Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Μυρίκη–ΑΠΟΚ Βελούχι 1-2

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια της Α΄ κατηγορίας ο ΑΠΟΚ. Ανατρέποντας την εις βάρος του κατάσταση, που είχε δημιουργηθεί από το ημίχρονο επικράτησε της Μυρίκης με 1-2.
Ο αγώνας ήταν στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας, ξεκίνησε στις 16:30 του Σαββάτου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Το κίνητρο ήταν μονόπλευρο (Από πλευράς ΑΟΜ), όμως οι τρεις βαθμοί κατακτήθηκαν από το Βελούχι.
Η Μυρίκη ήθελε μόνο νίκη, για να διεκδικήσει την είσοδο της στην 4αδα. Μπήκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, προηγήθηκε με τον Κώστα Σιταρά και φάνηκε ότι μπορεί να επαναλάβει τον θρίαμβο του α΄ γύρου. Η νεανική ομάδα του Βασίλη Φούκα «λύγισε» στην επανάληψη και γνώρισε την ήττα. Οι «κόκκινοι» τερμάτισαν στην 6η θέση, με 19 βαθμούς, μένοντας εκτός πρώτων θέσεων μετά από πολλά χρόνια. Το πρόσημο της πορείας τους όμως είναι θετικό, καθώς παρουσίασε ένα σύνολο με πολλούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.
Το Βελούχι του Γιάννη Ελεφάντη επέστρεψε στις νίκες, με 2 γκολ του 34χρονου Πάνου Γαλανού. «Φουλάρει» τις μηχανές του για τα Play Off, όπου περιμένει τον αντίπαλο του στα ημιτελικά, που κατά μεγάλη πιθανότητα θα είναι ο Άγιος Προκόπιος. Ο ΑΠΟΚ τερμάτισε 1ος, φτάνοντας τους 41 πόντους (+7 από τα Άγραφα), με μοναδική ήττα, αυτή από την Μυρίκη την 9η αγωνιστική.
Να τονίσουμε ότι οι δυο ομάδες παρουσίασαν την χειρότερη συγκομιδή γκολ της ιστορίας τους, στην πολυετή παρουσία τους στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας.

Οι μισοί έχουν φορέσει την φανέλα και τον 2
Πολλοί ήταν οι παίχτες από αυτούς, που βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, οι οποίοι έχουν φορέσει την φανέλα και των δυο ομάδων. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους εξής 13 : Μεριγκούνη, Παχή, Κωστόπουλο, Φούκα, Ράπτη, Σταμούλη (Μυρίκη), Συγκελόπουλο, Γενιτσαρόπουλο Κ., Γαλανό, Νικολάου, Ντουφεκιά, Ζαλοκώστα και Τσιλίκα (ΑΠΟΚ).

Ένδειξη διαμαρτυρίας από την Μυρίκη
Με δυο τρόπους διαμαρτυρήθηκε η Μυρίκη για την διαιτησία και για όσα συνέβησαν την προηγούμενη Κυριακή στο Ραπτόπουλο. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, αφού εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και χαιρέτησαν κανονικά, κατευθύνθηκαν στον πάγκο της ομάδας και έμειναν εκεί 5 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο διαμαρτυρήθηκαν οι ποδοσφαιριστές.
Ο ρέφερι της αναμέτρησης Γιώργος Δροσίνης είχε ενημερωθεί για αυτή την εξέλιξη και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Παρόμοιες διαμαρτυρίες σε μεγαλύτερη διάρκεια πραγματοποιούν ποδοσφαιριστές επαγγελματικών ομάδων.
Από την άλλη δεν δηλώθηκε κανένας παράγοντας στο φύλλο αγώνος ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς τις εχθρικές διαιτησίες.
Αρχικά υπήρχε σκέψη η Μυρίκη να μην κατέβει καθόλου να αγωνιστεί.


Α΄ μέρος
Γρήγορο προβάδισμα για την Μυρίκη
Ένα λεπτό μετά την πρώτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 με τον Κώστα Σιταρά, μόλις στο 5΄.

Ανέβασε και είχε δυο δοκάρια ο ΑΠΟΚ
Μετά από «νεκρό» διάστημα το Βελούχι βελτίωσε την απόδοση του και θα μπορούσε να ισοφαρίσει. Στάθηκε άτυχος, καθώς δυο φορές η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια του Μεριγκούνη. Το ημίχρονο βρήκε την Μυρίκη να προηγείται με 1-0.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄ : Ο Νικολάου έβγαλε σέντρα από αριστερά, το αριστερό γυριστό σουτ του Γαλανού πάνω στην κίνηση κατέληξε λίγο άουτ από την εστία της Μυρίκης.
5΄ : Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από μακριά, από τις συνεχόμενες κόντρες εντός περιοχής φιλοξενουμένων, η μπάλα στρώθηκε στον Σιταρά, ο οποίος από πλεονεκτική θέση πλάσαρε εύστοχα τον Ρεσίτη και έκανε το 1-0.
19΄ : Κόρνερ του Σταμούλη, αδύναμη κεφαλιά του Καρβέλη στο δεύτερο δοκάρι κατέληξε άουτ.
27΄ : Γύρισμα του Νικολάου από αριστερά, σουτ του Ζαλοκώστα πάνω στην κίνηση πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.
33΄ : Ο Ζαλοκώστας εκτέλεσε κόρνερ, η γυριστή κεφαλιά του Πάτρου στο πρώτο δοκάρι χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Μυρίκης. Στην επαναφορά δυνατό σουτ του Γενιτσαρόπουλου Α. έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Μεριγκούνης.
35΄ : Κόρνερ Συγκελόπουλου από δεξιά, δυνατή κεφαλιά του Γαλανού προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.


Β΄ μέρος 

Εμφανής η βελτίωση των φιλοξενούμενων
Το Βελούχι μπήκε πολύ δυνατά. Μέχρι το 65΄ η πολύ καλά οργανωμένη αμυντικά η Μυρίκη κατάφερε να μην απειληθεί ιδιαίτερα.

Ολική ανατροπή με Γαλανό
Στο τελευταίο 25λεπτο το συγκρότημα του Γιάννη Ελεφάντη κέρδισε το κέντρο και παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο, γύρισε τον αγώνα και κατάφερε να επικρατήσει με 1-2. Πρωταγωνιστής και σκόρερ ο έμπειρος Πάνος Γαλανός.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Μακρινό σουτ του Σταμούλη έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ.
58΄ : Ο Πολυτσέρης σέντραρε από δεξιά, η καρφωτή κεφαλιά του Γαλανού από πολύ καλή θέση πέρασε μόλις άουτ από το τέρμα της Μυρίκης.
71΄ : Ο Ζαλοκώστας εκτέλεσε φάουλ, η κεφαλιά του Γενιτσαρόπουλου Κ. λίγο πιο μπροστά από το ύψος του πέναλτι πέρασε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
73΄ : Ο Γαλανός με δυνατή απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μεριγκούνη.
83΄ : Ανατροπή του Γαλανού από τον Κωστόπουλο και πέναλτι για το Βελούχι. Ο Γαλανός εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το 1-2.
85΄ : Κεφαλιά-πάσα του Ντουφεκιά στον Τσιλίκα, νέα κεφαλιά του τελευταίου πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης.
87΄ : Ωραία κάθετη πάσα του Γαλανού είχε αποδέκτη τον Πάτρου, το διαγώνιο σουτ του τελευταίου με το αριστερό πέρασε λίγο άουτ από την εστία των γηπεδούχων.
90΄ : Στρώσιμο σε εκτέλεση φάουλ του Ζαλοκώστα στον Συγκελόπουλο, που σούταρε πολύ δυνατά ελάχιστα άουτ.


Κίτρινες Κάρτες
Καρβέλης, Κωστόπουλος, Συγκελόπουλος

Διακριθέντες
Μυρίκη: Σταμούλης, Σιταράς, Λέντζος
ΑΠΟΚ Βελούχι: Γαλανός, Ντουφεκιάς, Γενιτσαρόπουλος Α., Ζαλοκώστας

Δηλώσεις προπονητών

Δεν δέχτηκε να κάνει καμία δήλωση για το παιχνίδι ο προπονητής της Μυρίκης Βασίλης Φούκας. Όμως υπάρχει κοινή δήλωση των παικτών και του προπονητή της Μυρίκης Βασίλη Φούκα για την ένδειξη διαμαρτυρίας πριν την έναρξη του αγώνα .
Η κοινή δήλωση αναφέρει : «Είναι μια κίνηση διαμαρτυρίας μην έχοντας άλλο τρόπο να διαμαρτυρηθούμε να ακουστεί η δικιά μας φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στις επιλογές της διαιτησίας που κάνανε τα γήπεδα κάθε Σαββατοκύριακο εμπόλεμη ζώνη. Είμαστε όλοι απέναντι στις επιλογές αυτές, γιατί διαρκώς χαλούν το παιχνίδι μας. Σκοπός της διαμαρτυρίας δεν είναι να αναζητήσουμε ευθύνες για την κακή πορεία της ομάδος. Οι μόνοι υπεύθυνοι για την κακή πορεία της ομάδος μας στο φετινό πρωτάθλημα είμαστε αποκλειστικά και μόνο εμείς. Ναι, πέσαμε θύματα από κακές διαιτησίες, αλλά δεν θα ζητήσουμε ευθύνες. Τα περισσότερα παιχνίδια όλων των ομάδων είχαν κακές διαιτησίες, ευθύνες ζητούμε μόνο από τους εαυτούς μας. Σκοπός της διαμαρτυρίας είναι να δώσουμε ένα μήνυμα προς τους αρμόδιους ότι πραγματικοί πρωταγωνιστές των γηπέδων είμαστε εμείς και είμαστε ενωμένοι απέναντι σε όποιον κακό χειρισμό από τους αρμοδίους συμβάλλει στην κακή διεξαγωγή του τοπικού μας πρωταθλήματος. Τέλος από την μεριά μας θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά από όλες τις ομάδες για την προσπάθεια τους. Μακάρι ο καλύτερος να πάρει το πρωτάθλημα. Ραντεβού την νέα σεζόν, περισσότεροι, με υγεία και καλύτερο πρωτάθλημα. Σας ευχαριστούμε.»

Γιάννης Ελεφάντης (ΑΠΟΚ Βελούχι) : «Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, αν κρίνω από την ανατροπή στο σκορ, για τους φίλους του ποδοσφαίρου, για άλλους μπορεί να ήταν αδιάφορο, για άλλους μπορεί να ήταν γιορτή. Για τις ομάδες όμως τόσο της Μυρίκης, όσο της δικιάς μας ομάδας ήταν ένα ματς με πολύ μεγάλη αγωνία και πάθος. Η ομάδα μου έδειξε πως έχει «μέταλλο», πως έχει μεγάλα ψυχικά αποθέματα, να ανατρέπει τέτοια σκορ. Κερδίσαμε ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί ο αντίπαλος είχε το δικό του κίνητρο.Ήταν μια σημαντική νίκη, γιατί μας δίνει ψυχολογική ώθηση  για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Η ομάδα είχε ένα ξεκάθαρο πλάνο στον αγωνιστικό χώρο, ήξερε τι πρέπει να διεκδικήσει, τι να κυνηγήσει. Όταν ισοφαρίσαμε, πιστεύω ότι ήρθε και η ηρεμία στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος για τους παίκτες μου, χρειαζόμασταν ένα καλό παιχνίδι, την ηρεμία, που πλέον την έχουμε. Τα συγχαρητήρια, τα αξίζουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές: αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές μέσα στο γήπεδο και απέδειξαν με τον τρόπο, που αγωνίστηκαν ότι έχουν χαρακτήρα να αγωνίζονται σε μεγάλη ομάδα. Έχω ξαναδηλώσει και στο παρελθόν ότι έχουμε μια υποχρέωση όλοι μας να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας της ομάδος, αυτό πρέπει να το παλέψουμε μέχρι τέλους, αυτό το ποδόσφαιρο θέλω να βλέπω από τους ποδοσφαιριστές μου και ελπίζω να το επαναλάβουμε αρκετές φορές.»

Συνθέσεις ομάδων

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας) : Μεριγκούνης, Παχής, Ζαραβέλης, Κολόκας, Λιάγκας Κ.(46΄ Κωστόπουλος), Λέντζος, Φούκας, Ράπτης, Σιταράς(69΄ λ.τρ Φραγκαλιός), Καρβέλης, Σταμούλης

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Ελεφάντης) : Ρεσίτης, Τσιλιμέκης(50΄ λ.τρ Πολυτσέρης), Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος Κ., Πασσάς, Γαλανός, Νικολάου(69΄ Ντουφεκιάς), Ζαλοκώστας, Πάτρου, Γενιτσαρόπουλος Α.(65΄ Τσιλίκας)

Διαιτητής : Γιώργος Δροσίνης (Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Κώστας Νικολάου (Ευρυτανίας)


Ρεπορτάζ : Κώστας Κραμπής (Περιγραφή), Δημήτρης Κολλημένος (Απόδοση)
Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος