Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Άγραφα-Αίολος 1-0

Αν και αδιάφορα, τα Άγραφα έκαναν το καθήκον τους και επικράτησαν του Αίολου με σκορ 1-0. Η ομάδα του Κατσαντώνη απέδειξε και αυτή την αγωνιστική ότι χτυπάει όλα τα παιχνίδια στα ίσα και σίγουρα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου, πιάνοντας αρκετά καλή απόδοση στο δεύτερο μέρος κατάφερε να πάρει ακόμη μια νίκη και να συνεχίσει ένα σερί επιτυχημένων αποτελεσμάτων. Στο α΄ μέρος η απόδοση της ομάδας κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο φορμαρισμένος 17χρονος Πάνος Μάρκης (4ο του φετινό)
Ο Αίολος του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου παρατάχτηκε με πολλές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών και δεν μπόρεσε να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν και αναστάτωσαν πολλές φορές την εστία των Αγράφων. Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία έψαχνε βαθμό ή βαθμούς, για να αυξήσει τις πιθανότητες του για είσοδο στην 4αδα. Πλέον έχει μόνο ελπίδες με ήττα του Αγίου Προκοπίου αύριο.
Τα Άγραφα έχουν τερματίσει στην 2η θέση και θα αγωνιστούν και πάλι στους ημιτελικούς αγώνες μπαράζ με το Ραπτόπουλο. Έφτασαν τους 34 βαθμούς, ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα με 5 σερί νίκες. Ο Αίολος παρέμεινε στην 4η θέση, μαζί με τον Άγιο Προκόπιο, έχοντας 21 πόντους.
Το παιχνίδι έγινε το Σάββατο στο γήπεδο ρίψεων του αθλητικού κέντρου, ξεκίνησε στις 4.30 το απόγευμα και ήταν στα πλαίσια της τελευταίας 18ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Α΄ κατηγορίας. Η ηλιοφάνεια και η υψηλή θερμοκρασία προσέλκυσαν στο γήπεδο πάνω από 100 φιλάθλους.


Με πολλές απουσίες ο Αίολος
Με αρκετές απουσίες έπαιξε ο Αίολος. Δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής  οι τιμωρημένο : Κώστας Μπούκας (Έχει ακόμη 4 αγωνιστικές τιμωρίας για το νέο πρωτάθλημα), Κώστας Σιταράς και Νίκος Κορέντζελος, που είχαν συμπληρώσει 4 κίτρινες. Απουσίαζαν επίσης οι :  Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος και Στέφανος Καμαρέτσος. Μοναδική απουσία των Αγράφων ήταν ο Παναγιώτης Ζωχάκης που είχε συμπληρώσει 4 κίτρινες.

Δεν εφαρμόστηκε η ποινή του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου
Η ΕΠΣ Ευρυτανίας στο συμβούλιο της Πέμπτης τιμώρησε τον προπονητή του Αίολου Νίκο Τριανταφυλλόπουλο με ποινή στέρησης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους μέχρι τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Ο προπονητής όμως έδινε κανονικά οδηγίες από τον πάγκο της ομάδας του (Στο γήπεδο ρίψεων οι φίλαθλοι κάθονται δίπλα από τους 2 πάγκους).

Α΄ μέρος

Κάκιστο πρώτο μέρος
Κακό παιχνίδι έγινε στα πρώτα 45 λεπτά. Οι γηπεδούχοι των Αγράφων προσπάθησαν σε ορισμένες περιπτώσεις και απείλησαν κυρίως από στημένες φάσεις. Ο Αίολος πρόσεχε περισσότερο τα μετόπισθεν και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Οι καλύτερες φάσεις
15΄ : Ο Καλύβας Κ. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Τσιγαρίδας πήρε την κεφαλιά εξεπαφής, αλλά ο Λάππας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια και στην συνέχεια μπλόκαρε.
23΄ : Ο Γουλέτας χτύπησε κόρνερ από αριστερά, η κεφαλιά του Κατή πέρασε ψηλά άουτ.
25΄ : Διαγώνιο σουτ του Καλύβα Κ. από πλάγια αριστερά κατέληξε άουτ.
41΄ : Ο Αίολος διαμαρτυρήθηκε για χέρι και πέναλτι, όταν ο Κατσαρής γύρισε από δεξιά και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ηλιάδη. Ο Τσιορτός (Είχε αφήσει με πολλά παράπονα τον Αίολο στο ματς στην Παλαιοκατούνα με τον Άγιο Προκόπιο) σωστά υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.


Β΄ μέρος

Ο Μάρκης πέτυχε το νικητήριο γκολ
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και με σκόρερ τον Πάνο Μάρκη πήραν ακόμη μια νίκη.

Είχε τις ευκαιρίες για την ισοφάριση ο Αίολος
Η ομάδα του Προφήτη Ηλία ανέβασε την απόδοση της και είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά βρήκε απέναντι της τον γκολκίπερ Γιώργο Καλύβα.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Ο Σερπάνος έβγαλε την βαθιά μπαλιά από αριστερά, όμως ο Γουλέτας από κοντά σούταρε παράλληλα με το τέρμα.
55΄ : Ο Γουλέτας έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια από αριστερά, γύρισε στον επερχόμενο Μάρκη, που με υποδειγματικό χαμηλό σουτ στην γωνία του Λάππα πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης (1-0).
58΄ : Ο Ξαγάρας εκτέλεσε φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο, ο Σιαλμάς σούταρε από κοντά, αλλά ο Καλύβας απέκρουσε σωτήρια.
62΄ : Ο Σερπάνος ελίχτηκε από δεξιά σέντραρε και ο Καλύβας Κ. πλάσαρε από κοντά, αλλά ο τερματοφύλακας του Αίολου έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.
69΄ : Ο Λιάγκος έβγαλε την σέντρα-σουτ από πλάγια δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
79΄ : Ο Σιαλμάς δεν μπόρεσε να νικήσει εξ επαφής τον Καλύβα, αφού ο γκολκίπερ του Κατσαντώνη έπεσε στα πόδια του μέσου του Αίολου και απέκρουσε σωτήρια.
84΄ : Αδύναμο πλασέ του Γουλέτα εκτός περιοχής μάζεψε εύκολα ο Λάππας.
92΄ : Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κατσαρή από καλή θέση απέκρουσε με εξίσου όμορφη ενέργεια ο Καλύβας από το δεξί του «παραθυράκι» σε κόρνερ.


Κίτρινες  Κάρτες
Πατρώνης, Ζαλοκώστας

Διακριθέντες
Άγραφα : Γουλέτας, Καλύβας Γ., Μάρκης, Κατής
Αίολος : Αζακάς, Σιαλμάς, Κατσαρής, Ξαγάρας

Δηλώσεις προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Άγραφα) : «Συγχαρητήρια για το πολύ καλό παιχνίδι και στις δυο ομάδες και ιδιαίτερα στους ποδοσφαιριστές μου. Συγχαρητήρια στην διοίκηση, στους φιλάθλους μας, που στηρίζουν την ομάδα. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια επίσης και στην διαιτησία, ευελπιστούμε σε ανάλογες διαιτησίες στο μέλλον. Καταφέραμε να πετύχουμε για δεύτερη φορά τον στόχο μας και να μπούμε στην 4αδα. Την επόμενη Κυριακή ξεκινούν τα play off από μηδενική βάση. Και οι 4 ομάδες έχουν τον πρώτο στόχο να προκριθούν στον τελικό και στην συνεχεία ότι προκύψει περισσότερο. Εμείς συγκεκριμένα σκεφτόμαστε το πρώτο παιχνίδι, που έχουμε στην έδρα μας, αυτό μας απασχολεί. Θα αντιμετωπίσουμε την αξιόμαχη ομάδα του Ραπτοπούλου, όπως και πέρυσι. Ευελπιστούμε σε θετικό αποτέλεσμα, έχοντας την γνώση και την εμπειρία της περσινής χρονιάς.»

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Αίολος) : «Σήμερα ολοκληρώσαμε την προσπάθεια, που ξεκινήσαμε για τους αγώνες του δευτέρου γύρου. Αύριο, που θα τελειώσουν και οι αγώνες, που εκκρεμούν θα κάνουμε τον απολογισμό μας και θα δούμε, εάν έχουμε πετύχει τον στόχο μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια, που κατέβαλλαν στο δεύτερο γύρο. Όσον αφορά για το σημερινό παιχνίδι από τεχνικής πλευράς νομίζω ότι παρουσιαστήκαμε στο γήπεδο αρκετά καλά, παρά τις απουσίες, που είχαμε, κάναμε τις ευκαιρίες μας, δεν είχαμε την τύχη να πανηγυρίσουμε κάποιο γκολ και σε μια στιγμή αδράνειας επόμενο είναι να δεχτούμε το γκολ. Παίξαμε με έναν αντίπαλο αδιάφορο από βαθμολογικής πλευράς για το σημερινό παιχνίδι, παρόλα που ήταν υπερπλήρης με αποτέλεσμα να φύγει κάθε καχυποψία, που υπήρχε όλη την εβδομάδα στα ποδοσφαιρικά στέκια της πόλης μας. Για αυτό τον λόγο θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο και του εύχομαι καλή συνέχεια. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω ομάδες, που ισοβαθμούν την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και έχουν τον ίδιο στόχο, γιατί δεν αγωνίζονται την ίδια ώρα και μέρα, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ένα τελευταίο για την διαιτησία, δεν θέλω να την σχολιάζω ποτέ, αλλά σήμερα ήταν αρκετά άτομα στο γήπεδο και καταλαβαίνουν τι γίνεται.» 
 

Συνθέσεις ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Καλύβας Γ., Γατής Β.(71΄ Θεοχάρης), Πατρώνης(85΄ Κίτσιος Χ.), Τσιγαρίδας, Ηλιάδης, Κατής, Μάρκης, Καλύβας Τ., Σερπάνος, Γουλέτας, Καλύβας Κ.(76΄ Γιαννιώτης)

Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) : Λάππας(88΄ Χειλάς), Λιάγκος Ι., Ράικος Γ., Αζακάς, Ξαγάρας(84΄ λ.τρ. Αθανασιάς), Χαλκιάς, Σιαλμάς, Νάσιος(90΄ Παπαροϊδάμης), Ζαλοκώστας, Ράικος Ν., Κατσαρής

Διαιτητής : Κώστας Τσιορτός (Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (Ευρυτανίας)









Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος