Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Κεράσοβο-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-0

Η έκπληξη της αγωνιστικής, ακόμη και όλου του πρωταθλήματος έγινε στο Κερασοχώρι. Σε ένα παιχνίδι με πολύ ένταση, αρκετές διακοπές, Κεράσοβο και ΑΠΟΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 0-0. Το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, παρόλα αυτά είχε αρκετή ένταση και πολλά νεύρα.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Ελεφάντη «στραβοπάτησε» σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και παράλληλα έχασε δυο βασικούς παίκτες του για τους επόμενους σημαντικούς αγώνες στα μπαράζ. Το Βελούχι ήταν «φλύαρο» στην τελική προσπάθεια και δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Το Κερασοχώρι, αν και τελευταίο στον βαθμολογικό πάλεψε και κοίταξε στα ματιά τον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα. Αγωνίστηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και απείλησε σε ελάχιστες περιπτώσεις με αντεπιθέσεις. Κατάφερε να πάρει έναν σπουδαίο βαθμό απέναντι σε έναν ισχυρότερο αντίπαλο.
Το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου τυχαίο για το Κεράσοβο. Λευκή ισοπαλία είχε αποσπάσει και σε φιλικό αγώνα τον Σεπτέμβριο στο Καρπενήσι.
Ο ΑΠΟΚ έχει τερματίσει στην 1η θέση και έφτασε στους 38 βαθμούς, αντίθετα το Κερασόβο έχει καταταγεί στην τελευταία 9η θέση και έφτασε τους 3 βαθμούς.
Η συνάντηση έγινε την Κυριακή στο γήπεδο του Κερασοχωρίου. Ξεκίνησε στις 4.30 το απόγευμα και ήταν στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το ματς από την γύρω περιοχή.


Α΄ μέρος

Σωρεία χαμένων ευκαιριών
Πολλές ευκαιρίες απώλεσε στο πρώτο μέρος ο ΑΠΟΚ, ο οποίος έδειξε φλύαρος στην τελική προσπάθεια και μοιραία έμεινε στο 0-0.

Οι καλύτερες φάσεις
27΄ : Ο Μπόνιας έβγαλε την μπαλιά για τον Γενιτσαρόπουλο Α., ο οποίος, ενώ ήταν εξουδετερωμένος ο Τρίκας, δεν πρόλαβε να πλασάρει, αφού ανακόπηκε από αντίπαλο αμυντικό.
32΄ : Πλασέ του Κουτσουπιά απέκρουσε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
37΄ : Σέντρα του Λάππα από δεξιά, γυριστό σουτ του Αρκουμάνη απέκρουσε σε κόρνερ ο Ρεσίτης.
42΄ : Σέντρα-σουτ Νικολάου από αριστερά απέκρουσε ενστικτωδώς ο Τρίκας. 


Β΄ μέρος

Επεισοδιακό δεύτερο μέρος
Αρκετή ένταση είχε το δεύτερο μέρος. Μάλιστα το ματς διακόπηκε αρκετές φορές αφού φίλαθλοι πετούσαν δυναμιτάκια στον βοηθό Κολοκώτσιο.

Αποβολή και δοκάρι για τον ΑΠΟΚ
Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο ΑΠΟΚ, αφού αποβλήθηκε ο Μπόνιας. Οι Καρπενησιώτες είχαν την ευκαιρία να φύγουν με το διπλό, αλλά το σουτ του Σάκη Τσιλίκα σταμάτησε στο δοκάρι του Τρίκα.

Οι καλύτερες φάσεις
55΄ : Σουτ του Ζαλοκώστα εκτός περιοχής πέρασε άουτ.
65΄ : Απευθείας φάουλ του Κατσαδούρου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ.
73΄ : Ο Μπόνιας χτύπησε εκτός φάσης τον Σεντή και αποβλήθηκε από τον διαιτητή Γαλάνη, αφήνοντας την ομάδα του με 10.
84΄ : Σουτ του Τσιλίκα σταμάτησε στην συμβουλή οριζόντιου και κάθετου δοκαριού.

Νέα αποβολή και μετά την λήξη
Μετά το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Γιάννης Φλωράκης του ΑΠΟΚ, επειδή εξύβρισε τον πρώτο βοηθό Λάμπρο Κολοκώτσιο.


Κίτρινες  Κάρτες
Γαλανός

Δηλώσεις προπονητών

Θύμιος Μούτσελος (Κεράσοβο) : «Ξέραμε από την αρχή ότι είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα. Πάλι παραταχτήκαμε στον αγωνιστικό χώρο, όπως σε κάθε αγώνα με απουσίες. Μπήκαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. χωρίς να φοβηθούμε τον αντίπαλο, αλλά αντιθέτως θέλαμε να δείξουμε ότι δεν αξίζουμε αυτή την θέση, που είμαστε. Δεν είναι τυχαίο που έχουμε αποσπάσει ισοπαλίες απέναντι σε 3 από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, τον ΑΠΟΚ, τον Αίολο και την Μυρίκη. Μας μένει ένα παιχνίδι ακόμα, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κάποιους βαθμούς ή βαθμό. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά, που παίξανε και τους 14, καταβάλλανε κάθε δυνατή προσπάθεια.»

Γιάννης Ελεφάντης (ΑΠΟΚ Βελούχι) : «Καταρχήν πριν σχολιάσω αγωνιστικά το παιχνίδι, θέλω να κάνω την εξής δήλωση : Ντρέπομαι για το ποδόσφαιρο, που υπηρετώ, και ζητάω συγνώμη από τους ανθρώπους της ομάδας, που την αγαπούν και την στηρίζουν. Τώρα αγωνιστικά παίξαμε ανορθόδοξα και χάσαμε τον προσανατολισμό μας. Κυριάρχησε ο κακός μας εαυτός μέσα στο γήπεδο και δυστυχώς ασχολούμασταν περισσότερο με τον διαιτητή και τους βοηθούς του και όχι με το πώς θα φτάσουμε στην αντίπαλη εστία. Τέλειωσε το ματς αυτό, κοιτάμε μπροστά, πρέπει να συνέλθουμε άμεσα, η ομάδα πρέπει να παραμείνει ενωμένη, να επικρατήσει ηρεμία για τον κοινό στόχο.»


Συνθέσεις ομάδων

Κεράσοβο (Θύμιος Μούτσελος) : Τρίκας Ν., Λαθύρης, Αρκουμάνης Χ.(81΄ Τσιγαρίδας Ε.), Μούτσελος, Ράπτης Μ., Τσιγαρίδας Ι.(89΄ Ράπτης Π.), Λάππας Γ.(53΄ Γώγος), Κατσαδούρος Κ., Σεντής, Λελούδης, Κοσμάς Σ.

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Ελεφάντης) : Ρεσίτης, Πολυτσέρης, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Πασσάς, Νικολάου(76΄ Φλωράκης), Μπόνιας, Τσιλιμέκης(46΄ Τσιλίκας), Κουτσουπιάς, Ζαλοκώστας(58΄ Γαλανός), Γενιτσαρόπουλος Α.

Διαιτητής : Ηλίας Γαλάνης (Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Παναγιώτης Πλατής (Ευρυτανίας)