Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Απόλλων Λάρισας-Απεραντιακός 3-0

Την ήττα με σκορ 3-0 γνώρισε ο Απεραντιακός στην Φιλιππούπολη Λάρισας από τον τοπικό Απόλλωνα. Η ομάδα της Ευρυτανίας μετά από αυτή την ήττα αποχαιρέτησε και μαθηματικά το περιφερειακό πρωτάθλημα. Ωστόσο η παρουσία της ομάδας ήταν αρκετά καλή και δεν άξιζε να χάσει με ένα τέτοιο σκορ. Παράλληλα τερματίστηκε και το σερί νικών.
Η ομάδα του Κώστα Πασσά ταξίδεψε στην Λάρισα με αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών και με αρκετά προβλήματα. Οι Απεράντιοι έπιασαν καλή απόδοση στο δεύτερο μέρος, πίεσαν τον αντίπαλο και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει το γκολ της τιμής. Δέχτηκαν γκολ από τραγικά προσωπικά λάθη σε κρίσιμα χρονικά σημεία (Στα πρώτα και στα τελευταία λεπτά).
Ο Απόλλωνας του Ζόραν Μπάμποβιτς πήρε μια επιτακτική νίκη στην προσπάθεια, που κάνει για παραμονή στην κατηγορία. Μπήκε πολύ δυνατά στα πρώτα λεπτά και έδειξε ότι θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Στην συνέχεια έριξε την απόδοση του και με ένα ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά «καθάρισε» το ματς.
Ο Απεραντιακός θα τερματίσει στην 13η θέση έχοντας 21 βαθμούς και την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Ευρυτανίας. Ο Απόλλωνας μετά την νίκη του ανέβηκε πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού, καθώς πέρασε στην 8η θέση και έφτασε τους 30 βαθμούς. Την ερχόμενη Κυριακή ο Απεραντιακός θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον αδιάφορο Α.Ο. Καρδίτσας.
Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στο Δημοτικό στάδιο Φιλιππούπολης στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου. Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου για άλλη μια φορά ήταν κάκιστη.

Με απουσίες οι Απεράντιοι
Για άλλο ένα παιχνίδι ο Απεραντιακός αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις. Ο τερματοφύλακας Γιώργος Τσάμης αγωνίστηκε με πρόβλημα τραυματισμού. Επίσης ο Ντίνος Ζήσιμος έμεινε στον πάγκο και δεν πρόσφερε τις υπηρεσίες του. Απουσίαζε ο τιμωρημένος Μπάμπης Θαμνόπουλος και ο Κώστας Μπουγατσιάς. Στον πάγκο έμεινε ο Φάνης Μπισμπίκης, όπως και ο Κώστας Κονιαβίτης.

Το σχήμα της Ευρυτανικής ομάδας
Ο Απεραντιακός του Κώστα Πασσά ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Τσάμης. Δεξί μπακ ήταν ο Μπουμπουρής και αριστερό ο Δημήτρης Μπισμπίκης. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Κεφαλίδης, με τον Κατσίκα. Στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο Τλούπας, μαζί με τον Πανακούλια. Δεξιά στην μεσαία γραμμή ξεκίνησε ο Λεπτάκης και αριστερά ο Γεωργακόπουλος. Σαν επιτελικός μέσος αγωνίστηκε ο Άρης Νταβαρίνος και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Αρουτίδης.


Α΄ μέρος

Γρήγορο προβάδισμα
Με γκολ «από τα αποδυτήρια» ο Απόλλωνας πήρε το προβάδισμα. Ο Παναγιώτης Φουσίκας έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους.

Έπεσε ο ρυθμός στην συνέχεια
Ο Απεραντιακός ισορρόπης,ε ωστόσο δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄ : Ο Φουσίκας μετά από σύγχυση μέσα στην μικρή περιοχή των φιλοξενούμενων με σουτ πετυχαίνει το 1-0.
36΄ : Ο Γιαννακόπουλος έβγαλε παράλληλα σέντρα και η προβολή του Στεργίου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσάμη.

Β΄ μέρος

Έφτασε κοντά στην ισοφάριση
Πολύ κοντά στην ισοφάριση έφτασε ο Απεραντιακός, όμως ο συνήθης ύποπτος Αρουτίδης αστόχησε. Ο νεαρός επιθετικός έχει σκοράρει ισάριθμες φορές στα τελευταία νικηφόρα παιχνίδια, που έληξαν 1-0 υπέρ του Απεραντιακού.

Στα τελευταία λεπτά δέχτηκε δυο γκολ
Οι γηπεδούχοι στο 89ο λεπτό και στις καθυστερήσεις απέβαλλαν όλο το άγχος και σφράγισαν την νίκη.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄ : Σουτ του Κακαζούκη πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Απεραντιακού.
49΄ : Σουτ του Μπόντε πέρασε άουτ.
52΄ : Ο Λεπτάκης εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, μετά από αδράνεια του Μαγαζιώτη και του Πολυζου, ο Αρουτίδης θα χάσει μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, καθώς θα πλασάρει άουτ.
58΄ : Ο Φουσίκας έκανε επέλαση από δεξιά, γύρισε, αλλά ο Τσάμης μπλόκαρε σωτήρια.
65΄ : Σουτ του Τλούπα από καλή θέση μέσα στην περιοχή μπλόκαρε ο πορτιέρο της Λαρισινής ομάδας.
84΄ : Σουτ του Νταβαρίνου Β. μπλόκαρε εύκολα ο Μαγαζιώτης.
89΄ : Ο Καπετάνι μετά από γρήγορη αντεπίθεση του Απόλλωνα τροφοδοτεί τον Φουσίκα, που με πλασέ ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 2-0.
92΄ : Ο Μπίμπα έκανε όμορφη ενέργεια από δεξιά, σέντραρε, και ο Μπόντε εύκολα με σουτ γράφει το τελικό 3-0.

Κίτρινες  Κάρτες
-
Διακριθέντες
Απόλλων Λάρισας : Φουσίκας, Μπόντε, Μπίμπα
Απεραντιακός : Πανακούλιας, Μπουμπουρής, Κατσίκας, Τλούπας

Δηλώσεις προπονητών

Ζόραν Μπάμποβιτς (Απόλλων Λάρισας) : «Πιστεύω ότι ελέγχαμε το παιχνίδι, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, πετύχαμε 3 γκολ και από δω και πέρα κοιτάμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, για να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής.»

Κώστας Πασσάς (Απεραντιακός) : «Είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών με πιο σημαντικό ότι  ο τερματοφύλακας μας  αγωνίστηκε με πρόβλημα τραυματισμού, έχοντας τράβηγμα στο δικέφαλο. Παρόλα αυτά προηγήθηκε ο αντίπαλος με ένα τραγικό λάθος δικό μας στο 4ο λεπτό. Από εκεί και περά δεν υπήρχε καμία ευκαιρία, είχαμε κυριαρχία, χάσαμε ορισμένες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο δεύτερο χάσαμε αρκετές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Μετά στις καθυστερήσεις με παιδαριώδη λάθη δεχτήκαμε δυο γκολ, χωρίς να έχουμε απειληθεί στο δεύτερο ημίχρονο.»

Συνθέσεις ομάδων

Απόλλων Λάρισας (Ζόραν Μπάμποβιτς) : Μαγαζιώτης, Περήφανος, Κακαζούκης (77΄ Μπίμπα), Σκάκος, Πολύζος, Εμμανουήλ, Γιαννακόπουλος, Καπετάνι, Φουσίκας, Στεργίου, Κορλός (46΄ Μπόντε)

Απεραντιακός (Κώστας Πασσάς) : Τσάμης, Μπουμπούρης (77΄ Νταβαρίνος Β.), Μπισμπίκης Δ., Κεφαλίδης, Κατσίκας, Τλούπας, Λεπτάκης, Γεωργακόπουλος, Νταβαρίνος Α., Αρουτίδης, Πανακούλιας

Διαιτητής : Γιώργος Βρέσκας (Ημαθίας)
1ος Βοηθός : Γιάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)
2ος Βοηθός : Γιώργος Τσιούμπρος (Ημαθίας)




Φωτογραφίες : Χρήστος Γκατζούλης από Athletic Larissa