Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Άγιος Προκόπιος-Ραπτόπουλο 3-1

Την είσοδο για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία του στα play off πέτυχε το συγκρότημα του Αγίου Προκοπίου. Η ομάδα από την Παλαιοκατούνα επικράτησε του Ραπτοπούλου με σκορ 3-1 σε ένα αρκετά ήρεμο και ελεύθερο παιχνίδι, που θύμιζε φιλικό.
Το συγκρότημα του Λάκη Αναστασόπουλου μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά και κατάφερε από νωρίς να πάρει κεφάλι στο σκορ με 2-0. Από εκεί και πέρα έριξε την απόδοση του και επικεντρώθηκε στα αμυντικά του καθήκοντα, ώστε να διαφυλάξει το υπέρ του αποτέλεσμα. Δυο τέρματα πέτυχε ο Λάκης Αναστασόπουλος, ο οποίος αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην κατηγορία.
Το Ραπτόπουλο του Άκη Ανδρεάκη ταξίδεψε στην Παλαιοκατούνα με πάρα πολλές και σημαντικές ελλείψεις. Αγωνίστηκαν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι» άρπαξαν» την ευκαιρία, που τους δόθηκε. Η Δόξα δεν είχε κάποιο βαθμολογικό κίνητρο, αφού έχει τερματίσει 3η και έπαιξε ελεύθερο ποδόσφαιρο.
Το Ραπτόπουλο τερμάτισε στην 3η θέση, μένοντας στους 25 βαθμούς, ενώ ο Άγιος Προκόπιος κατέλαβε την 4η θέση, φτάνοντας στους 24 βαθμούς.
Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν την Κυριακή στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας για την τελευταία 18η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας. Το ματς έγινε κάτω από αρκετή ζέστη, ήλιο και τον υδράργυρο στους 27-28 βαθμούς. Περίπου 70-100 φίλαθλοι παραβρέθηκαν στο γήπεδο και είδαν έναν ήρεμο ματς με πολλές καλές στιγμές μπροστά και από τις δυο εστίες.


Με ΑΠΟΚ και Άγραφα
Ο Άγιος Προκόπιος είναι η 4η ομάδα, που συμπληρώνει τα μπαράζ ανόδου και θα αγωνιστεί κόντρα στον ΑΠΟΚ με μειονέκτημα έδρας. Το Ραπτόπουλο αγωνίζεται με τα Άγραφα, έχοντας και αυτό μειονέκτημα έδρας. Η ομάδα του Αγίου Προκοπίου στο συγκεκριμένο αγώνα ήθελε τον βαθμό, ενώ σε περίπτωση ήττας θα έδινε αγώνα μπαράζ με τον Αίολο, για να μπει στα Play off. Όμως οι παίκτες του Αστέρα ήξεραν ήδη το αποτέλεσμα του Αίολου το Σάββατο και έπαιξαν χωρίς άγχος.

Με πολλές αλλαγές στην 11αδα οι «ακρίτες»
Πάρα πολλές απουσίες είχε η Δόξα Ραπτοπούλου, αφού πολλά πρωτοκλασάτα ονόματα δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν. Απουσίαζαν οι : Νίκος Ρεσίτης, Λάμπρος Γούλας, Στέφανος Γούλας, Φάνης Μπαστάνης, Νίκος Ρηγόπουλος, Δημήτρης Ζήκας και Γιώργος Παππάς (Έδινε οδηγίες από τον πάγκο). Από τον Άγιο Προκόπιο δεν έπαιξαν οι : Χρήστος Παρούτσας που εξέτισε την ποινή του, καθώς είχε συμπληρώσει 4 κίτρινες , Γιάννης Τσάκνης, Προκόπης Γκούρλιας και Λευτέρης Κουρλός.

Α΄ μέρος

Νωρίς-νωρίς το 2-0
Μόλις σε 16΄ λεπτά ο Άγιος Προκόπιος πήρε την πρωτοπορία στο σκορ με 2-0. Λάκης Αναστασόπουλος και Μεγκντί Σκύπι βρήκαν δίχτυα.

Μείωσε με Καρανταλή και έφτασε κοντά στην ισοφάριση
Το Ραπτόπουλο αντέδρασε και μείωσε σε 2-1 με γκολ του Σωτήρη Καρανταλή. Ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι λίγα λεπτά αργότερα και έχασε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα.


Οι καλύτερες φάσεις
7΄ : Ο Λαθύρης Δ. σέντραρε από δεξιά και ο Αναστασόπουλος από το ύψος του πέναλτι με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Παπαδήμου άνοιξε το σκορ (1-0).
9΄ : Ο Σκεπετάρης πάσαρε στον Στασινό, που πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Κόκκοτας απέκρουσε από την αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
16΄ : Ο Σκύπι πίεσε τον Ανδρεάκη και έκλεψε την μπάλα μετά από το τραγικό λάθος του έμπειρου ποδοσφαιριστή, μπήκε στην περιοχή μόνος και πλάσαρε τον Παπαδήμο κάτω από τα πόδια, πετυχαίνοντας το 2-0.
22΄ : Ο Τύμπας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Καρανταλής πετάχτηκε όμορφα στο πρώτο δοκάρι και από κοντά με προβολή στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων μείωσε σε 2-1.
25΄ : Τεχνικό σουτ του Αναστασόπουλου εκτός περιοχής κατέληξε άουτ από το δεξί παραθυράκι της Δόξας.
38΄ : Ο Τύμπας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Καρανταλής έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε από κοντά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
41΄ : Πλασέ του Κονδύλη από καλή θέση έφυγε άουτ.
43΄ : Σουτ του Τύμπα από τα όρια της μεγάλης περιοχής κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.


Β΄ μέρος

Η μπάλα πάνω-κάτω
Ανοιχτό παιχνίδι έγινε στην επανάληψη, όπου οι δυο ομάδες έχασαν ευκαιρίες. Η μπάλα κυριολεκτικά πήγαινε πάνω-κάτω.

Χτύπησε ξανά ο Αναστασόπουλος
Ο έμπειρος Λάκης Αναστασόπουλος με δικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα λίγα λεπτά πριν το φινάλε.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Ο Τύμπας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μπισμπίκης βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και προ κενής εστίας έκανε την κεφαλιά, η οποία πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
55΄ : Δυνατό σουτ του Κρασιά εκτός περιοχής απέκρουσε στην αριστερή γωνία ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου.
56΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αναστασόπουλου από πλάγια αριστερά απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Παπαδήμος.
70΄ : Εκτέλεση φάουλ του Αναστασόπουλου από καλή θέση κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι.
72΄ : Ο ταχύτατος Τύμπας βγήκε τετ α τετ με τον Κολοκώτσιο, σούταρε δυνατά, με τον γκολκίπερ του Αστέρα να αποκρούει σωτήρια.
80΄ : Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Αναστασόπουλου από πλάγια δεξιά και μακρινή απόσταση απέκρουσε στην γωνία ο πορτιέρο της ακριτικής ομάδας.
81΄ : Σουτ του Τύμπα εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ.
82΄ : Όμορφη εκτέλεση φάουλ του Ανδρεάκη από καλή θέση απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ με υπερένταση ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
86΄ : Ο Λάκης Αναστασόπουλος  με χαμηλό πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Παπαδήμου και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

 
Κίτρινες  Κάρτες
Λαθύρης Ι., Τύμπας

Διακριθέντες
Άγιος Προκόπιος : Αναστασόπουλος, Κρασιάς, Νταλαφούρας
Ραπτόπουλο : Καρανταλής, Τύμπας

Δηλώσεις προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Άγιος Προκόπιος) : «Με το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η ομάδα μου παίζοντας το τελευταίο παιχνίδι κατάφερε να πραγματοποιήσει τον στόχο της. Για το σημερινό αγώνα μπορώ να πω ότι οι ποδοσφαιριστές μου ανταποκριθήκανε στα όποια προβλήματα υπήρχαν και δημιουργηθήκανε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού (Τραυματισμοί: Πλακιά, Κουτσοθανάση, Κόκκοτα,) συν τις ελλείψεις που είχαμε, οι οποίες καναν πολύ δύσκολο το έργο μας. Τελικά καταφέραμε και πήραμε τους 3 βαθμούς, οι οποίοι ήταν αναγκαίοι για μας. Για τον αγώνα θέλω να πω ότι και οι δυο ομάδες είχαν απουσίες, παίξανε όμως ελεύθερα, αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο, ικανοποιώντας τον κόσμο και πιστεύω ότι ο πιο τυχερός κέρδισε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την τεράστια προσπάθεια που κάνανε από τις 5 Σεπτεμβρίου που είμαστε μαζί. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση, που ήταν κοντά στην ομάδα, τους φιλάθλους και να πω ότι η ομάδα μας έπαιξε 16 παιχνίδια, χρησιμοποιώντας 24 παίκτες, χωρίς να δεχτεί κάποιος κόκκινη κάρτα, συν ότι η ομάδα μας έχει τον πρώτο σκόρερ στην κατηγορία και πιστεύω ότι δίκαια είμαστε μέσα στις 4 καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Εμείς θα παλέψουμε τα παιχνίδια με τον ΑΠΟΚ με την ίδια θέληση και αποφασιστικότητα, που μας διακρίνει σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Θέλω να ευχηθώ καλό καλοκαίρι στις ομάδες που τελείωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και στην ομάδα μου να χαρεί τα παιχνίδια, που θα παίξει στα Play off σαν μια γιορτή. Πιστεύω ότι θα ακούσουμε πολλά μπράβο από όλο τον φίλαθλο κόσμο του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου.» 

Άκης Ανδρεάκης (Ραπτόπουλο) : «Έγινε ένα καλό παιχνίδι, ανοικτό και από τις δυο ομάδες. Δεχτήκαμε δυο γρήγορα γκολ στην αρχή, στην συνέχεια ανεβήκαμε, μειώσαμε, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, όχι μόνο να ισοφαρίσουμε, αλλά και να προηγηθούμε. Παίξαμε με πολλές απουσίες βασικών παικτών, αλλά και τα νέα παιδιά, που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην βασική ενδεκάδα σταθήκανε πάρα πολύ καλά. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα του Αγίου Προκοπίου και εμείς προετοιμαζόμαστε για τα παιχνίδια των Play off και θα προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο μπορούμε.»



Συνθέσεις ομάδων

Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος) : Κόκκοτας(54΄ λ.τρ. Κολοκώτσιος), Κουτσοθανάσης(44΄ λ.τρ. Μάκκας), Πλακιάς(25΄ λ.τρ. Χαβέλος), Λαθύρης Ι., Νταλαφούρας, Κρασιάς, Αναστασόπουλος, Τσίπρας, Κονδύλης, Λαθύρης Δ., Σκύπι

Ραπτόπουλο (Άκης Ανδρεάκης) : Παπαδήμος Λ., Μυρισιώτης, Κορέντζελος, Ανδρεάκης, Καρανταλής, Σκεπετάρης(84΄ Ντζίμας Θ.), Μπισμπίκης, Παπαντζίμας(58΄ Κοτούλας), Στασινός Σ., Τύμπας, Τσιαμάγκας

Διαιτητής :  Μάριος Κατσόγιαννος (Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Παναγιώτης Πλατής (Ευρυτανίας)









Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος