Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ποταμιά–Κεράσοβο 1-0

Στο αδιάφορο ντέρμπι των ουραγών, η Ποταμιά κατέβαλλε την αντίσταση του Κερασόβου, επικρατώντας με 1-0.
Ο αγώνας έγινε την Κυριακή στις 16:30 στο γήπεδο του Μικρού Χωριού και ήταν διαδικαστικός, αφού δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα, επιστρέφοντας στις νίκες, ύστερα από 8 ολόκληρες αγωνιστικές. Τερμάτισαν στην 7η θέση (18 βαθμοί), προσπερνώντας την Κρέντη, αφού έκαναν έναν πολύ άσχημο δεύτερο γύρο, που τους έβγαλε εκτός στόχων.
Το Κεράσοβο δεν απείλησε καθόλου επιθετικά, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να αποσπάσει κάτι θετικό. Η ιστορική ομάδα τερμάτισε στην τελευταία (9η) θέση, χωρίς νίκη, αλλά με 3 ισοπαλίες απέναντι σε: ΑΠΟΚ, Αίολο και Μυρίκη.

Με 4 μικρούς η Ποταμιά
Για πρώτη φορά οι Μεγαλοχωρίτες ξεκίνησαν με 4 ποδοσφαιριστές κάτω των 20. Στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι: Νεοφύτου, Κώτσιας, Λαθύρης και Παπαρούπας.

Αρνητικό ρεκόρ για το Κεράσοβο
Μόλις 11 φορές βρήκε δίχτυα στο φετινό πρωτάθλημα η ομάδα του Κερασόβου. Αυτή η επίδοση αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας στην Α΄ ΕΠΣΕ.


Α΄ μέρος

Λιγοστές οι ευκαιρίες
Ο αγώνας ήταν μέτριος στην ποιότητα του και είχε αργό ρυθμό. Η Ποταμιά ήταν ελαφρώς καλύτερη και είχε τις λιγοστές ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, κυρίως με σουτ εκτός περιοχής. Το 0-0 φαίνεται άκρως φυσιολογικά.

Οι καλύτερες φάσεις
10΄ : Σουτ του Αζακά έξω από την περιοχή απόμακρυνε ο Αρκουμάνης.
14΄ : Ο Τσουκαλάς σούταρε από μακριά πάνω από το τέρμα του Κερασόβου.
25΄ : Ο Αζακάς εκτέλεσε πλάγιο, ο Τσουκαλάς έκανε ωραίο γύρισμα και σουτ εντός περιοχής, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
35΄ : Ατομική προσπάθεια του Λαθύρη Ν. εκτός περιοχής και ωραίο δυνατό δεξί σουτ κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αρκουμάνη.


Β΄ μέρος

Καλύτερο θέαμα στο δεύτερο
Η Ποταμιά πήρε τον χώρο του κέντρου και ανέβασε την απόδοση της. Ο αγώνας ήταν πιο καλός στην επανάληψη, με περισσότερες ευκαιρίες.

Σκόρερ ο Μπούρας
Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το νικητήριο γκολ με τον Κώστα Μπούρα και θα μπορούσαν, αν ήταν πιο εύστοχοι να διεύρυναν την νίκη τους.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : 1-2 Φλωράκη-Μπούρα, σουτ του τελευταίου λίγο έξω από την περιοχή έδιωξε όμορφα στην γωνία του ο Αρκουμάνης.
50΄ : Ο Μαντζιούτας Κ. έβγαλε σέντρα, καρφωτή κεφαλιά του Μπούρα λίγο πιο μπροστά από το ύψος του πέναλτι έδιωξε εκπληκτικά και πάλι στην γωνία του ο πορτιέρο του Κερασόβου σε κόρνερ.
62΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρίζου από μακριά έδιωξε ωραία σε κόρνερ ο Ζαγκότσης.
68΄ : Κόρνερ Φλωράκη από δεξιά, ο Μπούρας με γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης (1-0).
80΄ : 2η κίτρινη (Αποβολή) στον Μούτσελο για διαμαρτυρία.
81΄ : Μετά από εκτέλεση φάουλ του Φλωράκη και κόντρες στην περιοχή, ανάποδο ψαλίδι του Μαλάτου απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Αρκουμάνης.
82΄ : Ο Μαλάτος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η καρφωτή κεφαλιά του Τσουκαλά από κοντά έφυγε ελάχιστα πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
90΄ : Μονοκόμματο σουτ του Γιαννακόπουλου λίγο μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αρκουμάνη.
93΄ : Εκτέλεση φάουλ του Φλωράκη λίγο έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κερασοχωρίου.


Κίτρινες κάρτες
Κώτσιας, Τσουκαλάς

Διακριθέντες
Ποταμιά : Μπούρας, Φλωράκης, Τσουκαλάς
Κεράσοβο : Αρκουμάνης, Ζιάκας, Σεντής, Σακαμπέτης

Δηλώσεις προπονητών 

Λάκης Λαμπαδάρης (Ποταμιά) : «Ολοκληρώσαμε σήμερα την χρόνια. Έγινε ένα παιχνίδι, χωρίς βαθμολογική σημασία. Εμείς παίξαμε χωρίς βασικούς ποδοσφαιριστές. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο και ήρθε η νίκη με ένα γκολ του Μπούρα στο δεύτερο ημίχρονο.» 

Θύμιος Μούτσελος (Κεράσοβο) : «Είχαμε κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και δεν μπορέσαμε να τις αξιοποιήσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε κάπως χαλαρά,  δεχτήκαμε το γκολ και μετά βρεθήκαμε απέναντι πάλι σε μια κακή διαιτησία. Ο διαιτητής έβγαλε μια αδικαιολόγητη κόκκινη κάρτα, που σε καμία περίπτωση δεν δίνεται και εξάντλησε όλη του την αυστηρότητα. Κλείνοντας την χρονιά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά και να τους ευχηθώ Κάλο Πάσχα.»   

Συνθέσεις ομάδων

Ποταμιά (Λάκης Λαμπαδάρης) : Ζαγκότσης Γ., Αζακάς, Παπαρούπας, Μαντζιούτας Ν., Τσουκαλάς, Νεοφύτου(60΄ Μαλάτος), Λαθύρης Ν.(46΄ Φλωράκης), Κώτσιας, Γιαννακόπουλος, Μαντζιούτας Κ., Μπούρας Κ.(80΄ Τασιός)

Κεράσοβο (Θύμιος Μούτσελος) : Αρκουμάνης, Λαθύρης Α.(70΄ Ντάσιος), Λάππας Γ.(90΄ Ράπτης Π.), Ρίζος, Ζιάκας, Μούτσελος, Σεντής, Καββαδίας(46΄ Γώγος), Τσιγαρίδας Ε., Σακαμπέτης, Κοσμάς Σ.

Διαιτητής : Γιώργος Δροσίνης (Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης (Ευρυτανίας)






Ρεπορτάζ : Κώστας Κραμπής (Περιγραφή), Δημήτρης Κολλημένος (Απόδοση)
Φωτογραφίες : Γιάννης Κολλημένος