Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Απεραντιακός-Μετέωρα Καλαμπάκας 1-0

Συνέχισε την εξαιρετική της πορεία η ομάδα του Απεραντιακού και πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη μέσα στο Καρπενήσι. Επικράτησε με τέρμα του Κώστα Αρουτίδη με 1-0 της ομάδας των Μετεώρων και παράλληλα έμεινε «ζωντανός» μαθηματικά στο παιχνίδι της παραμονής. Βρίσκεται πλέον 7 βαθμούς από την γραμμή, 3 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.
Το συγκρότημα του Κώστα Πασσά ήθελε πάση θυσία την νίκη, για να διατηρήσει τις όποιες μαθηματικές ελπίδες έχει παραμονή και παράλληλα να μην δώσει το δικαίωμα να ακουστούν διάφορα σχόλια για παρασκήνιο στην αναμέτρηση. Η ομάδα της Ευρυτανίας πραγματοποίησε ξανά εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησε άλλη μια εντός έδρας νίκη. Χτύπησε και απείλησε πολλές φορές με ταχύτατες επιθέσεις, αφού πρόσεξε και διαφύλαξε το μηδέν στην άμυνα.
Τα Μετέωρα του Γιώργου Σκαρτάδου «κυνηγούσαν» μόνο τους 3 βαθμούς της νίκης, για να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη της παραμονής. Ενώ ξεκίνησαν δυνατά στα πρώτα λεπτά, στην συνέχεια ήταν «φλύαροι» και έκαναν αρκετά αβίαστα λάθη. Στο δεύτερο μέρος κυκλοφόρησαν την μπάλα και είχαν την ελαφριά υπεροχή, χωρίς να κάνουν τις μεγάλες ευκαιρίες.
Ο Απεραντιακός παρέμεινε στην 13η θέση και έφτασε τους 21 βαθμούς. Τα Μετέωρα υποχώρησαν στην 8η θέση, μένοντας στους 28 βαθμούς, που είναι ακριβώς και το όριο της παραμονής. Την ερχόμενη Κυριακή ο Απεραντιακός αγωνίζεται εκτός έδρας στον Απόλλωνα Λάρισας και με νίκη συνεχίζει να ελπίζει μαθηματικά για την παραμονή. Την Τετάρτη η ομάδα της Ευρυτανίας αγωνίζεται στην Ομόνοια Πέτρας για την πρώτη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου, ξεκίνησε στις 4.00 και ήταν στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου. Το παρακολούθησαν περίπου 50-70 φίλαθλοι μεταξύ των οποίων και εκδρομείς από την Καλαμπάκα. Το δεύτερο μέρος έγινε κάτω από ψιλόβροχο.


Με πολλές απουσίες ο Απεραντιακός
Αρκετές απουσίες είχε η ομάδα της Ευρυτανίας. Εκτός αποστολής έμεινε ο τιμωρημένος Τάσος Γεωργακόπουλος, καθώς επίσης και οι: Φάνης Μπισμπίκης, Γιάννης Καραβασίλης και Κώστας Μπουγατσιάς.

Με 4-2-3-1 κατέβασε την ομάδα ο Πασσάς
Με το γνώριμο 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα της Ευρυτανίας ο Κώστας Πασσάς. Την εστία του Απεραντιακού υπερασπίστηκε ο Τσάμης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσε ο Κατσίκας, με τον Κεφαλίδη. Δεξιά στην άμυνα ξεκίνησε ο Μπουμπουρής και αριστερά ο Δημήτρης Μπισμπίκης. Στο κέντρο στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο Θαμνόπουλος, με τον Πανακούλια. Δεξιά στην μεσαία γραμμή ξεκίνησε  ο Βασίλης Νταβαρίνος και αριστερά ο Αρουτίδης. Σαν επιτελικός μέσος έπαιξε ο Άρης Νταβαρίνος και στην κορυφή της επίθεσης ο Λεπτάκης.

Α΄ μέρος

Χαμένες ευκαιρίες και από τις δυο πλευρές
Μπορεί τα Μετέωρα να κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, ωστόσο χάθηκαν ευκαιρίες και από τις δυο ομάδες στα πρώτα λεπτά. Αρχικά ο Αρουτίδης δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ βρέθηκε τετ α τετ και δυο λεπτά αργότερα ο Γραβάνης σούταρε στο δοκάρι του Τσάμη.

Χωρίς τέρμα ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος
Έπεσε ο ρυθμός στην συνέχεια του παιχνιδιού και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρμα.


Οι καλύτερες φάσεις
8΄ : Ο Παπαχαραλάμπους εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Κεραμάς πήρε την κεφαλιά από κοντά, αλλά οι αμυντικοί των γηπεδούχων απέκρουσαν πάνω στην γραμμή σωτήρια.
10΄ : Δυνατό σουτ του Νταβαρίνου Α. εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα των Μετεώρων.
12΄ : Ο Νταβαρίνος Α. έβγαλε την μακρινή μπαλιά για τον Αρουτίδη, ο οποίος μπήκε τετ α τετ από αριστερά, πλάσαρε αδύναμα  τον Ρουσιαμάνη και στην συνέχεια ο Λεπτάκης δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά.
14΄ : Ο Αυγέρος έβγαλε μπαλιά για τον Γραβάνη, ο οποίος ελίχτηκε όμορφα μέσα στην περιοχή από κοντά, πλάσαρε τον Τσάμη, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια ο Κεραμάς σκόραρε. Το γκολ ακυρώθηκε από τον επόπτη Λιόνα, καθώς ο σκόρερ βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ.
27΄ : Σουτ του Παπαχαραλάμπους εκτός περιοχής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Τσάμης.
39΄ : Ο Αυγέρος σούταρε εκτός περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε εύκολα.
42΄ : Ο Νταβαρίνος Α. βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Νταβαρίνο Β., που από πολύ πλάγια πλάσαρε τον Ρουσιαμάνη στην έξοδο, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
45΄ : Ο Θαμνόπουλος με κάθετη μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Αρουτίδη, που τετ α τετ με τον Ρουσιαμάνη από θέση δεξιά σούταρε, αλλά ο πορτιέρο των Μετεώρων απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.


Β΄ μέρος

Ανούσια υπεροχή των Μετεώρων
Πιο καλά πατούσαν στο δεύτερο ημίχρονο τα Μετεώρα. Προσπάθησαν να ανοίξουν το σκορ, όμως ήταν απρόσεκτοι στην τελική προσπάθεια.

Το νικητήριο τέρμα ο Αρουτίδης
Μετά από 3 αγωνιστικές σκόραρε ο Κώστας Αρουτίδης. Πέτυχε το 7ο προσωπικό του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα και χάρισε την νίκη στην ομάδα του.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄ : Μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Κεραμάς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Τσάμης απέκρουσε εντυπωσιακά.
54΄ : Ο Πανακούλιας εκτέλεσε έμμεσο με λόμπα, ο Νταβαρίνος Α. έπιασε την κεφαλιά προ του Ρουσιαμάνη, αλλά ο Γιώργος Σκρέκας απομάκρυνε.
57΄ : Ο Παπαχαραλάμπους εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Γκόβαρης έκανε το πλασέ από κοντά, αλλά απέκρουσαν σωτήρια πάνω στην γραμμή αμυντικοί των γηπεδούχων.
67΄ : Ο προπονητής του Απεραντιακού Κώστας Πασσάς αποβλήθηκε για διαμαρτυρία στον ρέφερι Κέκελο. Οδηγίες από τον πάγκο έδινε ο γενικός αρχηγός Βασίλης Κατσίκης.
69΄ : Ο Κωστής βρήκε τον Κεραμά, ο Τσάμης εκτινάχτηκε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.
72΄ : Ο Κεραμάς έκανε την σέντρα από δεξιά, η κεφαλιά του Αγγελάκη μέσα από την μικρή περιοχή πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Απεραντιακού.
77΄: Ο Νταβαρίνος Α. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Αρουτίδης στο δεύτερο δοκάρι μέσα από την μικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά, η μπάλα αφού πρώτα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι πέρασε την γραμμή του τέρματος και «γράφτηκε» το 1-0. Το τέρμα αυτό διατήρησε τις μαθηματικές ελπίδες για την ομάδα του Απεραντιακού.
83΄ : Επικράτησε ένταση ανάμεσα στους Λεπτάκη και Σκρέκα, χωρίς ο ρέφερι Κέκελος και ο βοηθός Λιόνας να υποδείξουν κάτι.
90΄ : Ο Νταβαρίνος Α. παρεμπόδισε αντίπαλο σε εκτέλεση φάουλ και αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα. Ο παίκτης του Απεραντιακού θα εκτίσει την ποινή του στο ματς κυπέλλου την Τετάρτη και αποβλήθηκε εσκεμμένα, επειδή θα συμπλήρωνε 7 κίτρινες και θα τιμωρούνταν με 2 αγωνιστικές.


Αποβολή μετά την λήξη
Ένταση επικράτησε μετά την λήξη με τους ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων να διαμαρτύρονται στο διαιτητικό τρίο. Ο κεντρικός αμυντικός Γιώργος Σκρέκας αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Αναίτιο πρόστιμο θα επιβληθεί στους Απεράντιους
Ελάχιστοι φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση, όμως ο ρέφερι Κέκελος αναφέρει ότι φίλαθλοι του Απεραντιακού τον εξύβρισαν από την κερκίδα.  Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στον αγώνα δεν προσήλθε παρατηρητής αγώνα. Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να επιβάλει χρηματικό πρόστιμο στην ομάδα.

Κίτρινες  Κάρτες
Πανακούλιας, Ζήνωνος, Γκόβαρης

Διακριθέντες
Απεραντιακός : Αρουτίδης, Νταβαρίνος Α., Θαμνόπουλος, Κεφαλίδης, Τσάμης
Μετέωρα : Κεραμάς, Σκρέκας, Αυγέρος

Δηλώσεις προπονητών

Κώστας Πασσάς (Απεραντιακός) : «Ήταν ένα παιχνίδι, που εμείς το θέλαμε λόγω γοήτρου, μιας και ο στόχος μας να παραμείνουμε είναι πάρα πολύ δύσκολος. Τα Μετέωρα θελαν και αυτά το παιχνίδι και το δείξανε από τα πρώτα λεπτά, μας πιέσανε και κάνανε δυο καλές ευκαιρίες. Στην συνέχεια ισορροπήσαμε το παιχνίδι, μπορούσαμε και εμείς να είχαμε βάλει το λιγότερο ένα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω επικρατήσαμε κατά κράτος, δεν απειληθήκαμε σε καμία περίπτωση. Βάλαμε ένα γκολ, το οποίο το δικαιούμασταν με τις ευκαιρίες που είχαμε χάσει. Επίσης αυτό που λέγανε στην Σπερχειάδα ότι τα πήραμε, τους αποδεικνύουμε τώρα ότι δεν είχαμε καμία σχέση, με αυτό που λέγανε. Συγχαρητήρια στα παιδιά του Απεραντιακού, που δώσανε ότι καλύτερο είχαμε. Εύχομαι στα Μετέωρα να επιτύχουν τους στόχους τους. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος, ο πρόεδρος έχει πει να παίζουμε για την φανέλα και μην μπούμε σε διάφορα παιχνίδια και μέχρι τέλος θα είμαστε όλοι παρόντες. Την Τετάρτη έχουμε ένα παιχνίδι για το κύπελλο εκτός έδρας. Θα πάμε εκεί και θα προσπαθήσουμε να το πάρουμε, για να συνεχίσουμε στο κύπελλο.»

Ο τεχνικός των Μετεώρων Γιώργος Σκαρτάδος δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση μετά το τέλος της αναμέτρησης.











Συνθέσεις ομάδων

Απεραντιακός (Κώστας Πασσάς) : Τσάμης, Μπουμπουρής, Μπισμπίκης Δ., Κεφαλίδης, Κατσίκας, Θαμνόπουλος, Λεπτάκης(90΄ Τλούπας), Νταβαρίνος Β.(64΄ Ζήσιμος), Νταβαρίνος Α., Αρουτίδης, Πανακούλιας

Μετέωρα Καλαμπάκας (Γιώργος Σκαρτάδος) : Ρουσιαμάνης, Κωστής, Παπαχαραλάμπους (58΄ Μόκκας), Σκρέκας Γ., Τσίκος, Αυγέρος, Κεραμάς, Ζήνωνος, Γκόβαρης(83΄ Σακελλαρίδης), Αγγελάκης, Γραβάνης(65΄ Φορτούνης)

Διαιτητής : Παναγιώτης Κέκελος (Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός : Βασίλης Λιόνας (Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός : Λευτέρης Τσίκνας (Αιτωλοακαρνανίας)












Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος