Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Άγιος Προκόπιος-Κρέντη 0-2

Με το «δεξί» ξεκίνησε το 2013 η ομάδα της Κρέντης που συνέχισε τα νικηφόρα αποτελέσματα και εδραιώθηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Κώστα Μάκκα πέρασε νικηφόρα μέσα από την Παλαιοκατούνα επικρατώντας του τοπικού Αγίου Προκοπίου με σκορ 0-2.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 13/1 στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας, άρχισε στις 3 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας.
Αναμετρήθηκαν δυο ομάδες της Δυτικής Ευρυτανίας. Έγινε παρουσία περίπου 40 φιλάθλων.
Ο Άγιος Προκόπιος του Λάκη Αναστασόπουλου προσπάθησε να επιστρέψει στις νίκες και να μπει σε τροχιά εξόδου στα μπαράζ, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Ήταν μέτριος στο πρώτο μέρος και ελάχιστες φορές απείλησε και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Βελτίωσε την απόδοση του στο δεύτερο μέρος, όμως δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να μπει ξανά στο ματς.
Το συγκρότημα του Κώστα Μάκκα ξεκίνησε αρκετά δυνατά στην αναμέτρηση και έδειξε τις διαθέσεις του από το 1ο κιόλας λεπτό. Είχε την υπεροχή και έχασε μοναδική ευκαιρία στο 3ο λεπτό να ανοίξει το σκορ, αλλά η εκτέλεση πέναλτι του Δημήτρη Τύμπα κατέληξε άουτ. Πήρε κεφάλι στο σκορ με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού με σκόρερ τον Γιώργο Βούρτσα. Στην συνέχεια έριξε την απόδοση της και αντεπιτέθηκε στα τελευταία λεπτά, όπου ο Δημήτρης Τύμπας σκόραρε με ένα πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής.
Η Κρέντη ανέβηκε στην 2η θέση και έφτασε στους 27 βαθμούς, ένα λιγότερο από τα Άγραφα. Ο Άγιος Προκόπιος παρέμεινε στην 5η θέση με 14 πόντους και στο -6 από την 4η προνομιούχο θέση των Play off. Η Κρέντη την επόμενη (14η) αγωνιστική υποδέχεται στο Κερασοχώρι στο ντέρμπι κορυφής τα Άγραφα, ενώ ο Άγιος Προκόπιος υποδέχεται τον Απεραντιακό.

Λίγος κόσμος
Περίπου 40 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση στην Παλαιοκατούνα, η οποία έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και χαμηλή θερμοκρασία.



Εσωτερική αλλαγή

 












Ο ρέφερι Ηλίας Γαλάνης ταλαιπωρούνταν από ίωση και αντί για διαιτητής εκτέλεσε χρέη 1ου βοηθού. Την αναμέτρηση σφύριξε ο Χριστόφορος  Χατζηθεοδώρου.

Πρώτη φορά εκτός
Προληπτικά εκτός αγωνιστικού χώρου έμεινε ο παίκτης-προπονητής της Κρέντης Κώστας Μάκκας, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο. Ο νεαρός τεχνικός καθοδήγησε για πρώτη φορά από τον πάγκο την ομάδα του και την οδήγησε σε ακόμη μια νίκη. Έχει κάνει το 6/6, με τους Κρεντιώτες να κερδίζουν για 5η συνεχόμενη φορά στην Α΄ ΕΠΣΕ και να έχουν το απόλυτο στον δεύτερο γύρο.!


1ο γκολ χρονιάς ο Βούρτσας Γ.
Μετά τα 0-0 του Σαββάτου ο Γιώργος Βούρτσας της Κρέντης στο 30ο λεπτό σημείωσε το 1ο τέρμα του 2013! Πρόλαβε κατά 10 λεπτά να χριστεί νωρίτερα σκόρερ από τον Ταξιάρχη Καλύβα των Αγράφων.

11αδάτοι Τσίπρας-Πατσιάς

 












Στο αρχικό σχήμα του Λάκη Αναστασόπουλου ξεκίνησαν στο πρώτο ματς της χρονιάς ο μέσος Θωμάς Τσίπρας και ο 17χρονος επιθετικός Γιάννης Πατσιάς. Πήραν τις θέσεις των : Χρήστου Παρούτσα και Δημήτρη Λαθύρη.

Μια διαφοροποίηση


Με τα 10/11 κατέβηκε να αγωνιστεί η Κρέντη κόντρα στον Άγιο Προκόπιο. Η μοναδική αλλαγή σε σχέση με την αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής κόντρα στον Απεραντιακό ήταν η επιστροφή στην 11αδα του αριστερού αμυντικού Βαγγέλη Μάκκα, ο οποίος πήρε την θέση του τραυματία Κώστα Μάκκα.

Πέρασε ξανά η Κρέντη
Οι Κρεντιώτες είχαν κερδίσει και στο αντίστοιχο περυσινό παιχνίδι με σκορ 0-6. Στον πρώτο γύρο ο Άγιος Προκόπιος της «έκοψε» με το 2-2 τους πρώτους πόντους.

Πέρυσι σκόρερ φέτος αντίπαλος 


Στο αντίστοιχο περυσινό παιχνίδι ο Αποστόλης Φούκας με τα χρώματα της Κρέντης είχε πετύχει το πρώτο του τέρμα στην Α΄ ΕΠΣΕ. Στο φετινό ματς αγωνίστηκε με τα χρώματα του Αστέρα, όπως και ο Αργύρης Τσάκνης.

Διαφορετικά «στρατόπεδα» για Γούλα-Πάτρου

 












Ο Λάμπρος Γούλας, ο οποίος απουσίαζε στο παιχνίδι του α΄ γύρου τέθηκε αντιμέτωπος με την Κρέντη, ενώ το αντίθετο συνέβη για τον Ρουμάνο Ρέμμους Πάτρου, που ήταν ο περυσινός πρώτος σκόρερ του Αγίου Προκοπίου.

Α΄ Μέρος

Άτυχος ξανά


Η αναμέτρηση ξεκίνησε η ιδανικά για την ομάδα της Κρέντης, καθώς ο Δημήτρης Τύμπας κέρδισε πέναλτι από το μαρκάρισμα του  Αποστόλη Φούκα. Ο ρέφερι Χατζηθεοδώρου «κιτρίνισε» τον βραχύσωμο μπακ. Ο Τύμπας εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι. Ο ποδοσφαιριστης της Κρέντης αστοχεί σε πέναλτι για 3η φορά στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας…ενώ διαθέτει πολύ καλές εκτελέσεις από την άσπρη βούλα, καθώς φέτος έχει πετύχει πολλά γκολ από το συγκεκριμένο σημείο. Αστόχησε πέρυσι σε πέναλτι στην αναμέτρηση Άγιος Προκόπιος-Ραπτόπουλο (Αγωνίζονταν στο Ραπτόπουλο) και τον Σεπτέμβριο σε φιλική αναμέτρηση της Κρέντης με την άλλη ομάδα του χωριού την Αναγέννηση.


Υπεροχή Κρέντης
Την πρωτοβουλία των κινήσεων είχε στο πρώτο μέρος η ομάδα της Κρέντης, που δημιούργησε αρκετές φάσεις .

Δεν είχε σωστές επιλογές
Ο Αστέρας δεν κατάφερε να εκφράσει σωστά τις τελικές του προσπάθειες και ήταν απειλητικός μόνο με σουτ εκτός περιοχής.

«Λυτρωτής» ο Γ. Βούρτσας


Στο 30ο λεπτό μετά από αρκετές ευκαιρίες χαμένες ο Γιώργος Βούρτσας άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Πέτυχε το 1ο τέρμα του 2013 στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας. Σκόραρε έπειτα από ασταθή απόκρουση του πορτιέρο Γιώργου Λαθύρη. Ο ποδοσφαιριστής της Κρέντης σημειώσει το δεύτερο του γκολ στην Α΄ ΕΠΣΕ.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Τύμπας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων από τον Φούκα και κέρδισε το πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, αλλά σούταρε χαμηλά άουτ από το δεξί δοκάρι του Λαθύρη.
7΄: Σουτ του Βούρτσα Γ. από πλάγια αριστερά πέρασε άουτ.
9΄: Ο Βούρτσας Γ. σούταρε εκτός περιοχής και μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Αστέρα.
16΄: Σουτ του Τσάκνη Α. εκτός περιοχής έφυγε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
25΄: Μακρινό σουτ του Τύμπα μπλόκαρε σταθερά ο Λαθύρης.
30΄: Ο Τύμπας σέντραρε από δεξιά, ο Λαθύρης Γ. απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο Βούρτσας Γ. με σουτ στην κενή εστία άνοιξε το σκορ (0-1).
37΄: Μακρινό σουτ του Πάτρου έφυγε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία της Κρέντης.

Β΄ Μέρος

Υπηρεσιακός πορτιέρο ο Τσάκνης


Στο 53ο λεπτό ο πορτιέρο Γιώργος Λαθύρης του Στέφανου χτύπησε στον αγκώνα ξανά (Είχε τραυματιστεί και στο πρώτο μέρος) και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ματς. Την θέση του πήρε ο νεαρός Αργύρης Τσάκνης, ενώ λίγα λεπτά αργότερα μπήκε εντός αγωνιστικού χώρου ο Λάκης Αναστασόπουλος. Ο προπονητής του Αστέρα αγωνίστηκε ως αλλαγή για 2ο συνεχόμενο ματς.




Άσκησε πίεση
Ο Αστέρας του Λάκη Αναστασόπουλου μεταμορφώθηκε στο δεύτερο μέρος και επεδίωξε να φτάσει στην ισοφάριση παίρνοντας τα ηνία της αναμέτρησης.

Απείλησε με Λαθύρη


Έντεινε τις προσπάθειες της για ισοφάριση η ομάδα της Παλαιοκατούνα και είχε σημαντική στιγμή στο 75ο λεπτό με τον Γιώργο Λαθύρη του Κίμωνα, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο. Ο εξαιρετικός μέσος σούταρε, αλλά ο πορτιέρο της Κρέντης στην γωνία του.

Με «γκολάρα» Τύμπα
Το «διπλό» της Κρέντης σφραγίστηκε στο 90ο λεπτό, όπου ο εξαιρετικός μέσος Δημήτρης Τύμπας με πανέμορφο σουτ από πλάγια θέση εκτός περιοχής σημάδεψε το παραθυράκι του Αστέρα και διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Ο Τύμπας με το 8ο του τέρμα έφτασε τον Δημήτρη Κουρλό του ΑΠΟΚ στην δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ.



Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Γιάκος πήρε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή και ο Λαθύρης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
68΄: Σουτ του Τύμπα από τα όρια της μεγάλης περιοχής απέκρουσε ο Τσάκνης.
75΄: Μακρινό σουτ του Λαθύρη Γ.(Κ) απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο Ντάλλας Α.
77΄: Ο Πάτρου σούταρε αδύναμα από το ύψος της περιοχής και ο πορτιέρο των γηπεδούχων μπλόκαρε σταθερά.
90΄: Ο Τύμπας με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής και αριστερά έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Τσάκνη και με πανέμορφο τρόπο πραγματοποίησε το τελικό 0-2.

Διακριθέντες
Άγιος Προκόπιος : Τσάκνης, Κρασιάς
Κρέντη : Βούρτσας Γ., Τύμπας, Μπύρος Σ., Γιάκος

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Άγιος Προκόπιος) : «Πρώτα από όλα να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία για όλο τον κόσμο. Για το παιχνίδι σήμερα νομίζω ότι κάναμε το χειρότερο πρώτο ημίχρονο, ίσως να μας επηρέασε η μεγάλη αποχή που είχαμε δικαιολογημένα. Η Κρέντη σαφώς καλύτερη, προηγήθηκε και μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι. Δεν τα κατάφεραν και μας δώσανε την ευκαιρία, να διεκδικήσουμε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Όντως αλλάξαμε το πλάνο μας και κυρίως την εικόνα μας, ήμασταν σαφώς καλύτεροι, χωρίς όμως το γκολ, το οποίο θα μας έβαζε στο παιχνίδι. Μοιραία στο τέλος δεχτήκαμε ένα πολύ ωραίο τέρμα και εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Κρέντης, όσο για εμάς σήμερα χάσαμε την ευκαιρία να βρεθούμε κοντά στην 4αδα, η οποία θα μας έδινε κίνητρο για τους επόμενους αγώνες. Συνεχίζουμε, για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.»

Κώστας Μάκκας (Κρέντη) : «Έγινε ένα καλό ματς, αλλά ήταν αρκετά δύσκολο, αφού είχαμε να αγωνιστούμε έναν μήνα. Παίξαμε κόντρα σε μια δυνατή ομάδα, με καλό υλικό, καλούς παίκτες και προπονητή. Παίξαμε σοβαρά, κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα που ήταν το πιο σημαντικό. Δείξαμε χαρακτήρα και ότι δεν βρισκόμαστε σε αυτή την θέση τυχαία. Η ομάδα παίζει κάθε αγώνα και πιο καλά, είτε παίζει με ελλείψεις είτε χωρίς. Είμαστε όλοι μια γροθιά και αυτό το βγάζουμε στο γήπεδο. Καλή χρονιά σε όλους και εύχομαι το 2013 να είναι η πιο όμορφη χρονιά, που έχουμε περάσει μέχρι στιγμής.»

Συνθέσεις Ομάδων

Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος) : Λαθύρης Γ.(Σ)(59΄ λ.τρ. Αναστασόπουλος), Φούκας, Πλακιάς, Καρανταλής, Σιταράς(46΄ Νταλαφούρας), Κρασιάς, Τσάκνης Α., Τσίπρας(46΄ Λαθύρης Γ.(Κ)), Πατσιάς, Νάσιος, Γούλας

Κρέντη (Κώστας Μάκκας): Ντάλλας Απ., Λάππας, Μάκκας Ε., Μπύρος Σ., Γιάκος, Πάτρου, Μπύρος Ε.(74΄ Ντάλλας Ι.), Βούρτσας Ν., Ντάλλας Αθ.(Ν), Τύμπας, Βούρτσας Γ.

Διαιτητής : Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Ηλίας Γαλάνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Δήμος Μπράζιας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Γιάννης Βονόρτας