Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Απεραντιακός-Ποταμιά 0-0

Έναν πολύ σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια, που κάνει για την «σωτηρία» του στην κατηγορία πήρε ο Απεραντιακός, ο οποίος ήρθε ισόπαλος 0-0 με την Ποταμιά, η οποία ήταν ελαφρώς καλύτερη.
Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3. Ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έγινε υπό ικανοποιητικές καιρικές συνθήκες, δεδομένης της εποχής, που διανύουμε. Λιγοστοί φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, αφού οι δυο ομάδες εμφανίστηκαν επηρεασμένες από την διακοπή σχεδόν ενός μήνα λόγω των εορτών.
Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με αμυντικούς προσανατολισμούς και έχοντας στην σύνθεση τους δυο νέα αποκτήματα. Πήραν αυτό, που ήθελαν καθώς ο ένας πόντος μπορεί να εξελιχτεί στην συνέχεια σε «θησαυρό». Επιθετικά ο Απεραντιακός δεν δημιούργησε κάποια μεγάλη φάση. Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα είναι στην 7η θέση, φτάνοντας πλέον τους 6 βαθμούς.
Η Ποταμιά δεν έπιασε καλή απόδοση στο πρώτο μέρος. Ήταν η ομάδα, που θα μπορούσε να είχε πάρει το «τρίποντο», καθώς στην επανάληψη βελτιώθηκε αισθητά. Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα έχει λιγοστές ελπίδες πλέον για είσοδο στην 4αδα των play off. Παρέμεινε στην 6η θέση, φτάνοντας τους 13 πόντους.
Ο Απεραντιακός θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη (14η) αγωνιστική τον Άγιο Προκόπιο στην Παλαιοκατούνα, ενώ η Ποταμιά θα παίξει με την Μυρίκη ως τυπικά γηπεδούχος.

Ελάχιστος κόσμος
Περίπου 10 φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν στην κερκίδα, η πλειοψηφία των οποίων ήταν από την μεριά των φιλοξενούμενων και με «μπροστάρη» τον τραυματία (Από το παιχνίδι του α΄ γύρου) ποδοσφαιριστή Κώστα Γιαννακόπουλο, ο οποίος ήταν ξανά δίπλα στους συμπαίχτες του.


«Ξένος» βοηθός 


Τα πολλά «κωλύματα» Ευρυτάνων διαιτητών έφεραν τον Βασίλη Κοντό του συνδέσμου Φθιώτιδας σε ρόλο πρώτου βοηθού. Την 3αδα συμπλήρωσαν οι Ευρυτάνες Λάμπρος Κολοκώτσιος και Μίλτος Ελ Ταχάν.

Γνώριμοι από την Φθιώτιδα
Ο ποδοσφαιριστής του Απεραντιακού Γιάννης Μπαΐκούσης συνομίλησε για λίγο πριν την σέντρα με τον α΄ βοηθό Βασίλη Κοντό. Κατάγονται αμφότεροι από την Φθιώτιδα.


Φέρνει 0-0 στο αθλητικό
Για δεύτερο παιχνίδι ο Απεραντιακός έπαιξε ως τυπικά γηπεδούχος στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Την 5η αγωνιστική απέναντι στον Άγιο Προκόπιο είχε αναδειχτεί ξανά ισόπαλος με 0-0.

Κορυφαίος ο Μπισμπίκης


Εξαιρετικός και ίσως ο καλύτερος του γηπέδου ήταν ο Δημήτρης Μπισμπίκης του Απεραντιακός. Ο ταχύτατος αριστερός χαφ πραγματοποίησε κάποιες πολύ καλές επελάσεις, αλλά αποχώρησε τραυματίας 10 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄.


Με προωθημένο τον Κωστή


Η έλλειψη κλασσικού φορ στον φετινό Απεραντιακό οδήγησε σε άλλο ένα παιχνίδι τον Δημήτρη Τσιγαρίδα να χρησιμοποιήσει έναν μη επιθετικό σε αυτόν τον ρόλο. Ο μαχητικός Νίκος Κωστής ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης. Να τονιστεί πως η Βαλαώρα έχει την χειρότερη επίθεση με μόλις 5 γκολ.

Πρώτο παιχνίδι Μπαΐκούση-Ράμμου

 












Οι δυο μεταγραφές των γηπεδούχων πραγματοποίησαν την  πρώτη τους συμμετοχή, αγωνιζόμενοι στον χώρο του κέντρου και παίζοντας σε ολόκληρο το 90λεπτο. Πρόκειται για τον 41χρονο Γιάννη Μπαΐκούση, που αποκτήθηκε από την Κρέντη και τον 19χρονο Χρήστο Ράμμο, ο οποίος εντάχτηκε στους Απεράντιους από τον Δωρικό Μαλαμάτων.

Αλλαγές στην σύνθεση

 












Συγκριτικά με την 11αδα, που έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι του Απεραντιακού πλην των δυο αποκτημάτων επανήλθαν σε αυτήν οι: Στάθης Φακίτσας και Βασίλης Διομήδης. Απουσίαζαν οι: Αλέκος Οικονόμου και Στέφανος Καμαρέτσος, ενώ αναπληρωματικός ήταν ο Κώστας Κονιαβίτης.

Ντεμπούταρε ο Παπαβασιλείου


Το επίσημο ντεμπούτο του με την Ποταμιά, χωρίς να απειληθεί ούτε μια στιγμή έκανε ο Χρήστος Παπαβασιλείου. Ο 19χρονος τερματοφύλακας αγωνιζόταν στην Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας με τον Πελασγιακό. Ο Γιώργος Ζαγκότσης, που εκτελούσε χρέη υπηρεσιακού τερματοφύλακα μπήκε ως αλλαγή και έπαιξε μέσα.

Βασικός ο Γιάννης Γκορόγιας-«Ξετιμωρήθηκε» ο Αζακάς














Αγωνίστηκε μετά από αρκετό καιρό ο θετικός αριστερός μπακ Γιάννης Γκορόγιας. Ενώ ο στόπερ Θωμάς Αζακάς εξέτισε την τιμωρία του και αγωνίστηκε ξανά. Απών ήταν ο μεσοεπιθετικός Γιώργος Μπούρας.

Στο κέντρο ο Α. Μπούρας


Στα χαφ αγωνίστηκε ο Αποστόλης Μπούρας, ο οποίος συνήθως ξεκινά σε ρόλο κεντρικού αμυντικού η πλάγιου μπακ.

Πρώτη απώλεια
Οι Μεγαλοχωρίτες «κοντραρίστηκαν» για 3ο επίσημο παιχνίδι με τον Απεραντιακό, έχοντας την πρώτη απώλεια βαθμών. Είχαν νικήσει με 1-0 στον πρώτο γύρο και 2-0 στο κύπελλο.

Οι ιδρυτές της Ποταμιάς
Την ευκαιρία να συνομιλήσουν σε φιλικό κλίμα είχαν ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Διονύσης Βονόρτας (Παρατηρητής Αγώνα) και ο πρόεδρος των φιλοξενούμενων Θανάσης Μπακατσιάς. Οι δυο τους αποτέλεσαν τους ιδρυτές της ομάδας το 1989.


Α΄ Μέρος

Μικροευκαιρίες και κακό ματς
Δεν προσέφερε συγκινήσεις το πρώτο 45λεπτο. Καμία ομάδα δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να πετύχει τέρμα. Η Ποταμιά έχασε μάλιστα την σπουδαιότερη φάση για να κάνει το 0-1.

Κορυφαία ευκαιρία με Γιαννόπουλο


Την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου έχασαν οι φιλοξενούμενοι στο 24΄,  με την κεφαλιά του Ντίνου Γιαννόπουλου να καταλήγει λίγο άουτ.

Μη γενόμενο δοκάρι
Στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία άουτ βρήκε η μπάλα στην κεφαλιά του Θωμά Αζακά στο 13΄ μετά το χτύπημα κόρνερ του Λάμπρου Φλωράκη. Ωστόσο η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη, καθώς ο κ. Κολοκώτσιος είχε σφυρίξει επιθετικό φάουλ.


Παρουσία προέδρου


Τον αγώνα είδε ο πρόεδρος της Ποταμιάς Θανάσης Μπακατσιάς, ο οποίος βρίσκεται σε αυτήν την θέση από το 2008 και ύστερα. Παρόντες ξανά στον πάγκο ήταν ο αντιπρόεδρος Βασίλης Μπούρας και ο Νίκος Μαντζιούτας. Ενώ στο γήπεδο βρέθηκαν και οι παράγοντες του Δ.Σ.: Γιάννης (Κ) Μαντζιούτας, Γιάννης (Α) Μαντζιούτας και Πάνος Ελευθερίου.

Από απέναντι το α΄ μέρος


Δεν γινόταν να λείψει από παιχνίδι του Απεραντιακού ο Βασίλης Κατσίκης, ο οποίος παρακολούθησε διάρκεια του πρώτου 45λεπτου από την απέναντι πλευρά των πάγκων.

Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Χτύπημα φάουλ του Φλωράκη απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Απεραντιακού σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία.
23΄: Ο Κατσίφας εκτέλεσε φάουλ από μακριά, ο Μπισμπίκης έστρωσε στον Κωστή, το αδύναμο γυριστό σουτ του οποίου κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι του Παπαβασιλείου.
24΄: Ατομική ενέργεια και σέντρα του Φλωράκη από αριστερά, κεφαλιά του Γιαννόπουλου από καλή θέση πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Φακίτσα.
39΄: Πάσα του Ανδρεάκη στον Ράμμο, το σουτ του τελευταίου εκτός περιοχής κατέληξε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς.

Β΄ Μέρος

Καλύτερος αγώνας..χωρίς σκορ-Μετά το 70΄ προσπάθεια Ποταμιάς
Το δεύτερο μέρος ήταν βελτιωμένο, χωρίς πάλι να διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Η Ποταμιά στο τελευταίο 20λεπτο, ανέβηκε και προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να πάρει την νίκη. Δεν σημειώθηκε ωστόσο η κλασσική ευκαιρία για γκολ.

Ευκαιρίες Πλεξίδα


Αρκετά κινητικός ήταν ο νεαρός δεξιός μέσος Γιώργος Πλεξίδας, που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο. Έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ σε δυο περιπτώσεις και να πετύχει το πρώτο του τέρμα στην Α΄ ΕΠΣΕ (Έχει σκοράρει μόνο στο κύπελλο).



Με βροχή
Κατά διαστήματα το δεύτερο μέρος διεξήχθη με βροχόπτωση, όχι δυνατή.

Τρεις αλλαγές μαζί
Λεπτό αλλαγών ήταν το 64ο, καθώς ο Δημήτρης Τσιγαρίδας έκανε δυο κινήσεις από τον πάγκο και ο Σπύρος Κολόκας μια.



Παιχνίδι σκοπιμότητας
Ο Απεραντιακός στα τελευταία λεπτά έκανε καθυστέρηση, όπως ήταν φυσικό, για να κρατήσει το βολικό για αυτόν «Χ». Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εκνευρίσει σε μερικές στιγμές τους φιλοξενούμενους. Ο κ. Τσιγαρίδας είχε μάλιστα διάλογο με την κερκίδα.


Ευχές εκατέρωθεν
Μετά την λήξη του αγώνα οι δυο προπονητές είχαν χειραψία και αλληλοευχήθηκαν καλή συνέχεια.


Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Σουτ του Μαντζιούτα εκτός περιοχής κατέληξε έξω από την εστία του Απεραντιακού.
52΄: Επέλαση και χλιαρό σουτ του Κωστή από δεξιά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
56΄: Γύρισμα του Μπισμπίκη από αριστερά, σουτ του Ανδρεάκη έφυγε άουτ από το αριστερό «Γ» το Παπαβασιλείου.
60΄: Σέντρα του Κοτρώνη από αριστερά, ο Πλεξίδας σούταρε από τα όρια της περιοχής και δεξιά, με τον Φακίτσα να μαζεύει στην αριστερή του γωνία.
63΄: Πάσα του Γιαννόπουλου στον Πλεξίδα, ο οποίος σούταρε από δεξιά και ο πορτιέρο των γηπεδούχων μπλόκαρε.
80΄: Ο Μπίκας τροφοδότησε τον Πλεξίδα, που σέντραρε από την δεξιά πλευρά, η άμυνα του Απεραντιακού έκανε λάθος και ο Στόκας με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Φακίτσα.
91΄: Ο Γκορόγιας έκανε γέμισμα, ο Ντζίμας έκανε λάθος γύρισμα, με τον Φακίτσα να μαζεύει την τελευταία στιγμή την μπάλα.

Κίτρινες Κάρτες
Φακίτσας, Μπισμπίκης, Ζήκας, Μπαΐκούσης, Κατσίφας, Ράμμος, Φλωράκης

Διακριθέντες
Απεραντιακός: Μπισμπίκης, Ζήκας
Ποταμιά: Αζακάς, Μπίκας, Γκορόγιας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Απεραντιακός): «Καταρχήν να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους, εύχομαι υγεία και ευτυχία. Ξεκινήσαμε καλά το νέο έτος, ελπίζω σε ακόμα καλύτερες μέρες. Σήμερα είχαμε στοιχεία ομάδας, η ομάδα που ήξερε τι ζήταγε μέσα στο γήπεδο. Γνωρίζαμε ότι η Ποταμιά είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ξέραμε ότι θέλανε το παιχνίδι πάρα πολύ, για να κυνηγήσουν μια θέση στην 4αδα. Αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στον βαθμό που πήραμε. Σήμερα είχαμε δυο νέους παίκτες στην ομάδα, ο Μπαΐκούσης και ο Ράμμος, που μας βοήθησαν αρκετά, μας έδωσαν μια δύναμη στον χώρο του κέντρου. Ελπίζουμε να μαζέψουμε όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς ακόμη, για να αποφύγουμε τις περιπέτειες. Συγχαρητήρια στην Ποταμιά και εύχομαι να πετύχει τους στόχους της.»

Σπύρος Κολόκας (Ποταμιά): «Καταρχήν εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, με υγεία. Για το παιχνίδι τώρα, πιστεύω ότι μας αδικεί το αποτέλεσμα, είχαμε τις ευκαιρίες να πετύχουμε κάποιο γκολ, αλλά λόγω δυστοκίας δεν τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες, που προσπάθησαν κάτω από ένα δύσκολο τερέν, να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Εμείς συνεχίζουμε και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες μέσα στο καινούργιο έτος.» 





Συνθέσεις Ομάδων

Απεραντιακός (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φακίτσας, Μπισμπίκης(81΄ λ.τρ Κολοκύθας), Γενιτσαρόπουλος, Ντζίμας, Ζήκας, Μπαΐκούσης, Διομήδης, Κατσίφας(64΄ Γιαννής), Ανδρεάκης(64΄ Κουτσοθανάσης Κ.), Ράμμος, Κωστής

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Παπαβασιλείου, Μπίκας, Γκορόγιας Ι., Αζακάς, Κοσμάς, Μπούρας Α.(46΄ Πλεξίδας), Μαντζιούτας Κ., Κοτρώνης, Γιαννόπουλος(70΄ Ζαγκότσης), Φλωράκης, Μπούρας Σ.(64΄ Στόκας)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Κοντός(ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος