Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Μυρίκη-Άγραφα 0-1

Εξασφάλισαν και μαθηματικά την είσοδο τους στα μπαράζ τα Άγραφα. Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο με τέρμα του 17χρονου Παναγιώτη Μάρκη επικράτησαν της Μυρίκης με 0-1.
Τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου ήταν πολύ καλύτερα από τον αντίπαλο τους και δίκαια έφτασαν σε μια ακόμη νίκη. Κυριάρχησαν στην επανάληψη και δημιούργησαν αρκετές καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Λυρούδια. Μόνο στο πρώτο μέρος κατάφεραν να νοιώσουν την παρουσία των «κόκκινων». Το συγκρότημα του Κατσαντώνη εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία του στα Play Off.
Η Μυρίκη του Βασίλη Φούκα είχε καλή απόδοση στο πρώτο μέρος, όπου και προσπάθησε, απειλώντας αρκετές φορές τα Άγραφα. Στο α΄ μέρος οι «κόκκινοι» είχαν στα υπέρ τους τον ευνοϊκό άνεμο, που τους διευκόλυνε αρκετά. Ενώ στο τέλος παραλίγο να κλέψουν τον βαθμό της ισοπαλίας σε προσπάθεια του Βασίλη Κολόκα. Αρκετοί ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν με μικροπροβλήματα τραυματισμών και αρκετοί έμειναν εκτός για διάφορους λόγους.
Τα Άγραφα συνεχίζουν να βρίσκονται στην 2η θέση, φτάνοντας τους 28 βαθμούς, ενώ η Μυρίκη υποχώρησε στην 5η θέση, παραμένοντας στους 19 βαθμούς.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου και ξεκίνησε στις 3.30 το μεσημέρι στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας. Έγινε κάτω από δυνατό άνεμο και με την παρουσία λιγοστών φιλάθλων.

Α΄ μέρος

Ισορροπία στα πρώτα 45΄
Μοιρασμένο παιχνίδι έγινε στο πρώτο μέρος. Οι δυο ομάδες κατάφεραν να απειλήσουν και να χάσουν ορισμένες ευκαιρίες. Η Μυρίκη έχοντας υπέρ της τον αέρα απείλησε με ατομικές προσπάθειες, ενώ τα Άγραφα έκλεισαν καλά την άμυνα τους και βγήκαν στην επίθεση με αντεπιθέσεις.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄ : Ο Σταμούλης έκλεψε από τον Πατρώνη, σούταρε από πλάγια εκτός περιοχής η μπάλα πέρασε άουτ.
7΄ : Ο Γουλέτας γύρισε μέσα από την μεγάλη περιοχή, η προβολή του Σερπάνου πέρασε άουτ.
14΄ : Ο Καρβέλης σέντραρε από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Σταμούλης πετάχτηκε και πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
30΄ : Ο Σιταράς επεχείρησε ωραίο γυριστό σουτ, ο Κωστούλας ήταν εκτός θέσης, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
32΄ : Σέντρα-σουτ Καλύβα Κ. από αριστερά έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων.
39΄ : Ο Γουλέτας έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, πέρασε 2-3 αντιπάλους μέσα στην περιοχή της Μυρίκης, γύρισε στον Σερπάνο που μέσα από την περιοχή έκανε το πλασέ, η μπάλα όμως κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Β΄ μέρος

Κυριαρχία και προβάδισμα των Αγράφων
Τα Άγραφα ήταν πολύ καλύτερα από την Μυρίκη και έχοντας και ευνοϊκό άνεμο κυριάρχησαν. Απείλησαν με όμορφες οργανωμένες επιθέσεις. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο νεαρός Παναγιώτης Μάρκης.

Άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά
Από ένα δοκάρι είχαν τα τελευταία λεπτά οι δυο ομάδες. Πρώτα η ομάδα της Μυρίκης με τον Κολόκα και ένα λεπτό αργότερα ο Γουλέτας για τα Άγραφα.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄ : Ο Γουλέτας «χόρεψε» 2-3 αντιπάλους, «έσπασε» την μπάλα στην μικρή περιοχή και ο Σερπάνος πλάσαρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λυρούδια, χάνοντας ξανά μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.
50΄ : Δυνατό σουτ του Καλύβα Κ. εκτός περιοχής έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Μυρίκης.
56΄ : Ο Γουλέτας μπήκε στην περιοχή από αριστερά, απέφυγε τους αντιπάλους, έβγαλε την παράλληλη μπαλιά και ο Μάρκης με προβολή μέσα από την μικρή περιοχή πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα (0-1).
75΄ : Ο Καλύβας Κ. σέντραρε από πλάγια, ο Μάρκης έκανε την προβολή μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά ο Λυρούδιας μπλόκαρε σωτηρία πάνω στην γραμμή.
80΄ : Ο Γουλέτας εκτέλεσε κόρνερ και η κεφαλιά του Καλύβα Τ. πέρασε πάνω από την εστία της Μυρίκης.
88΄ : Μετά από γέμισμα από την άμυνα της Μυρίκης, η μπάλα έφτασε στον Κολόκα, ο οποίος στο ύψος της περιοχής έκανε ωραίο γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Κωστούλα και πέρασε άουτ.
89΄ : Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Καλύβα Κ., ο Λυρούδιας απέκρουσε στην γωνία του,  η μπάλα στην συνέχεια στρώθηκε στον Γουλέτα, ο οποίος πλάσαρε στο δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.


Κίτρινες  Κάρτες
Κολόκας, Ζωχάκης

Διακριθέντες
Μυρίκη : Λυρούδιας, Κολόκας, Λέντζος, Γκορόγιας
Άγραφα : Γουλέτας, Κατής, Μάρκης, Ζωχάκης

Δηλώσεις προπονητών

Βασίλης Φούκας (Μυρίκη) : «Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πιστεύω ότι προσπαθήσαμε, αν και είχαμε προβλήματα τραυματισμών, δεν τα καταφέραμε. Πιστεύω την άλλη Κυριακή να καταφέρουμε να πάρουμε το διπλό στο Ραπτόπουλο, για να μπούμε στην 4αδα

Δημήτρης Αντωνίου (Άγραφα) : «Έγινε ένα αποφασιστικό παιχνίδι με ένδειξη αυτοπεποίθησης και συγκέντρωσης ,για να καταφέρουμε και μαθηματικά την είσοδο στην 4αδα (σ.σ. Τα Άγραφα τα κατάφεραν και μπήκαν στην 4αδα). Πιστεύουμε ότι στα επόμενα δυο παιχνίδια θα δείξουμε αντίστοιχα τον καλό μας εαυτό και να προετοιμαστούμε, έτσι ώστε στα παιχνίδια των Play Off να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Το επίπεδο της ομάδας θα φανεί και στα επόμενα δυο παιχνίδια, δείχνοντας την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα ως ομάδα, δείχνοντας σημάδια οργανωμένης ομάδας, που προσπαθεί να καθιερωθεί το Ευρυτανικό προσκήνιο του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου τα τελευταία δυο χρόνια.»

Συνθέσεις ομάδων

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας) : Λυρούδιας, Παχής, Τσιούμας(70΄ Τσιλίκας), Κολόκας, Πλατιάς, Λέντζος, Γκορόγιας, Ζαχαράκης, Σιταράς(61΄ Φούκας), Καρβέλης, Σταμούλης(80΄ Μπουμπουρής Γ.)

Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Κωστούλας, Ζωχάκης, Πατρώνης, Καλύβας Τ., Ηλιάδης, Γατής Β., Μάρκης, Κατής, Σερπάνος(63΄ Θεοχάρης), Γουλέτας(90΄ Μπουμπουρής Κ.), Καλύβας Κ.

Διαιτητής : Χρήστος Σταμάτης (Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Γρηγόρης Πολυχρόνης (Ευρυτανίας)

Αρκετά καλή η διαιτησία του Σταμάτη
Πολύ καλά τα πήγε ο ρέφερι Χρήστος Σταμάτης, ο οποίος έκανε καλή διαιτησία. Οι δυο ομάδες έμειναν ευχαριστημένες από την διαιτησία. Να θυμίσουμε ότι ο Σταμάτης παλιότερα ήταν αστυνόμος στην διεύθυνση Ευρυτανίας.





Ρεπορτάζ : Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος
Φωτογραφίες : Γιάννης Κολλημένος