Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Τάσος Γεωργακόπουλος : «Ήταν περίεργο συναίσθημα να σκοράρω στην πρώην ομάδα μου»

Ήταν ο πρωταγωνιστής του 20ου και του 21ου τελικού κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Το 2010 σκόραρε 2 φορές στις καθυστερήσεις με την φανέλα του ΑΠΟΚ και καθάρισε τον ματς, ενώ φέτος άνοιξε τον δρόμο προς την νίκη με δικό του τέρμα στον Απεραντιακό για την κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου της ιστορίας του.
Μιλάμε φυσικά για τον 24χρονο μέσο του Απεραντιακού Τάσο Γεωργακόπουλο. Ο παίχτης της Ευρυτανικής ομάδας παραχώρησε συνέντευξη στο “Evrytania Sport”.
Ο ποδοσφαιριστής του Απεραντιακού μας μιλάει για τον φετινό τελικό κυπέλλου και για την παρουσία του σε αυτόν. Ένοιωσε περίεργα, που σκόραρε ενάντια στην πρώην του ομάδα, αλλά είναι ποδοσφαιριστής και θέλει να προσφέρει τα πάντα, για να κερδίζει η ομάδα του.
Το κλίμα στον Απεραντιακό έχει βελτιωθεί σύμφωνα με αυτόν το τελευταίο διάστημα μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις, που συνδυάστηκαν και με νίκες. Δηλώνει ότι οι ποδοσφαιριστές του Απεραντιακού θα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στα εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος, όπως και στο κύπελλο ερασιτεχνών που αισιοδοξεί σε μια καλή πορεία.
Για το προσεχές παιχνίδι στην Σπερχειάδα κόντρα στην τοπική Ένωση θέλει η ομάδα του συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα και εκεί.
Πιστεύει ότι έχουν ανταμειφθεί οι κόποι των ποδοσφαιριστών με τις εξοντωτικές προπονήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων και για αυτό η ομάδα έχει βρει τον τελευταίο καιρό έναν καλό ρυθμό.
Τέλος αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τα μελλοντικά του σχέδια.
Ο Τάσος Γεωργακόπουλος μεταγράφηκε το καλοκαίρι από τον ΑΠΟΚ στον Απεραντιακό. Ήταν το πρώτο απόκτημα της ομάδας. Αγωνίστηκε μέχρι στιγμής σε 20 ματς πρωταθλήματος και σκόραρε 2 τέρματα.  Φέτος ταλαιπωρήθηκε μεγάλο διάστημα από τραυματισμούς. Τα τελευταία 3 χρόνια, που αγωνίζεται στην Ευρυτανία έχει κατακτήσει ισάριθμες φορές το κύπελλο Ευρυτανίας.

Evrytania Sport : Τάσο να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας το “Evrytania Sport”. Η ομάδα σου, ο Απεραντιακός είναι κυπελλούχος Ευρυτανίας. Θα θέλαμε να μας μιλήσεις για τον τελικό της Τετάρτης.
Τάσος Γεωργακόπουλος : Καταρχήν να σε ευχαριστήσω και εγώ για την τιμή, που μου κάνεις, που με φιλοξενείς στην σελίδα σου. Όσο για τον τελικό, είχαμε τον τίτλο του φαβορί και με την απόδοση μας το επιβεβαιώσαμε και μέσα στο γήπεδο και κατακτήσαμε το κύπελλο.

Evrytania Sport : Πως νοιώθετε μετά από αυτή την επιτυχία; Πως είναι το κλίμα στην ομάδα μετά την κατάκτηση του κυπέλλου;
Τάσος Γεωργακόπουλος : Σίγουρα επικρατεί ευφορία στην ομάδα. Συνεχίζουμε τις καλές εμφανίσεις, που πραγματοποιούμε τον τελευταίο καιρό. Η ψυχολογία μας έχει ανέβει ακόμη περισσότερο και με την κατάκτηση του κυπέλλου.

Evrytania Sport : Ο περσινός τελικός κυπέλλου έκλεισε με δυο γκολ δικά σου στις καθυστερήσεις, έτσι άρχισε και ο φετινός με τέρμα που, πέτυχες εσύ. Πέρυσι ήσουν στο Βελούχι, φέτος στον Απεραντιακό. Πως αισθάνεσαι;
Τάσος Γεωργακόπουλος : Όπως και πέρυσι, που έκανα αυτό που έπρεπε για να κερδίσει η ομάδα, στην οποία αγωνιζόμουν, έτσι και φέτος προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, για να κερδίσει η ομάδα μου. Έτυχε και έβαλα και το γκολ και είχα και καλή απόδοση. Είμαι χαρούμενος, που έγινε αυτό και συνδυάστηκε με την κατάκτηση του τροπαίου.

Evrytania Sport : Φέτος σύμφωνα με την γνώμη πολλών δεν είχες καλή απόδοση στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Στο κύπελλο είδαμε έναν άλλο Τάσο Γεωργακόπουλο. Πιστεύεις ότι έκανες την καλύτερη φετινή σου εμφάνιση;
Τάσος Γεωργακόπουλος : Σίγουρα ήταν από τις καλύτερες φετινές μου εμφανίσεις. Όντως δεν παρουσίασα το πρόσωπο, που παρουσίαζα τα προηγούμενα χρόνια. Τον τελευταίο καιρό πιστεύω ότι έχω βελτιωθεί αρκετά και θέλω να συνεχίσω την καλή απόδοση μέχρι το τέλος.

Evrytania Sport : Έχεις ξεπεράσει τον τελευταίο καιρό και τους τραυματισμούς.
Τάσος Γεωργακόπουλος : Με ταλαιπωρούσαν και κάποιοι μικροτραυματισμοί στους κοιλιακούς και κάποια διαστρέμματα. Τώρα όμως είμαι υγιής και δίνω τον καλύτερο μου εαυτό.

Evrytania Sport : Αλήθεια πως νοιώθεις, που σκόραρες κόντρα στην πρώην σου ομάδα το Βελούχι;
Τάσος Γεωργακόπουλος : Εντάξει σίγουρα ήταν περίεργο το συναίσθημα και από την αρχή του παιχνιδιού ακόμα. Προσπάθησα να κάνω αυτό, που πρέπει για να κερδίσει η τωρινή μου ομάδα και αφού σκόραρα, την βοήθησα να φτάσει στον στόχο της.

Evrytania Sport : Τα τελευταία 3 χρόνια, που είσαι στο Καρπενήσι έχεις κατακτήσει και τα τρία κύπελλα Ευρυτανίας. Τι σημαίνει για σένα προσωπικά ένας τελικός κυπέλλου;
Τάσος Γεωργακόπουλος : Όταν κατακτάς κάποιο τρόπαιο είσαι χαρούμενος και αφού είχα και τις ευκαιρίες και το έχω κατακτήσει τρία συνεχόμενα χρόνια αυτό με κάνει να νοιώθω πολύ χαρούμενο.

Evrytania Sport : Αυτό εδώ και πέρα σκέφτεστε κάποια διάκριση μέσω του κυπέλλου ερασιτεχνών;
Τάσος Γεωργακόπουλος : Είναι μια ευκαιρία, για να διακριθεί η ομάδα. Εάν είμαστε λίγο τυχεροί με τις κληρώσεις, ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι που μπορείς να φτάσεις. Είναι κάτι που το θέλουμε μια καλή πορεία στο κύπελλο και από την στιγμή, που έχει απομακρυνθεί ο στόχος της παραμονής στο πρωτάθλημα. Το κύπελλο είναι μια καλή ευκαιρία, για να διακριθούμε και να προχωρήσουμε αρκετά.

Evrytania Sport : Την Κυριακή αγωνίζεστε στην Σπερχειάδα κόντρα στην Ένωση. Υπάρχουν ελπίδες για κάποιο θετικό αποτέλεσμα;
Τάσος Γεωργακόπουλος : Εμείς πάμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και από εκεί και πέρα άμα συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις μπορούμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Στην συνέχεια θα δούμε τα επόμενα παιχνίδια ξεχωριστά.

Evrytania Sport : Έχετε πίστη ότι μπορείτε να πετύχετε την παραμονή, την στιγμή, που υπάρχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες;
Τάσος Γεωργακόπουλος : Κακά τα ψέματα οι ελπίδες είναι μόνο μαθηματικές. Εμείς θα δίνουμε σε κάθε παιχνίδι τον καλύτερο μας εαυτό και θα δούμε τι θα βγει στο τέλος.

Evrytania Sport : Η ομάδα φέτος άλλαξε τρεις προπονητές. Ο καθένας έχει διαφορετική φιλοσοφία. Θα ήθελες να μας μιλήσεις για τους προπονητές σου;
Τάσος Γεωργακόπουλος : Ο κάθε προπονητής είχε τον δικό του τρόπο σκέψης και τον δικό του τρόπο προπόνησης. Από τον καθένα προσπαθούμε να κρατήσουμε τα καλύτερα. Με την αλλαγή προπονητή αλλάζει και η ψυχολογία κάθε ομάδας. Σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο μια ομάδα να αλλάζει 3 προπονητές μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο. Σε μια καινούργια ομάδα όπως εμείς, η όποια αποτελείται από 15 νέους ποδοσφαιριστές θέλει αρκετό χρόνο για να μάθει ο κάθε προπονητής τις δυνατότητες και ιδιαιτερότητες των ποδοσφαιριστών του και ακόμα περισσότερο χρόνο για να υπάρξει και κάποια "χημεία" μεταξύ των παικτών. Έτσι όταν μια ομάδα δεν πάει καλά είναι πιο εύκολο να φύγει ένας προπονητής από το να διώξεις 15 ποδοσφαιριστές.Ίσως οι προηγούμενοι προπονητές να μην είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνηες, αλλά η απομάκρυνση τους ήταν η πιο εύκολη λύση έτσι όπως ήταν τα πράγματα.

Evrytania Sport : Τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στην ομάδα; Πολύ καλές εμφανίσεις και αρκετές νίκες. Οφείλεται στην αλλαγή προπονητή και στον κύριο Πασσά;
Τάσος Γεωργακόπουλος : Σίγουρα έχει κάποιο μερίδιο, αλλά πιστεύω ότι βγαίνει και η δουλειά από τον προηγούμενο προπονητή, τον κύριο Παναγιώτου. Είχαμε δουλέψει αρκετά σκληρά, ειδικά την περίοδο των γιορτών. Όλα όσα κάναμε τότε, βγαίνουν τώρα. Έχει φύγει και το άγχος από πάνω μας και παίζουμε πιο ελεύθερα.

Evrytania Sport : Ποιο θα είναι το ποδοσφαιρικό σου μέλλον; Ως γνωστόν είσαι φοιτητής στο ΤΕΙ στο Καρπενήσι.
Τάσος Γεωργακόπουλος : Έχω σίγουρα ακόμη άλλον έναν χρόνο στο Καρπενήσι για την σχολή. Από εκεί και πέρα να τελειώσει το πρωτάθλημα και θα δούμε τι προτάσεις θα υπάρξουνε, θα τις εξετάσω και θα δω τι θα κάνω και τι θα αποφασίσω.

Evrytania Sport : Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο κλείνοντας;
Τάσος Γεωργακόπουλος : Να σε ευχαριστήσω και πάλι, που μου έκανες αυτή την τιμή και με φιλοξενείς στην σελίδα σου. Σου εύχομαι καλή συνέχεια.

Συνέντευξη : Παναγιώτης Κολλημένος