Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Άγραφα-Παλαιοκατούνα 3-0

Και μαθηματικά «σφράγισαν» την παρουσία τους στα μπαράζ τα Άγραφα. Αρκετά καλύτερα και πιο προπονημένα από την φιλότιμη Παλαιοκατούνα επικράτησαν με 3-0, ανεβάζοντας «στροφές» στο δεύτερο 45λεπτο.
Ο αγώνας διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ξεκίνησε στις 3 την Κυριακή 13 Ιανουαρίου και «κοντραρίστηκαν» δυο ομάδες με διαφορετικούς στόχους.
Τα Άγραφα μπήκαν με το «δεξί» στο νέο έτος, φτάνοντας σε μια ευρεία νίκη και με καλή εμφάνιση. Είχαν τον έλεγχο σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και διατήρησαν τον αήττητο ως γηπεδούχα. Σκόρερ χρίστηκαν τρεις διαφορετικοί ποδοσφαιριστές(Καλύβας Τ., Ντότσικας, Μάρκης) με τον Κατσαντώνη να «απελευθερώνεται» στο τελευταίο 25λεπτο, όπου είχε την αριθμητική υπεροχή. Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου συνεχίζει να οδηγεί την «κούρσα» της Α΄ Κατηγορίας, φτάνοντας τους 28 βαθμούς, έχοντας διαφορά ενός πόντου από την δεύτερη Κρέντη.
Η Παλαιοκατούνα ήταν αρκετά ανταγωνιστική, δυσκολεύοντας τον αντίπαλο να φτάσει στην εύκολη νίκη. Παρουσιάστηκε με καλοστημένη άμυνα και μέχρι το 80΄ κρατούσε το σκορ μόλις στο 1-0. Η αποβολή όμως του Ζούγρη λίγο νωρίτερα την έθεσε ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού. Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι περιορίστηκε στην δημιουργία μόλις μιας καλής ευκαιρίας. Το συγκρότημα του Κώστα Λαθύρη παρέμεινε 8ο με 5 πόντους, με ματς λιγότερο και στο +3 από την τελευταία Φραγκίστα.
Ο Κατσαντώνης την ερχόμενη Κυριακή (20-1) θα αντιμετωπίσει στο ντέρμπι κορυφής την Κρέντη στο γήπεδο Κερασοχωρίου, ενώ η Παλαιοκατούνα θα κάνει το ρεπό της.

Βοήθησε ο καιρός
Η ανοιξιάτικη θερμοκρασία και οι αρκετά καλές καιρικές συνθήκες μέσα στην «καρδιά» του χειμώνα οδήγησαν περίπου 50 θεατές στο Δημοτικό Στάδιο της Ευρυτανικής πρωτεύουσας.


Να τελειώσει…η κατάρα
Τα Άγραφα θα συμμετάσχουν για 4η φορά στα play off σε ισάριθμες συμμετοχές τους στην κατηγορία. Σκοπός τους είναι να καταφέρουν ότι δεν μπόρεσαν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς δυο φορές έχασαν το πρωτάθλημα..μέσα από τα χέρια τους στις καθυστερήσεις από ΑΠΟΚ και Αίολο, ενώ την πρώτη σαιζόν αποκλείστηκαν από το Ραπτόπουλο στα ημιτελικά, παρότι είχαν τερματίσει στην πρώτη θέση.

Οδηγίες και από τους δυο

 












Αρκετές φορές σηκώθηκε από τον πάγκο και έδινε αρκετές οδηγίες από τον πάγκο του Κατσαντώνη ο Δημήτρης Αθανασόπουλος, που είναι ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Αντωνίου.

Στην κερκίδα ο Γ. Καλύβας


Ο δηλωμένος ως αναπληρωματικός τερματοφύλακας των Αγράφων Γιώργος Καλύβας(Νο 15) παρακολούθησε το παιχνίδι από την κερκίδα.

Ξανά «11αδατος» ο Γιαννιώτης


Με δυο αλλαγές κατέβηκαν να αγωνιστούν οι γηπεδούχοι ύστερα από το τελευταίο επίσημο παιχνίδι με τα Άγραφα. Άρχισε ο Κώστας Αρκουμάνης, αλλά και ο αριστερός οπισθοφύλακας Κώστας Γιαννιώτης.
Για πρώτο ματς απουσίαζε ο Πάνος Αντωνίου (Λόγω χιονοδρομικών υποχρεώσεων), ενώ αλλαγή πέρασε ο συνονόματος του Ζωχάκης.

Ντεμπούταραν τα αδέρφια

 












Την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση με τις νέες τους ομάδες έκαναν τα αδέρφια Κώστας και Χρήστος Αρκουμάνης. Ο πρώτος αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας του Κατσαντώνη, μαζί με τον Φάνη Μπισμπίκη, ενώ ο δεύτερος υπερασπίστηκε το δεξί άκρο της Αναγέννησης και αντικαταστάθηκε στην επανάληψη από τον Αντώνη Τσιμπιδάκη λόγω τραυματισμού. Νικητής αναδείχτηκε ο μικρότερος.

Κράτησε την άμυνα ο Χαλκιάς


Σε όλες τις θέσεις έχει χρησιμοποιήσει τον Γιάννη Χαλκιά ο προπονητής του Κώστας Λαθύρης. Ο ποδοσφαιριστής της Παλαιοκατούνας κατάφερε ως αμυντικός να αναχαιτίσει αρκετές φορές τον κίνδυνο στα καρέ του Στέφανου Κοράκη.

Ξεκίνησε ο Γιάννης Διώτης

 












Στην κορυφή της επίθεσης της Αναγέννησης άρχισε ο Γιάννης Διώτης, που δεν είχε παίξει στο τοπικό ντέρμπι με τον Άγιο Προκόπιο. Απουσίαζαν δυο πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι: Θανάσης Φύκας (Ήταν στην κερκίδα) και Κώστας Σταμούλης.

Το «σκάουτινγκ» του Φούκα


Τα Άγραφα, που θα αποτελούσαν έναν από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου και την Παλαιοκατούνα, που θα αντιμετωπίσει σε λίγες αγωνιστικές παρακολούθησε ο τεχνικός της Μυρίκης Βασίλης Φούκας, μαζί με ποδοσφαιριστές της ομάδας του.


Α΄ Μέρος

Μπροστά με ισχνό σκορ
Ανώτερα ήταν στο πρώτο 45λεπτο τα Άγραφα, τα οποία έφτασαν στην επίτευξη ενός γκολ στο 40ο λεπτό. Η Παλαιοκατούνα από την μεριά της αντιστάθηκε φιλότιμα.

Απείλησε μια φορά


Οι φιλοξενούμενοι μόλις μια φορά σε ολόκληρο το 90λεπτο έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Αλέκου Κόκκοτα, με την προσπάθεια του Ανέστη Κοράκη στο 19΄.


Απομάκρυνση πάνω στην γραμμή
Σημαντική ευκαιρία έχασε η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου στο 25΄ με την διπλή προσπάθεια του νεαρού μεσοεπιθετικού Πάνου Μάρκη να μην καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα. Ο Στέφανος Κοράκης και ο Γιάννης Χαλκιάς, που τραυματίστηκε ελαφρώς σε αυτήν την φάση αποσόβησαν το γκολ.





Ακυρωθέν τέρμα


Ο δεύτερος επόπτης Γιώργος Δροσίνης ακύρωσε τέρμα του Ταξιάρχη Καλύβα με κεφαλιά στο 38΄, χωρίς κανείς να καταλάβει εάν έδωσε οφσάιντ η επιθετικό φάουλ. Άλλο ένα  τέρμα του ίδιου ποδοσφαιριστή ακυρώθηκε στο 47΄ για επιθετικό φάουλ στον αντίπαλο πορτιέρο.

Την «ξεκλείδωσε» ο Τ. Καλύβας


Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου ο Ταξιάρχης Καλύβας διαμόρφωσε το 1-0. Ο ποδοσφαιριστής του Κατσαντώνη σημείωσε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα και δεύτερο συνεχόμενο, καθώς είχε βρει δίχτυα και στην Φραγκίστα.



Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Προσωπική προσπάθεια και αδύναμο σουτ του Ντότσικα μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Κοράκης.
13΄: Εκτέλεση φάουλ του Θεοχάρη από μακριά κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
19΄: Ο Οσμενάι έκανε την κάθετη πάσα στον Κοράκη Α., το διαγώνιο σουτ του οποίου από δεξιά κατέληξε πάραλληλα έξω από το δεξί δοκάρι του Κόκκοτα.
25΄: Από αδράνεια του Ιωάννου, ο Μάρκης πλάσαρε μέσα από την περιοχή και δεξιά, ο Κοράκης απέκρουσε και το νέο πλασέ του Μάρκη απομάκρυνε πάνω στην γραμμή σε κόρνερ ο Χαλκιάς, πριν η μπάλα καταλήξει στην αριστερή γωνία.
33΄: Χλιαρό σουτ του Κόγια εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
40΄: Κάθετη πάσα του Πανόπουλου στον Ντότσικα, ο οποίος πάσαρε όμορφα μέσα στην περιοχή και δεξιά στον Καλύβα, που πλάσαρε ψύχραιμα στην δεξιά γωνία τον Κοράκη(1-0).
45+1΄: Ο Πανόπουλος με μπαλιά τροφοδότησε τον Καλύβα, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Αναγέννησης.

Β΄ Μέρος

Συζητήσεις πριν την έναρξη
Ο άψογος και σε αυτό το ματς Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος είχε σύντομη συνομιλία πριν την έναρξη της επανάληψης με τον ξάδερφο του και άλλοτε συμπαίχτη του Πάνο Ζωχάκη (Αγωνίζεται στα Άγραφα), αλλά και με τον πρώην προπονητή του στην παλαιά Παλαιοκατούνα Κώστα Λαθύρη, τον οποίο είχε απομακρύνει από τον πάγκο στο ντέρμπι του πρώτου γύρου Άγιος Προκόπιος-Παλαιοκατούνα.



Επέβαλλαν τον ρυθμό τους
Τα Άγραφα με συντριπτική κατοχή μπάλας έκαναν το παιχνίδι τους στο δεύτερο 45λεπτο και έφτασαν στην επίτευξη του 3-0. Η Παλαιοκατούνα κατέρρευσε στα τελευταία 20-25 λεπτά, καθώς έπαιξε με παίχτη λιγότερο.

Αριθμητικό μειονέκτημα


Με δέκα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσε τον αγώνα η Αναγέννηση, γεγονός που καθόρισε και την έκταση του σκορ. Στο 66΄ ο αμυντικός χαφ Ηλίας Ζούγρης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για εξύβριση στα θεία, ενώ 2-3 λεπτά νωρίτερα αξίζει να τονιστεί πως είχε παρατηρηθεί με κίτρινη για επικίνδυνο παίξιμο.
Αυτήν ήταν η πρώτη αποβολή ποδοσφαιριστή για την Παλαιοκατούνα στο πρωτάθλημα (Κόκκινη είχε αντικρίσει και ο Γιάννης Διώτης στο κύπελλο).



Πρώτη συμμετοχή Τσίγκα-Μπούρμπου

 












Δυο ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων έκαναν την πρώτη τους συμμετοχή. Πρόκειται για τον μέσο Κώστα Τσίγκα, που έβγαλε δελτίο τον περασμένο Σεπτέμβριο και τον νεαρό Αλέξανδρο Μπούρμπο, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Αίολο. Ο Κώστας Λαθύρης έχει χρησιμοποιήσει συνολικά σε πρωτάθλημα και κύπελλο 36(!) ποδοσφαιριστές.

Συμμετοχή Κατσιφού


Ο νεαρός Δημήτρης Κατσιφός πήρε χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του Δημήτρη Αντωνίου. Ο ποδοσφαιριστής έκανε την πρώτη του εγγραφή στον Κατσαντώνη πριν από λίγο διάστημα.

1 γκολ και 2 ασίστ ο «Ντό»


Με ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ, το καλύτερο της συνάντησης ο έμπειρος Βασίλης Ντότσικας διαμόρφωσε στο 80΄ το 2-0. Ο «Ντο» ανέβασε αισθητά την απόδοση του στο δεύτερο μέρος και έκανε και τις ασίστ και στα υπόλοιπα τέρματα των νικητών.


Το 5ο γκολ του Μάρκη


Πιστοποίησε την ανοδική του τροχιά ο Πάνος Μάρκης, ο οποίος στο 90΄ βρήκε δίχτυα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του.
Μάρκης και Ντότσικας έφτασαν τον στρατευμένο Κώστα Καλύβα στα 5 γκολ.


Επανεμφάνιση Τσιμπιδάκη


Ο γιατρός Αντώνης Τσιμπιδάκης πέρασε στο γήπεδο στην επανάληψη και έπαιξε μετά από αρκετό καιρό και συγκεκριμένα από τον αγώνα της 8ης αγωνιστικής με την Μυρίκη.

Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Γύρισμα του Θεοχάρη από αριστερά, άτσαλο σουτ του Μάρκη από θέση δεξιά μέσα στην περιοχή κατέληξε έξω από την εστία του Κοράκη.
59΄: Εκτέλεση φάουλ του Ντότσικα, η μπάλα κατέληξε άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της Παλαιοκατούνας, με τον Μπισμπίκη να προσπαθεί να πεταχτεί στην πορεία της χωρίς επιτυχία.
65΄: Ο Ντότσικας σούταρε δυνατά εκτός περιοχής λίγο πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
66΄: Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ζούγρη για εξύβριση στα θεία.
69΄: Ο Αθανασόπουλος μετά από διαδοχικές κόντρες σούταρε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι της Αναγέννησης.
80΄ : Ο Κόγιας με κεφαλιά-πάσα έστρωσε στον Ντότσικα, ο οποίος με εξαιρετικό μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε την αριστερή γωνία του Κοράκη και «έγραψε» το 2-0.
84΄: Ο Ντότσικας τροφοδότησε τον Μάρκη, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Καλύβα μπλόκαρε σωτήρια ο Κοράκης.
90΄: Μπαλιά του Ντότσικα στον Μάρκη, που μέσα από την περιοχή με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων και ψηλά (3-0).

Κίτρινες Κάρτες
Κόγιας, Ντότσικας, Χαλκιάς, Διώτης

Διακριθέντες
Άγραφα: Κόγιας, Ντότσικας, Πανόπουλος, Καλύβας, Μάρκης
Παλαιοκατούνα: Χαλκιάς, Γενιτσαρόπουλος, Μπλέντζος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Άγραφα): «Καταρχάς να ευχηθώ χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλον τον κόσμο και κυρίως στον κόσμο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Το 2013 να γίνει ένα πρωτάθλημα πιο ποιοτικό, ήδη είμαστε στον δεύτερο γύρο. Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι ξέραμε ότι η διακοπή του πρωταθλήματος δεν θα μας βοηθούσε, όμως θα έλεγα ότι ήμασταν αρκετά καλοί κυρίως στον επιθετικό τομέα, με την έννοια ότι είχαμε υπεροχή, είχαμε πάρα πολύ κατοχή μπάλας. Από την άλλη μεριά αυτές τις ευκαιρίες δεν μπορέσαμε να τις κάνουμε γκολ. Το 3-0 μπορεί να είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και άλλα γκολ. Απομένουν 4 παιχνίδια και ουσιαστικά όλα θα κριθούν στα play off. Εκεί είναι μια άλλη λογική, καθώς διεξάγονται δυο παιχνίδια. Ο στόχος μας είναι γνωστός, παλεύουμε για το καλύτερο, να κατακτήσουμε την πρώτη θέση. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μου και εύχομαι να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα στην συνέχεια.»

Κώστας Λαθύρης (Παλαιοκατούνα): «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την υπερπροσπάθεια, που κατέβαλλαν και ειδικά όταν μείναμε με 10 παίκτες. Συνεχίζουμε για τον επόμενο αγώνα και εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα των Αγράφων.»







Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου): Κόκκοτας, Θεοχάρης, Γιαννιώτης, Αρκουμάνης Κ., Μπισμπίκης, Κόγιας, Πανόπουλος(87΄ Κατσιφός), Καλύβας Τ.(85΄ Ζωχάκης), Μάρκης, Ντότσικας, Αθανασόπουλος

Παλαιοκατούνα (Κώστας Λαθύρης): Κοράκης Σ., Αρκουμάνης Χ.(62΄ λ.τρ Τσιμπιδάκης), Πατρώνης, Ιωάννου, Ζούγρης, Χαλκιάς, Κοράκης Α.(85΄ Μπούρμπος), Οσμενάι, Μπλέντζος, Γενιτσαρόπουλος, Διώτης(79΄ Τσίγκας)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Λάμπρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος