον διαιτητή Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο όρισε η επιτροπή ορισμού της ΕΠΣ Ευρυτανίας, ώστε να σφυρίξει το μεγάλο ντέρμπι Κρέντη-Άγραφα.

Τα μενού των αγώνων

Άγιος Προκόπιος-Απεραντιακός


Αμφίρροπη αναμέτρηση θα γίνει στην Παλαιοκατούνα μεταξύ του γηπεδούχου Αγίου Προκοπίου και του Απεραντιακού, που έχει το μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο.
Ο Αστέρας έχει ελάχιστες ελπίδες για την είσοδο του στα μπαράζ, ύστερα από την εντός έδρας ήττα από την Κρέντη. Θα προσπαθήσει να τις εξαντλήσει και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Στα θετικά για την ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου η δυναμική της επιστροφή στην πρώτη 5αδα και το γεγονός ότι θεωρείται μια υπολογίσιμη αντίπαλος ύστερα από την περυσινή κακή σαιζόν.
Ο Απεραντιακός με την μεταγραφική του ενίσχυση θα ταξιδέψει στην Δυτική Ευρυτανία, για να κάνει ένα ακόμη βήμα παραμονής. Απέσπασε ένα πολύτιμο «Χ» απέναντι στην Ποταμιά και από τα πόδια των παιχτών του Δημήτρη Τσιγαρίδα περνά η υπόθεση-παραμονή, καθώς έχουν πλέον το πάνω-χέρι.
Χωρίς τέρματα και με λευκή ισοπαλία ολοκληρώθηκε το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Ο Απεραντιακός δεν κέρδισε εκτός έδρας τον Αστέρα, ούτε και όταν στέφτηκε πρωταθλητής.

Η προϊστορία όλων των αγώνων
2009-2010
3-2
2011-2012
1-1

Ποταμιά-Μυρίκη 


Την δυσκολοκατάβλητη Ποταμιά καλείται να κερδίσει η Μυρίκη, για να έχει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην διαδικασία των play off. Ενδέχεται οι δυο ομάδες, εφόσον προκριθούν από τα ημιτελικά να «κοντραριστούν» και στον τελικό κυπέλλου.
Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα του Σπύρου Κολόκα έκανε μια καλή πορεία, χωρίς όμως να καταφέρει να μπει όπως όλα δείχνουν στην 4αδα των μπαράζ. Έχει αρκετές ομοιότητες με πέρυσι, που τερμάτισε στην 5η θέση. Οι Μεγαλοχωρίτες δεν θα «χαριστούν» στον αντίπαλο και αγωνίζονται σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο. Δεν κατάφεραν ωστόσο στο τελευταίο τους παιχνίδι να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους απέναντι στον παθιασμένο Απεραντιακό.
Η Μυρίκη βρίσκεται μέσα στους στόχους της σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Απέδειξε την δύναμη της και στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΚ, με τον οποίο αναδείχτηκε ισόπαλη. Η ομάδα του Βασίλη Φούκα φαντάζει ικανή να φτάσει στην κατάκτηση ενός τίτλου, έχοντας ως τώρα πολύ καλά αποτελέσματα. Οι «κόκκινοι» παρατάσσονται για την νίκη, ώστε να εκμεταλλευτούν και το αποτέλεσμα, που θα έρθει στο ντέρμπι Κρέντη-Άγραφα.
Με αρκετά καλή εμφάνιση στον αγώνα του πρώτου γύρου η Μυρίκη νίκησε εύκολα την Ποταμιά με 3-0. Το ματς είχε γίνει ξανά στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου.

Η προϊστορία των τελευταίων ετών
2004-2005
0-4
2006-2007
2-2
2008-2009
2-0
2009-2010
0-0
2010-2011
1-0
2011-2012
0-2


Κρέντη-Άγραφα 


«Κλέβει» την παράσταση η αναμέτρηση της Κρέντης με την Μυρίκη, η οποία θα γίνει στο «απόρθητο φρούριο», που δεν είναι άλλο από το γήπεδο Κερασοχωρίου. Πρόκειται για τις δυο πρώτες ομάδες, τις οποίες χωρίζει ένας πόντος και είναι εκ των φαβορί για τον τίτλο.
Η Κρέντη την δεδομένη χρονική στιγμή φαντάζει ασταμάτητη! Απόλυτα επιτυχημένη πορεία και δεύτερη συνεχόμενη παρουσία στα μπαράζ και στα ημιτελικά κυπέλλου. Μπήκε πολύ δυναμικά στο νέο έτος με σπουδαίο πέρασμα μέσα από τον Άγιο Προκόπιο. Εκπληκτικό νικηφόρο σερί για τον προπονητή-παίχτη Κώστα Μάκκα, ενώ σημαντικό μερίδιο επιτυχίας οφείλεται και στον προκάτοχο του Γιώργο Χρυσαφόπουλο. Με νίκη οι Κρεντιώτες πίανουν μάλιστα κορυφή.
Τα πρωτοπόρα Άγραφα άρχισαν με το «δεξί» και θέλουν να φύγουν αλώβητα από το «Σύνορο», ώστε να παραμείνουν στην κορυφή. Η αξιόλογη ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου σε ρυθμούς ρελαντί νίκησε την Παλαιοκατούνα και ετοιμάζεται για τα play off. Ο Κατσαντώνης καλείται την φετινή χρονιά να πετάξει τον τίτλο του «λούζερ», που του έχει αποδοθεί.
Δυο φορές έχουν αναμετρηθεί οι δυο ομάδες ως τώρα. Αμφότερες έπαιξαν στο Καρπενήσι στο «πλαστικό». Στο πρωτάθλημα έμειναν στο 0-0, ενώ στο κύπελλο οι Κρεντιώτες νίκησε με γκολ του Γιώργου Βούρτσα(0-1) και προκρίθηκαν στους «4».

Η προϊστορία όλων των αγώνων
2009-2010
0-3
2010-2011
0-1
2011-2012
2-1

ΑΠΟΚ Βελούχι-Φραγκίστα 


Θεωρητικό φαβορί υπάρχει στην αναμέτρηση και δεν είναι άλλο από το Βελούχι, όμως στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου ανατράπηκαν όλα τα προγνωστικά!. Δυο ομάδες, που έχουν διαφορετικούς στόχους θα λύσουν τις διαφορές τους στο προπονητικό κέντρο.
Το Βελούχι ξεκίνησε το έτος, όπως και το τελείωσε, με ισόπαλο αποτέλεσμα. Θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας και η νίκη αυτοσκοπός, ώστε να ανέβει βαθμολογικά. Είναι η πρώτη φορά, που ο ΑΠΟΚ έχει τόσες πολλές απώλειες σε τοπικό επίπεδο, καθώς διανύει μια μεταβατική περίοδο. Η ομάδα του Γιώργου Κρασιά πρέπει να «φουλάρει» για τα μπαράζ, όπου θα παίξει τους κόπους μιας σαιζόν.
Η Φραγκίστα βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο». Θα δώσει το «παρθενικό» της παιχνίδι για το 2013 και θα αγωνιστεί χωρίς άγχος. Στην ομάδα του Γιώργου Περούλα ενσωματώθηκε ο πολύπειρος Ηλίας Λάμπρου, που θα αγωνιστεί κόντρα σε μια από τις παλιές του ομάδες! Το συγκρότημα της Δυτικής Ευρυτανίας θα δώσει την μάχη του για να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Β΄ ΕΠΣΕ.
Τον πρώτο ης βαθμό πανηγύρισε η Φραγκίστα στον αγώνα της 5ης αγωνιστικής. Ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον ΑΠΟΚ, κάνοντας την μίνι-έκπληξη.

Η προϊστορία των τελευταίων ετών
2003-2004
5-1
2005-2006
5-0

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες

14η αγωνιστική Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας(19/20-1-2013) 15:00

Άγιος Προκόπιος-Απεραντιακός 20-1-2013 Γήπεδο Παλαιοκατούνας
Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δήμος Μπράζιας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Ποταμιά-Μυρίκη 19-1-2013 Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου
Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Κρέντη-Άγραφα 20-1-2013 Γήπεδο Κερασοχωρίου
Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

ΑΠΟΚ Βελούχι-Φραγκίστα 19-1-2013 Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου
Διαιτητής: Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)