Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ραπτόπουλο-Μυρίκη 2-1

Επεισοδιακή αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Ραπτοπούλου. Η τοπική Δόξα συνέχισε τα νικηφόρα αποτελέσματα και επικράτησε της Μυρίκης με 2-1, κάνοντας την μεγάλη ανατροπή. Οι «ακρίτες» εξασφάλισαν για 2η συνεχόμενη περίοδο την συμμετοχή τους στα μπαράζ, όπου και θα αντιμετωπίσουν και φέτος τα Άγραφα, ξανά με μειονέκτημα έδρας. Η αναμέτρηση διακόπηκε 5 λεπτά στο πρώτο μέρος, όταν από την κερκίδα πετάχτηκε μπουκάλι στον βοηθό Νικολάου.
Το Ραπτόπουλο του Άκη Ανδρεάκη πανηγύρισε μια σημαντική νίκη, κάνοντας μεγάλη ανατροπή. Η Δοξα απέδωσε καλό ποδόσφαιρο και έχασε σωρεία ευκαιριών. Μάλιστα σημάδεψε 4 φορές τα αντίπαλα δοκάρια και στάθηκε αρκετά άτυχη. Σκόρερ χρίστηκαν οι: Λάμπρος Γούλας και Γιώργος Παππάς.
Η Μυρίκη του Βασίλη Φούκα γνώρισε μια ήττα, που την αφήνει κατά μεγάλο βαθμό εκτός μπαράζ. Οι «κόκκινοι» ξεπέρασαν την ψυχρολουσία των πρώτων λεπτών, βγήκαν στην επίθεση και πήραν προβάδισμα με τον Ηλία Λιάγκα. Στην επανάληψη όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και έχοντας παράπονα απο την διαιτησία ηττήθηκαν με σκορ 2-1.
Το Ραπτόπουλο τερμάτισε στην 3η θέση, φτάνοντας τους 25 βαθμούς, ενώ η Μυρίκη υποχώρησε στην 6η θέση, μένοντας στους 19 βαθμούς, έχοντας ακόμη ελάχιστες ελπίδες για έξοδο στα μπαράζ (Με νίκη επί του ΑΠΟΚ και συνδυασμό αποτελεσμάτων)
Η αναμέτρηση έγινε την Κυριακή στο γήπεδο του Ραπτοπούλου και ξεκίνησε στις 4.30 στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας. Αρκετοί φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Ανεξήγητο φαινόμενο
Πολλά παράπονα έχει για την διαιτησία του Αναγνώστου η ομάδα της Μυρίκης. Οι «κόκκινοι» διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις του Λαμιώτη διαιτητή και κυρίως για τα δυο γκολ, που της ακυρώθηκαν.
Ο ρέφερι αναφέρει στο φύλλο αγώνα ότι τον εξύβρισε ο Πρόεδρος της Μυρίκης Γιώργος Λιάγκας. Ο Πρόεδρος της Μυρίκης παρακολουθούσε το παιχνίδι εκτός αγωνιστικού χώρου σαν οπαδός και δεν αναγράφεται πουθενά στο φύλλο αγώνα σαν παράγοντας (!)


Α΄ μέρος

Έσπασαν τα δοκάρια
Πολύ δυνατά ξεκίνησε στο παιχνίδι το τοπικό Ραπτόπουλο. Η Δόξα είχε συνολικά 4 δοκάρια και έκανε εξαιρετική απόδοση στα πρώτα λεπτά.

Ολιγόλεπτη διακοπή
Φίλαθλοι από την κερκίδα πετούσαν συνεχώς αντικείμενα προς τον δεύτερο βοηθό Κώστα Νικολάου. Μάλιστα του εκτοξεύτηκε και τον τραυμάτισε μπουκάλι και το παιχνίδι διακόπηκε για λίγα λεπτά. Ο ίδιος ζήτησε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο να αποχωρήσει από την αναμέτρηση.

Γκολ για τους «κόκκινους»
Η Μυρίκη χτύπησε στις αντεπιθέσεις και με σκόρερ τον Ηλία Λιάγκα πήρε κεφάλι στο σκορ.


Οι καλύτερες φάσεις
15΄ : Σουτ του Κορέντζελου κόντραρε σε αμυντικό και χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Μυρίκης, καταλήγοντας τελικά κόρνερ.
27΄ : Κεφαλιά του Παππά σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μεριγκούνη και στην επαναφορά σουτ του ίδιου παίχτης κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων και χάθηκε μοναδική διπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους.
29΄ : Ο Τύμπας έκανε έξοχη ατομική ενέργεια, αλλά πλάσαρε στο εσωτερικού του δοκαριού.
30΄ : Το παιχνίδι διακόπηκε για 5 λεπτά, γιατί πετάχτηκε μπουκάλι στον δεύτερο βοηθό Κώστα Νικολάου. Το μπουκάλι βρήκε τον βοηθό στο πόδι και όλα αυτά ανεγράφησαν κανονικά στο φύλλο αγώνα.
35΄ : Ο Καρβέλης τροφοδότησε τον Λιάγκα., ο οποίος έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας των γηπεδούχων, πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Ρεσίτη και πέτυχε το 0-1.

Β΄ μέρος


Ανατροπή από τους γηπεδούχους
Την ολική ανατροπή έκανε η ομάδα του Ραπτοπούλου και έφτασε στην νίκη με σκορ 2-1.

Οι καλύτερες φάσεις
52΄ : Ο Καρβέλης κέρδισε την μπάλα κοντά στο κόρνερ, σέντραρε και ο Λιάγκας στο πρώτο δοκάρι πλάσαρε και σκόραρε. Ο ρέφερι Αναγνώστου ακύρωσε το γκολ ως επιθετικό φάουλ, κάτω από έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων.
61΄ : Ο Τύμπας εκτέλεσε φάουλ, ο Μεριγκούνης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, κάνοντας τραγικό λάθος και ο Γούλας Λ. με κεφαλιά πάνω στην γραμμή ισοφάρισε σε 1-1. Οι φιλοξενούμενοι «φώναξαν» για οφσάιντ.
65΄ : Σουτ εκτός περιοχής του Μπαστάνη κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
70΄ : Ακυρώθηκε γκολ Καρβέλη ως οφσάιντ από τον βοηθό Λάμπρου.
72΄ : Σουτ του Μπαστάνη  πέρασε άουτ.
73΄ : Ο προπονητής της Μυρίκης Βασίλης Φούκας αποβλήθηκε, επειδή σύμφωνα με τον διαιτητή διαμαρτυρήθηκε στον βοηθό Λάμπρου.
79΄ : Σουτ του Καρβέλη από πλάγια μέσα στην περιοχή πέρασε άουτ.
82΄ : Κεφαλιά του Λιάγκα από καλή θέση πέρασε άουτ.
86΄ : Ο Τύμπας σέντραρε και ο Παππάς με κεφαλιά χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του, διαμορφώνοντας το 2-1
87΄ : Ο Γούλας Λ. βρέθηκε τετ α τετ με τον Μεριγκούνη, πλάσαρε άουτ από το κάθετο δοκάρι της Μυρίκης.
90΄ : Σουτ του Σιταρά απέκρουσε ο Ρεσίτης, στην συνέχεια της φάσης ο Τσιλίκας σέντραρε και  ο Σταμούλης με διπλή προσπάθεια έκανε την κεφαλιά από κοντ, που πέρασε άουτ.
92΄ : Ο Τύμπας πέρασε τους αμυντικούς, βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο.


Επεισοδιακό φινάλε
Ένταση επικράτησε και μετά την λήξη της αναμέτρησης. Οι παράγοντες της Μυρίκης κατευθύνθηκαν προς τον διαιτητή, για να διαμαρτυρηθούν για τις αποφάσεις του. Ο ρέφερι Κώστας Αναγνώστου απέβαλε τον Κώστα Ζαραβέλη της Μυρίκης για εξύβριση προς το διαιτητικό τρίο.

Κίτρινες  Κάρτες
Πλατιάς, Λιάγκας, Ζαραβέλης, Παχής, Καρβέλης, Μεριγκούνης, Κορέντζελος, Τύμπας

Δηλώσεις προπονητών

Άκης Ανδρεάκης (Ραπτόπουλο) : «Εμείς πετύχαμε τον στόχο μας, που ήταν αυτή την περίοδο τα play off. Το σημερινό ματς ήταν ένας μονόλογος για μας, η νίκη ήταν δίκαιη. Κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας στον δεύτερο γύρο, αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια, που κάνανε. Εμείς από εδώ και περά θα ετοιμαστούμε για τα μπαράζ, γιατί έχουμε βάλει υψηλούς στόχους.»

Βασίλης Φούκας (Μυρίκη) : «Δεν ξέρω αν αξίζει να αναφερθώ στο αγωνιστικό κομμάτι. Νοιώθω απογοητευμένος και αηδιασμένος με αυτά που συνέβησαν και σήμερα. Αν δεν μας θέλουν στο πρωτάθλημα, ας μας το πούνε. Νοιώθω ντροπή να μπαίνω στα αποδυτήρια και να λέω στα παιδιά : «Δεν πειράζει παίξατε καλά, αλλά….». Τελικά δεν ξέρω αν πραγματικά πρέπει να ασχολείσαι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την προσπάθεια και καλή συνέχεια στο Ραπτόπουλο, όπως και να το ευχαριστήσω για την φιλοξενία.»


Συνθέσεις ομάδων

Ραπτόπουλο (Άκης Ανδρεάκης) : Ρεσίτης, Ζήκας(89΄ Παπαδήμος Λ.), Παπαντζίμας, Καρανταλής(58΄ Γούλας Λ.), Κορέντζελος, Σκεπετάρης, Γούλας Σ., Μπαστάνης, Παππάς, Τύμπας, Ντζίμας Θ.(21΄ λ.τρ. Ανδρεάκης)

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας) : Μεριγκούνης, Παχής(76΄ Τσιλίκας), Ζαραβέλης, Κολόκας, Λέντζος, Γκορόγιας(75΄ Σιταράς), Ράπτης(64΄ Ζαχαράκης), Πλατιάς, Λιάγκας Η., Καρβέλης, Σταμούλης

Διαιτητής : Κώστας Αναγνώστου (Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Κώστας Νικολάου (Ευρυτανίας)