Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Μυρίκη-Κρέντη 4-2

Με πλούσιο θέαμα και συνολικά 7 τέρματα ολοκληρώθηκε η φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στην Μυρίκη και την Κρέντη. Οι «κόκκινοι» εμφανίστηκαν αρκετά καλύτεροι από την Κρέντη και επιβλήθηκαν με 4-2....ή 4-3, καθώς το κανονικό γκολ του Νίκου Βούρτσα στο 80ο λεπτό δεν καταμετρήθηκε. Το σκορ σίγουρα είναι το τελευταίο που έχει σημασία σε τέτοιες αναμετρήσεις.
Το φιλικό διεξήχθη την Κυριακή 2/9 στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 6.15 περίπου το απόγευμα. Έγινε υπό την παρουσία περίπου 40 με 50 φιλάθλων. 
Η Μυρίκη του Βασίλη Φούκα απέδωσε για ακόμη ένα φιλικό όμορφο ποδόσφαιρο και αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχε την υπεροχή, κυκλοφορούσε την μπάλα και δημιουργούσε κινδύνους μπροστά από την αντίπαλη εστία. Μάλιστα στις αρχές του 2ου μέρους πήρε προβάδισμα με 3-0, όμως «χαλάρωσε» στο τέλος και σε συνδυασμό με τις προσπάθειες της Κρέντης για μείωση στο σκορ επικράτησε τελικώς με 4-2. Η Μυρίκη πέτυχε θεαματικά τέρματα και έδωσε το 3o της φιλικό παιχνίδι, προηγήθηκαν αυτά με την Καλαμάτα και τα Άγραφα. Πέτυχε την πρώτη της νίκη.
Η Κρέντη του Γιώργου Χρυσαφόπουλου άργησε αρκετά να βρει τα πατήματα της στο γήπεδο. Αγωνίστηκε με αρκετούς παίκτες εκτός Ευρυτανίας και έδειξε ασύνδετη. Στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκε και πίεσε ψηλά και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποφύγει την φιλική συντριβή και να μειώσει στο τελικό σκορ, χάρης σε τέρματα του Νίκου Βούρτσα και του Κώστα Μάκκα. Αυτό ήταν το 1o επίσημο φιλικό τέστ, μετά το προπονητικό φιλικό της Πέμπτης με τον Απεραντιακό.

80λεπτο τεστ
Η αναμέτρηση είχε διάρκεια 80λεπτων, καθώς παίχτηκαν 2 40λεπτα.

Αλλαγές στον ρέφερι

 












Το πρώτο μέρος σφύριξε ο διαιτητής Λάμπρος Κολοκώτσιος (Είχε βρεθεί στο γήπεδο για να καλύψει το ρεπορτάζ για την τοπική εφημερίδα «Ευρυτανικά ΝΕΑ») και το δεύτερο μέρος διεύθυνε ο προπονητής της Κρέντης Γιώργος Χρυσαφόπουλος. Βοηθοί του φιλικού ήταν ο Χρήστος Καλαμπάκας (Αγωνίστηκε πέρυσι με την Κρέντη) και Ταξιάρχης Παπασπύρος (Ποδοσφαιριστής της Μυρίκης).

Με αρκετό αέρα
Κάτω από δυνατό αέρα έγινε η αναμέτρηση. Ο άνεμος έκανε τα τερτίπια του και δυσκόλευε αρκετά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων.

Με υπηρεσιακό πορτιέρο


Την εστία της Μυρίκης υπερασπίστηκε ο μεσοαμυντικός Γιώργος Ράικος. Ο βασικός πορτιέρο Στέλιος Μεριγκούνης απουσίαζε.

Αρκετές απουσίες
Πολλά προβλήματα από απουσίες παικτών αντιμετώπισε ο Βασίλης Φούκας εκτός του βασικού γκολκίπερ Μεριγκούνη δεν αγωνίστηκαν οι : Κώστας Γενιτσαρόπουλος, Γιώργος Φύκας, Νίκος Φούκας και Κώστας Σιταράς. Από πλευράς Κρέντης δεν έπαιξαν οι : Αποστόλης Ντάλλας και Βαγγέλης Μπύρος.

Ντεμπούτο για 4
 
 









 
 














Αρκετά νέα αποκτήματα της Κρέντης πραγματοποίησαν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους. Από ένα ημίχρονο έπαιξαν συνολικά 4 νέοι παίκτες. Πρόκειται για τον Γρηγόρτη Βαρσαμογιάννη που αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Γιάννη Μπαϊκούση και τον  Κώστα Παπαναστασίου που κάλυψε στα πρώτα 45΄ το αριστερό άκρο της άμυνας. Οι Λαμιώτες δυο ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν από τα Καλύβα. Στο δεύτερο μέρος στα μετόπισθεν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσε ο επί αρκετά χρόνια βασικός στόπερ του Ελαιόφυτου στο περιφερειακό πρωτάθλημα και περσινός πρωταθλητής Αιτωλοακαρνανίας με τον Άρη Αιτωλικού Γιώργος Γιάκος, μαζί με τον Γιώργο Τύμπα (Αδερφό του Δημήτρη). Ο πρώτος αποκτήθηκε, όπως αναφέραμε από τον Άρη Αιτωλικού και ο δεύτερος από τον Ατρόμητο Σπολάϊτας. Απουσίαζαν οι δυο νεαροί Γιώργος Τσίκνας και Στέλιος Τζάθας.

Γκολκίπερ ο Παναγιωτόπουλος


Κοντά σε συμφωνία με την ομάδα βρίσκεται ο 21χρονος τερματοφύλακας Άρης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο. Είναι ελεύθερος και πέρυσι άνηκε σε ομάδα της Αττικής. Στο παρελθόν έχει παίξει στην Αιτωλοακαρνανία με τον Ατρόμητο Σπολάϊτας.

Α΄ μέρος

Θεματικό γκολ Σταμούλη


Ο Κώστας Σταμούλης μόλις στο 4ο λεπτό με ένα καταπληκτικό τέρμα άνοιξε τον δείκτη του σκορ και προηγήθηκε με 1-0. Το σκορ παρέμεινε μέχρι την λήξη του ημιχρόνου.

Απειλητική η ΑΟΜ
Η Μυρίκη μέσα από όμορφες επιθέσεις απείλησε αρκετές φορές στο πρώτο μέρος την εστία του Άρη Παναγιωτόπουλου.


Ανέβηκε η Κρέντη
Οι «πορτοκαλί» πήραν τα ηνία του αγώνα και αρχικά ισορρόπησαν και έπειτα είχαν τον έλεγχο του αγώνα από το 25΄ λεπτό και έπειτα.

Ακυρώθηκαν δυο γκολ
Ο ρέφερι Κολοκώτσιος ακύρωσε δυο γκολ της Κρέντης. Στο 15΄ ακυρώθηκε γκολ του Βαγγέλη Μάκκα και στο 31΄ τέρμα του Κώστα Μάκκα. Μάλιστα οι Κρεντιώτες ισχυρίστηκαν ότι το γκολ του Κώστα Μάκκα έπρεπε να μετρήσει, αφού ο ποδοσφαιριστής ξεκίνησε από πίσω έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη Τύμπα.



Οι καλύτερες φάσεις
3΄ : Ο Τύμπας Δ. εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και η κεφαλιά του Βαρσαμογιάννη από κοντά πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.
4΄ : Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Σταμούλης με καταπληκτικό μονοκόμματο σουτ σημάδεψε το αριστερό «παραθυράκι» του Παναγιωτόπουλου και άνοιξε το σκορ (1-0) με ένα πανέμορφο τέρμα.
10΄ : Ο Παχής σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Κορέντζελου από το ύψος του πέναλτι χωρίς πίεση πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Παναγιωτόπουλου.
15΄ : Ακυρώθηκε γκολ του Μάκκα Ε. ως οφσάιντ.
20΄ : Μετά από λάθος του Βούρτσα Ν., ο Σταμούλης επωφελήθηκε και σούταρε δυνατά εκτός περιοχής λίγο πάνω από τέρμα της Κρέντης.
23΄ : Ο Μπαϊκούσης με βαθιά μπαλιά από το κέντρο βρήκε τον «ξεχασμένο» στην πλάτη της άμυνας Παπαναστασίου, που απέφυγε τον Ράικο και πλάσαρε από πλάγια αριστερά, όμως ο Κορέντζελος απέκρουσε σωτήρια προ της γραμμής.
31΄ : Ο Τύμπας Δ. εκτέλεσε φάουλ χαμηλά από αριστερά, ο Μάκκας Κ. σκόραρε με πλασέ, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε, καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ από τον βοηθό Παπασπύρο.

Β΄ μέρος

Ξεκίνησε «ορεξάτη» προσφέροντας θέαμα


Φουριόζα ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Μυρίκης που πέτυχε δυο καταπληκτικά τέρματα. Πρώτα ο Κώστας Σταμούλης στο 46΄ και ο Γιάννης Ζαλοκώστας (Πέρασε ως αλλαγή στο ματς 2 λεπτά νωρίτερα) στο 50΄ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0. 


Μείωσε με Κ.Μάκκα


Η Κρέντη κατάφερε και μείωσε στο 58΄ με τέρμα του Κώστα Μάκκα και μπήκε ξανά στο παιχνίδι.

Γκολ-δώρο


Ο πορτιέρο Άρης Παναγιωτόπουλος έκανε…δώρο στον Γιώργο Κορέντζελο, ο οποίος δεν το αρνήθηκε και μετά την πάσα του γκολκίπερ της Κρέντης πέτυχε εύκολα το 4-1. Ήταν το πρώτο τέρμα του 29χρονου ποδοσφαιριστή με την φανέλα της Μυρίκης.

Ολοκλήρωσε με 10
Ο Ταξιάρχης Παπασπύρος αποχώρησε στο 72ο λεπτό και η Μυρίκη έπαιξε στα τελευταία λεπτά με 10 παίκτες. Ο ποδοσφαιριστής της Μυρίκης, εκτελούσε χρέη βοηθού μέχρι το 69΄ λεπτό που πέρασε ως αλλαγή στο γήπεδο.


4-2 με Νίκο Βούρτσα


Ο ικανατότατος Νίκος Βούρτσας της Κρέντης πιστοποίησε την αγωνιστική άνοδο της Κρέντης στα τελευταία λεπτά  με δυο τέρματα που πέτυχε (Καταμετρήθηκε μόνο το πρώτο) μείωσε στο σκορ. Σκόραρε αμέσως μετά την σέντρα του 4ου τέρματος, αφού ο Δημήτρης Τύμπας τον τροφοδότησε γρήγορα.

4-2 ή 4-3
Ο Νίκος Βούρτσας πέτυχε το 2ο του γκολ στο 80΄. Λίγο πριν σκοράρει ανατράπηκε από αντίπαλο, όμως συνέχισε την προσπάθεια του και σκόραρε. Το ματς τότε διακόπηκε για μερικά λεπτά και τελικώς το φιλικό συνεχίστηκε με ελεύθερο και δεν καταλογίστηκε ούτε πέναλτι ούτε μέτρησε το γκολ.

Οι καλύτερες φάσεις
46΄ : Ο Σταμούλης κινήθηκε εκτός περιοχής και βρέθηκε σε θέση πλάγια αριστερά και με όμορφο σουτ άφησε εμβρόντητο τον Παναγιωτόπουλο, έστειλε την μπάλα στην αριστερή του γωνία και διαμόρφωσε το 2-0.
48΄ : Ο Παχής σέντραρε από αριστερά και ο Λιάγκας πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, η οποία έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια της Κρέντης.
50΄ : Ο Σιταράς Α. πάσαρε από δεξιά στον Ζαλοκώστα, που έκανε εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια, πέρασε 3 αντιπάλους και τα όρια της περιοχής και δεξιά σούταρε στο αριστερό «Γ» του Παναγιωτόπουλου, «γράφοντας» το 3-0 με ένα εξαιρετικό τέρμα.
52΄ : Ο Μπουμπουρής Α. γύρισε από αριστερά και ο Κορέντζελος πλάσαρε χαμηλά από το ύψος του πέναλτι άουτ από το αριστερό δοκάρι.
58΄ : Ο Τύμπας Δ. έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Μάκκας Κ. από τα όρια της μικρής περιοχής με προβολή στην αριστερή γωνία της Μυρίκης μείωσε σε 3-1.
64΄ : Ο Παναγιωτόπουλος έκανε τραγικό λάθος, πάσαρε στον Κορέντζελο που εύκολα εκτός περιοχής σε κενή εστία με σουτ πέτυχε το 4-1.
65΄ : Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν γρήγορα την σέντρα ο Τύμπας Δ. με μακρινή μπαλιά έβγαλε τον ταχύτατο Βούρτσα Ν. τετ α τετ με τον Ράικο και με πλασέ στην αριστερή γωνία της Μυρίκης μείωσε αμέσως σε 4-2.
77΄ : Ο Βούρτσας Ν. έστρωσε στον Τύμπα Δ., ο οποίος λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή έπιασε όμορφα το σουτ, το οποίο κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ έξω από το αριστερό «παραθυράκι» του Ράικου.
80΄ : Ο Μάκκας Κ. πάσαρε στον Βούρτσα Ν., ο οποίος έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια και με σουτ στην δεξιά γωνία του Ράικου σκόραρε. Το τέρμα δεν καταλογίστηκε τελικώς.














Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας) : Ράικος, Ίβρος, Παχής(69΄ λ.τρ. Παπασπύρος), Σακαμπέτης, Ζαραβέλης(48΄ Ζαλοκώστας), Μπουμπουρής Α., Σταμούλης(53΄ Μακρής), Γκορόγιας, Λιάγκας Κ.(48΄ Σιταράς Α.), Κορέντζελος, Λέρης(48΄ Μπουμπουρής Γ.(Χ))

Κρέντη (Γιώργος Χρυσαφόπουλος) : Παναγιωτόπουλος, Λάππας(41΄ Γενιτσαρόπουλος Δ.), Μάκκας Ε.(64΄ Ντάλλας Ν.), Βαρσαμογιάννης(41΄ Τύμπας Γ.), Πάτρου, Μπαϊκούσης(41΄ Γιάκος), Παπαναστασίου(41΄ Βούρτσας Γ.), Μπύρος Σ.(41΄ Ντάλλας Αθ.), Μάκκας Κ., Βούρτσας Ν., Τύμπας Δ.



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος