Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά 4-0

Σαρωτικός και ωραίος στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι ο ΑΠΟΚ, που επικράτησε με το επιβλητικό 4-0 της Ποταμιάς, δείχνοντας με το «καλημέρα» τις ικανότητες και τις δυνάμεις του.
Το φιλικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου (Βοηθητικό γήπεδο) την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου. Άρχισε στις 6 το απόγευμα, μεταξύ δυο ομάδων, που θα αναμετρηθούν στην ερχόμενη Α΄ Κατηγορία Ευρυτανίας. Οι Καρπενησιώτες επιβλήθηκαν των Μεγαλοχωριτών, πραγματοποιώντας αρκετά ικανοποιητική εμφάνιση.
Το Βελούχι του Γιώργου Κρασιά αγωνίστηκε με πολλά νέα πρόσωπα και με μόλις πέντε περυσινούς ποδοσφαιριστές στην βασική του ενδεκάδα. Είχε αρκετά καλή επιθετική ανάπτυξη. Έδωσε το πρώτο του φιλικό μετά από 16 ημέρες προετοιμασίας. Θα αποτελέσει ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τοπικού πρωταθλήματος.
Η Ποταμιά έδωσε το δεύτερο φιλικό της παιχνίδι σε δυο διαδοχικές ημέρες και εμφανίστηκε κατώτερη του αναμενομένου απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η κούραση. Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα θα δώσει και τρίτο σερί φιλικό ματς την Δευτέρα (3-9) απέναντι στην Παλαιοκατούνα 2010.

Διάρκεια 70 λεπτών
Η φιλική αναμέτρηση είχα διάρκεια 70 λεπτά, με τις δυο ομάδες να αγωνίζονται σε δυο ημίχρονα 35 λεπτών το καθένα.

Σφύριξε ο Κρασιάς-Οδηγίες ο Γιαννίτσαρης


Ο προπονητής του Βελουχίου Γιώργος Κρασιάς (Ξεκίνησε την  ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης, που έγινε χωρίς την παρουσία βοηθών. Από τον πάγκο την ομάδα καθοδήγησε ο Α΄ Γενικός Αρχηγός Χρήστος Γιαννίτσαρης.

Αντίπαλοι τα αδέρφια Φλωράκη

 












Ο Γιάννης Φλωράκης του Βελουχίου αντιμετώπισε τον κατά δυο χρόνια μικρότερο αδερφό του Λάμπρο της Ποταμιάς και αναδείχτηκε νικητής κατά κράτος.

Θετικά στοιχεία από Καπετανάκη-Επανεμφάνιση Κρίντα

 












Ο 22χρονος δεξιός μπακ Χάρης Καπετανάκης, ο οποίος αποκτήθηκε από την Δάφνη Μεγάλης Χώρας πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον ΑΠΟΚ, αφήνοντας αρκετά καλές εντυπώσεις. Είχε αγωνιστεί και πριν από 4 χρόνια σε φιλικό του Βελουχίου κόντρα στον Παναιτωλικό, που έληξε υπέρ της Αγρινιώτικης ομάδες με 4-0.
Επιπλέον ο 17χρονος μέσος Κώστας Κρίντας αγωνίστηκε με τα χρώματα του Βελουχίου μετά από 1,5 χρόνο, όταν είχε τραυματιστεί σοβαρά στο ματς του τοπικού με τον Αίολο.

Ντεμπούταραν αρκετοί

 











 












Από πλευράς ΑΠΟΚ στο αρχικό σχήμα χρησιμοποιήθηκαν πολλά από τα νέα αποκτήματα. Πλην του Καπετάνακη ξεκίνησαν οι: Αντώνης Ζαχαρόπουλος, Θεοδόσης Κόκκοτος, Πάνος Ράπτης, Βασίλης Τσουκαλάς, Μπάμπης Καρβέλης και Τάκης Σαΐτης.

Με ελάχιστες αλλαγές


Ο Σπύρος Κολόκας κατέβασε την αρχική του ενδεκάδα με ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το πρώτο φιλικό με την Ποταμιά. Θέση βασικού πήραν οι: Δημήτρης Κοτρώνης, Χρήστος Κοσμάς, Γιάννης Γκορόγιας και Λάμπρος Φλωράκης, αντί των Χριστόδουλου Μισύρη, Άρη Γυφτομήτρου, Ντίνου Γιαννόπουλου και Ηλία Σαπούνη.

Έπαιξαν με «λευκά»
Οι ποδοσφαιριστές της Ποταμιάς στο δεύτερο τους φιλικό παιχνίδι αγωνίστηκαν με λευκές εμφανίσεις σε αντίθεση με το πρώτο τους παιχνίδι με τα Άγραφα.


Α΄ Μέρος

«Χτύπησαν» Τσουκαλάς & Καρβέλης

 












Το Βελούχι προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο μέρος. Σκόρερ χρίστηκαν ο Βασίλης Τσουκαλάς από τα έντεκα βήματα και ο Μπάμπης Καρβέλης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Διακοπή ελέω σκύλου
Ο αγώνας διακόπηκε για λίγα λεπτά στο 3o λεπτό, καθώς στο γήπεδο εισήλθε ένας σκύλος.



Οι καλύτερες φάσεις
17΄: Ο Γιαννακόπουλος σούταρε από πλάγια αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτου.
19΄: Σέντρα του Ράπτη Π. από δεξιά, κεφαλιά του Καρβέλη έφυγε πάνω από την εστία του Κουτούμπα.
21΄: Σουτ του Κοτρώνη μέσα από την περιοχή μάζεψε ο πορτιέρο του Βελουχίου.
23΄: Σέντρα του Φλωράκη Ι. από δεξιά, ο Σαΐτης ξεμαρκάριστος με σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Μεγάλου Χωριού.
31΄: Ο Γκορόγιας ανέτρεψε τον Κουρλό και ο κ. Κρασιάς υπέδειξε πέναλτι. Ο Τσουκαλάς σημάδεψε την δεξιά γωνία του Κουτούμπα (1-0).
35΄: Σουτ του Καρβέλη από κοντά έδιωξε σε κόρνερ ο Κουτούμπας.
35΄+3΄: Ο Καρβέλης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα στην αριστερή γωνία, διαμορφώνοντας το 2-0.

Β΄ Μέρος

Σκόραρε δις ο Τσιλίκας


Ο Σάκης Τσιλίκας, ο οποίος επέστρεψε μετά από απουσία ενός έτους στον ΑΠΟΚ πέτυχε δυο τέρματα στην επανάληψη, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Συμμετοχή Μπόνια


Ο 30χρονος αμυντικός μέσος Κώστας Μπόνιας χρησιμοποιήθηκε στην επανάληψη. Είχε μείνει ελεύθερος από την ομάδα του Ιούλιο, αλλά όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει, κάνοντας την επανεγγραφή του τον Σεπτέμβριο.

Ζήτησαν πέναλτι
Οι άνθρωποι της Ποταμιάς ισχυρίστηκαν στο 47o λεπτό ότι έπρεπε να τους είχε δοθεί πέναλτι σε παράβαση, που έγινε εντός περιοχής, αλλά τελικά υποδείχτηκε φάουλ πάνω στην γραμμή, το οποίο εκτελέστηκε από τον Χρήστο Κοσμά.

Και άλλοι νέοι


 












Στο γήπεδο πέρασαν από πλευράς νικητών και οι: Κώστας Μπούκας, Θοδωρής Τσιλιμέκης, Μιχάλης Ράπτης, Φλοριάν Μπούτσι και Κώστας Γιαννόπουλος, πραγματοποιώντας την πρώτη τους συμμετοχή για φέτος με τα «κυανόλευκα».

Στο γήπεδο οι «πρώην»
Την περυσινή τους ομάδα παρακολούθησαν τρεις ποδοσφαιριστές του Αιόλου, που αγωνίστηκαν πέρυσι στον ΑΠΟΚ. Πρόκειται για τον Χάρη Ζαραβέλη, τον Βασίλη Ντουφεκιά και τον Ζάχο Πολυτσέρη.



Μπήκαν Μαυρογόνατος-Πλεξίδας

 












Οι δυο νεαροί ποδοσφαριστές της Ποταμιάς, οι οποίοι αποκτήθηκαν κατά την μεταγραφική περίοδο μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο ως αλλαγή. Πρόκειται για τον Γιώργο Πλεξίδα και τον Άγγελο Μαυρογόνατο. Ο κ. Κολόκας άρχισε στο β΄ μέρος με 7 μικρούς κάτω των 20 ετών.

Οι καλύτερες φάσεις
41΄: Ο Κουρλός πραγματοποίησε σουτ από κοντά, το οποίο μπλόκαρε ο Κουτούμπας.
44΄: Σέντρα-σουτ του Φλωράκη Ι. από πλάγια δεξιά, η μπάλα πέρασε άουτ.
47΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοσμά από αριστερά μάζεψε ο Κόκκοτος.
60΄: Ο Γιαννακόπουλος έπιασε κεφαλιά, οι αμυνόμενοι απομάκρυναν και το σουτ του Κοτρώνη έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βελουχίου.
65΄: Πλασέ του Μπούτσι από καλό σημείο, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και έφυγε σε κόρνερ.
69΄: Κόρνερ του Κουρλού από αριστερά, ο Τσιλίκας με ωραίο πλασέ στην κίνηση πραγματοποίησε το 3-0.
71΄: Ο Φλωράκης Ι. μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, πάσαρε όμορφα στον Τσιλίκα, ο οποίος με πλασέ από καλή θέση «έγραψε» το 4-0.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Γιώργος Κρασιάς):Κόκκοτος, Κουτσουπιάς, Συγκελόπουλος, Ράπτης Π., Ζαχαρόπουλος, Τσουκαλάς, Κουρλός, Φλωράκης Ι., Σαΐτης, Καρβέλης, Κρίντας
Έπαιξαν και οι: Καπετανάκης, Τσιλίκας, Τσιλιμέκης Θ., Μπούκας, Γιαννόπουλος, Μπόνιας, Ράπτης Μ., Μπούτσι

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Κουτούμπας, Μπίκας, Γκορόγιας Ι., Κατής Δ., Κοσμάς, Κατής Α., Μαντζιούτας Κ., Στόκας, Κοτρώνης, Γιαννακόπουλος, Φλωράκης Λ.
Αγωνίστηκαν και οι: Πλεξίδας, Μπούρας Γ., Μαυρογόνατος, Μισύρης, Γυφτομήτρος, Ζαμπετάκης

Διαιτητής: Γιώργος Κρασιάς (Προπονητής ΑΠΟΚ)



















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας