Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Μυρίκη-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-0

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣΝΕ. Μυρίκη και ΑΠΟΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με 0-0. Εμφανώς επηρεασμένες παρουσιάστηκαν οι ομάδες από την διακοπή ενός μήνα του πρωταθλήματος.
Το ματς διεξήχθη το Σάββατο 12/1 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου, άρχισε στις 3 το μεσημέρι  και ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας. Ήταν ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι και σίγουρα απογοήτευσε τους 70 με 80 φιλάθλους, που έσπευσαν να το παρακολουθήσουν.
Η Μυρίκη του Βασίλη Φούκα έκανε καλό πρώτο ημίχρονο και είχε διαστήματα που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο δεύτερο 45λεπτο οι «κόκκινοι» οπισθοχώρησαν και βρέθηκαν σε όλο το 45λεπτο να αμύνονται και έκαναν αρκετά λάθη στην επιθετική τους ανάπτυξη. Καλύτερες στιγμές για τους γηπεδούχους ήταν η κεφαλιά του Γιώργου Κορέντζελου στο 30΄ και το πλασέ του Γιάννη Ζαλοκώστα στο 41΄, που εξουδετερώθηκε στην γραμμή.
Ο ΑΠΟΚ του Γιώργου Κρασιά μετά από ένα μέτριο 1ο μέρος, όπου δεν βρήκε ρυθμό βελτιώθηκε αισθητά στην επανάληψη. Πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης, είχε την εδαφική υπεροχή, όμως ελάχιστες φορές απείλησε. Απείλησε μόνο από στημένα και έκανε μόλις μια ευκαιρία στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Κώστα Μπόνια. Κορυφαία στιγμή για τους Βελουχιώτες ήταν η ευκαιρία του Δημήτρη Κουρλού στο 43ο λεπτό. Στο 
Κοινό των δυο ομάδων ήταν οι αρκετές διαμαρτυρίες και τα παράπονα για τα σφυρίγματα του Λαμιώτη ρέφερι Χατζηθεοδώρου.
Η Μυρίκη παρέμεινε στην 3η θέση και έφτασε τους 23 βαθμούς. Ο ΑΠΟΚ βρίσκεται στην 4η θέση με 20 βαθμούς. Την ερχόμενη (14η) αγωνιστική η Μυρίκη αγωνίζεται εκτός έδρας με την Ποταμιά και το Βελούχι υποδέχεται την Φραγκίστα.

Αρκετός κόσμος
Παρά το κρύο και την βροχή στο δεύτερο μέρος η αναμέτρηση έγινς παρουσία αρκετών φιλάθλων. Το ντέρμπι του Καρπενησίου παρακολούθησαν περίπου 80 φίλαθλοι.



Επόπτης ο Λιασκώνης


Η έλλειψη διαιτητών από την Ευρυτανία είχε σαν αποτέλεσμα χρέη 1ου βοηθού να εκτελέσει ο Λαμιώτης Ηλίας Λιασκώνης. Είναι η πρώτη φορά φέτος, που αναμετρήσεις της Ευρυτανίας διευθύνουν διαιτητές από την Φθιώτιδα.

Στο γήπεδο ο Δήμος
Και αυτή την αναμέτρηση του Βελουχίου παρακολούθησε ο Δήμος Αθανασίου. Ο Αθανασίου έχει φορέσει την φανέλα και του ΑΠΟΚ και της Μυρίκης. Τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο πλευρό του Βελουχίου και έχει χαρακτηριστεί και ως επίτιμος Πρόεδρος της ομάδας.




Με ίωση τρεις 

 












Με ίωση και υψηλό πυρετό αγωνίστηκαν τρεις  παίκτες της Μυρίκης. Πρόκειται για τον αρχηγό και δεξιό μπακ Κώστα Ζαραβέλη, τον παίκτη κλειδί της μεσαίας γραμμής, τον ανασταλτικό μέσο Αποστόλη Μπουμπουρή  και τον μεσοεπιθετικό Γιάννη Ζαλοκώστα.

Τραυματίας ο Φλωράκης
Δεν έπαιξε ο ικανότατος μεσοεπιθετικός Γιάννης Φλωράκης, ο οποίος υπέστη εξάρθρωση στον ώμο. Θα μείνει εκτός γηπέδων για περίπου 3 εβδομάδες. Από πλευράς ΑΠΟΚ δεν αγωνίστηκε επίσης ο Δημήτρης Ζαλοκώστας.

Ανήμπορος ο Φούκας  
Ο νεαρός μέσος Νίκος Φούκας βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας του και παρακολούθησε το ντέρμπι. Ο ποδοσφαιριστής έχει τραυματιστεί από το φιλικό ματς με την Ποταμιά και περπατάει με βοήθεια από τις πατερίτσες. Έχει υποστεί ρήξη συνδέσμων και είναι πιθανόν να χειρουργηθεί. Θα μείνει εκτός γηπέδων για περίπου 2 μήνες.


Ισόπαλοι ξανά
Και στον 1ο γύρο οι ομάδες είχαν αναδειχτεί ισόπαλες, τότε το σκορ ήταν 1-1.

Επηρεασμένες από την διακοπή
Η τεράστια διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές των Χριστουγέννων επηρέασε αρνητικά τις δυο ομάδες. Οι ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό και τα πατήματα τους και ως εκ τούτου απειλούσαν κυρίως από στημένα. Ίσως τα σωματεία της Α΄ ΕΠΣΕ πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αγωνίζονται το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν τα Χριστούγεννα και το πρώτο Σαββατοκύριακο του νέου έτους, όπως γίνεται σε όλα τα υπόλοιπα τοπικά της Ελλάδας.

Κοντά ο Ρεσίτης


Ο πρώην τερματοφύλακας του Α.Ο. Καρδίτσας είδε από κοντά τις προσπάθειες της αγαπημένης του ομάδας, που δεν είναι άλλη από τον ΑΠΟΚ, στον οποίο και επιστρέφει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Με δυο αλλαγές

 












Ο ΑΠΟΚ του Γιώργου Κρασιά είχε δυο διαφοροποιήσεις στην αρχική του σύνθεση σε σχέση με το ματς της 12ης αγωνιστικής κόντρα στην Ποταμιά. Επανεμφανίστηκε ο στόπερ Βασίλης Τσουκαλάς και βασικός ξεκίνησε ο μεσοεπιθετικός Χάρης Κουτσουπιάς. Πήραν τις θέσεις των : Χάρη Καπετανάκη (Απουσίαζε) και Γιάννη Φλωράκη (Τραυματίας).

Μέσα Σιταράς Α.-Ζαλοκώστας

 












Τα 9/11 διατήρησε ο Βασίλης Φούκας της Μυρίκης. Είχε ξεκινήσει σχεδόν με την ίδια 11αδα στις 9/12 στο νικηφόρο ντέρμπι με τα Άγραφα. Βασικός άρχισε ο «ενωσιακός» Άρης Σιταράς και ο Γιάννης Ζαλοκώστας. Πήραν τις θέσεις των Γιώργου (Χ) Μπουμπουρή (Έμεινε στον πάγκο) και Γιώργου Ράικου (Έπαιξε ως αλλαγή).

Χειρόγραφο 4


Με αυτοσχέδιο νούμερο 4 στην φανέλα αγωνίστηκε ο στόπερ Σπύρος Ξαγάρας. Η φανέλα του Νο 4 του ΑΠΟΚ έλλειπε και ο παίκτης έπαιξε με ζωγραφισμένο τον αριθμό της φανέλας του πάνω σε tape.

Α΄ Μέρος

Αναγνωριστικό ξεκίνημα
Με πολλά λάθη και επιπόλαιες ενέργειες συνδυάστηκαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όπου καμία ομάδα δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της.

Κυκλοφόρησε η Μυρίκη
Μετά το 20ο λεπτό και για ένα  20λεπτο η γηπεδούχος ομάδας είχε την υπεροχή κυκλοφόρησε την μπάλα και ήταν αυτή που δημιούργησε τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.

Δεν τα κατάφεραν Κορέντζελος-Ζαλοκώστας


Πολύ καλή ευκαιρία έχασε στο 30ο λεπτό ο επιθετικός Γιώργος Κορέντζελος (Φωτογραφία), αλλά η κεφαλιά του δεν είχε στόχο. 11 λεπτά αργότερα ο Γιάννης Ζαλοκώστας με μια περίτεχνη ενέργεια πήγε να πιάσει την άμυνα του ΑΠΟΚ στον ύπνο, αλλά το σουτ αποκρούστηκε πάνω στην γραμμή από τον Βασίλη Συγκελόπουλο.



Η ευκαιρία του ματς


Ο ΑΠΟΚ ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος χάνοντας την ευκαιρία του παιχνιδιού. Ο επιθετικός Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία) βρέθηκε απέναντι στον Στέλιο Μεριγκούνη, αλλά νικήθηκε από τον πορτιέρο της Μυρίκης.


Ζήτησαν 1 πέναλτι














Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου έκαστος οι ομάδες ζήτησαν ένα πέναλτι από τον διαιτητή. Πρώτα η Μυρίκη στο 41ο λεπτό διαμαρτυρήθηκε ότι η παράβαση πάνω στον Άγγελο Παχή από τον Βασίλη Τσουκαλά έγινε μέσα στην περιοχή, όμως ο Λαμιώτης ρέφερι καταλόγισε φάουλ και όχι πέναλτι. Ο ΑΠΟΚ με την σειρά διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι και χέρι του Γιώργου Σακαμπέτη στο 44΄. Με την φάση αυτή ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.




Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Χαμηλό σουτ του Τσιλιμέκη εκτός περιοχής και δεξιά μπλόκαρε χαμηλά στην αριστερή του γωνία ο Μεριγκούνης.
18΄: Σουτ του Ζαλοκώστα εκτός περιοχής έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Κόκκοτου.
28΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπόνια από καλή θέση πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
30΄: Ο Μπουμπουρής  εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Κορέντζελου στο πρώτο δοκάρι έφυγε λίγο πάνω από το τέρμα του Βελουχίου.
36΄: Ο Ζαλοκώστας έδωσε στον Μπουμπουρή, που μετά από γρήγορη επίθεση της ομάδας του, σούταρε εκτός περιοχής άουτ.
41΄: Ο Μπουμπουρής εκτέλεσε φάουλ με πάσα εκτός περιοχής και αριστερά για τον Ζαλοκώστα, ο οποίος σούταρε και ο Συγκελόπουλος απέκρουσε σωτήρια με το κεφάλι πάνω στην γραμμή.
43΄: Μετά από μπαλιά του Μπόνια, ο Κουρλός μπήκε στην περιοχή από αριστερά βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Μεριγκούνη, σούταρε και ο πορτιέρο της Μυρίκης απέκρουσε σωτήρια.

Β΄ Μέρος

Ανούσια υπεροχή
Δεν χωράει αμφιβολίας ότι το δεύτερο 45λεπτο άνηκε στην ομάδα του Βελουχίου, η οποία κυκλοφορούσε την μπάλα αλλά δεν έβρισκε τους χώρους να απειλήσει.



Ευκαιρίες με στημένα


Ο ΑΠΟΚ δημιουργούσε ευκαιρίες μόνο από στημένες φάσεις και έφτασε στο 92ο λεπτό, για να γίνει το πρώτο σουτ από οργανωμένη επίθεση. Το σουτ το έκανε ο Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία) και πέρασε άουτ.


Οπισθοχώρησε η Μυρίκη
Αναίτια η ομάδα της Μυρίκης κλείστηκε στο μισό γήπεδο και έδωσε πολλούς χώρους στο Βελούχι. Οι «κόκκινοι» δεν κατάφεραν να απειλήσουν, αφού κάνανε αρκετά λάθη στην επιθετική τους ανάπτυξη.

Διαμαρτυρίες ..ανά διαστήματα


Οι άνθρωποι της Μυρίκης διαμαρτυρήθηκαν στο 63ο λεπτό για αποβολή του Βασίλη Συγκελόπουλου (Φωτογραφία) σε φάουλ που έκανε εκτός περιοχής στον Γιώργο Ράικο. Ο διαιτητής Χατζηθεοδώρου σωστά όμως «κιτρίνισε» τον παίκτη του Βελουχίου. Αποβολή αντιπάλου ζήτησαν και οι φιλοξενούμενοι σε επικίνδυνο μαρκάρισμα του Κώστα Ζαραβέλη πάνω στον Δημήτρη Κουρλό, όμως ο διαιτητής δεν ήταν διατεθειμένος να δείξει την 2η κίτρινη.




Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κουρλού από καλή θέση απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο της Μυρίκης.
65΄: Χτύπημα φάουλ του Σταμούλη πέρασε αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Βελουχίου.
71΄: Εκτέλεση φάουλ του Συγκελόπουλου λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά έδιωξε σε κόρνερ ο Μεριγκούνης.
92΄: Ο Κουρλός έδωσε στον Μπόνια, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής λίγο πάνω από τέρμα της Μυρίκης.

Λήξη με ένταση
Δέκτης παραπόνων και διαμαρτυριών από τους φιλοξενούμενους έγινε η διαιτητική τριάδα. Οι διαιτητές «τα άκουσαν» από τον προπονητή του ΑΠΟΚ Γιώργο Κρασιά και από τους παράγοντες της ομάδας Νεκτάριο Καρδαμπίκη και Στέλιο Σώμαλη. Το Βελούχι έχει αρκετά παράπονα για τις αποφάσεις των αρχόντων του ντέρμπι.



Κίτρινες Κάρτες
Ζαραβέλης, Παχής, Μπουμπουρής Α., Γιαννόπουλος, Συγκελόπουλος, Τσουκαλάς

Διακριθέντες
Μυρίκη: Παχής, Μπουμπουρής Α.
ΑΠΟΚ Βελούχι: Τσουκαλάς, Κρίντας

Δηλώσεις Προπονητών

Βασίλης Φούκας (Μυρίκη): «Έγινε ένα ντέρμπι, που περιείχε πολύ δύναμη και πάθος. Νομίζω ότι στο πρώτο μέρος, είχαμε την ελαφρά υπεροχή, κάτι που είχε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΚ. Το αποτέλεσμα πιστεύω ότι είναι δίκαιο. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών, συνεχίζουμε την πορεία μας. Καλή συνέχεια στον ΑΠΟΚ.»





Γιώργος Κρασιάς (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ποιοτικά έγινε ένα κακό παιχνίδι. Είχαμε μια πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά στην τελική προσπάθεια υστερήσαμε πάρα πολύ. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει, άλλα πράγματα βγαίνουν στην προπόνηση και άλλα στον αγώνα. Θα προσπαθήσουμε πάλι μέσα από τις προπονήσεις να βελτιωθούμε. Σίγουρα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί και η αντίπαλη ομάδα είναι ψηλά στην βαθμολογία. Πιστεύω ότι μέσα από την προσπάθεια και την δουλειά στο γήπεδο, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, αν και από την αρχή υπήρξαν αντιξοότητες. Πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουμε στην αποστολή, που έχει η ομάδα. Η αποστολή δεν είναι άλλη από το να πάρουμε το πρωτάθλημα, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, η ομάδα πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα. Αυτό δεν γίνεται με τα λόγια, αλλά με την δουλειά και την προσπάθεια, με το κεφάλι κάτω από όλους. Εύχομαι στην Μυρίκη καλή συνέχεια, σίγουρα είναι ένα αξιόμαχο σύνολο. Της εύχομαι ότι καλύτερο.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Παχής, Γενιτσαρόπουλος, Σακαμπέτης, Γκορόγιας, Σταμούλης, Κορέντζελος(72΄ Σιταράς Κ.), Μπουμπουρής Α.(81΄ Φύκας), Σιταράς Α., Ζαλοκώστας(60΄ Ράικος)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιώργος Κρασιάς): Κόκκοτος, Γιαννόπουλος, Συγκελόπουλος, Ξαγάρας, Τσουκαλάς, Κρίντας, Μπόνιας, Κουτσουπιάς(88΄ Τσιλίκας), Τσιλιμέκης Δ., Κουρλός, Σαϊτης(58΄ Καρβέλης)

Διαιτητής : Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός : Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος